Whirlpool AWB720 review

In deze review heb ik de Whirlpool AWB720 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Whirlpool AWB720 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Whirlpool AWB720

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Whirlpool AWB720 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger - €474,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger
Laatste updates:
 • €474,00 - 1 juli 2024
 • €519,00 - 19 april 2024
 • €489,00 - 15 april 2024
 • €499,00 - 8 april 2024
 • €489,00 - 1 april 2024
 • €499,00 - 25 maart 2024
 • €489,00 - 19 maart 2024
 • €499,00 - 14 maart 2024
Sinds: 22 januari 2024
 • Hoogste prijs: €519,00 - 22 januari 2024
 • Laagste prijs: €412,37 - 23 januari 2024
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTN83202NL - €489,00
Let op: hieronder gaat de review van de Whirlpool AWB720 verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Deze condensdroger van Whrilpool is niet de mooiste condensdroger. Het apparaat heeft een onopvallend uiterlijk en is vooral erg wit.
Nu hoeft een onopvallend uiterlijk niet direct een nadeel te zijn. Het apparaat zal in ieder geval geen stoorzender in je wasruimte zijn.
De machine is nog maar beperkt leverbaar. Daarom is deze review van de Whirlpool AWB720 vooral bedoeld om eens te kijken of het nog wel interessant is om een condensdroger te kopen.

Review van de Whirlpool AWB720

De Whirlpool AWB720 bekeken door Lindelinde van wasdrogersale.nl

De Whirlpool AWB720 is een condensdroger met een droogcapaciteit van zeven kilo. Het aansluiten werkt erg eenvoudig. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken en de eerste was kan direct worden gedroogd. Het condenswater wordt opgevangen in condenswaterbakje, waardoor je deze condensdroger overal kan plaatsen.  Je kan de Whirlpool ook aansluiten op de waterafvoer, maar dat is dus niet per sé nodig.

Wat mag je verwachten in deze wasdroger test?

 • De beoordeling van de Whirlpool AWB720
 • Alternatieven voor deze Whirlpool condenswasdroger
 • Advies en conclusie over condensdrogers

Een condensdroger soms de beste oplossing

Bij veel witgoedexperts en -verkopers is de condensdroger in de ban gedaan. Dat is jammer, want je moet niet alles over één kam scheren.
Natuurlijk is het energieverbruik hoog, maar voor adhoc gebruik (bijvoorbeeld alleen tijdens de donkere dagen in de winter) levert een condensdroger soms nog steeds het beste resultaat voor de laagste prijs.
Ben je een veel gebruiker en droog je elke week wel een trommel kleding, dan zou ik snel naar onze vergelijkingstest warmtepompdrogers kijken.

Het drogen door de Whirlpool AWB720

Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van condensdrogers om met deze droger om te kunnen gaan. Het eenvoudige uiterlijk van dit type condensdroger weerspiegelt de eenvoud van het bedieningspaneel. What you see is what you get.

Bedieningsgemak van de Whirlpool wasdroger

Hoewel deze droger een aantal extra opties heeft, zoals de 6th Sense Technologie, de vochtsensoren en de InfiniteCare trommel ontbreken er ook een aantal opties.

Zo heeft deze condensdroger geen trommelverlichting, geen eindsignaal en geen resttijdindicator.
Het ontbreken van de laatste twee opties vind ik jammer. Het is lastig om in te schatten wanneer je was droog is.

Deze condensdroger heeft gelukkig wel indicatoren om aan te geven dat de condensbak vol zit (zie: 2) of dat het tijd is om de pluisfilters te reinigen (zie: 1).
Net als een warmtepompdroger, moet je een condensor regelmatig schoon maken. Dit wordt met een signaal aangegeven.

Het is belangrijk om dit bij te houden, zodat de machine vrij blijft van pluisjes en viezigheid. Dit kan de droogprestaties van een wasdroger aanzienlijk verminderen. Daarnaast zal de machine nog meer energie verbruiken.

Wanneer het tijd is om de condensor schoon te maken, is het aan te raden om de gebruiksaanwijzing door te lezen. Dit vergt namelijk wat oefening. Een groot nadeel van deze condensdroger is, is dat deze behoorlijk veel geluid maakt tijdens het drogen. Dit is behoorlijk wat meer dan Bosch WTB86222NL.

De droogresultaten

Deze condensdroger is voorzien van een 6ht Sense Technologie. Dit was lang geleden misschien nog bijzonder, maar vandaag de dag niet meer.  Het is niet anders dan dat er vochtsensoren worden gebruikt om droger te laten stoppen als een bepaalde droogte graad is bereikt.

Je kunt in totaal gebruik maken van veertien programma’s. Zo is er altijd wel een geschikt programma te vinden voor elk soort wasgoed dat je wilt laten drogen.

De droogresultaten zijn helaas niet zo goed als bijvoorbeeld de Indesit IDCL 75 B H (EU). Na het testen van verschillende droogprogramma’s komt de was niet altijd gelijkmatig gedroogd er uit.

Deze Whirlpool AWB720 is voorzien van een InfiniteCare trommel. Dit zorgt ervoor dat het wasgoed langer mooi blijft, doordat wrijving in de trommel tot zeventig procent wordt gereduceerd. We hebben eerder als gehad over de zin en onzin van zo’n beschermde trommel.

Energie verbruikEnergielabel B - hoog energieverbruik

Deze condensdroger heeft een energielabel B. Dit is dus zeker niet de zuinigste condensdroger die je kunt kopen. Het kastdroogprogramma en het strijkdroogprogramma gebruiken behoorlijk wat energie. De 502 kWu komt neer op zo’n 115 euro. Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van deze programma’s dan merk je dit zeker in je portemonnee.

Je kunt ervoor kiezen om de droger tijdens de daluren te laten draaien. De Whirlpool beschikt over startuitstel, waardoor je de droger kunt instellen voordat je naar bed gaat. Het daltarief gaat bij de meeste energieleveranciers in na 23.00 uur tot 07.00 uur in de ochtend.

Om energie te besparen, kun je ervoor kiezen om de droger voornamelijk tijdens de weekenden te laten draaien. En wanneer het mooi weer is, kun je de was buiten laten drogen. Dit geeft goed aan wat de doelgroep van condensdroger is: mensen die af en toe eens iets moeten drogen als het buiten slecht weer is.

Echt snel: de snelste droger die we ooit getest hebben!

De Whirlpool AWB720 is echt een uitblinker in snelheid. Ongekend! In iets meer dan één uur is een compleet katoen kastdroogprogramma doorlopen.
Er zijn wasdroger die hier meer dan twee keer zo lang er over doen. Helaas kun je niet zien hoe lang het nog duurt voordat het droogprogramma is afgerond.
Je kunt wel de programmastatus zien, maar de droger heeft geen resttijd display wat toch wel gebruikelijk is vandaag de dag.

 

Advies en conclusie over Whirlpool AWB720

Op de prijs van deze condensdroger is niets aan te merken. De Whrilpool is een goedkope wasdroger, die vooral op snelheid erg goed scoort. In een mum van tijd heb je een trommel droog.  Dit is een uitkomst voor mensen met een klein budget. Voor dit bedrag krijg je wel een condensdroger die niet erg energiezuinig is.

Wanneer je af en toe een wasje wilt drogen, is dit natuurlijk niet zo’n probleem. Indien je een droger zoekt om in de natte maanden de was snel droog te krijgen en verder geen luxe of extra opties behoeft, dan is deze droger een prima keuze voor een één- of tweepersoons huishouden.

Andere goedkope condensdrogers zie gelijk waardig presteren zijn de Indesit IDCL 75 B H (EU).
Onze favoriete condensdrogers scoren beter op veel gebieden, maar zijn ook wel wat duurder.
De keuze is aan jou.

Reacties van anderen

“Wat een herrie maakt deze droger. Dat valt me echt zwaar tegen.
Hij droogt goed, maar je moet hem alleen laten draaien wanneer je wakker bent.
Ruud Kirkels

In het begin was het even zoeken naar het juiste programma.
Nu ik een beetje weet hoe de droger werkt, werkt het prima. Bij mij staat de droger op zolder.Erg goedkoop.”

Tinny van Nistelrooy - 3 maanden gebruikt

Whirlpool AWB720 video review

Zoals gezegd is de Whirlpool niet moeilijk verkrijgbaar.
Alleen op Bol.com kun je deze snelste condensdroger nog wel kopen.

Whirlpool AWB720

6.9

Droogresultaat

6.0/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

9.0/10

Gebruiksgemak

6.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart