Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Samsung DV90T8240SH review | aanbiedingen

Samsung DV90T8240SH review met voordelen en nadelenDe Samsung DV90T8240SH wasdroger is in het najaar van 2020 op de Nederlandse markt verschenen en past met zijn grote 9 kilo droogcapaciteit vooral bij huishoudens groter dan 4 personen. In deze Samsung DV90T8240SH review ga ik voor Wasdrogersale.nl op zoek naar alle plussen en minnen. Ik hoop dat mijn beoordeling helpt bij het maken van een keuze als je nu op zoek bent naar een nieuwe droger.

Samsung DV90T8240SH aanbiedingen

Zoek je alleen de laagste prijs en interessante aanbiedingen? Hieronder vind je de beste deals van dit moment, ook heeft Wasdrogersale een kortingscode van Expert.nl waarmee je nog eens direct 20 euro goedkoper uit bent aan de kassa.

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Samsung DV90T8240SH

7.8

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

6.0/10

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

 

Review Samsung DV90T8240SH

De Samsung DV90T8240SH wasdroger valt op het eerste gezicht meteen op. Zijn strakke vormgeving en het donkere glas van de deuropening maken deze wasdroger uniek in het huidige wasdroger landschap. Daarnaast is Samsung één van de weinige spelers die zijn wasdrogers al enige tijd uitgerust heeft met App bediening wat handig kan zijn. Verder gooit deze Samsung DV90T8240SH wasdroger hoge ogen in energieverbruik en geluid.

Acties van Samsung Op de Samsung promotie acties vind je altijd alle cashback en andere promoties van Samsung. Vooral combi kortingen (wasmachine en wasdroger) kunnen oplopen tot € 300,-. Interessant om altijd even te kijken of er een aanbieding loopt.
Belangrijkste eigenschappen

  • max. vulgewicht 9 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A+++
  • Energieverbruik: 194 kWu (€ 44 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: € 0,35 (=1,54 kWh)
  • Geluid: 62 decibel (stiller dan concurrenten)
  • Percentage vochtopvang: 87% (weinig vocht in huis)

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Hoe presteert deze grote 9 kilo wasdroger?
  • Rapportcijfers op onze testonderdelen
  • Een vergelijking met de de belangrijkste concurrenten
  • Uitleg bij functionaliteiten: smartcontol
  • Plaatsen, aansluiten en de eerste keer drogen
  • Advies: kopen of toch verder zoeken?

Zoek je meer specificaties, bekijk dan de Samsung DV90T8240SH handleiding.

 

Erg stil en zuinig in dagelijks gebruik

energieDe Samsung DV90T8240SH is een wasdroger met een warmtepomp. T.o.v. van een condensdroger heeft dit een aantal voor- en nadelen. Lees ons verdiepend artikel over de keuze: condensdroger of warmtepompdroger als je meer achtergrondinformatie zoekt.

Bijna iedere wasdroger heeft tegenwoordig een variabel temperatuur droogprogramma. Hiermee wordt voorkomen dat het wasgoed krimpt tijdens het droogprogramma. Ook deze Samsung DV90T8240SH voorziet hierin middels het OptimalDry systeem.

Met een geluidsniveau van 62 dB is de Samsung DV90T8240SH een erg stille wasdroger. Ik heb al heel wat wasdrogers getest, maar het is tot op heden een van de stillere wasdroger die ik beoordeeld heb. Daarnaast kun je het geluidsniveau met het programma SilentDry nog verder verlagen naar 60dB.

Het A+++ Energielabel waar deze wasdroger over beschikt is ook prima en hiermee is het één van de zuinigere wasdrogers.

Snelheid van droogprogramma’s valt tegen

De droogsnelheid van de Samsung DV90T8240SH is aan de langzame kant. Gemiddeld duurt een katoenen droogprogramma met een volle trommel 4 uur. Nu is de droogsnelheid bij een warmtepomp wasdroger altijd een dingetje, maar in vergelijking met andere 9 kilo warmtepomp drogers is dit wel erg lang.
Ik heb een aantal snellere vergelijkbare alternatieven verderop in de review genoemd.

De Samsung DV90T8240SH zeker geen haas maar eerder een slak. Daar tegenover staat de uiterst vriendelijke en makkelijke bediening van de Samsung DV90T8240SH via de Smart Control App. Verderop in deze review tref je meer informatie over deze handige bedieningsmogelijkheid. Naast de vele normale droogprogramma’s beschikt de Samsung DV90T8240SH over het Hygiëne Care programma waarmee op hoge temperaturen allergieën en huisstofmijt in het wasgoed worden verwijderd.

Droogsnelheid een mager zesje

De Samsung DV90T8240SH krijgt van mij voor de droogsnelheid maar een 6. Uit de 3 droogtesten met volle lading (9 kg.) kwam deze geen enkele keer onder de 4 uur. Dit is zelfs voor een warmtepompdroger erg lang.

Gelukkig is het wasgoed na de lange droogtijd wel uitstekend droog en kan deze zo in de kast worden opgeborgen. Samsung wist mij te vertellen dat deze lange droogtijd een combinatie is van hun Optimal Dry techniek en het lage (800 watt) vermogen van de wasdroger. Helaas voor Samsung zijn er ook wasdrogers met lager vermogen die wel binnen de 4 uur droogtijd klaar zijn. Bijvoorbeeld de Siemens WT8HXM75NL wasdroger.

 

Vergelijkbare 9 kilo warmtepompdrogers die je moet kennen

Wat zijn de directe concurrenten van deze Samsung?  Bij de Consumentenbond valt in de groep warmtepompdrogers met vulgewicht van 9 kilo een aantal concurrenten in positieve zin op.
Naast deze Samsung zijn dit de:

De belangrijkste specificaties heb ik eens naast elkaar gezet in deze tabel.

Product informatie

Fabrikant Samsung Miele Siemens
Fabrikantcode DV90T8240SH TCH 630 WP WT8HXM75NL
Garantie / Garantie type 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service

Algemene info wasdroger

Max. vulgewicht 9 kilo 9 kilo 9 kilo
Type Warmtepompdroger Warmtepompdroger Warmtepompdroger
Energielabel A+++ A+++ A+++
Geluidsniveau 62 dB 64 dB 62 dB
Tijdsduur (8 kilo katoen) 258 minuten 227 minuten 222 minuten
Indicatie energie verbruik 1,21 kWh 1,21 kWh 1,21 kWh
Vermogen 800 watt 1100 watt 600 watt
Deur draairichting Rechts Links Rechts
Draairichting deur omkeerbaar Ja nee nee
Startuitstel 1 – 24 uur 1 – 24 uur 1 – 24 uur
Touchscreen Ja Ja Ja
Bediening met APP smartphone Ja Nee Nee

Afmetingen

Hoogte 85 cm 84,5 cm 84 cm
Breedte 59,5 cm 59,5 cm 59,5 cm
Diepte 66,5 cm 63,5 cm 64,5 cm
Gewicht 53 kg 58,5 kg 55 kg
Diameter opening 30 cm 32,5 cm 29,5 cm

 

Bedieningspaneel strak met touchpaneel

De Samsung DV90T8240SH/S2 wasdroger heeft een eenvoudig en strak bedieningspaneel. Geen poespas, alleen de noodzakelijke knoppen en informatie tref je aan op het display.
Het ziet er fantastisch mooi uit, alleen in dagelijkse praktijk zijn knoppen met tekstuele uitleg veel overzichtelijker.

Wel laat deze deze wasdroger zich, zoals gezegd, ook bedienen via de app op je smartphone bedienen. Dit noemt Samsung SmartControl.

bediening.

 

Uitleg en opmerking 
1 Schakelt de wasdroger aan of uit. De wasdroger schakelt automatisch uit aan het einde van het droogprogramma.
2 Door de knop naar Rechts of Links te draaien kiest men het gewenste droogprogramma.
3 Start of pauzeert het droogprogramma.
4 Toont het gekozen droogprogramma, de droogtijd en waarschuwingsindicaties.
5 Knop om de gekozen functie of instelling te bevestigen.
6 Middels 3 gradaties kan de droogtegraad worden ingesteld.
7 Laat de trommel aan het einde van het droogprogramma nog ronddraaien om kreukels in het wasgoed te voorkomen.
8 Kies de gewenste droogtijd bij de programma’s Tijdprogramma, Warme lucht en Koude lucht.
9 Systeemfuncties menu, denk aan kinderslot, etc.
10 Schakelt de Smart Control app bediening in of uit.

 

Wat is Smart Control?

smartcontrolDe Samsung DV90T8240SH wasdroger is middels smart control te koppelen aan je mobiele telefoon of tablet. Vanuit de Samsung SmartThings app kan men eenvoudig de wasdroger bedienen.

Daarnaast geeft de Samsung DV90T8240SH wasdroger informatie terug middels deze Smart Control functie. Bijvoorbeeld als het droogprogramma is afgerond, er onderhoud moeten worden uitgevoerd, storingen, etc. Natuurlijk kun je ook de actuele staat van het droogprogramma bekijken en hoelang deze nog moet. Op de website van Samsung lees je meer over (on)mogelijkheden en informatie over de SmartThings oplossing van Samsung.

 

 

Meer droogprogramma’s dan je ooit nodig zal hebben

De DV90T8240SH/S2 wasdroger beschikt over 15 verschillende droogprogramma’s. Naast de diverse standaard droogprogramma’s vallen drie programma’s op namelijk: Hygiëne Care, Silent Dry en Air Wash. Onder deze droogprogramma tabel staat hierover meer informatie.

Programma Omschrijving Maximaal gewicht voor droogprogramma
Katoen Katoenen kleding, beddengoed, tafellinnen, handdoeken en ondergoed. 9 kilo
Snel droog 35 minuten Voor het snel (in 35 minuten) drogen van wasgoed. 1 kilo
Gemengde was Gemengd katoenen en synthetisch wasgoed. 9 kilo
Synthetisch Synthetisch wasgoed zoals blouses en overhemden. 4,5 kilo
Fijne was Delicate kledingstukken zoals lingerie. 2 kilo
Handdoeken 4 kilo
Beddengoed 2 kilo
Overhemden Snel drogen van één overhemd. 2 kilo
Hygiëne Care 2 kilo
Wol 1 kilo
Outdoor Buitenkleding zoals b.v. ski en berg kleding. 2 kilo
Silent Dry Voor gemengd katoenen en synthetisch wasgoed dat in de avond uren in een stillere modes wordt uitgevoerd. 9 kilo
Strijkdroog Zorgt ervoor dat het wasgoed extra droog wordt waardoor het wasgoed beter te strijken is. 4 kilo
Air Wash Wasgoed opfrissen, waardoor dit frisser en schoner aanvoelt. 1 kilo
Super Speed Gemengd wasgoed dat op een hogere rotatiesnelheid van de droogtrommel extra wordt gedroogd. 3 kilo
TipKeer wol wasgoed binnenste buiten voor een beter droogresultaat

 

Silent Dry maakt het drogen echt stil

silentMet het Silent Dry droogprogramma schakelt de Sumsung DV90T8240SH wasdroger automatisch over in een stillere en energiezuinige mode. Gedurende dit droogprogramma wordt de rotatiesnelheid van de droogtrommel geoptimaliseerd, waardoor deze maar een geluidsniveau van 60dB haalt. Uit diverse testen die ik hiermee heb uitgevoerd blijkt inderdaad dat de wasdroger een stuk stiller wordt. Het droogprogramma duurt hierdoor bij een maximale lading ongeveer 30 minuten langer. En dit apparaat blonk toch al niet uit in droogsnelheid.

Einde droogprogramma

De Samsung DV90T8240SH wasdroger speelt bij het einde van het droogprogramma een lang en irritant muziekje af. Het is mij niet gelukt om dit deuntje  uit te schakelen of in volume te verlagen. Ook niet vanuit de SmartThings app. Hierdoor zou ik adviseren deze wasdroger niet in de buurt van een kinderkamer te plaatsen. Erg jammer natuurlijk, want het geluidsniveau is subliem. Zeker in het Silent Dry programma.

 

Drogen met het Hygiëne Care programma

Door tijdens het droogprogramma het wasgoed extra te verhitten worden bacteriën, huisstofmijt en allergenen verwijdert uit het wasgoed. Dit programma is ideaal voor het drogen van bijvoorbeeld beddengoed of kinderspeelgoed.

 

Air Wash handig voor het opfrissen met lucht

Op dit model vind je ook het droogprogramma Air Wash waarmee het wasgoed, door middel van warme lucht, wordt opgefrist.
Ideaal om vervelende geurtjes zoals sigarettenrook of parfum uit het wasgoed te krijgen zonder dat je de wasmachine hoeft te gebruiken.
Zelf gebruik ik dit programma vooral om kleding die niet vies is weer op te frissen. Het zou helemaal ideaal zijn als dit gecombineerd zou kunnen worden met Fragrancedos oplossing van Miele.

Aandachtpunten bij installatie en aansluiten van je nieuwe warmtepompdroger

Door mijn jarenlange ervaring in de witgoed branche weet ik dat mensen over het algemeen te licht denken over het aansluiten van een wasdroger. Door net even iets meer tijd in de voorbereiding te stoppen voorkom je achteraf een hoop narigheid.

Het aansluiten van de Samsung DV90T8240SH wasdroger is niet moeilijk en hoeft niet speciaal door een vakman te gebeuren. Standaard levert Samsung de volgende accessoires mee waarmee je normaal gesproken zonder problemen de Samsung DV90T8240SH juist kunt aansluiten.

acces

Stap 1

stellen

Als eerste moet je altijd voor zorgen dat de wasdroger waterpas wordt geplaatst. Dit voorkomt extra trillingen en onnodig slijtage aan de wasdroger. Aan alle vier de hoeken van de onderzijde bevinden zich 4 stelpoten waarmee je de wasdroger waterpas kunt zetten.

 

Stap 2

Als tweede moet je een keuze maken wat te doen met het condenswater. Het apparaat beschikt over een aansluiting om dit overtollige water rechtstreeks op een afvoer te laten afvloeien. Hierdoor hoef je de ingebouwde watertank in de wasdroger niet te gebruiken. Mijn advies, gebruik indien mogelijk, altijd de wasdroger rechtstreeks op een waterafvoer.

Vanaf de fabriek is de Samsung DV90T8240SH gekoppeld met de afvoerslang aan de ingebouwde watertank. De aansluiting bevindt zich rechtsonder aan de achterzijde van de wasdroger.

afvoer

Haal de afvoerslang uit de A opening en plaats deze in de B opening. Vervolgens neem je de meegeleverde afvoerslang en plaats je het ene uiteinde op aansluiting A.

Het andere uiteinde van de afvoerslang plaats je in de waterafvoer in ruimte waar de wasdroger staat. Gebruik de meegeleverde slanggeleider als je de afvoerslang op een wastafel wilt aansluiten.

Met het slangaansluiting accessoire kun je de afvoerslang op de afvoerleiding van de wastafel bevestigen. Indien je in de ruimte de beschikking hebt over een waterafvoerbuis dan zou ik deze gebruiken. Door middel van een T-stuk kun je eventueel zowel de wasdroger als de wasmachine op één waterafvoerbuis aansluiten. Zelf maak ik al jaren gebruik van dit handige T-stuk. Hier vind je meer accessoires om je warmtepompdroger op de waterafvoer aan te sluiten.

t-stuk

Stap 3

De derde, en tevens laatste stap, is het aansluiten van de Samsung DV90T8240SH wasdroger op je stroomnetwerk in het huis. Gelukkig gebruiken warmtepomp wasdrogers steeds minder vermogen waardoor deze meestal samen met een wasmachine op één aparte stroomgroep geplaatst kunnen worden.

De meeste stroomgroepen in een woning zijn af gezekerd met een 16 ampère zekering. Dit betekent dat je op die stroomgroep 16 ampère x 220 volt = 3520 watt vermogen maximaal kunt aansluiten. Een gemiddelde wasmachine is rond de 2000 watt wat dus zal samen met de Samsung DV90T8240SH wasdroger van 800 watt geen problemen oplevert. Beide apparaten kun je dan gelijktijdig gebruiken zonder dat de aardlekschakelaar eruit springt.

 

Noodzakelijk onderhoud om storingen te voorkomen

onderthoudDeze Samsung wasdroger is uiterst vriendelijk en makkelijk in het onderhoud. Indien je de wasdroger niet hebt aangesloten op een waterafvoer, dan zal je natuurlijk na elke droogcyclus het ingebouwde waterreservoir moeten legen.

Hiervoor verschijnt op de wasdroger of in de smartthings-app vanzelf een melding. Het waterreservoir bevindt zich aan de voorzijde linksboven achter de merknaam. Trek deze voorzichtig naar voren en zorg ervoor dat deze horizontaal blijft. Anders is de kans erg groot dat deze al water lekt.

 

pluiSchoonmaken van pluizenfilter

Daarnaast moet met regelmaat het pluizenfilter in de Samsung DV90T8240SH wasdroger worden gereinigd. Deze is makkelijk toegankelijk en bevindt zich onder in de droogtrommel opening.

Trek het pluizenfilter naar boven om deze uit de wasdroger te halen. Klik het pluizenfilter open en reinig beide filtergedeeltes. Het beste kun je hiervoor de meegeleverde reinigingsborstel gebruiken.

Reinigen van de warmtewisselaar

Als laatste moet regelmatig de warmtewisselaar worden gereinigd. Ook hier krijg je een melding van indien dit dient te gebeuren. Deze warmtewisselaar bevindt zich linksonder aan de voorzijde van de Samsung DV90T8240SH wasdroger.

Klik de deur open en verwijder de afdekplaat. Achter de afdekplaat zie je de warmtewisselaar zitten. Raak deze nooit aan met blote handen. Deze wordt bij een droogbeurt namelijk warm en kan dus brandwonden veroorzaken. Het beste kun je ook deze reinigen met de meegeleverde reinigingsborstel en een stofzuiger.

 

Conclusie en advies: bekijk voor de aankoop ook de alternatieven

Voor mijn eindoordeel, heb ik alle plussen en minnen die uit deze Samsung DV90T8240SH review naar voren zijn gekomen bij elkaar gezet.

Pluspunten:

  • Zuinig in energieverbruik
  • Mogelijkheid gebruik van app
  • Prima condensatie-efficiëntie
  • Luxe / Strakke uitstraling
  • Direct op waterafvoer aan te sluiten
  • Handig opfrisprogramma met lucht

Minpunten:

  • Droogsnelheid
  • Geen verlichting in trommel
  • Bedieningspaneel


Alle deze bevindingen en de testresultaten, laten zien dat de Samsung DV90T8240SH/2 een warmtepompdroger is die zeker de moeite waard is om te bekijken. Het ontwerp is moderne en strakke vormgeving. De meeste prestaties zijn prima en de smartcontrol bediening levert je veel inzicht op.

Een tegenvaller is de langere droogtijd van deze wasdroger en het vervelende deuntje aan het einde van ieder droogprogramma gaat mij op den duur irriteren.
De prijs past bij de uitgebreide functionaliteit van de droger.

Laagste prijs die ik heb gevonden

Je zal met dit apparaat geen miskoop doen met deze Samsung wasdroger. Toch is het wat mij betreft niet de beste keuze het in het 9 kilo segment. Ik zou gaan voor de Siemens WT8HXM75NL uit onze top 3 met de beste 9 kilo warmtepompdrogers.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

Siemens WT8HXM75NL

Siemens WT8HXM75NL
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
90
Snelheid
65
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
80
Prijzen en aanbieding
2

Samsung DV90T8240SH

Samsung DV90T8240SH warmtepompdroger
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
90
Snelheid
60
Gebruiksgemak
75
Prijs/kwaliteit
80
Prijzen en aanbieding

 

Samsung DV90T8240SH

7.8

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

6.0/10

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10
WasdrogerSale.nl
Logo