Siemens WT45W490NL review

In deze review heb ik de Siemens WT45W490NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WT45W490NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WT45W490NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WT45W490NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

9.2/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Siemens WT45W400NL Warmtepompdroger Wit - €849,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Siemens WT7U4692NL - €869,00
Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WT45W490NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

Update - 2018.03.22Deze wasdroger is een uitlopend model en (nauwelijks) verkrijgbaar. Bekijk naar nieuwe alternatieven in onze warmtepomp vergelijkingstest.
Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

Siemens WT45W490NL review

Andere over de Siemens WT45W490NL

Met zoveel goede reviews kon ik niet wachten om deze warmtepompdroger, de Siemens WT45W490NL, te mogen testen.
Gebaseerd op 123 meningen scoort deze droger een 9 op kieskeurig.nl, erg veelbelovend dus.
Maar dat willen zelf natuurlijk ook ondervinden in onze eigen Siemens WT45W490NL review.

Uitgebreide Siemens WT45W490NL test door de redactie

Bij ontvangst viel mij de mooie vormgeving direct op. Een witte ombouw met RVS kleurige details en een grote display.
Deze droger ziet er strak en modern uit en zal in de meeste huishoudens geen doorn in het oog zijn.

Na het aansluiten van deze warmtepompdroger heb ik de koe bij de hoorns gevat: direct alle kussens wassen en drogen met het donsprogramma.
En ik moet zeggen het donsprogramma is een uitkomst.

Praktijk ervaringen van andere koper over de Siemens

‘Een fantastische droger waar we, sinds deze geïnstalleerd is, alleen nog maar plezier van hebben gehad. De voetbalschoenen van mijn zoon kan ik gewoon in deze droger gooien. We hebben deze Siemens wasdroger uit de Isensoric serie gekocht vanwege het lage stroomgebruik maar ook voor de vele functies en de goede reacties die we gelezen hebben.

Het is een stille machine met een grote vulopening wat handig is voor de grote lappen was zoals dekbedovertrekken. Het pluizenfilter is eenvoudig te verwijderen en pluizenvrij te maken. De instructies in de handleiding zijn duidelijk waardoor je direct deze machine kunt gebruiken. Mijn gezin bestaat uit vijf personen en iedereen kan overweg met deze wasdroger. Echt een aanrader, wij hebben nog geen seconde spijt van deze aankoop gehad hoor.’

Liesbeth Piket (Amsterdam) na 3 weken gebruik

Droogresultaten zijn goed

De kussens kwamen droog en nog goed in vorm uit de droger. Het donsprogramma droogt prima.
Naast dit speciale programma zijn er nog meerdere programma’s die gericht zijn op speciaal wasgoed. Zoals programma’s voor outdoor kleding en schoenen, lingerie, blouses/overhemden, handdoeken en wol.

Het voordeel hiervan is dat je door gebruik te maken van deze programma’s, het wasgoed per programma spaarzaam kunt drogen. Dit apparaat heeft een droogklasse B. Op de economische stand kwam de was niet helemaal kastdroog uit de wasdroger. Het was eerder strijkdroog.

Wel was het wasgoed minder gekreukt dan andere geteste drogers. Plus puntje voor de Siemens.

Energieverbruik: een jaar drogen voor 50 euro!Energielabel A++

Een warmtepompdroger van dit type is niet de duurste in aanschafprijs, maar ook zeker niet de voordeligste.
De aanschafprijs van een warmtepompdroger ligt nog altijd hoger dan een condensdroger, echter op lange termijn verdien je dit terug door de A++ energie-efficiëntieklasse.

Het stroomverbruik in de stand-by stand is 0,1 W, dus het is geen sluipende energievreter. Het is voorzien van Duotronic, wat betekent dat de vochtigheid en de temperatuur van het wasgoed constant gemeten wordt, zo wordt de was altijd zuinig en snel gedroogd.

Op het energielabel zien we de energieklasse A++ terugkomen en het geschatte energieverbruik van 232 kWu. Omgerekend in euro’s ongeveer 53 euro per jaar.

Snelheid van de droogprogramma’s

De droogsnelheid deed me verbazen. Een katoen was, een volle trommel, was al eerder klaar dan dat het in eerste instantie aangaf op het led-display.

De droger gaf in eerste instantie aan meer dan 3 uur nodig te hebben om een volle trommel kastdroog te krijgen, maar stelde dit later naar beneden bij.
Hier zie je het voordeel van een wasmachine die goed centrifugeert. De sensor in de droger meet continue de droogte van de was, waardoor minder vochtige was uit de wasmachine sneller droog is. Het superkort 40 programma werkt uitstekend. Dit is een handige manier om je was, die niet al te nat is, snel te laten drogen.

droogprogramma's op de Siemens wt45w490nl

De droogsnelheid kun je trouwens ook zelf handmatig instellen, mocht de was toch niet naar tevredenheid drogen. Op deze manier heb je met deze warmtepompdroger altijd het droogresultaat zelf in de hand.
Houd bij een halve trommel rekening met een droogtijd van 2 uur.

Ook het wolprogramma is snel klaar. Al was ik in eerste instantie huiverig om mijn wolwas in de droger te gooien, uit angst dat het zou gaan krimpen. Met de wolkorf droog je eenvoudig de wolwas op een snelle manier. Met een startvertraging van 24 uur kun je op ieder gewenst tijdstip je was laten drogen. Dit is handig wanneer je even snel de deur uit moet, maar de droger nog niet wilt laten draaien. Wanneer je gebruik maakt van het kastdroogprogramma wil je de was graag gelijk opvouwen om kreukels te voorkomen.

De Siemens WT45W490NL is gemakkelijk te bedienen

Het led-display is erg eenvoudig te bedienen. Het scherm is groot, dus duidelijk leesbaar.

display zorg voor gemakkelijke bediening

De touchcontrol tiptoetsen moet je wel iets langer ingedrukt houden, anders werkt het bedieningspaneel niet. Dit is een kwestie van wennen.

Wanneer je de deur openmaakt wordt de trommel verlicht met een led verlichting. Dit is handig wanneer je niet veel licht in de ruimte hebt, bijvoorbeeld ‘s avonds. Dit type droger is opvallend stil. Hij beweegt nauwelijks wanneer hij een was aan het drogen is en de stilte van het apparaat is aangenaam voor de oren.

Met een zelfreinigende condensor is het een onderhoudsvriendelijke wasdroger. Het heeft een dubbele pluizenfilter welke je af en toe moet ontdoen van pluisjes wanneer het apparaat dit aangeeft. Wel merk ik helaas dat er af en toe pluisjes op de grond dwarrelen of in mijn wasgoed terecht komen bij het uithalen van de was.

Echter, door de dubbele pluizenfilter heb je als voordeel dat er minder viezigheid in het apparaat zelf terecht komt, wat ten goede komt van de levensduur van dit type wasdroger. Op de lange termijn is dit zelfs zuiniger omdat de droogcapaciteit op deze manier behouden blijft.

De ruimte waar de warmtepompdroger blijft goed droog. Je wilt immers geen onaangename warme en vochtige ruimte wanneer de droger zijn werk doet.

Het weinige onderhoud aan deze wasdroger is echt een pluspunt. Met een zelfreinigende condensor scheelt dit veel tijd omdat het altijd een heel karwei is om deze schoon te krijgen, als dat al lukt. De handige instelling van programma’s zorgen ervoor dat iedereen goed overweg kan met dit type apparaat. De grote opening is gemakkelijk om bijvoorbeeld het beddengoed erin te stoppen. De maximale laadcapaciteit is 8 kilo, wat het een goede warmtepompdroger maakt voor gezinnen tot vier personen.

De prijs-kwaliteit verhouding: is de Siemens WT45W490NL te duur?

De hogere aanschafprijs is realistisch voor hetgeen wat je krijgt. Helaas wel wat duurder dan andere 8 kilo drogers.
Hieronder heb ik enkele alternatieve 8 kilo wasdrogers genoemd die vergelijkbaar zijn met deze Siemens.

Het apparaat is zeer zuinig in gebruik en door de slimme functies maak je optimaal gebruik van deze wasdroger. De negen speciaal programma’s die dit type wasdroger biedt, is echt een verrijking. Je kunt door het Duotronic systeem op deze manier goedkoop je handdoeken of blouses drogen. Het apparaat past zich als het ware aan. Ook de zelfreinigende condensor is een groot genot wat het schoonmaken betreft. Dit alles, met de stilte en stabiliteit van deze droger, maakt het een prima aanschaf voor de langere termijn.

Siemens WT45W490NL

8.5

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Plus punten

  • Droogresultaten
  • Stil en energiezuinig
  • Gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Min punten

  • Prijs is wat aan de hoge kant

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart