Siemens WT47W562NL review

In deze review heb ik de Siemens WT47W562NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WT47W562NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WT47W562NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WT47W562NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Siemens WT46G492NL condens wasdroger - €569,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Beko DH9532GA01 warmtepompdroger - €729,00
Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WT47W562NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Een Siemens WT47W562NL review schrijven was zeker geen straf.  Zoveel functies op een droger en voor zo’n scherpe aanschafprijs dat klonk bijna te mooi om waar te zijn.
Deze warmtepompdroger maakt de meeste beloftes waar.  Toch heb ik ook wat mindere kanten aan de droger ontdekt.
Met het strakke design en de glazen deur mag deze droger gezien worden.  Deze Siemens warmtepompdroger kan eenvoudig op de afvoer aangesloten worden en is daarmee klaar voor direct gebruik. Met een inhoud van negen kilo is deze droger uitermate geschikt voor een groot gezin.

siemens-wt47w562nl-samenvatting

Siemens WT47W562NL prijzen

Waar vind je deze Siemens wasdroger voor de laagste prijs? Hieronder alle winkels met de speciale kortingsacties.

Update - 2021.04.07Dit model is niet meer verkrijgbaar. Bekijk voor een alternatief onze vergelijkingstest warmtepompdrogers.

Uitgebreide Siemens WT47W562NL review

ruud-van-wasdrogersale.nl

Ik heb de Siemens WT47W562NL wasdroger bekeken en vergeleken met andere drogers op de volgende punten.

 • Drogen van wasgoed
 • Energieverbruik
 • Hoe snel zijn de droogprogramma’s
 • Is de droger makkelijk te bedienen en te onderhouden.
 • …en wat zijn andere wasdroger die beter score in onze vergelijkingstesten.

Hiermee krijg je een goed beeld van de wasdroger.

Drogen moet (soms) wat beter

droogprogramma's op de siemens WT47W562nl

Met zoveel droogmogelijkheden was het moeilijk om een keuze te maken. Bij deze warmtepompdroger kun je kiezen uit twaalf droogprogramma’s. Je kunt kiezen uit de programma’s overhemden, dekens, hoofdkussen, outdoor, handdoeken, superkort, hygiëne, katoen, kreukherstellend, mix, lingerie en wol finish.

Met een trommelinhoud van negen kilo kun je heel veel was tegelijkertijd laten drogen. Dit is ideaal wanneer je grote dekbedovertrekken wilt verschonen. Daarnaast kun je met gemak dekens en hoofdkussens laten drogen. Als je wasmachine ook een grote laadcapaciteit heeft dan is een bezoekje aan de stomerij vanaf nu overbodig.

Je kunt in deze warmtepompdroger ook al je lingerie laten drogen. Na een handwasje kan het gewoon in de droger en je lingerie komt er droog en onbeschadigd uit.

Indien je veel overhemden wast dan kun je alle overhemden laten drogen met het overhemden programma. De machine droogt de overhemden op een andere manier, omdat de boorden van een overhemd snel slijten.

De autoDry technologie voorkomt dat de was gaat krimpen. Je kunt dus prima delicaat wasgoed in de droger stoppen. Ondanks de antikreukfase kwam mijn wasgoed er toch nog enigszins gekreukt uit. Ook heb ik gemerkt dat een aantal kledingstukken nog wat klam aanvoelen.

Dit ben ik niet gewend van Siemens wasdrogers. Dat was een tegenvaller.

Energieverbruikenergieklasse van de Siemens wasdroger

Deze warmtepompdroger is extra energiezuinig en heeft het A++ energielabel. Het apparaat verbruikt jaarlijks zo’n 259 kWh stroom.
Dit is volgens de richtlijnen circa 55 euro per jaar (220 droogbeurten).

Echter een  gemiddeld gezin zal niet boven de 30 euro per jaar komen. Hiermee is de Siemens een van de meeste zuinige wasdrogers die ik heb getest.

Deze warmtepompdroger heeft meerdere zuinige programma’s. Zo heeft het een zeer zuinig kastdroogprogramma, ongeacht of je een volle trommel wasgoed droogt of een halve trommel.

Het strijkdroogprogramma en het synthetische programma zijn beiden zeer zuinig. Je hoeft je geen zorgen te maken over een hoge stroomrekening. Zeker wanneer je een volle trommel wasgoed laat drogen dan droog je nog zuiniger.

Je kunt gebruik maken van het startuitstel programma. Je kunt hiermee de was tot 24 uur uitstellen. Dit is ideaal wanneer je gebruik maakt van een nachttarief. Hiermee kun je nog meer besparen op je energiekosten.

De zelfreinigende condensor,  zorgt ervoor dat er geen viezigheid en pluis op de condensator komt waardoor het energieverbruik ook laag blijft.  Ik vind zo’n zelfreinigende condensor een voorbeeld van gemak  wat je echt gaat waarderen. Het scheelt een hoop schoonmaakwerk en dat is wel zo prettig in een druk huishouden.

Snelheid van de droogprogramma’s

Deze warmtepompdroger droogt erg snel. Nadat ik er een volle belading wasgoed in stopte, was deze in ongeveer 1:40 minuten droog.
Dat is toch flink aantal minuten sneller dan  andere drogers die ik heb getest, zoals de AEG T77687NIH.

Naast de snelle katoen kastdroog- en strijkdroog- en een snel synthetisch programma is er een superkort droogprogramma.

Met het superkort programma is je wasgoed binnen veertig minuten al klaar. Ideaal wanneer je niet zo lang de tijd hebt om te wachten totdat je was droog is.
Tussentijds zie je op het LED display wat de resterende droogtijd is. Het apparaat geeft vanzelf aan wanneer de was droog is door een geluidssignaal te geven.

 

Bediening en gemak

Met het bedieningsgemak zit het wel goed. De droger is gemakkelijk in gebruik.
Je kunt de handleiding doornemen voor extra informatie, maar in principe is het een kwestie van aansluiten en uitproberen.

De TouchControl tiptoetsen wijzen zich zelf.  Je hebt weinig omkijken naar deze warmtepompdroger. Het geeft een signaal wanneer het tijd is om de pluisfilters te reinigen en indien het condensbakje vol zit.

De selfCleaning condensor zorgt ervoor dat je nooit zelf de condensor hoeft te reinigen. Aangezien dit een lastig klusje is, scheelt dit een hoop tijd en moeite.

Je hoort deze droger amper draaien. Hij is erg stil en dat is prettig wanneer je gebruik maakt van een nachttarief en de droger ’s nachts wilt laten draaien. Iedereen kan ongestoord doorslapen.

Het grote pluspunt is wel de grote trommel. Met een inhoud van negen kilo kun je heel wat wasgoed ineens laten drogen. Zelfs je hoofdkussens en dekbedovertrekken passen er met gemak in.

De ruimte waar de warmtepompdroger staat, blijft erg goed droog. Dit is wel zo fijn, omdat niet ieder huishouden een aparte wasruimte heeft. Je kunt deze droger dus probleemloos in een werkkamer of in de badkamer neerzetten.

Tenslotte beschikt de WT47W562NL over kinderbeveiliging. Dit is wel zo veilig wanneer je zelf nog jonge kinderen hebt rondlopen die nog volop aan het ontdekken zijn. Zij krijgen nooit de trommel open en kunnen niet tussentijds het programma wijzigen. Dat is een geruststelling voor elke moeder.

Prijs/kwaliteit: veel voordelen, maar niet de beste uit onze test.

Zoals je kan lezen, beschikt de droger over veel pluspunten en biedt echt waar voor je geld.
Het apparaat heeft een mooi design en je hebt allerlei opties die je niet bij elke warmtepompdroger ziet, zoals een zelfreinigende condensor, trommelverlichting en een allergy plus programma.

Het enige minpunten uit deze Siemens WT47W562NL review voor mij,  is toch dat sommige zwaardere katoen-was toch nog wat ‘klam’ uit de droger komt.

Wat zijn dan betere wasdrogers? Hieronder twee alternatieven (ook met een inhoud van 9 kilo) die toch een stuk beter uit onze vergelijkingstest komen.

Betere alternatieven (9 kilo warmtepompdroger)

Wil je meer vergelijken op onderdelen die voor jouw belangrijk zijn? Bekijk en vergelijk alle geteste warmtepompdrogers. in onze vergelijkingstabel.

Product video door Media Markt

Meer info op Siemens.nl

Siemens WT47W562NL

7.9

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

 • Zeer zuinig
 • Snelle droogprogramma's
 • Weinig warmteafgifte naar ruimte
 • Zelfreinigende condensor

Min punten

 • Moeite met gelijkmatig drogen

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart