Lage prijs

Whirlpool Green 850 review – veel wasdroger voor weinig geld

In deze review heb ik de Whirlpool Green 850 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Whirlpool Green 850 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Whirlpool Green 850

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Whirlpool Green 850 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T8DBE86W - €885,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T8DBE86W
Laatste updates:
 • €885,00 - 7 februari 2024
 • €770,00 - 8 januari 2024
Sinds: 8 januari 2024
 • Hoogste prijs: €885,00 - 7 februari 2024
 • Laagste prijs: €770,00 - 8 januari 2024
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Haier HD 80-A636-DF - €749,00
Let op: hieronder gaat de review van de Whirlpool Green 850 verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Ben je opzoek naar een goedkope warmtepomp wasdroger? Lees dan zeker deze review, want de Whirlpool is dan een interessante optie.
In deze review ga ik de sterke- en zwakke punten van deze wasdroger verder onderzoeken.

Ik vergelijk de Whirlpool Green 850 met enkele concurrenten uit dezelfde prijsklasse, zodat je een goed beeld krijgt van deze droger.

Whirlpool Green850 kopen of niet?

Nieuw alternatieve condensdrogers voor de Siemens WT46E304NL

Update - 20-09-2017Deze wasdroger is nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Het is een uitlopend model. Ik adviseer om te kiezen voor een van de alternatieve 8 kilo wasdrogers hieronder

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

[magicactionbox id=”1106″]

De Whirlpool Green 850 kopen of toch maar niet?

De ideale wasdroger moet wat mij betreft:

 • alle was in de trommel gelijkmatig drogen
 • een laag energieverbruik hebben
 • de ruimte waarin de machine staat, niet veranderen in een Turks stoombad;-)

Om maar met de deur in huis te vallen: deze Whirlpool stelt mij zeker niet teleur.

Onder de motorkap van de Whirlpool Green 850

Op veel websites zie je een enorme lijst van specificaties (Whirlpool.nl) van een wasdroger. Prima natuurlijk, maar veel belangrijker is: ‘wat heb je er aan?’. Hier heb ik enkele specificaties wat meer toegelicht. Deze informatie is natuurlijk ook bruikbaar als je een andere wasdroger kiest.

Specificatie Wat heb je er aan?
Vulcapaciteit 8 kilo katoen en 4 kilo synthetisch Kies een wasdroger die past bij de capaciteit van je wasmachine.

De capaciteit van 8 kilo voor katoen en 4 kilo voor synthetisch wasgoed is een grootte die past bij 1-3 persoonshuishoudens.

Doelgroep van de Whirlpool Green 850: 1-3 persoonshuishoudens

Elektronische vochtmeting Moderne wasdrogers hebben vaak een elektronische vochtmeting in plaats van alleen tijd gestuurde programma’s. De wasdroger stopt als een bepaalde droogtegraad is bereikt, los van de nog resterende tijd. Hierdoor draait de wasdroger niet onnodig lang, wat beter is voor de kleding en zorg voor lagere energiekosten.

De Green 850 beschikt over elektronische vochtmeting

Warmtepomp technologie Een warmtepompdroger is een veel betere keuze dan de traditionele energieverslindende condensdroger. Het prijsverschil tussen de warmtepomp- en de traditionele droger wordt steeds kleiner, terwijl de warmtepomp maar de helft van de energie verbruikt. Kortom altijd een warmtepompdroger kiezen, zoals deze Whrilpool.
Afmetingen Afmetingen van deze Whrilpool droger: LBD

De afmetingen van een wasdroger is vooral van belang als deze bovenop de wasmachine moet komen te staan. De beste combinatieset bereik je met twee apparaten van hetzelfde merk. Kies je verschillende merken dan moet je goed naar de afmetingen van beiden apparaten kijken. Eventueel kun je met een TUSSENSTUKJE op je wasmachine een prima ‘fundament’ voor je wasdroger creëren.

Waterafvoer aansluiting Zorg voor gebruiksgemak. Zo’n optie voorkomt dat je steeds zelf het condenswaterbakje moet legen. De wasdroger, met zo’n optie, pompt zelf het water in een waterafvoer.

Aanwezig op de Whirlpool Green 850.

Wat zijn de sterke punten en de mindere punten van deze droger?

Na het vergelijken van deze Whirlpool droger met vergelijkbare alternatieven, komen de plussen en minnen naar voren.

Sterke punten

 • Droogt erg goed
 • Laag energieverbruik
 • GRATIS 4 jaar garantie
 • Uitstekende prijs / kwaliteit
 • Komt goed uit de test van de Consumentenbond

Zwakke punten:

 • Snelheid van drogen
 • Geluidsniveau
 • Geen zelfreinigende condensor
 • Negatief imago duurzaamheid apparatuur Whirlpool

Een droger koop je om je was te drogen en dat doet deze Whirlpool erg goed en dat voor een lage prijs.

Opvallend goede droogresultaat

De Whirlpool Green 850 behoort tot de machines die erg goede droogresultaten levert. Dat was voor mij een grote verrassing voor zo’n goedkope warmtepomp wasdroger. Op dit gebied streeft de Whirlpool veel concurrenten voorbij die soms tweemaal zo duur zijn. Het bewijs dat goed drogen niet duur hoeft te zijn.

Ook zal de ruimte waarin de Whirlpool staat niet veranderen in een vochtige sauna. Dat is wel erg prettig als je geen aparte ruimte hebt en deze in een leesruimte staat.

Zuinig met energieWhirlpool-Green850-energielabel

En voor deze erg goede droogprestaties gebruikt de Whrilpool ook nog eens erg weinig energie. En dat is natuurlijk fijn voor de elektriciteitsrekening. De Consumentenbond heeft een schatting gemaakt dat een gemiddeld huishouden maar 30 euro aan elektriciteit kwijt zal zijn voor een jaar drogen met deze Whirlpool. Helemaal niet verkeert als je weet dat een gemiddeld condensdroger het dubbele kost.

Geen snelheidsrecords gebroken

Natuurlijk heb ik ook kritiekpunten voor droger. Een zwakker punt wat mij opvalt is de snelheid. ‘Goed werk heeft tijd nodig, deze wijsheid is ook van toepassing op de geteste wasdroger.

Houd er rekening mee dat het kastdroog krijgen van een volle trommel katoen was toch zo’n bijna zo’n 2 uur in beslag neemt. Dat is beduidend langer dan de 1,5 uur dan de BEKO DPU 7380 X 

Praktijk ervaringen: veel gehoorde feiten en meningen over de Whirlpool Green 850

Whirlpools vertonen vaak na 5 – 7 jaar de eerste grotere gebreken
Reparateurs
De Whirlpool Green 850 is gekozen als Beste Koop wasdroger (juli 2016)
Consumentenbond
Beoordeeld met 5.1 (juli 2016)
Consumentenbond

Snelle start: overzicht van het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel zegt veel over de gebruikersvriendelijkheid van een droger. Is het paneel duidelijk? Welke informatie zie je op het LCD-display? Hoe stel ik een droogprogramma in.

Om een indruk te geven, heb ik hieronder wat uitleg gegeven over het bedieningspaneel van de Whirlpool. In de handleiding lees je meer over mogelijkheden en functies op de machine.

Snelle start uitleg Whirlpool Green 850

Conclusies en bevindingen

Whirlpool-Green850-garantie

Met de prijs/kwaliteit verhouding van deze wasdroger zit het wel goed. Samengevat in 5 woorden: veel wasdroger voor weinig geld.

De Whirlpool is een relatief goedkope wasdroger die veel beter droogt dan veel andere hoger geprijsde drogers. Toch aarzel ik altijd zelf om Whirlpool apparatuur te kopen. Ondanks de uitstekende testresultaten heeft het merk Whirlpool bij reparateurs geen goed imago. Ik hoor regelmatig negatieve geluiden (met bij wasmachine) over de duurzaamheid van de apparatuur. Gelukkig is er nu wel de mogelijkheid om gratis 4 jaar garantie te krijgen op je wasdroger.

De gemiddelde levensduur van een wasdroger ligt op iets meer dan 11 jaar. Deze levensduur wordt door Whirlpool apparaten meestal niet gehaald. De gebruikte onderdelen in de machine zijn goedkoper en minder degelijk dan de Duitse merken, zoals  Bosch, Siemens, en AEG.

Dit moet je natuurlijk wel in perspectief plaatsen: de prijs is ook de helft lager dan deze concurrenten.

Je kan dus ook redeneren: voor deze prijs kan ik twee fonkel nieuwe Whirlpools aanschaffen en dan kom je ook zeker bij de 11 jaar in de buurt.
En met de 4 jaar garantie van de fabrikant geeft dat zekerheid dat je jaren erg goedkoop je was kan drogen.

Alternatief voor de Whirlpool Green 850

beste Beko DPU 7380 X aanbieding

Een goed alternatief voor de Whirlpool is de Beko  DPU 7380x. Deze presteert gelijkwaardig of zelf nog iets beter. Helaas is de capaciteit van de Beko iets lager, namelijk maximaal 7 kilo katoen. Beko is nog niet zo’n bekend merk in ons land. Voetbal liefhebbers kennen het merk misschien, omdat ze shirtsponsor zijn van FC Barcelona.

Ik verwacht dat ze ook in Nederland snel aan populariteit winnen, gezien de prijs en prestaties van de machines.

Vanuit de praktijk (zowel kopers als witgoedreparateurs) hoor ik erg goede geluiden over betrouwbaarheid en prestaties van Beko.

Whrilpool Green 850

8.1

Droogresultaat

7.9/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

8.3/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

 • Goed resultaat in de test van de Consumentenbond
 • Laag energieverbruik
 • Droogt erg goed
 • Uitstekende prijs / kwaliteit
 • GRATIS 4 jaar garantie

Min punten

 • Snelheid drogen
 • Geluidsniveau tijdens drogen
 • Vraagtekens bij de duurzaamheid van merk Whirlpool

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart