Siemens WT8HXM75NL review en aanbieding

wat moet je weten over de Siemens WT8HXM75NL?In deze review ga ik samen met de reactie van Wasdrogersale de warmtepompdroger WT8HXM75NL van Siemens beoordelen.
Van de Consumentenbond krijgt deze droger een dikke voldoende (7,6) en bij Kieskeurig komt de machine als uitstekend uit de test (9.1).
Is de Siemens WT8hxM75NL deze hoge waarderingen waard? Wat zijn precies de min-en pluspunten? Wat zijn de alternatieven in deze prijsklasse?

Interessante acties en aanbiedingen?

[dfrcs ean=”4242003870266″ context=”by_order_number”]

Na het lezen van deze review heb je de antwoorden op deze vragen en ben je een stuk wijzer in de wereld van de warmtepompdrogers!

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Siemens WT8HXM75NL

8.2

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Intelligent Cleaning System (pluizenfilter)
  • A+++
  • Veel functionaliteit

Min punten

  • Hogere prijsklasse

Uit onze test blijkt dat de Siemens WT8hxM75NL inderdaad aan de verwachtingen voldoet. Vooral het lage energieverbruik is een groot pluspunt.

Door het energiezuinige drogen op lagere temperatuur duurt het wel relatief lang voordat de was droog is. Een ander nadeel is dat de scharnieren van de deur aan de rechterzijde zitten en niet verplaatsbaar zijn. Dit kan lastig zijn als de scharnieren van je wasmachine precies aan de andere zijde zitten. Bij het overladen van de natte was zitten de deurtjes in de weg. Voor aanschaf even goed na kijken wat voor jou van toepassing is.

 

Siemens WT8hxM75NL review door koper en expert

Dit type condens droger is sinds juni 2020 verkrijgbaar en het voldoet met zijn energieklasse +++ ruimschoots aan de laatste duurzaamheidsnormen. Een droogbeurt kost gemiddeld € 0.28 (tarief 0,23 per kWh) Het model heeft een ruime droogtrommel voor 9 kg. katoen een machine die prima past in een groter huishouden (5 -7 personen).

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 9 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A++
  • Energieverbruik: 193 kWu (€ 44 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,37 (=1.61 kWh)
  • Geluid: 62 DB
  • Percentage vochtopvang: 88 %

Wat lees je in deze review?

  • Plussen en minnen in de praktijk
  • Meer informatie over specificaties en functionaliteit
  • Wat zijn alternatieven voor deze warmtepompdroger
  • Prijzen en aanbiedingen
  • Eindoordeel redactie

 

Specificaties en uitleg

Uitleg bij deze functie
Droogcapaciteit (voor katoen) 9 kilo
Energieklasse energielabel +++
Energieverbruik 1,61 kWu (per gebruik)
Type lader Voorlader
Startvertraging 24 uur
Droogtijd 160 minuten
Deurscharnieren Rechts (draairichting is niet te wijzigen)
Geluidsniveau 65 db
Condensafvoer d.m.v. opvangbak of rechtstreeks op de waterafvoer

Meer informatie over specificaties en installatie vind je in de duidelijke siemens wt8hxm75nl handleiding

 

Het nieuw Intelligent Cleaning System

intell

Hiermee komen de pluizen uit je was in een filter onder in de droger terecht. Je hoeft deze pluizen pas na 20 keer drogen te verwijderen. Als het filter vol is krijg je automatisch een melding. Erg handig want bij veel warmtepompdrogers moet je het filter zelf regelmatig schoonmaken.

Het sensor gestuurde autoDry- programma van Siemens droogt het wasgoed zonder dat het krimpt. Zo kun je al je kleding en ander textiel veilig drogen.

 

Minder onderhoud en meer gemak

In deze Siemens droger is het eindelijk gelukt om het onderhoud een stuk eenvoudiger te maken met het Intelligent Cleaning System

 

Home Connect APP

homeconnect

De machine is ook te bedienen via Home Connect app. Dit wordt door de fabrikant als groot voordeel gezien; het is natuurlijk leuk dat er dit soort snufjes op je wasdroger zitten maar je zult uiteindelijk wel zelf vanuit de wasmachine de natte was in de droger moeten doen. Als je toch al bezig bent je natte was over te laden, kun je de  droger ook handmatig aanzetten dus wat dit betreft heb je weinig aan de app. Wel een voordeel van verbinden met de Home Connect app is dat de  Siemens WT8hxM75NL met de nieuwste wasmachines kan communiceren om zo het juiste droogprogramma te bepalen.

 

Heel veel droogprogramma’s

Een ander nuttig programma op deze Siemens WT8HXM75NL is het outdoor programma. Dit programma droogt outdoor textiel op een lage, constante temperatuur en meet ook continu de luchtvochtigheid. Dichtgelijmde naden, waterdichte stoffen en speciale coatings zijn namelijk erg hittegevoelig. Hoefde je vroeger echt niet te proberen dit soort textiel in je droger te stoppen, tegenwoordig is dat geen enkel probleem: door het outdoor programma komt al dit soort textiel droog en zonder scheuren weer uit de trommel!

De wasdroger is direct op de waterafvoer aan te sluiten zodat de condens bak niet na iedere
droogbeurt geleegd hoeft te worden.

 

Wat zijn voor mij de plus- en minpunten?

praktijkervaring-koper-petra-van-de-linde

Hallo ik ben Petra van de Linde. Na een oproep van WasdrogerSale om bevindingen over wasdroger in de dagelijkse praktijk te delen, heb ik mijn ervaringen gemaild. Daarna heb ik samen met redactie deze uitgebreide review geschreven.
Ik hoop dat mijn ervaringen andere helpen om een beter keuze te maken uit het oerwoud van merken en modelnummers.

Zelf heb ik, nadat ik veel websites heb gelezen over deze Siemens warmtepompdroger, in oktober de knop doorgehakt. Met 2 voetballende kinderen is er altijd veel was en vooral veel sportkleding. Ik heb bewust voor Siemens gekozen voor het gebruiksgemak en omdat ik al een wasmachine van dit merk heb. De keuze voor een warmtepompdroger was voor mij snel duidelijk. Ik gebruik de droger namelijk zeker één keer per week en soms wel twee keer.

Pluspunten:

  • Het energieverbruik is laag
  • Tijdsindicatie programma’s kloppen goed
  • De verlichting in de trommel
  • Intelligent cleaning system
  • Zeer stil tijdens gebruik
  • Direct op waterafvoer, dus nooit meer omkijken naar het condensbakje

Minpunten:

  • de lange droogtijden
  • stoomfunctie lijkt me handig, maar zit er niet op

Ik ben erg tevreden en droger voldoet aan mijn verwachtingen.

 

Vergelijking met andere 9 kg. warmtepompdrogers

In deze prijsklasse staan de drogers van Siemens en Bosch aan de top. Zij staan ook bij de Consumentenbond hoog in de top 10 van warmtepompdrogers in de categorie 9 kg. Een warmtepompdroger van bovenstaande merken heeft een levensduur van ca. 11 jaar. Uit reviews van meerdere sites is gebleken dat veel klanten ook voor hun volgende droger kiezen voor een Bosch of Siemens. Dat is dan ook de reden dat ik voor alternatieven van deze merken heb gekozen.

Verschillen en overeenkomsten
Bosch WTXH8M75NL duurder geprijsd
Siemens WT7HXM00NL

identieke Bosch Serie 8 WTXH8M75NL

De Siemens WT8HXM75NL kan goed concurreren met de identieke Bosch WTXH8M75NL.
Qua prestaties ontlopen ze elkaar niet veel, maar in prijs wint de Siemens het van de Bosch.
In de meeste winkels is de Bosch € 100 euro duurder.

[dfrcs ean=”4242005226306″ context=”best_price_shop”]

 

 

Verder hebben we de Siemens WT8HXM75NL vergeleken met zijn merkgenoot de Siemens WT7HXM00NL. Deze machines gaan in de scores gelijk op. De WT7HXM00NL is iets goedkoper (in de meeste winkels ca € 20,00) maar deze machine valt in de lagere Energieklasse A++. Per droogbeurt is de warmtepompdroger duurder waardoor dit prijsverschil weer te niet wordt gedaan.

Ook in de vergelijking met andere warmtepompdrogers komt de Siemens WT8HXM75NL dus prima uit de bus!

 

Ervaringen van andere kopers over de Siemens WT8hxM75NL

Een aantal punten zie je vaker terugkomen bij de kopers die deze Siemens WT8HXM75NL al een tijdje gebruiken,

5-11-2020 Super fijne, stille machine met grote trommel. Ben er erg blij mee.
Mila
31-10-2020 Wij hebben deze droger nu een week in gebruik. Makkelijk is dat je de pluizen zeef niet na elke droog beurt hoeft te legen, maar dat de pluizen onderin in een aparte opvangbak worden opgevangen. Droger is stil en zeer zuinig, echte aanrader.
Ria
28-10-2020 Droger, snel, opties genoeg, aansluiten op afvoer erg gemakkelijk.
M.Draaisma
21-10-2020 Tevreden met de droger. Droogt heel goed. Kleding komen er zacht uit. Je hoeft ze niet te strijken.
Jaap Peeters

Natuurlijk willen we graag zoveel mogelijk praktijkervaringen kennen. Gebruik jij deze droger ook en heb opmerkingen of aanvullingen? Geef het door op het opmerkingen formulier onder deze review, zodat wij de informatie in deze review steeds up-to- date kunnen houden.

 

Conclusie en advies

ruud-van-wasdrogersale.nlAan het einde van deze Siemens WT8HXM75NL review geven we altijd een advies. Is het gereviewde model voor jou de juiste keuze?

Dit model van Siemens is met zijn capaciteit van 9 kg. zeker een aanrader voor een groot gezin, mits je wasmachine ook minimaal dezelfde capaciteit heeft. Hoewel het wat langer duurt voordat je was droog is, is de machine zijn geld dubbel en dwars waard; hij is makkelijk in het gebruik, is stil tijdens het gebruik en door het uitgebreide programma aanbod kun je alle soorten kleding en textiel veilig drogen.

Ben je op zoek naar een grote warmtepompdroger die ook nog eens energiezuinig is? Dan is deze Siemens zeker de moeite waard om op je lijstje te zetten!

Toch nog even verder kijken? Bekijk voor nog meer informatie en andere modellen warmtepompdrogers de andere reviews op deze site.

 

De Siemens WT8HXM75NL kopen met korting?

Zie onderstaande interessante acties!

[dfrcs ean=”4242003870266″ context=”best_price_shop”]

 

Siemens WT8HXM75NL

8.2

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Intelligent Cleaning System (pluizenfilter)
  • A+++
  • Veel functionaliteit

Min punten

  • Hogere prijsklasse
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo