Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Siemens WT7U4600NL review | actuele aanbiedingen

Deze Siemens WT7U4600NL wasdroger is sinds de zomer van 2020 op de Nederlandse markt en is geschikt voor alle middelgrootte huishoudens. In deze review ga ik deze interessante wasdroger op allerlei fronten aan de tand voelen, wat je natuurlijk als expert van wasdrogersale.nl mag verwachten.

Ga je liever direct naar de aanbiedingen van deze Siemens WT7U4600NL wasdroger? Bekijk hier dan de beste deal die wasdrogersale.nl voor je heeft gemaakt (inclusief een kortingscode).

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Siemens WT7U4600NL

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Snel
  • Makkelijke bediening
  • Aansluitmogelijkheden op de waterafvoer
  • Erg zuinig
  • Stil met 64 DB

Min punten

  • Hoge prijsklasse
  • Korte stroomkabel
  • Deur is niet andersom te monteren

Siemens WT7U4600NL review: interessant voor een middelgroot gezin

De Siemens WT7U4600NL wasdroger is, om maar meteen met de deur in huis te vallen, één van de meest populaire wasdrogers op dit moment. Met zijn 8 kg is deze wasdroger zeer geschikt in een middelgroot gezin. In deze review heb ik getracht jullie als lezer een zo goed mogelijk beeld te geven over deze Siemens wasdroger.

Siemens WT7U4600NL review en beoordeling

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A+++
  • Energieverbruik: 177 kWu (€ 40 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,32 (=1,44 kWh)
  • Geluid: 64 DB
  • Percentage vochtopvang: 86 %

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Techniek en specificaties
  • Installeren en in gebruikname
  • Aan de slag met de WT7U4600NL
  • Vergelijking van 3 warmtepompdrogers
  • Testoordeel en advies van de redactie.

De techniek:

De Siemens WT7U4600NL is een warmtepompdroger wasdroger. Ten opzichte van een condensdroger heeft dit een aantal voor-/nadelen.  De belangrijkste verschillen tussen een warmtepompdroger of condensdroger is op wasdrogersale.nl verder uitgewerkt. Voor bijna iedereen zijn de energiezuinige warmtepompdrogers de beste keuze.

Met zijn energieklasse: A+++ is ook deze Siemens wasdroger erg zuinig in energieverbruik. De Siemens WT7U4600NL is rechtstreeks aan te sluiten op een waterafvoer, waardoor de condens opvangbak nooit geleegd hoeft te worden na een droogbeurt.

Met zijn 64 dB geluidsniveau is de wasdroger erg stil en kan deze zonder problemen in een ruimte naast b.v. een slaapkamer worden geplaatst. Het gebruikersgemak van deze Siemens WT7U4600NL is dik in orde. De bediening is erg makkelijk en ook is de ingebouwde verlichting een pluspunt.

Pluspunten:

  • Snel droog
  • Makkelijke bediening
  • Stil
  • Erg Zuinig
  • Aansluitmogelijkheden op de waterafvoer

Minpunten:

  • Hoge prijs
  • Korte stroomkabel
  • Deur is niet andersom te monteren
  • Gebruikershandleiding kan beter
  • Pluizenfilter is lastig schoon te maken

Vergelijking van 3 alternatieven

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van de Siemens WT7U4600NL? Hieronder zijn drie alternatieven naast elkaar gezet die je ook zeker eens moet bekijken bij het maken van een keuze.
Uiteraard vergelijkbare modellen met een capaciteit van 8 kilo katoenwas.

Product informatie

Fabrikant Siemens Bosch AEG
Fabrikantcode WT7U4600NL WTW85475NL T7DBN460
Garantie / Garantie type 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service

Algemene info wasdroger

Max. vulgewicht 8 kilo 8 kilo 8 kilo
Type Warmtepompdroger Warmtepompdroger Warmtepompdroger
Energielabel A+++ A++ A+++
Geluidsniveau 64 dB 64 dB 66 dB
Tijdsduur (8 kilo katoen) 148 minuten 130 minuten 170 minuten
Indicatie energie verbruik 1,44 kWh 1,67 kWh 1,31 kWh
Vermogen 1000 watt 1000 watt 700 watt
Deur draairichting Rechts Rechts Links
Draairichting deur omkeerbaar nee nee ja
Aantal droogprogramma’s 14 15 15
Startuitstel 1 – 24 uur 1 – 24 uur 1 – 24 uur
Touchscreen ja ja nee
Bediening met smartphone nee nee nee

Afmetingen

Hoogte 84,2 cm 84,2 cm 85 cm
Breedte 59,7 cm 59,8 cm 59,6 cm
Diepte 65,2 cm 65,2 cm 66,3 cm
Gewicht 56,16 kg 50,16 kg 48,49 kg
Diameter opening 39 cm 39 cm 38 cm

Wil je meer vergelijkingsmateriaal kijk dan pagina met overzicht van alle geteste warmtepompdrogers 2021.

Cashback Siemens januari 2020
Cashback acties SiemensDe leverancier Siemens heeft t/m 17 januari 2021 een Cashback aanbieding.

Hiermee krijg je op deze Siemens WT7U4600NL € 75,- retour. Dit geldt voor meerdere type Siemens wasdrogers. In de website van Siemens zie je op welke producten deze korting van toepassing is. Let even goed op de voorwaarden van de cashback acties!!

In het verleden is mij dit als eens overkomen. Ik had toen een Duitstalige handleiding, dus Duits apparaat gekocht, met als gevolg geen Nederlandse korting. ” ]

 

Waar moet je op letten bij de installatie?

Vanwege de jarenlange ervaring die ik heb met wasdrogers weet ik dat de kreet “aansluiten en drogen maar” niet altijd vanzelfsprekend is.

Soms is de meegeleverde stroomkabel en waterafvoerslang te kort. De andere keer zijn de afmetingen te groot en past de wasdroger niet in de daarvoor bestemde ruimte. Ga er ook niet zomaar vanuit dat bij vervanging de nieuwe op dezelfde plaats kan staan als de oude!!

De breedte en diepte van wasdrogers verschillen meestal niet veel. Met de hoogte is dit soms wel het geval.

meegeleverde accessoires en installatie van de wasdroger

Meegeleverde accessoires

Bij aanschaf van deze Siemens WT7U4600NL wasdroger worden er 5 accessoires meegeleverd.
Deze bevinden zich in de droogtrommel en moet er natuurlijk eerst worden uitgehaald.

Start met het waterpas zetten

begin met het waterpas zetten van de wasdrogerZoals alle wasdrogers moet ook deze Siemens WT7U4600NL waterpas worden geplaatst.
Hiervoor zitten op alle 4 de hoeken stelschroeven die je naar rechts of links kunt draaien. Zorg dat je dit niet vergeet!!!

Een wasdroger die niet waterpas staat kan zorgen voor extra trillingen en waterlekkage van de wasdroger.

Check voldoende vermogen in de stoppenkast

Controleer voordat je de 220V stekker in het stopcontact altijd of je voldoende vermogen over hebt op de betreffende stroomgroep.

Stel je hebt een zekering van 16 Ampère dan kun je dus (16 x 220) = 3520 watt maximaal aan apparaten aansluiten op die stroomgroep. Met zijn 1000 watt is de Siemens WT7U4600NL een standaard warmtepompdroger en zou deze geen aparte stroomgroep nodig hebben.

Een gemiddelde condens droger verbruikt ongeveer 2700 watt en betekent bijna altijd een aparte stroomgroep. Te veel aan verbruikt wattage zorgt ervoor dat tijdens het droogprogramma de aardlekschakelaar eruit springt.

TipMeestal staan de wasdroger en wasmachine bij elkaar. Indien je deze gelijktijdig wil gebruiken, zorg dan voor gescheiden stroomgroepen

Condenswater rechtstreeks op de waterafvoer

Tenslotte zou ik adviseren om de condenswaterafvoerslang aan te sluiten op een afvoer. Doe je dit niet dan wordt het overtollige water opgevangen in het condenswaterreservoir wat je na elke droogbeurt moet legen.

Standaard levert Siemens een bochtstuk (3) mee als je ervoor kiest om de afvoerslang aan te sluiten op een wastafel of een aansluitadapter (5) voor aansluiting op een sifon onder de wastafel.

wasdroger aansluiten op de waterafvoer

aansluiten waterafvoer op sifon

In de praktijk tref je meestal een waterafvoerbuis in de buurt van de wasdroger of wasmachine aan. Dit is de beste en eenvoudigste manier om de Siemens WT7U4600NL wasdroger zijn overtollige water af te laten vloeien.

Optioneel: Y-verloopstuk

Mocht je één afvoer hebben waarop je zowel de wasdroger als wasmachine aan zou willen sluiten dan is het handig om hiervoor een Y-verloopstuk te gebruiken. Dit is optioneel en wordt standaard niet meegeleverd.

Aan de slag met de Siemens WT7U4600NL

Ik adviseer voordat je start met het eerste droogprogramma altijd even de handleiding door te nemen.

Hier staan vaak handige tips in om het apparaat optimaal te gebruiken. Natuurlijk probeer ik jullie in deze review zoveel mogelijke informatie te verstrekken, maar niet alles hiervan kan op onze website www.wasdrogersale.nl worden geplaatst.
Zo zie je hiernaast bijvoorbeeld een afbeelding uit de handleiding waarop je snel de diversen onderdelen van de wasdroger kunt terugvinden.
Voor onderhoud zal je verderop in deze review zien dat dit erg handig kan zijn.

quickstart Siemens WT7U4600NL

  1. condenswaterreservoir
  2. bedieningspaneel
  3. verlichting trommel
  4. luchtinlaat
  5. service deur / onderhoud
  6. deur
  7. pluizenfilter

Eenvoudig Touch bedieningspaneel en display

Eén van de grote pluspunten van de Siemens WT7U4600 is het eenvoudige display met touch bediening. Het scherm kun je eigenlijk opdelen in 3 delen.

  • Aan de linkerzijde op het scherm maak je de keuze hoe droog je je wasgoed wilt hebben. Hier heb je drie gradatie (+1 t/m +3) in.
  • Daarna kies je in het middelste deel de aanvullende optie zoals antikreuk, uitstel van starttijd, droog temperatuur, etc.
  • Aan de rechterzijde van het scherm verschijnt vervolgens de geschatte tijdsduur van het gekozen droogprogramma.

Zoals de meeste wasdrogers beschikt ook deze Siemens WT7U4600NL wasdroger over een kinderbeveiliging door het sleutelknopje op het display 3 seconden in gedrukt te houden. Helaas heeft deze droger geen kinderbeveiliging voor het niet kunnen openen van de deur tijdens een droogbeurt.
Mocht je een droogprogramma erg vaak gebruiken dan adviseer ik om deze vast te leggen als favoriet. Met het sterretje op het display kun je dan met een druk op de knop de wasdroger laten beginnen.

indeling touch paneel - bediening Siemens WT7U4600NL

Uitgebreide droogprogramma’s

Door de ronde knop in het midden naar links of naar rechts te draaien kun je kiezen uit de diversen droogprogramma’s.
De meeste wasdrogers bieden tegenwoordig de keuze uit 15 droogprogramma’s. Ook de Siemens WT7U4600NL heeft het Outdoor en Extra snel 40 programma wat erg handig is voor verschillende soorten drooggoed. Denk hierbij aan waterdichte (ski) kleding en synthetische textiel en licht katoen. De vraag is wel hoe vaak je deze gebruikt, maar altijd handig als deze er op zitten.

15 droogprogramma’s

Reinigen en onderhouden van je wasdroger

zelfreinigend condenswaterreservoir

In tegenstelling tot sommige andere wasdrogers beschikt deze Siemens WT7U4600NL niet over een zelfreinigend condenswaterreservoir.

Gelukkig gaat het verwijderen van het condenswaterreservoir uit de droger erg makkelijk en kun je het daarna goed met een sopje schoonmaken.

Het schoonmaken van de pluizenfilter in de droogtrommel is stuk lastiger wil je dit goed doen. Meteen als je het pluizenfilter uit de Siemens WT7U4600NL wasdroger haalt vallen er al een aantal pluizen in de wasdroger en op de grond.

In de pluizenfilter bevinden zich twee zeven die beide grondig moeten worden schoongemaakt. Vooral rond de zeven willen nog wel eens pluis resten achterblijven in het filter.

noodzaak van schoonmaken pluizenfilter warmtepompdroger

 

Conclusie en advies

De Siemens WT7U4600NL is een prima wasdroger en blinkt uit in energieverbruik, stilte en gebruikersgemak. Daar tegenover is het geen uitblinker in droogresultaat en droogtijd. Ook de hoge prijs is niet in zijn voordeel.

Alle plussen en minnen tegen elkaar afgezet zou ik deze machine zeker interessant willen noemen. Bij aanschaf van de Siemens WT7U4600NL heb je zeker geen miskoop gedaan en heb je voor lange tijd een prima wasdroger.

 

De laagste prijzen & Siemens WT7U4600NL aanbiedingen

Dit zijn de winkels waar de Siemens warmtedroger verkrijgbaar is. Check deze deals voor de laagste prijs.

 

Siemens WT7U4600NL

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Snel
  • Makkelijke bediening
  • Aansluitmogelijkheden op de waterafvoer
  • Erg zuinig
  • Stil met 64 DB

Min punten

  • Hoge prijsklasse
  • Korte stroomkabel
  • Deur is niet andersom te monteren
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo