Siemens WT44W4E5NL review

Siemens WT44W4E5NL review door WasdrogersaleHet assortiment van Siemens warmtepompdrogers met een 8 kilo trommel is behoorlijk groot. De verschillen zijn soms erg klein, terwijl de prijzen flink variëren.
In deze Siemens WT44W4E5NL review zet Linde van WasdrogerSale alle bevindingen en ervaringen bij elkaar.
Ze bekijkt en vergelijkt de Siemens met de belangrijkste concurrenten en geeft een eindoordeel, zodat het kopen van de beste wasdroger voor jouw situatie een stukje gemakkelijker wordt.

Check deze Siemens WT44W4E5NL aanbiedingen

Waar vind je de beste deals en acties? Dit zijn de winkels waar wij de machine gevonden hebben voor een interessante prijs.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder exclusieve wasdroger aanbiedingen en kortingscodes van WasdrogerSale

Het is OP=OPRUIMING bij BCC, dat betekent 2 weken lang hoge korting op heel veel producten. Pak nu je kans!

 

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energieverbruik: 176 kWu (€ 40 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,28 (=1.20 kWh)
  • Geluid: 64 DB
  • Handleiding WT44W4E5NL

Wat lees je in deze review?

  • Opvallende plus- en minpunten
  • Vergelijking met andere warmtepompdrogers
  • Wat zeggen andere kopers
  • Prijzen, aanbiedingen en kortingsacties
  • Eind oordeel: kopen of verder zoeken

Testonderdelen en onze rapportcijfers

Siemens WT44W4E5NL

8.2

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/Kwaliteit

6.5/10

Plus punten

  • Hele levenduur zuinig
  • Stil en snel
  • Minder onderhoud

Min punten

  • Prijsklasse

 

Siemens WT44W4E5NL review: onopvallende middenmoter

Dit Siemens model is sinds september 2018 verkrijgbaar en wordt veel verkocht. De wasdroger zit bij veel winkels in hun assortiment, waardoor je de droger regelmatig ergers in de aanbieding vindt. De prestaties zijn vergelijkbaar met de eerder geteste Bosch WTW8446ENL en de goedkopere Siemens wt44w4e3nl.

Alles wat je nodig hebt om snel aan de slag te kunnen gaan wordt meegeleverd. In de doos zit ook de afvoerslang om het apparaat direct aan te sluiten op de afvoer. Dit mag ook, want de prijs van deze Siemens is hoger dan veel andere 8 kilo warmtepompdrogers.

test met bevindingen door redactie van WasdrogerSale

 

Dit zijn de pluspunten en minpunten

Dat warmtepompdroger geen energie slurpende apparaten meer zijn, bewijst deze Siemens warmtepompdroger nog maar eens. Het energieverbruik van deze zuinige A+++ bedraagt volgens het energielabel zo’n 176,0 kWh per jaar. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 40 euro.
In de praktijk ligt het verbruik nog een stuk lager, omdat het energielabel is gebaseerd is op 160 droogbeurten per jaar met het standaard katoenprogramma.

De Consumentenbond heeft een realistisch inschatting gemaakt en komt voor een gemiddeld Nederlands huishouden uit op zo’n 20 tot 24 euro aan stroomkosten per jaar. Daarmee is het een van de zuinigste warmtepompwasdrogers van dit moment.

Het lage energieverbruik laat nog maar eens zien dat de traditionele condensdroger (zonder warmtepomp), nog maar in weinig situaties een goede keuze is.  Vergelijk deze energiekosten maar eens met de Beko DCU 7230 BX uit de laatste review. De Beko slurpt ongeveer 75 euro aan energie.

Voor 1e keer drogen met de WT44W4E5NL

Het plaatsen van de wasdroger en aansluiten is een fluitje van een cent. De uitstekende handleiding bij de WT44W4E5NL laat duidelijk met plaatjes zien waar je op moet letten.
Zorg dat de droger waterpas staat is voldoende om aan de slag te gaan. En als je wilt, kun je de afvoerslang op de waterafvoer aansluiten, zodat je nooit meer omkijken hebt naar het volle condenswaterbakje. Bij sommige wasdrogers moet je hier een hele studie van maken. Siemens laat zien dat het makkelijk kan:

hoe sluit je de WT44W4E5NL aan op de waterafvoer

  1. bestaande afvoerslang afkoppelen
  2. slang in de ‘parkeerstand’ zetten
  3. bijgeleverde waterslang op de waterafvoer aansluiten
  4. de stop in het condenswaterbakje omzetten en klaar.

Droog prestaties kent plussen en minnen

Als je een volle lading katoen gaat drogen, dan zie je mooie prestaties maar ook wat puntjes die beter kunnen.

Makkelijk in onderhoud en gebruik

Een sterke punt is het gebruiksgemak en onderhoud.  Het bedieningspaneel is overzichtelijk en logisch opgebouwd, waardoor het starten een fluitje van een cent is.

Deze droger heeft een grote deuropening, waardoor het inladen en uitladen van de trommel extra makkelijk gaat.  En de zelfreinigende condensor zorgt dat pluizen na elke droogbeurt worden weggespoeld, waardoor de wasdroger jaar-in, jaar-uit, zuinig in gebruik blijft.

Een RVS trommel in plaats van gegalvaniseerd

In vergelijking met goedkopere concurrenten, zoals de BEKO DR8534GX0 of de
AEG T7DBN460, is het apparaat een stuk stiller. Op dit punt zie je dat je met een degelijk gebouwde wasdroger te maken hebt.

Duurzaamheid zie je ook aan de RVS trommel. Goedkopere wasdrogers hebben vaker een gegalvaniseerde trommel.  Dit is een dun laagje chroom wat door ritsen/knopen  kan beschadigen, waardoor erg roestvorming kan ontstaan.

De Siemens WT44W4E5NL heeft een volledige roestvrij stalen trommel. Krassen in de trommel leiden bij deze trommel nooit tot roestvorming.  Dat zijn de extra’s die deze machine net wat duurder maakt dan de WT44W4E3NL met zijn gegalvaniseerde droogtrommel.

Vergelijking met de concurrentie

Hierboven heb je kunnen lezen, dat dit gereviewde model wat duurder is dan een aantal andere warmtepompdrogers.
Om de keuze wat makkelijker te maken heb ik de belangrijkste verschillen van deze droger met een aantal andere populaire modellen naast elkaar gezet.

Al deze wasdrogers hebben een capaciteit om 8 kilo katoenwas in één keer te drogen. Deze grootte is op dit moment de meeste verkochte trommelgrootte en  past bij heel veel huishoudens.

Type/model Belangrijkste verschillen
Siemens WT44W4E3NL – gegalvaniseerde trommel in plaats van RVS
+ ongeveer 100 euro goedkoper
Bosch WTW8446ENL + minder kreuk
– inladen en uitladen
Beko DR8534GX0 + prijs
– meer kreukvorming
AEG T7DBN460 + betere droog prestaties
+ goedkoper

 

Conclusie: bekijk zeker ook de goedkopere alternatieven

De rapportcijfers uit onze Siemens WT44W4E5NL review zijn goed, maar blinken niet uit ten opzichte van de concurrentie.
Helaas is de prijs (op moment van schrijven bijna 800 euro) een stuk hoger dan een aantal andere warmtepompdrogers die we getest hebben.
Dat maakt dat ik niet bijzonder enthousiast wordt van dit model. Het is zeker geen miskoop, maar in onze zoektocht naar de beste wasdrogers is het een onopvallende middenmoter geworden.

Is het prijskaartje te hoog, dan vind je hieronder een aantal alternatieven die gelijkwaardig presteren. Maar wel met een kleine prijskaartje bij het afrekenen aan de kassa.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T7DBN460

AEG T7DBN460
Lees complete review
Droogresultaat
95
Energieverbruik
100
Snelheid
65
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding
2

Beko DR 8534 GX0

Beko DR 8534 GX0
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding
3

AEG T7DBTRIPLE

AEG T7DBTRIPLE
Lees complete review
Droogresultaat
100
Energieverbruik
100
Snelheid
55
Gebruiksgemak
85
Prijs/Kwaliteit
85
Prijzen en Aanbieding

Wat zijn jouw ervaringen? Help andere kopers en geef jouw mening over deze Siemens wasdroger.

Siemens WT44W4E5NL

8.2

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/Kwaliteit

6.5/10

Plus punten

  • Hele levenduur zuinig
  • Stil en snel
  • Minder onderhoud

Min punten

  • Prijsklasse
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter