Samsung DV70F5E0HGW review

In deze review heb ik de Samsung DV70F5E0HGW op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Samsung DV70F5E0HGW wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Samsung DV70F5E0HGW

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Samsung DV70F5E0HGW op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV70TA000TE - €649,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV70TA000TE
Laatste updates:
  • €649,00 - 7 februari 2024
  • €615,00 - 8 januari 2024
Sinds: 8 januari 2024
  • Hoogste prijs: €649,00 - 7 februari 2024
  • Laagste prijs: €615,00 - 8 januari 2024
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T7DBNP400 - €632,00
Let op: hieronder gaat de review van de Samsung DV70F5E0HGW verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Na de Samsung DV70F5E0HGW warmtepompdroger getest te hebben, kan ik zeggen dat deze scherp geprijsde droger aan al mijn verwachtingen doet.

Het strakke design past in ieder huishouden goed. Het witte uiterlijk en het LED display geven deze warmtepompdroger een stoere uitstraling.
De warmtepompdroger is voorzien van een Diamond Drum technologie. Every girl loves Diamonds dus dat beloofd veel goeds.

In deze Samsung DV70F5E0HGW review lees je mijn bevindingen en ga ik op zoek naar de beste aanbiedingen.

Samsung DV70F5E0HGW prijzen

Dagelijks gaan we op zoek naar de laagste prijzen. Waar vind je de Samsung DV70F5E0HGW in de aanbieding?
Hieronder zie je alle webwinkels met de speciale kortingsacties.

De Samsung DV70F5E0HGW wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

Samsung DV70F5E0HGW review: prima balans tussen prijs en prestatie

Samsung-DV70F5E0HGW

Om maar direct te beginnen met de conclusie: deze Samsung levert voor een relatief lage prijs  prima resultaten af.
Qua energieverbruik is het één van de zuinigste die we getest hebben.  Natuurlijk heb ik ook wat minpunten gevonden.

De droogresultaten

droogprogramma's van SamsungDeze warmtepompdroger heeft genoeg programma’s om al je wasgoed goed te kunnen drogen.

Je kunt kiezen voor katoen of synthetisch. Voor beide materiaalsoorten heb je de mogelijkheid voor de programma’s extra droog, kast droog of strijkdroog.

Daarnaast kun je gebruik maken van het wol programma, zeer fijn, sportkleding en het snel programma. Wanneer je even snel iets op wilt frissen dan gebruik je het koude lucht programma. Het kast droog programma werkt uitstekend. De was is zelfs eerder droog dan dat de timer op het LED display in eerste instantie aangeeft.

Het strijkdroog programma werkt net zo goed als het kast droog programma. Wanneer je de was uit de trommel haalt, kun je gelijk aan de slag met de strijkijzer. Je moet dit natuurlijk wel direct doen want anders kun je beter kiezen voor het kast droog of extra droog programma.

Je hebt ook de mogelijkheid om kreukvrij in te schakelen.  Je kunt direct je wasgoed uit de trommel halen om het vervolgens op te vouwen, maar helemaal kreukvrij wordt het in geen enkele droger.  Met de droogresultaten van deze Samsung DV70F5E0HGW is niets mis, al is het minder dan de top warmtepompdrogers uit onze vergelijkingstest.

Energie verbruik

De Samsung dv70f5e0hgw is zeer energiezuinig Een warmtepompdroger is altijd zuiniger in gebruik dan een condensdroger. Dus dat is al mooi meegenomen wanneer je deze Samsung aanschaft.

Daarnaast heeft deze warmtepompdroger het energielabel A++ en hij verbruikt bij een gemiddeld gebruik maar zo’n 211 kWh per jaar. Opvallend is dat deze Samsung niet alleen op papier zuinig is, maar dit ook in de praktijk waar maakt!

Deze warmtepompdroger heeft een zeer zuinig katoen kastdroogprogramma bij een volle trommel, een zuinig katoen kastdroogprogramma bij drie kilo wasgoed en een zeer zuinig katoen strijkdroogprogramma. Tevens heeft het ook een erg zuinig synthetisch programma. Zuinigheid ten top dus.

Je kunt zelf ook nog het één en ander ondernemen om nog meer te besparen op je energierekening. Zo kun je de droger laten draaien tijdens de daluren. Je betaalt dan een aanzienlijk lager bedrag als je gebruik maakt van het daltarief. Je kunt bij je energieleverancier nakijken om welke uren dit gaat. Vaak zijn dit late uurtjes in de avond en tijdens de nacht. De wasdroger is erg stil dus wanneer je met het idee speelt om van de daluren gebruik te maken dan is dit geen probleem. Verder beschikt het apparaat over een uitgestelde start mogelijkheid.

 

Snelheid van de droogprogramma’s

Ook over de snelheid van de droogprogramma’s is niets op aan te merken. Het katoen kastdroogprogramma bij een volle trommel en het katoen strijkdroogprogramma erg snel klaar.
Eigenlijk is het apparaat zelf erg snel in vergelijking met andere. Een volledig kastdroog katoen programma (volle trommel) is binnen 1,5 uur klaar.
Alleen de Beko DPU 7380X doet dat iets sneller.

Wanneer je het wasgoed laat drogen kun je in het LED display de resterende programmaduur zien, maar meestal is de was al voor die tijd droog.
Het programma stopt dan automatisch met drogen. Je hoort dan vanzelf een eindsignaal wanneer je was is gedroogd.

Bediening en gemak

Deze wasdroger wijst zich vanzelf. Het heeft een elektronische besturing die voor zichzelf spreekt. Op het LED display kun je de resterende tijd zien van je droogprogramma.

Daarnaast heeft het een startuitstelfunctie zodat je de was kunt laten drogen wanneer het jou uitkomt. De omgeving van de wasdroger blijft kurkdroog. Je hebt geen last van een vochtige lucht. Deze droger kun je dus prima in een kleine omgeving neerzetten.

De droger is aan te sluiten op de afvoer, de bijbehorende afvoerslang wordt meegeleverd.

bedieningsgemak en onderhoudWanneer het tijd is voor onderhoud dan geeft de warmtepompdroger dit vanzelf aan.

Het geeft een signaal wanneer het tijd is om de pluisfilters te reinigen of wanneer je de volle condensbak dient te legen.

Ook hoor je een signaal wanneer het tijd is om de condensor te reinigen. Helaas heeft dit type warmtepompdroger geen zelfreinigende condensor. Je zult dus zelf je handen uit de mouwen moeten steken.

De Diamond Drum technologie voorkomt dat wasgoed blijft haken aan de trommel. De trommel van dit type warmtepompdroger heeft een diamantvormig reliëfprofiel met verzonken gaatjes dat ervoor zorgt dat zelfs het allerkleinste wasgoed niet blijf haken. Je wasgoed blijft op deze manier veel langer mooi. Tenminste dat zegt Samsung. Ik geloof hier niet zo in, maar baat het niet dan schaad het ook niet 😉

Dit type Samsung wasdroger heeft geen trommelverlichting. Wanneer je het wasgoed in het donker eruit wilt halen dan moet je af en toe op de tast graaien om er zeker van te zijn dat er niets is achtergebleven. Maar dat is wel een heel klein minpuntje van deze warmtepompdroger. Tegenover zoveel voordelen, is het niet erg als er een lampje ontbreekt.

Prijs/kwaliteit

Je betaalt altijd wat meer voor een warmtepompdroger dan voor een condensdroger.

Het voordeel is wel dat je met het aanschaffen van een warmtepompdroger veel bespaart op je energiekosten. Tenminste als je meerdere keren per week een wasdroger gebuikt. Je investering verdien je dan gewoon terug.

Deze Samsung DV70F5E0HGW warmtepompdroger is zeker niet de duurste droger.  Je krijgt er heel veel wasdroger voor terug. De was droogt niet alleen goed en zuinig, maar de droogprogramma’s zijn ook nog een snel. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een niet al te dure warmtepomp wasdroger.

Anderen vertellen….

“Ik had een nieuw wasmachine nodig en heb gelijk deze droger aangeschaft.
Ik kocht een Samsung wasmachine en gelijk een Samsung warmtepompdroger bij AO.nl. Was ik mooi in een keer klaar.  
Ik moet zeggen tot nu toe voldoet de droger aan al mijn verwachtingen. Hij droogt super snel! Hij geeft in eerste instantie een droogtijd van 2,5 uur aan, maar hij rekent volgens mij het gewicht in de trommel uit en past de droogtijd hierop aan. Echt nog geen seconde spijt gehad. Top droger.”

Heb jij een mening over de wasdroger? Laat het ons weten en help anderen de juiste keuze te maken.

Bij welke winkel kun je deze droger kopen?


De Samsung DV70F5E0HGW wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

Samsung DV70F5E0HGW

8.2

Droogresultaat

6.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart