Siemens WT46B202NL review

Siemens WT46B202NL

In deze review heb ik de Siemens WT46B202NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WT46B202NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WT46B202NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WT46B202NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar Ă©Ă©n van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
Ă—
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Siemens WT46G492NL condens wasdroger - €569,00
Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WT46B202NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Zoek jij een goede condensdroger? Dan is de Siemens WT46B202NL een goede optie.
Het is een condensdroger met de hoogste testscore in de vergelijkingstest condenswasdrogers van de Consumentenbond. Helaas is deze condensdroger van Siemens niet meer verkrijgbaar.

Deze condensdroger kan zich meten met de beste condensdrogers op de markt. Met een energielabel van B is deze niet de meest zuinige.  Als je een nog zuinige wasdroger zoekt, kan je beter opteren voor een warmtepompdroger.  Maar een warmtepompdroger is al snel honderd euro duurder dan deze Siemens.  Droog jij gemiddeld Ă©Ă©n keer per week? Dan zijn de energiekosten te verwaarlozen en is deze condensdroger een uitstekende keuzeMet een maximale beladingscapaciteit van 8 kilogram is deze droger geschikt voor huishoudens tot en met vier personen.

Wij hebben de condensdroger uitvoerig getest en zijn positief verrast.

Nieuw alternatieve condensdrogers voor de Siemens WT46B202NL

Update - 20-09-2017Deze wasdroger is nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Het is een uitlopend model uit 2013. Ik adviseer om te kiezen voor een van de alternatieve 7 kilo wasdrogers hieronder

De beste 8 kilo condensdrogers

Een zuinige condensdrogerSiemens WT46B202NL energielabel

De Siemens WT46B202NL is voor een condensdroger zuinig. Dat komt ook omdat de wasdroger zich aanpast aan de hoeveelheid was. Je verspilt dus geen energie als je de trommel halfvol stopt. Erg fraai is de RVS SoftDry trommel. Deze trommel levert prachtige prestaties. De luchtstroom is optimaal en tevens is deze trommel zo gemaakt dat het geen slijtage aan je kleding oplevert. In de praktijk werkt dat ook erg goed.

Siemens geeft aan dat hiermee slijtage aan kleding wordt voorkomen en dat is een grote prĂ© voor een wasdroger. Want ben je bewust dat er vaak voor honderden euro’s aan kleding in de wasdroger gaat. De Siemens WT46B202NL is ook voorzien van DuoTronic. Hiermee wordt temperatuur en vochtigheid constant gemeten waardoor kleding gelijkmatig en zuinig droogt. De reden waarom deze condensdroger zo zuinig is en waarom deze wasdroger zo goed droogt.

Handige functies in de praktijk

De Siemens WT46B202NL heeft een boel handige functies. Zo heb je de uitgestelde-start. Dat betekent dat je de droger bijvoorbeeld om acht uur al aan kunt zetten en dat de wasdroger pas begint met het droogprogramma in de daluren (meestal na elf uur ’s avonds). Dat scheelt weer de nodige energiekosten. Bang voor lawaai hoef je ook niet te zijn, want deze droger heeft Ant-Vibration. Dit uit zich in een stille droger zonder trillingen. Wij hebben deze droger s’ avonds aangezet en hoorden niks in bed of voor de televisie. Ideaal want met een trilende of lawaaierige wasdroger gaan slapen, is geen pretje. Ook is de trommel verlicht wat het ideaal maakt voor in een washok zonder veel verlichting.

Droogprogramma’s en onderhoud

De Siemens WT46B202NL werkt erg eenvoudig met het grote LED-display en grote draaiknop. Op het LED-display kan je alle instellingen aflezen. Wij hadden de wasmachine en al zijn droogprogramma’s in luttele minuten door. Het werkt namelijk erg intuitief. Je hebt droogprogramma’s voor katoen, synthetica, sportkleding, spijkerbroeken et cetera. Het wijst zich allemaal vanzelf en dat maakt bediening hemels. Dat geldt ook voor het onderhoud. De EasyClean filter zorgt ervoor dat je eenvoudig de condensor kunt reinigen, ook de pluizenfilter en de condensbak zijn eenvoudig te legen. Je krijgt zelfs een signaal zodra er onderhoud nodig is aan één van deze drie. Bang om onderhoud te vergeten en daarmee de wasdroger stuk te maken, hoef je dus niet te zijn. Een functie die eigenlijk onmisbaar is vandaag de dag, maar nog niet in elke wasdroger aanwezig is. Wij zijn blij dat Siemens dit heeft toegevoegd.

Mijn bevinding en conclusie

De Siemens WT46B202NL is een erg goede wasdroger in zijn prijsklasse. Eén van mijn favoriete condensdrogers die ik de afgelopen jaren heb mogen testen. Makkelijk in gebruik, relatief zuinig, voldoende wasprogramma’s, eenvoudig in onderhoud en het belangrijkste: de was droogt heel erg goed. Een echte aanrader in deze prijsklasse!

Toch een kleine kritische noot.  De prijsverschillen met warmtepompdroger worden snel kleiner.  Ik zou zeker adviseren ook te kijken naar mijn favoriete budgettopper onder de warmtepompdrogers de Beko DPU 7380X 

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlJelle vergelijkt al jaren wasdrogers en wasmachines in praktijk.

Hij gebruikt de drogers in de praktijk, leest reviews van andere experts en beoordeelt gebruikers ervaringen.

Siemens WT46B202NL

7.1

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.5/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Snelle drogen
  • Gemakkelijk bediening
  • Gelijkmatig drogen

Min punten

  • Slecht verkrijgbaar
  • Relatieve hoge prijs
  • Energie verbruik

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart