Zijn de nieuwste modellen van een fabrikant altijd beter? Met een uitgebreide Miele TWE 620 WP review wil ik deze vraag beantwoorden. Deze 8 kilo warmtepompdroger is namelijk een van de nieuwste warmtepompdrogers van Miele.
Actuele prijzen en aanbiedingen van webwinkels
Twee keer per dag checken wel de actuele prijzen van alle grote webwinkels. Zo vinden we niet alleen de laagste prijzen, maar ook alle actuele TWE620WP aanbiedingen.
Miele TWE 620 WP review: opzoek naar plussen en minnen
Ik heb deze Miele warmtepompdroger eens vergeleken met onze eerder geteste 8 kg warmtepompdrogers. Deze TWE620WP heeft veel concurrentie en moet het opnemen tegen de immens populaire Bosch WTY87700NL en de Siemens WT47Y700NL uit 2013. Is de new-kid-on-the-block de gevestigde orde te slim af?
- max. vulgewicht 8 kilo
- Warmtepompdroger
- Energieverbruik: 171 kWu
- Kosten droogbeurt: € 0,32 (=1.41 kWh)
- Geluid: 66 DB
- Gebruiksaanwijzing / handleiding
Inhoud van de review
- Wat maakt dit model wasdroger bijzonder?
- Verschillen met andere Miele drogers
- Opvallende voordelen en nadelen.
- Wat zijn de alternatieven?
- Is dit de beste Miele wasdroger?
Dit moet je weten over de Miele TWE620WP ECO
Wat direct opvalt, zijn de snelle ontwikkelingen in wasdrogerland. De traditionele condensdroger was een paar jaar geleden nog de standaard. Vandaag de dag is de warmtepompdroger de meest verkochte soort droger. De Miele TWE 620 WP is zo’n model dat voorzien is van de nieuwste droogtechnieken die Miele in huis heeft.
- EcoDry: techniek voor energiezuinig drogen
- FragranceDos: Miele geurflacons
- PerfectDry: voor nauwkeurig en veilig drogen
- DirectSensor: voor eenvoudige bediening
- Onderhoudsvrije condensor
- Hoge condensatie, dus weinig vocht in je huis
Op de machine zit alles wat je op een nieuwe droger mag verwachten. Meer zelfs, want FrangranceDos vind je alleen op de Miele wasdrogers uit de topklasse. Alleen een stoomfunctie ontbreekt, maar deze functie is in de dagelijkse praktijk toch maar van weinig nut.
Positief is ook dat het onderhoud van de condensor flink is teruggebracht. Hieronder vind je onze reviewscores als we deze Miele vergelijken met andere drogers. Natuurlijk ga ik de pluspunten en minpunten nog wat verder toelichten.
Droge was én een droge woonruimte
Een sterk punt van de meeste Miele’s zijn hun hoge condensatie. Dit betekent dat vocht uit de was ook daadwerkelijk als water in het condensbakje en/of de afvoer verdwijnt. Vroeger werd de ruimte waarin een wasdroger stond nog wel eens een Turks stoombad. Deze Miele heeft een van de hoogste condensatiepercentages die we kennen, namelijk 94%. Extreem goed, waardoor er nauwelijks vocht in je huis komt tijdens het drogen.
Droogprestaties zijn gewoon goed
In vergelijking met andere geteste warmtepompdrogers zijn de de droogprestaties gelijkwaardig. Deze bevinding zien we ook terug in andere onderzoeken. De PerfectDry techniek lijkt gewoon goed te werken. De droger is hierdoor nauwkeurig en stopt op het moment dat de gewenste droogtegraad is bereikt. Hierdoor wordt energie bespaard en wordt slijtage aan kleding voorkomen.
Zijn er dan geen mindere punten? Ja, toch wel en dat is voor mij de langere tijdsduur van het kastdroogprogramma. Het kastdrogen van een nagenoeg volle trommel duurde bij mij 1:50 uur. En dat is 20 minuten langer dan de Bosch WTY87700NL. Onze snelste warmtedroger (Beko DPU 7380 X) is zelfs bijna 30 minuten sneller klaar, maar is met 7 kilo ook kleiner.
Een 10 voor blijven laag energieverbruik
Warmtepompdrogers maken gebruik van een condensor om warmte te hergebruiken, waardoor ze erg energiezuinig zijn. Hierbij zit wel een addertje onder het gras.
De condensor moet regelmatig ontdaan worden van pluizen, anders gaat het energieverbruik snel omhoog. Siemens en Bosch hebben al langer een zelfreinigende condensor, die dit onderhoudswerk uit handen neemt.
Miele heeft goed nagedacht en met het toevoegen van pluizenfilters is het reinigen van de condensor in dit model verleden tijd. Niet alleen handig. maar hierdoor is ook het energieverbruik blijvend laag gedurende de gehele levensduur.
Uitleg Miele wasdroogtechniek
Zoals gezegd is de Miele TWE 620 WP rijk uitgevoerd met allerlei droogtechnieken van Miele. Wat heb je hier nu precies aan? Hieronder alvast enkele video’s die de technieken in beeld brengen.
- EcoDry: techniek voor energiezuinig drogen
- FragranceDos: Miele geurflacons
- PerfectDry: voor nauwkeurig en veilig drogen
- DirectSensor: voor eenvoudige bediening
- Onderhoudsvrije condensor
- Hoge condensatie, dus weinig vocht in je huis
Video's over AEG wasdroger techniek
Uitleg over Miele FragranceDos
Een langdurige geurende was na het drogen. Met FragranceDos kun je een langdurige geur toevoegen aan je wasgoed tijdens het drogen. Er zijn 3 geuren: aqua cocoon en nature. .
Uitleg over PerfectDry
Niet langer drogen dan strik noodzakelijk. Met PerfectDry wordt met allerlei sensoren continu gemeten of de gewenste droogtegraad is bereikt. Droog = Droog, dan stopt de machine met drogen. Droogprogramma's kunnen dan ook zeker verschillen. een trommel met veel kleine kledingstukken is sneller droog.
Uitleg over Softcare trommel
De trommel is voorzien van een honingraatstructuur. Miele noemt dit de SoftCare-trommel., maar dit niet zo bijzonder omdat elke fabrikant wel zo'n beschermde trommel heeft.
Verschillen tussen Miele modellen
Er zijn een aantal modellen die identieke droogprestaties laten zien. Als je gaat zoeken op de website van Miele naar verschillen tussen de Miele TWE 620 WP , TCE 620 WP en de TCE 630 WP, dan zal je er maar weinig vinden. Toch kunnen de prijzen tussen deze drogers nog best wel enkele tientjes verschillen. Vergelijken is dus zeker de moeite.
De verschillen zitten vooral in het design, de plaatsing van het bedieningspaneel en het uiterlijk van de deur. Niet echt iets om je druk over te maken.
De onderstaande modellen zijn tussen gelijkwaardig als je kijkt naar droogresultaten en functionaliteit.
- Miele TCE 620 WP
- Miele TCE 630 WP
- Miele TWE 620 WP
Wat zeggen andere kopers Miele?
Er zijn nog niet zoveel ervaringen van andere kopers te vinden. Daarom heb ik een analyse gemaakt van de drie technisch identieke modellen. Je krijgt dan toch een goed beeld van ervaringen van gebruikers die de droger al langere tijd gebruiken.
- Lage geluidsniveau
- Droogresultaten
- Gebruiksgemak
- (verwachte) lage energiegebruik
- Hogere aanschafprijs
- Langere programmaduur
Conclusie: bijna de ultieme gezinswasdroger
De testscore van deze Miele TWE 620 WP review laat zien dat onze redactie erg te spreken is over deze nieuwe Miele wasdroger.
In vergelijking met andere Miele wasdrogers zijn de prestaties beter, terwijl de prijs juist lager ligt. Daarmee is het een prima gezinswasdroger die ongetwijfeld jaren en jaren alle wasgoed zal drogen.
Is het dan de ultieme wasdroger? Ik zou zeggen: ‘bijna’. Alleen de langere programmaduur gooit roet in het eten om onze nr.1 favoriete 8 kilo wasdroger te worden. De beste geteste warmtepompdrogers vind je hieronder.
Alle Miele TWE 620 WP aanbiedingen
Zoals gezegd loont het om modellen te vergelijken. Dat geldt ook zeker voor prijzen in de webwinkels.
Let op! Er is niet een winkel die áltijd het goedkoopste is. Expert komt vaak niet als goedkoopste uit de bus, maar tijdens een kortingsfestival zijn ze direct de goedkoopste. Door onderstaande linkjes even na te lopen, zie je direct alle acties en aanbiedingen.