Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Miele TEB155 WP T1 review | actuele aanbiedingen

De Miele TEB155 WP T1 review door Mario

Deze nieuwe Miele warmtepompdroger (7 kilo) is sinds het najaar van 2020 leverbaar en is geschikt voor kleinere huishoudens. In deze Miele TEB155 WP review ga ik deze interessante wasdroger uitgebreid beoordelen.

Ben je alleen op zoek naar de laatste Miele TEB 155 WP aanbieding? Bekijk dan hieronder naar de beste deals die we gevonden hebben (inclusies kortingscodes).

 

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Miele TEB155 WP

8.7

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

9.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurige droogprestaties
  • Nauwelijks vochtafgifte in de ruimte
  • Snelheid droogprogramma's

Min punten

  • Hoge prijsklasse

 

Review Miele TEB 155 WP

Dat het merk Miele voor kwaliteit en comfort staat is algemeen bekend. Dit resulteert niet voor niets in de langst verwachte levensduur van 15 jaar.

Om deze wasdroger te mogen reviewen voor www.wasdrogersale.nl is dan ook natuurlijk erg gaaf. In deze review heb ik geprobeerd om jou een zo goed en eerlijk mogelijk beeld te geven van deze Miele wasdroger. Want geloof mij, ook een Miele is niet op elk punt perfect.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A++
  • Energieverbruik: 208 kWu (€ 48 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,39 (=1,70 kWh)
  • Geluid: 66 DB
  • Percentage vochtopvang: 94 %
  • Productpagina op Miele.nl

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Wat maakt deze wasdroger bijzonder? En wat juist niet!
  • Installatie en onderhouden van een Miele wasdroger
  • Uitleg bij de droogprogramma’s
  • Vergelijking met 3 populaire alternatieven
  • Advies: kopen of toch verder zoeken?

Eigenschappen Miele TEB 155 WP kort samengevat

De Miele TEB 155 WP is een warmtepomp wasdroger met een capaciteit voor 7 kg katoenwas.  De zuinige warmtepompdrogers wordt steeds meer de de standaard in Nederland. De traditionele condensdroger wordt steeds meer naar de achtergrond verdrongen. Bekijk maar eens dit achtergrondartikel: waar op letten bij het kopen van een wasdroger.

Met zijn energieklasse A++ is deze wasdroger relatief zuinig in energieverbruik. Net als de meeste nieuwe warmtepompdrogers is de Miele TEB 155 WP ook rechtstreeks aan te sluiten op een waterafvoer. Dit zorgt ervoor dat de condens opvangbak niet gebruikt hoeft te worden.

Mocht je ervoor kiezen om geen gebruik van de waterafvoer te maken dan geeft deze wasdroger een signaal wanneer de opvangbak moet worden geleegd. De Miele TEB 155 WP heeft een geluidsniveau van 66 dB. Hiermee is deze wasdroger redelijk aan de luidruchtige kant en adviseer ik deze niet in- of naast een stillere ruimte, zoals een slaapkamer, te plaatsen.

De Perfect Dry van deze Miele TEB 155 WP meet het kalkgehalte in het water en past hier zijn droging op aan. Daarnaast zorgt de EcoDry met zijn variabele, onderhoudsvrije warmtewisselaar voor een energiezuinig subliem droogresultaat.

fragranceDos ook wasgoed uit de wasdroger lekker te laten ruikenAls kers op de taart heb je met fragranceDos de mogelijkheid om je wasgoed lekker te laten ruiken. Op de website van Miele kun je geur flacons (50 stuks) bestellen in de geuren Aqua, Rose, Nature, Cocoon en Orient.

Het gebruikersgemak van deze Miele TEB 155 WP is dik in orde. Echter is het bedieningspaneel en het touchdisplay wel summier, maar daardoor wel weer eenvoudig en doeltreffend. Handig is de ingebouwde verlichting bij het invoeren en verwijderen van het wasgoed. Deze ingebouwde trommel verlichting schakelt automatisch uit om energie te besparen.

 

Vergelijking met 3 andere populaire 7 kilo warmtepompdrogers

Door het gereviewde model te vergelijken met twee andere drogers uit onze top 3 wordt duidelijk waar de verschillende zitten.

Product informatie

Fabrikant Miele Bosch AEG
Fabrikantcode TEB155 WP WTR83V02NL T7DBN400
Garantie / Garantie type 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service

Algemene info wasdroger

Max. vulgewicht 7 kilo 7 kilo 7 kilo
Type Warmtepompdroger Warmtepompdroger Warmtepompdroger
Energielabel A++ A++ A++
Geluidsniveau 66 dB 65 dB 66 dB
Tijdsduur (8 kilo katoen) 103 minuten 130 minuten 103 minuten
Indicatie energie verbruik 1,4 kWh 1,69 kWh 1,75 kWh
Vermogen 1100 watt 1000 watt 900 watt
Deur draairichting Links Rechts Links
Draairichting deur omkeerbaar nee nee ja
Startuitstel 1 – 24 uur 1 – 24 uur 1 – 24 uur
Touchscreen ja ja ja
Bediening met smartphone nee nee nee

Afmetingen

Hoogte 85 cm 84,2 cm 85 cm
Breedte 59,5 cm 59,8 cm 60 cm
Diepte 64,5 cm 59,9 cm 60 cm
Gewicht 55 kg 46 kg 47 kg
Diameter opening 33 cm 29,5 cm 31,5 cm

 

Onze huidige top 3 zuinige wasdrogers (capaciteit 7 kilo katoenwas)

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

Miele TEB155 WP

Miele TEB 155 WPT1 Excellence
Lees complete review
Droogresultaat
75
Energieverbruik
95
Snelheid
90
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
85
Prijzen en aanbieding
2

AEG T7DBNP400

AEG T7DBNP400
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
70
Snelheid
80
Gebruiksgemak
90
Prijs/Kwaliteit
95
Prijzen en Aanbieding
3

Beko DH7533RXW

Beko DH7533RXW
Lees complete review
Droogresultaat
65
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
85
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding

 

Meer uitleg bij functionaliteit van Miele

Bij de omschrijving in webwinkels lees je veelal moeilijk klinkende Engels woorden.  Vaak zijn functionaliteiten, waaraan de fabrikant zijn eigen naam aan geeft. Hieronder vind je meer uitleg: van Miele- naar gewone mensentaal.

Perfect Dry niks anders dan sensor gestuurd drogen

PerfectdryDe Miele TEB 155 WP activeert automatisch bij de start van iedere droogbeurt het Perfect Dry systeem. Hiermee wordt het vochtgehalte van het wasgoed continue gemeten tijdens het droogprogramma en past de droger automatisch zijn droogtemperatuur (EcoDry) en droogtijd daarop aan. Deze manier van drogen zit vandaag de dag op elke wasdroger.

Tijdens de start zie je in het display de Perfect Dry indicatie knipperen. Dit wil zeggen dat de Miele TEB 155 WP wasdroger aan het uitrekenen is was de droogtijd gaat worden. Zodra de wasdroger hiermee klaar is dooft de Perfect Dry indicator en verschijnt de te verwachten droogtijd in het display.

Dit betekent dus dat de daadwerkelijke droogtijd / energieverbruik per wasbeurt kan verschillen.

 

Instellen optie Extra behoedzaam drogen

extrzsVoor het drogen van kwetsbaar wasgoed, zoals b.v. overhemden, kun je kiezen voor de optie Extra behoedzaam.

Hiermee wordt het wasgoed met een lagere temperatuur en langere droogtijd gedroogd. Erg handig is dat de Miele TEB 155 WP wasdroger, bij de programma’s Fijne was en Voorstrijken, standaard deze optie automatisch aanzet.

 

Lekker geurend gedroogd wasgoed met FragranceDos

Geen muffe geur - lekker geurend wasgoedVeel mensen vinden wasgoed toch wat muf geurend uit de droger komen. De frisse geur van een wasverzachter wordt in de droger grotendeels te niet gedaan.

Om je wasgoed lekker te laten ruiken na het droogprogramma heeft Miele een erg handig en uniek FragranceDos geursysteem bedacht. De geurtabletten kun je los bij Miele op de website bestellen en zijn eenvoudig te plaatsen in het pluizenfilter van de Miele TEB 155 WP wasdroger. Helaas wel beste prijzig

Per droogbeurt kun je ervoor kiezen om de geurtablet wel of niet te gebruiken. Door de geurtablet naar Rechts te draaien staat deze open en draai je deze naar Links dan wordt het gesloten. Vergeet niet aan het einde van het droogprogramma de geurtablet dicht te draaien!!! Anders gaat er onnodige geurstof verloren.

Jammer is wel dat er geen indicatie verschijnt wanneer de geurtablet vervangen dient te worden. Zodra de geurintensiteit onvoldoende is moet je deze vervangen.

 

Bedieningspaneel sober, maar simpel en doelmatig

Sober bedieningspaneel Miele TEB155 WP T1

 

mangeldroog het laagste droogniveau

De Miele TEB 155 WP beschikt over een sober maar degelijk touch bedieningspaneel.

  • Stap 1: Aan de rechterzijde kies je door middel van de draaiknop het gewenste droogprogramma.
  • Vervolgens kies je links in het led display het juiste droogniveau. Het droogniveau Mangeldroog is het laagste niveau en Extra droog het hoogste.
    Een leuk detail is de woordspeling “Mangel” van het laagste niveau. Dit was vroeger een werktuig om wasgoed mee te drogen. (zie afbeelding hiernaast).
  • Maak dan eventueel nog de keuze van Extra behoedzaam.
  • Druk tenslotte op de Start knop op het droogprogramma te starten.

 

Een heel scala aan droogprogramma’s

 

Droogprogramma Wasgoed Max. vulgewicht Opmerkingen
Katoen T-shirts, Handdoeken, Ondergoed en Jassen 7 kilo Kies de Extra droog optie alleen bij Dik of zeer dik katoen zoals handdoeken. T-shirts en ondergoed kunnen krimpen bij deze optie!!!
Kreukherstellend Broeken, Jurken en Werkkleding 4 kilo Het wasgoed kreukt nog minder indien je minder wasgoed in de trommel stopt.
Fijne was Overhemden, Blouses en Lingerie 2,5 kilo
Wol Truien, Vesten en Kousen 2 kilo Het wasgoed wordt niet helemaal perfect droog. Wol wasgoed moet altijd na afronding van het droogprogramma meteen uit de trommel worden gehaald.
Overhemden Overhemden en Blouses 2 kilo
Express Dik/Sterk wasgoed 4 kilo verkort snel droogprogramma
Jeans Jeansstof wasgoed 3 kilo
Beddengoed Beddengoed, Lakens en Slopen 4 kilo
Impregneren Ski- en Outdoorkleiding 2,5 kilo Wasgoed dat geïmpregneerd is met paraffine mag vanwege brandgevaar nooit worden gedroogd!!
Voorstrijken Katoen of linnen wasgoed 1 kilo programma vermindert kreuken na het centrifugeren en is ook geschikt voor droog wasgoed.
Warme lucht Kussens, Slaapzakken en Jacks 7 kilo

 

Tip van MieleDons wasgoed heeft de neiging op te krimpen. Droog dit altijd met het droogprogramma voorstrijken.

 

Aandachtspunten bij installatie van de wasdroger

aandachtspunten bij installatieVanwege de jarenlange ervaring die ik heb met wasdrogers weet ik dat de kreet “aansluiten en drogen maar” niet altijd vanzelfsprekend is. Soms is de meegeleverde stroomkabel of waterafvoerslang te kort. De andere keer zijn de afmetingen te groot en past de wasdroger niet in de daarvoor bestemde ruimte. Ga er ook niet zomaar vanuit dat bij vervanging de nieuwe op dezelfde plaats kan staan als de oude!! Meten is weten en voorkomt in alle gevallen irritatie en teleurstellingen.

Zoals alle wasdrogers moet ook deze Miele TEB 155 WP waterpas worden geplaatst. Hiervoor zitten op alle 4 de hoeken stelschroeven die je naar rechts of links kunt draaien. Zorg dat je dit niet vergeet!!! Een wasdroger die niet waterpas staat kan zorgen voor extra trillingen, problemen met het openen van de deur, en kan waterlekkage van de wasdroger veroorzaken. Ook mogen de openingen aan de voor en onderzijde van de Miele TEB 155 WP niet worden afgedekt. De koele luchttoevoer is anders niet gewaarborgd.

TipBij voldoende ventilatie kun je de droogtijd verkorten en energie besparen jken.

aansluiten op de waterafvoer

Het condenswaterreservoir bevindt zicht linksboven aan de voorzijde van de wasdroger wat je eenvoudig naar voren er uit kunt halen en legen.

Nog gemakkelijker is het om het apparaat rechtstreeks aan te sluiten op de waterafvoer. Bij de Miele TEB 155 WP wasdroger wordt namelijk een  een condenswaterafvoerslang meegeleverd.

Ik adviseer om deze, indien mogelijk in de ruimte, te gebruiken. Hierdoor wordt het overtollige condenswater meteen afgevoerd en niet opgevangen in het condenswaterreservoir wat je na elke droogbeurt moet legen.

Naast de afvoerslang levert Miele ook een adapter (b), slangklem (c) en slanghouder (e) mee. Een extra verlengstuk voor de slang (a) en terugslagklep (d) zijn optioneel en te bestellen bij Miele.

meegeleverde accessoires

 

Schoonmaken en onderhouden van de Miele TEB155 WP T1

Welke merk wasdroger je ook koopt, je zult altijd onderhoud moeten uitvoeren aan een wasdroger. Dit bevordert de levensduur en de prestaties van de wasdroger.

Schoonmaken van het pluizenfilter

Deze Miele TEB 155 WP heeft de beschikking over twee pluizenfilters die zich bevinden aan de onderzijde van de vulopening. De twee pluizenfilters liggen boven elkaar.

De bovenste kun je naar voren halen en verwijderen uit de wasdroger. De onderste zit vast en kun je niet verwijderen en moet in de wasdroger worden schoongemaakt. Voor het schoonmaken kun je eerst met een stofzuiger de pluizen weg te halen en daarna met een vochtige doek de filters schoon te maken.

Werk altijd van buiten naar binnen met het schoonmaken van het pluizenfilter. (Zie pijl richting op de afbeelding)

Schoonhouden van de condensor

Voor een optimaal droogresultaat en het niet verstopt raken van de condensor moet in de Miele TEB 155 WP met regelmaat het sokkelfilter gereinigd worden. Dit wordt aangegeven door middel van het middelste lampje in het display.

condensor pluisvrij houden

Het sokkelfilter bevindt zich linksonder aan de voorzijde van de wasdroger. Druk op de klep en deze springt open. Je kunt het sokkelfilter aan de greep eruit trekken. Maak vervolgens het sokkelfilter met stromend water schoon. Spoel het net zolang schoon totdat er geen vuil meer zichtbaar is.

 

Conclusie en advies

De Miele TEB 155 WP voldoet, zoals je van het merk Miele zou verwachten, uitstekend op het gebied van droogprestaties en energieverbruik. Een extra pluspunt bij de Miele drogers is het FragranceDos geursysteem, waarmee je wasgoed extra lekker ruikt.

Daar tegenover staat dat het geluidsniveau en de prijs aan de hoge kant zijn. Ook bleek uit diverse testen dat het antikreuk resultaat soms beneden het gemiddelde presteert, zeker in vergelijking met de andere gereviewde warmtepomp wasdrogers in dit segment.

Pluspunten:

  • Droogresultaat (Perfect Dry)
  • Optie voor geur wasgoed (FragranceDos)
  • Nauwelijks vochtafgifte naar de omgeving
  • Verlichting trommel

Minpunten:

  • Hogere prijsklasse
  • Geluid tijdens drogen aan de hoge kant
  • Deur is niet andersom te monteren
  • Antikreuk programma (meer strijken)
  • Sober bedieningspaneel

Alle plussen en minnen tegen elkaar afgezet zou ik deze machine zeker interessant willen noemen. Je hebt met de Miele TEB 155 WP een prima wasdroger, waarmee je lange tijd probleemloos kan drogen. Zeker een wasdroger om mee te nemen op je shortlist van 7 kilo warmtepompdrogers.

 

De laagste prijzen & Miele TEB 155 WP aanbiedingen

Dit zijn de winkels waar de Miele warmtedroger verkrijgbaar is. Check deze deals voor de laagste prijs.

 

Miele TEB155 WP

8.7

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

9.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurige droogprestaties
  • Nauwelijks vochtafgifte in de ruimte
  • Snelheid droogprogramma's

Min punten

  • Hoge prijsklasse
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo