Miele TCE 620 WP review met actuele aanbiedingen

In deze review heb ik de Miele TCE 620 WP op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele TCE 620 WP wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele TCE 620 WP

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele TCE 620 WP op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

8.8/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TSD 363 WP - €999,00
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TSD 443 WP EcoSpeed - €1.049,00
Let op: hieronder gaat de review van de Miele TCE 620 WP verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.
UpdateDeze wasdroger is niet meer leverbaar, omdat het een uitlopend model is. Bekijk deze alternatieve 8 kilo warmtepompdrogers.
Of de mogelijke alternatieven hieronder

Miele TCE 620 WP review: toch niet de beste 8 kilo warmtepompwasdroger

In een gezin met kleine kinderen is een wasdroger echt geen overbodige luxe, maar ook wanneer je alleen of met z’n tweeën woont is een droger ideaal. Een droger zorgt ervoor dat kleding en ander wasgoed snel droogt en beperkt vochtvorming in de droogruimte. Maar welke wasdroger past nu het beste bij jouw situatie? Om het wat makkelijker te maken heeft onze redactie verscheidene wasdrogers getest en de resultaten op een rijtje gezet. Hieronder vind je de testresultaten van de Miele TCE 620 WP ECO; een warmtepompdroger die 8 kilo aan wasgoed makkelijk aankan.

Miele TCE 620 WP review
Eigenschappen Miele TCE 620 WP Eco

 • max. vulgewicht 8 kilo
 • Warmtepompdroger
 • Energieverbruik: 171 kWu (€ 39,- p/j) 
 • Kosten volle trommel katoen: € 0,44 (=1.91 kWh)
 • Geluid: 66 DB
 • direct naar miele tce 620 wp handleiding

Inhoud van de review

 • Review met alle plussen en minnen
 • Uitleg over Miele technieken
 • Verschillen tussen Miele modellen
 • Vergelijking met andere 8 kilo alternatieven
 • Conclusie en eindoordeel
 • Aanbiedingen en actuele acties

Testscores met plussen en minnen

Miele TCE 620 WP

8.5
Droogresultaat 8.0
Energieverbruik 10.0
Snelheid 6.5
Gebruiksgemak 9.0
Prijs/kwaliteit 9.0

Plus punten

 • Laag energieverbruik
 • Precisie sensoren
 • Complete uitrusting

Min punten

 • Gekreukte was
 • Duurder dan andere Miele modellen

Bijna dezelfde wasdrogers voor verschillende prijzen

Miele TWE 620 WP

Er zijn in 2017 door Miele een aantal warmtepompdrogers op de markt gebracht die technisch identiek zijn. Dit betekent dat er geen verschil zit in de droogprestaties, snelheid, geluid van deze modellen. Door de prijzen van deze modellen te vergelijken, kun al snel tientallen euro’s besparen.

Deze Miele TWE 620 WP is identiek, maar soms goedkoper dan het gereviewde model

[dfrcs ean=”4002515824627″  context=”by_order_number”]

Hieronder heb ik de belangrijkste verschillen op een rij gezet tussen enkele Miele modellen die identiek uit vergelijkingstesten komen.

Miele TCE 630 WP Miele TWE 620 WP
Verschil: bedieningspaneel is meer gekanteld Verschil: deur van de wasdroger heeft een ander onderwerp
Verschil: draairichting deur kan worden gewijzigd.
Verschil: iets dieper 64,3 cm i.p.v.  63,6 cm

Wil je meer info, bekijk dan onderstaande vergelijking of vergelijk de identieke modellen op Miele.nl.

Uitleg bij specificaties en over Miele technieken

Het drogen doet deze Miele goed, maar enkele warmtepompdrogers van AEG met dezelfde trommelgrootte doen dit beter. Met het gebruiksgemak zit het wel goed. Met de grote draaiknop kun je kiezen uit 10 verschillende droogprogramma’s.

Op het touchscreen kan aangegeven worden hoe droog de was moet worden: kastdroog, strijkdroog of extra voorzichtig.

 • Katoen (Eco)
 • Fijn/delicaat
 • Wol
 • Overhemden
 • Jeans
 • Strijkdroog
 • Warme lucht

Bij het drogen, zal deze Miele geen snelheidsrecords breken. Om een volle lading katoen te drogen is iets minder dan 2 uur nodig. Wel is er ook een snel Express programma beschikbaar om sneller maximaal 4 kilo katoenwas te drogen.

De degelijke bouw van het apparaat merk je wel aan de oerdegelijke isolatie van de machine. Het geluid is met 66 db beperkt en 93% van al het vocht wordt opgevangen in het condensbakje waardoor je huis geen Turksstoombad wordt.

 

PerfectDry tijdens het drogen

Het net van PerfectDry

Tijdens het drogen brand het PerfectDry lampje. Wat is dit precies? Miele geeft aan dat PerfectDry de hardheid van het water meet en stemt daar de programmaduur op af.

Zo ben je er altijd van gegarandeerd dat het wasgoed goed droog wordt in korte tijd met een minimum aan energie.

Softcaretrommel

Tijdens het testen viel mij eerst op dat de opening van deze Miele lekker ruim is. Met een diameter van 34 cm kun je heel makkelijk veel wasgoed tegelijk in de wasdroger stoppen.

De trommel van deze wasdroger heeft een honinggraatstructuur. Dat zorgt ervoor dat er een warme luchtstroom tussen de trommelwand en het wasgoed komt, zodat de kleding kreukvrij blijft.

Ook zorgt dit systeem ervoor dat het wasgoed minder snel slijt en omdat de warme luchtstroom het wasgoed optilt, wordt de was sneller droog.

Tijdens het testen bleek dat het wasgoed goed wordt gedroogd. Ook wordt duidelijk dat de structuur niet helpt om kreuken te voorkomen. Na het gereed signaal komt de was niet zo gekreukt uit de trommel als bij andere drogers.

Handig is ook dat de trommel is uitgerust met LED-verlichting; zo weet je zeker dat er geen wasgoed achterblijft in de droger.

FreganceDos: een lekker geurtje kost wel wat.

FragranceDos het geursysteem van Miele

Nog altijd vind ik het een beleving als de was heerlijk geurend en zacht uit de droger komt. FreganceDos van Miele blijft een meerwaarde.

Dit geursysteem zorgt er voor dat de frisse geur twee weken in je kleding blijft. Omdat er keuze is uit vijf varianten kan de gebruiker zelf de lekkerste geur uitkiezen. De geurflacon is makkelijk te plaatsen in het pluizenfilter van de droger.

Door te draaien aan de flacon is zelf de intensiteit van de geur af te stellen die tijdens het drogen wordt afgegeven.

Wel heeft een frisse geur zijn prijs. De kosten van een capsule bedragen € 12, omgerekend ongeveer 24 cent per droogbeurt.

Een top energiezuinige warmtepompdroger

De Miele TCE620WP ECO is een van de zuinigste warmtepompdrogers van dit moment. Alle warmtepompdrogers hergebruiken de opgewekte warmte in de droger; erg ecologisch verantwoord dus en ook gunstig voor de financiën. Maar deze Miele behoort hierin tot de absolute top.

Op het energielabel vind je het A+++ logo. Deze wasdroger verbruikt 171 kWh per jaar. Dit wordt gebaseerd op 160 droogbeurten per jaar. Als we een realistische inschatting moeten maken voor een gemiddeld gezin, dan gaan we uit van 20 euro per jaar.  Dit laat maar eens zien dat de rol van de energie slurpende reguliere condensdroger voor nog maar weinig huishoudens een goede optie is. De meerprijs verdient bijna iedereen wel terug.

Gebruiksgemak en onderhoud

Ik vond deze droger erg simpel qua bediening. Het display en de draaiknop zijn duidelijk en spreken eigenlijk voor zich.  Maar er is meer om deze wasdroger  gebruiksvriendelijk te noemen. Het apparaat kunt aansluiten op de waterafvoer, waardoor het legen van condenswaterbakje niet meer nodig is. Bij levering wordt de afvoerslang meegeleverd en deze is makkelijk te installeren.

Gebruiksgemak van de wasdroger

Een ander pluspunt vond ik dat het pluizenfilter aan de voorkant van de trommel van de droger zit. Hierdoor is het makkelijk te verwijderen en leeg te maken.

Zoals gezegd is dit apparaat ook stil in vergelijking met de directe concurrenten.

Eindoordeel

Als ik alle belangrijke aspecten van een wasdroger naloop, dan is deze Miele TCE 620 WP ECO een van de betere drogers van dit moment.

Voor een bedrijvig huishouden is deze 8 kilo wasdroger zeker een optie. Deze wasdroger is zeer zuinig en daarmee milieuvriendelijk met lage gebruikskosten. De FreganceDos is een leuk aardigheidje, waardoor de gedroogde was een heerlijk frisse geur krijgt. De oerdegelijke bouw maakt het een machine die na een investering jaren mee gaat.

Wil je meer keuze? Bekijk dan eens onderstaande top 3 wasdrogers met dezelfde trommelgrootte.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

Waar is de Miele TCE 620 WP in de aanbieding?

De concurrentie in witgoed is groot. Dat zie je ook tussen de verschillende webwinkels. Acties, aanbiedingen en kortingen volgen elkaar snel op. Er is niet één winkel die altijd de goedkoopste is. Met onderstaande linkjes check je snel acties en aanbiedingen. En natuurlijk hebben we ook altijd zelf wel een WasdrogerSale kortingscode.

Dit model is niet meer leverbaar

Miele TCE 620 WP

8.5
Droogresultaat 8.0
Energieverbruik 10.0
Snelheid 6.5
Gebruiksgemak 9.0
Prijs/kwaliteit 9.0

Plus punten

 • Laag energieverbruik
 • Precisie sensoren
 • Complete uitrusting

Min punten

 • Gekreukte was
 • Duurder dan andere Miele modellen

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart