Zanussi ZDP7203P review

Zanussi ZDP7203P

€319,00

Beste deal op: bcc.nlBcc
Zanussi ZDP7203P review
Zanussi ZDP7203P review
€319,00
OpslaanOpgeslagenVerwijderd 5

Een week lang heb ik de Zanussi met het typenummer ZDP7203P kunnen testen. Zanussi levert vaak een behoorlijke goede  apparaten voor een lage prijs.  Bij het zien van de mooie vormgeving van deze wasdroger waren mijn verwachtingen dan ook hoog.  In deze Zanussi ZDP7203P review van WasdrogerSale zal ik mijn positieve- en minder goede bevindingen met de droger verder uitleggen.

Met de vormgeving van deze condensdroger is niets mis. Deze Zanussi condensdroger is geschikt voor 7 kilo was en is daarmee prima hulpmiddel voor een klein huishouden.
De condensdroger is direct al klaar voor gebruik. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en je kunt aan de slag.

Alles over prijzen en aanbiedingen

Dagelijks ga ik zoeken naar wasdroger aanbiedingen bij alle betrouwbare webwinkels. Waar vind je de Zanussi ZDP7203P vandaag voor de laagste prijs?
Hieronder zie je alle webwinkels met de speciale kortingsacties.

[magicactionbox id=”1106″]

 

Mijn Zanussi ZDP7203P review

Zanussi ZDP7203P review

Tijdens de review zal ik verder ingaan op alle onderdelen die, wij van WasdrogerSale, belangrijk vinden aan een wasdroger.

 • Droogprestaties
 • Energie klasse
 • Snelheid van de droogprogramma’s
 • Bediening en gebruiksgemak

 

Zanussi ZDP7203P

7.1

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

 • Lage prijs
 • Volledig omkeerbare deur
 • Snelle droogprogramma's
 • Goede droogresultaten

Min punten

 • Energieverbruik

 

De droogresultaten

Deze Zanussi ZDP7203P heeft een ruim aanbod van 8 droogprogramma’s. Naast synthetische- en katoen programma’s heeft deze wasdroger nauwkeurige programma’s waardoor je een passend droogprogramma voor elk kledingstuk hebt.
Zo kun je kiezen voor de droogprogramma’s wol, katoen, beddengoed. Je kunt dus met een gerust hart een eenpersoonsdekbed in de droger stoppen. De trommelinhoud van zeven kilo behoort tot de instap, maar toch kun je heel veel was tegelijkertijd laten drogen.

Met de Sensor-techniek is niks mis. De condensdroger stopt vanzelf met draaien wanneer de was droog is.
Dat doet de Zanussi erg goed. De droogprogramma zijn zeer nauwkeurig en behoren tot de beste die ik geprobeerd heb. De droogresultaten vallen daarom ook zeker niet tegen voor zo’n goedkope wasdroger.

De was komt echt droog uit de droger. En de ruimte waar de droger staat, blijft gelukkig goed droog. Er komt geen onaangename vochtige lucht uit de droger tevoorschijn.

Energie verbruikHoe zit het met het energieverbruik van de Zanussi zdp7203p

Deze condensdroger met een energieklasse B is geen zuinige droger. Maar toch moet je dit niet overdrijven. Er is bijna een obsessie voor energiezuinige drogen.
Als je naar de feiten kijkt is een warmtepompdroger pas interessant als je echt 3 of 4 keer per week de droger gebruikt. Bij normaal gebruik is een condensdroger (zeker zo’n goedkope als deze) een prima keuze.

Hoe zit het dan met het energieverbuikt? Wanneer je deze droger een jaar lang gebruikt (220 droogbeurten) dan verbruikt de condensdroger 504 kWh. Dit komt neer op zo’n 115 euro per jaar.  Een meer realistische schatting is dat een gemiddeld huishouden rond de 50 euro per jaar zal verbruiken. Dat is maar een paar tientjes meer dan een warmtepompdroger, terwijl de prijs van deze droger maar de helft is van veel warmtepompdrogers.

Je kunt gelukkig zelf maatregelen nemen om het energie verbruik te verminderen. Bij de meeste energieleveranciers is het mogelijk om gebruik te maken van daluren. Door tijdens de daluren de droger te gebruiken, betaal je veel minder aan stroom. Je kunt bij je energieleverancier navragen wanneer deze uren precies zijn.

 

Snelheid van de droogprogramma’s

Deze condensdroger van Zanussi is dan niet de meest zuinig in gebruik, maar is wel ontzettend snel. Het heeft een zeer snel katoen kastdroogprogramma. Zowel bij een half gevulde trommel (3 kilo) als bij een volle trommel is de was binnen een mum van tijd droog.

Het strijkdroogprogramma en het synthetisch programma zijn eveneens razendsnel klaar. Doordat de vochtsensor constant het vochtgehalte meet van het wasgoed stopt de droger automatisch met drogen. Dit scheelt ontzettend veel tijd.  Op deze manier hoef je nooit lang te wachten.

 

Bediening en gemak

Deze condensdroger is verder gemakkelijk in gebruik. Kies een van de 8 droogprogramma’s en druk op start.
Van zo’n eenvoudige bediening kunnen andere fabrikanten nog wat leren.

Je kunt dit type condensdroger laten draaien wanneer het jou uitkomt. Met de startuitstelfunctie bepaal je zelf het moment wanneer de droger zijn werk mag doen.
Deze condensdroger heeft geen trommelverlichting. Persoonlijk vind ik dit wel een handig optie die ik wel heb gemis, maar voor velen zal dit geen must zijn op een wasdroger.
De condensdroger is ook niet voorzien van een kinderslot.

Wat wel erg handig is de volledige omkeerbaarheid van de deur van Zanussi. Dit is handig als de draairichting wilt aanpassen.
Ook als de droger op de wasmachine komt te staan is het handig voor kleine mensen om de handgreep wat lager te zetten.

 

Prijs/kwaliteit1-2-personen

Voor de prestaties die deze Zanussi ZDP7203P levert, is de prijs erg gunstig.
Als je een condensdroger één of eens sporadisch twee keer per week gebruikt, blijft de condensdroger echt een goede keuze. Bij onze favoriete condensdrogers (dat zijn de beste drogers uit onze testen) gaat deze Zanussi zeker een plekje krijgen.

Het is dan ook een goede droger voor kleinere huishoudens of  gezinnen die af en toe een wasje willen laten drogen.7kg-wasmachine

Interessante alternatieve 7 kilo condensdrogers

Favoriete 7 kilo condens wasdrogers

 

Bij welke winkel kun je deze droger kopen?

De prijzen van wasdrogers kunnen soms dagelijks veranderen.
Hieronder hebben de de prijzen en tijdelijke acties van verschillende webwinkels opgesomd.
Check altijd met de knop ‘actuele aanbieding’  of wij nog een nieuwe kortingsactie hebben gevonden.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Zanussi condensdroger ZDP7203P - €319,00

-

Kon je niet de juiste prijs vinden? Stel hieronder een prijs alarm in

Stel Notificatie voor Product in: Zanussi condensdroger ZDP7203P - €319,00

 

Zanussi video: kiezen van een wasdroger

 

Meer info: handleiding en specificaties

 

Zanussi ZDP7203P

7.1

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

 • Lage prijs
 • Volledig omkeerbare deur
 • Snelle droogprogramma's
 • Goede droogresultaten

Min punten

 • Energieverbruik
WasdrogerSale.nl
Logo