Siemens WT44W362NL review en aanbiedingen

In deze review heb ik de Siemens WT44W362NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WT44W362NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WT44W362NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WT44W362NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
√ó
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV70TA000TE - €499,00
Prijsgeschiedenis
√ó
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV70TA000TE
Laatste updates:
  • €499,00 - 18 mei 2022
  • €549,00 - 9 mei 2022
  • €599,00 - 9 mei 2022
  • €549,00 - 4 mei 2022
  • €599,00 - 2 mei 2022
  • €549,00 - 26 april 2022
  • €599,00 - 25 april 2022
  • €549,00 - 11 april 2022
Sinds: 10 december 2021
  • Hoogste prijs: €649,00 - 10 december 2021
  • Laagste prijs: €499,00 - 18 mei 2022
9.1/10 Lees recensie
91 %
Stel Laagste Prijs Melding In
√ó
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T7DBNP400 - €599,00
Prijsgeschiedenis
√ó
Prijsgeschiedenis voor AEG T7DBNP400
Laatste updates:
  • €599,00 - 18 mei 2022
  • €549,00 - 10 mei 2022
  • €599,00 - 1 mei 2022
  • €579,00 - 6 april 2022
  • €599,00 - 19 maart 2022
  • €549,00 - 25 januari 2022
  • €599,00 - 1 januari 2022
  • €549,00 - 21 december 2021
Sinds: 30 november 2021
  • Hoogste prijs: €599,00 - 30 november 2021
  • Laagste prijs: €549,00 - 21 december 2021
Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WT44W362NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

Met de prijs van rond de 500 euro is deze goed presterende warmtepompdroger best bijzonder.
Alleen de Beko DPU 7380X is nog net wat goedkoper.

Hieronder vind je een overzicht met alle actuele prijzen. Onder de prijsvergelijker plaatsen we onze speciale kortingsacties.

Ben je niet zeker waar je op moet letten bij de aanschaf van een wasdroger?
Bekijk deze kooptips wasdroger of vind in 4 stappen een wasdroger die bij je past.

Siemens WT44W362NL review: uitgebreid beoordeeld door Linde

Siemens WT44W362NL review: pluspunten en minpunten uit test

Het vinden van een goedkope warmtepompdroger die op alle test-onderdelen het maximale scoort lijkt onmogelijk. Toch presteert deze Siemens wasdroger op veel gebieden gewoon goed, terwijl de prijs lager ligt dan veel van de directe concurrenten. Ja, je leest het goed: goedkoper dan de concurrentie en dat voor Siemens. Dat zie je niet vaak.

Als ik deze Siemens WT44W362NL review in √©√©n zin moet samenvatten: veel wasdroger, voor een interessante prijs met een paar minpuntjes.
Hieronder heb ik alle pluspunten en minpunten van deze 7 kilo warmtepompdroger op een rij gezet.

Siemens WT44W362NL

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Gemak van zelfreinigende condensor
  • Laag energieverbruik
  • Droogt gelijkmatig
  • Aanschafprijs

Min punten

  • Niet erg snel

Een groot voordeel van deze Siemens warmtepompdroger is het gebruiksgemak. En dat geldt in deze prijsklasse zeker niet voor alle drogers.
Maar als eerste moet de was natuurlijk goed gedroogd worden.  Hieronder lees je al mijn bevindingen op alle test-onderdelen.

Siemens WT44W362NL

  • 7 kilo trommel
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel: A++¬†
  • Energieverbruik: 212 kWu
  • Kosten droogbeurt: ‚ā¨ 0,38¬†
  • Geluid: 65 DB

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Wat zijn pluspunten en minpunten?
  • Hoe zijn de droogresultaten van de Siemens?
  • Welke alternatieven zijn er?
  • Conclusie: Siemens WT44W362NL kopen of niet?

Gemakkelijk in onderhoud

De Siemens WT44W362NL is de goedkoopste wasdroger die wij beoordeeld hebben die ook nog beschikt over een zelfreinigende condensor.
In deze video zie je wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Waar het op neer komt, is dat je bij iedere warmtepompdrogers regelmatig de condensor moet schoonmaken. De pluisjes moet je er vanaf zuigen. Doe je dat niet, dan gaat het energieverbruik snel oplopen en wordt de wasdroger minder zuinig in gebruik. Bij deze Siemens wordt dit reinigen door de machine zelf gedaan.

De duurdere modellen van Siemens en Bosch waren al langer voorzien van een zelfreinigende condensor. Nu dus ook de goedkopere Siemens WT44W362NL.
Tijdens een droogprogramma wordt de condensor gereinigd met condenswater, zodat de machine gedurende de gehele levensduur energiezuinig blijft.
En natuurlijk gemakkelijk, omdat je er zelf niet meer naar hoeft om te kijken.

Lage gebruikskosten

Een warmtepompdroger is het zuinigste type wasdroger van dit moment. Een volle trommel van 7 kilo kastdroog krijgen, kost maar ‚ā¨ 0,38. Daarmee is deze droger erg zuinig in gebruik en door de zelfreinigende condensor blijft dat ook zo gedurende de gehele levensduur van de machine.

Als je elke week, 3 keer een volle trommel droogt, zal dit ongeveer 48 euro kosten. De Consumentenbond gaat uit van 25 – 30 euro voor een gemiddeld Nederlands gezin.

 

Geen snelheidsrecords

Dat zuinig omgaan met energie ook een keerzijde heeft, merk je vaak aan de langere tijdsduur van de droogprogramma’s. Dat geldt ook voor de Siemens WT44W362NL.

Het kastdroogprogramma doet er precies 2:00 uur over om een volle trommel te drogen. De eerder geteste Beko is een half uur sneller klaar met deze klus.

Of dat er erg is, hangt af of je snelheid belangrijk vind. Persoonlijk vind ik het belangrijker dat het drogen energiezuinig gebeurt, zodat de energierekening laag blijft. Ik zet de droger vaak na het eten aan en dan is aan het begin van de avond het droogprogramma klaar.

De machine geeft dan trouwens een prima geluidssignaal, zodat je niet vergeet om je kleding/wasgoed er uit te halen.

Gemakkelijke bediening

Als je deze droger wilt gebruiken, wordt je niet overvallen met een kerstboom aan lichtjes en opties.
De layout van het bedieningspaneel is duidelijk en overzichtelijk.

Siemens WT44W362NL getest en beoordeeld

  • Met de draaiknop kies je het droogprogramma dat je wilt gebruiken.
  • Eventueel kun je¬†de droogintensiteit nog¬†fijn-afstellen als je te maken hebt met dikke stoffen die moeilijk te drogen zijn.
  • Signalen filter/reservoir geven aan dat je¬†het pluizenfilter schoonmaken¬†of het condenswaterbakje moet legen.
  • Display geeft aan hoelang een programma nog duurt, maar je kan hier ook gemakkelijk¬†zelf startuitstel instellen.
  • Voorzichtig is een opties om met lagere temperatuur te drogen. Deze kun je gebruiken¬†bij gevoelige¬†stoffen zoals polyacryl¬†en elastaan.
  • Bij Antikreuk-optie blijft de trommel in beweging na het einde van het droogprogramma, zodat kreukvorming wordt verminderd.
  • Signaal geeft een geluid als de wasdroger klaar is met het programma.

Simpeler en eenvoudiger kan eigenlijk niet.

Conclusie: Siemens WT44W362NL kopen of nietlinde van wasdrogersale.nl

Als ik aan het einde van deze review al mijn bevindingen op een rij zet, dan slaat de balans zeker door naar de pluspunten.
Met deze Siemens koop je een betrouwbare wasdroger, die vol zit met technologie, door en door getest.
Het opvallende vind ik de aantrekkelijk prijs van deze 7 kilo wasdroger.

Het enige minpuntje is de snelheid van de droogprogramma’s, maar daar krijg je dan wel weer een extreem zuinige droger voor terug.

Een alternatief is de 7 kilo warmtepompdroger van Beko. Hieronder drie alternatieve wasdroger (met een capaciteit van 7 kilo) die eerder als beste uit de test zijn gekomen.

7 kilo warmtepompdrogers die beter scoren

Siemens WT44W362NL

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Gemak van zelfreinigende condensor
  • Laag energieverbruik
  • Droogt gelijkmatig
  • Aanschafprijs

Min punten

  • Niet erg snel
We kijken uit naar je idee√ęn

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken