Miele TMB140 WP ECO review

In deze review heb ik de Miele TMB140 WP ECO op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele TMB140 WP ECO wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele TMB140 WP ECO

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele TMB140 WP ECO op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

8.9/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TSB 143 WP - €899,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TEB 155 WP T1 Excellence ChromeEdition warmtepompdroger - €919,00
Let op: hieronder gaat de review van de Miele TMB140 WP ECO verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Ook in deze Miele TMB140 WP ECO review valt de degelijkheid van het merk Miele op. De hele droger ademt uit dat je er jaren de was mee kan drogen.
Miele test en bouwt wasdrogers om 5000 droogbeurten meer te gaan. Voor een gemiddeld gezin zal dat ongeveer 20 jaar zijn.
Voor duurzaamheid is de droger geslaagd, maar in deze review laat ik zien dat er ook wel wat minpunten zijn te benoemen bij deze Miele droger.

Miele TMB140 WP ECO review

Miele TMB140 WP ECO voor de laagste prijs?

Dagelijks zoekt WasdrogerSale naar aanbiedingen in 15 grote webwinkels webwinkels. Waar vind je deze Miele voor de laagste prijs?
Hieronder zie je alle webwinkels met de speciale kortingsacties. Wil je nog goedkoper zijn bekijk dan de actie van de week. Dit is een unieke korting alleen voor de bezoekers van onze website.

Deze wasdroger wordt niet meer geleverd. Bekijk de boven genoemde alternatieven.

 

Miele TMB140 WP ECO review door Ruudruud-van-wasdrogersale.nl

De Miele TMB140 WP ECO heeft een inhoud voor zeven kilo en is hiermee geschikt voor een tweepersoonshuishouden.
Echter, een driepersoonshuishouden die niet zoveel was in de droger stopt, kan met deze droger ook goed uit de voeten.
Deze warmtepompdroger heeft een aantal extra unieke opties die je alleen op Miele drogers vindt en die het gebruikersgemak verhogen.

In deze test zal ik alle pluspunten en minpunten van deze Miele wasdroger uitgebreid langslopen.

Ben je niet zeker of je voor deze Miele wasdroger moet gaan? Bekijk de complete test van warmtepompdrogers.

De droogresultaten van de Miele

Op de droogresultaten van deze Miele TBM140 WP ECO is niets aan te merken. Ook de moeilijke stukken komen goed droog uit de droogtrommel.
Wat opvalt is dat de was meer gekreukt is dan in andere wasdrogers die we hebben getest. Wellicht komt dat, door de reviserende trommel. De trommel draait links en recht, waardoor wasgoed minder in elkaar verstrengeld.

Deze warmtepompdroger is voorzien van een PerfectDry systeem wat de hardheid van het water herkent. De programmaduur wordt hierop afgestemd.

Ook is dit apparaat voorzien van de SoftCare trommel van Miele. Deze heeft een honinggraat structuur, waardoor de was gelijkmatig gedroogd wordt.

Je kunt kiezen uit acht droogprogramma’s.  Naast de standaard katoen programma’s kun je ook gebruik maken van het wol- en delicaat/zijde programma. Het is ook mogelijk om een wolwas te laten drogen.

Daarnaast is er een apart programma voor jeans. Door te kiezen voor het speciale jeans programma blijft al je spijkergoed langer mooi.

Met de nauwkeurige programma’s kun je het droogprogramma perfect afstemmen op je wasgoed. De was kwam er met momenten dus wel kreukelig uit.

Dit had ik niet verwacht, aangezien deze wasdroger voorzien is van zoveel snufjes.

Terwijl de was droogt kun je op het LCD display de resterende droogtijd zien. Dit is wel zo handig wanneer je weg moet of indien je volgende was al klaarstaat om gedroogd te worden. Wanneer het droogprogramma klaar is dan hoor je een geluidsignaal.

Hoeveel energie verbruikt de Miele TMB140 WP ECOEnergieverbruik van de Miele warmtepompdroger

Deze Miele wasdroger is een warmtepompdroger en daarom behoorlijk zuinig in gebruik. Het heeft een A++ energielabel.
De droger verbruikt jaarlijks circa 211 kWh, maar dat is op basis van een gestandaardiseerd testprogramma wat bij het energielabel hoort.

Bij een gemiddeld gebruik, kost deze warmtepompdroger op jaarbasis zo’n 28 tot 30 euro per jaar.  Deze droger heeft helaas geen zelfreinigende condensor. Het voordeel van een zelfreinigende condensor is dat de condensor zichzelf schoonmaakt. Hierdoor blijft het energieverbruik constant.

Geen zelfreinigende condensor op de Miele

Bij dit type warmtepompdroger is het dan ook belangrijk om de condensor zelf regelmatig te reinigen. Op deze manier blijft de droger energiezuinig.
De droger geeft vanzelf aan wanneer het tijd is om de filter bij de condensor schoon te maken.

Gelukkig zijn er manieren om zelf energiezuinig met deze warmtepompdroger om te gaan.

Je kunt gebruik maken van het zeer zuinige katoen kastdroogprogramma, het katoen strijkdroogprogramma en het zuinige synthetische programma. Daarnaast kun je gebruik maken van de daltarieven van je energieleverancier. Door de uitgestelde startfunctie te gebruiken, kun je op deze manier ’s nachts je wasgoed laten drogen.  Je betaalt dan aanzienlijk minder voor stroom.

Snelle droogprogramma’s

Een volle trommel met katoen wordt met kastdroogprogramma erg snel gedroogd. Dat is wel eens anders, want niet alle warmtepompdrogers zijn even snel.
Binnen 90 minuten is een volle trommel gedroogd.

Mocht je niet veel tijd hebben dan kun je ook kiezen voor een snel programma. Dit is een uitkomst wanneer je maar een paar kledingstukken wilt laten drogen. Je kunt ook even snel een T-shirt opfrissen met het koude lucht programma. Door het PerfectDry systeem droogt je was nooit te lang. Het systeem herkent het kalkgehalte van het water en stemt de programmaduur hierop af.

Gebruiksgemak en onderhoud van de Miele wasdroger

Deze Miele wasdroger heeft een eenvoudig bedieningspaneel. Je hoeft eigenlijk alleen een programma uit te kiezen en de rest gaat vanzelf. Je kunt op het LCD display de resttijdweergave zien en je hoort vanzelf een eindsignaal wanneer de was gedroogd is. Met het PerfectDry systeem komt je was niet te nat en niet te droog uit de machine.

Uitleg over FragranceDos

Bij dit type warmtepompdroger kun je FraganceDos gebruiken. Miele heeft eigen geurflacons voor in de droger die je wasgoed zachter maken en een lekker geurtje geven. Zelf vind ik deze wel een voordeel, omdat je deze functionaliteit unieke is op de apparaten van Miele en ik deze wel vaker gebruik.

Verder heeft dit type wasdroger een SoftCare trommel dat ervoor zorgt dat de was minder kreukt, echter bij het testen wilde het wasgoed er nog weleens kreukelig uitkomen.

De warmtepompdroger is voorzien van een trommelverlichting. Hierdoor kun je goed binnenin de trommel kijken, een uitkomst wanneer het donker is.

Daarnaast heeft het een kinderbeveiliging. Het is aan te raden om deze ook te gebruiken wanneer je jonge kinderen hebt. De warmte die uit de trommel komt wanneer het deurtje tussentijds geopend wordt, kan gevaarlijk zijn voor de allerkleinsten.

De droger is gemakkelijk zelf aan te sluiten op de waterafvoer. Hierdoor wordt het condenswater automatisch weggepompt.
Heb je geen afvoer in de buurt, dan dien je het condensbakje zelf na elke droogbeurt leeg te maken.

De droogprogramma’s zijn goed afgestemd op de verschillende soorten wasgoed. Er zit ook een handige functie op om hoofdkussens te drogen.

De ruimte waarin deze warmtepompdroger stond, bleef tijdens het testen goed droog. Er kwam geen hinderlijke vochtige warmte lucht vrij.

De timer functie op de wasdroger is erg nuttig wanneer je zelf de eindtijd van het droogprogramma wilt bepalen.

De bediening van deze droger is eenvoudig en door alle opties die het heeft is het een erg gebruiksvriendelijke wasdroger.

Eind oordeel over de Miele TMB140 WP ECO

De prijs van deze Miele warmtepompdroger is niet echt goedkoop te noemen. Echter, je krijgt er wel een degelijke betrouwbare droger voor terug.

De handige functies die op deze wasdroger zitten, bieden je veel gemak waardoor je veel plezier van deze droger hebt. Daarnaast is deze droger energiezuinig en heeft het nauwkeurige programma’s. Groot voordeel is dat een volle trommel katoen was erg snel droog is.

Toch zijn er ook nadelen te noemen, waardoor het  niet de beste droger uit onze test is. Het is jammer dat de was er toch soms erg gekreukt uitkomt en dat de machine geen zelfreinigende condensor heeft.

Desalniettemin is de Miele TMB140 WP ECO een prima hulp om de dagelijkse wasjes te drogen.

Betere alternatieven voor Miele TMB140 WP ECO

Wat zijn de alternatieven voor deze Miele TMB140 WP ECO?
De onderstaande 7 kilo warmtepompdrogers komen beter uit onze vergelijkingstest. Als je niet gebonden bent aan het merk Miele zijn dat zeker de alternatieven die je een nader moet bekijken.

7 kilo warmtepompdrogers die beter scoren

Waar vind je de Miele TMB140 WP ECO voor de laagste prijs?

Deze wasdroger wordt niet meer geleverd. Bekijk de boven genoemde alternatieven.

“Mooie zuinige wasdroger. Heb hem nu een paar weken en hij is lekker stil. Hij is erg makkelijk te gebruiken en je kunt hem zo instellen zoals je zelf wilt. Ik kan ook precies zien wanneer de was droog is. Echt superding!”

Francien (wasdroger 3 weken gebruik)

Video review Miele TMB140 WP ECO

Coolblue heeft nog een video review gemaakt, waar je een goed beeld krijgt van de Miele wasdroger.
Wil je nog meer tips, lees dan onze koopwijzer wasdroger.

Miele TMB140 WP ECO

7.9

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

9.0/10

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart