Indesit IDCL 75 B H (EU) review

In deze review heb ik de Indesit IDCL 75 B H (EU) op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Indesit IDCL 75 B H (EU) wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Indesit IDCL 75 B H (EU)

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Indesit IDCL 75 B H (EU) op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger - €474,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger
Laatste updates:
 • €474,00 - 1 juli 2024
 • €519,00 - 19 april 2024
 • €489,00 - 15 april 2024
 • €499,00 - 8 april 2024
 • €489,00 - 1 april 2024
 • €499,00 - 25 maart 2024
 • €489,00 - 19 maart 2024
 • €499,00 - 14 maart 2024
Sinds: 22 januari 2024
 • Hoogste prijs: €519,00 - 22 januari 2024
 • Laagste prijs: €412,37 - 23 januari 2024
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Beko DC72301BX1 - €359,00
Let op: hieronder gaat de review van de Indesit IDCL 75 B H (EU) verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

De Indesit IDCL 75 B H (EU) is een erg goedkope droger, maar door de prijsverschillen en aanbiedingen in onderstaande webwinkels ben je nog goedkoper uit.
Hieronder zie je alle webwinkels met de speciale kortingsacties..

Indesit IDCL 75 B H (EU) review: de goedkoopste droger uit de test

Indesit IDCL 75 B H (EU) review

Deze Indesit wasdroger heeft ondanks zijn eenvoudige uiterlijk redelijk veel droogprogramma’s waaruit je kunt kiezen. Het is een erg goedkope condensdroger. Ik was wel benieuwd wat je voor zo’n prijs krijgt.
Je leest het in mijn Indesit IDCL 75 B H (EU) review.

Zoals je hieronder in de review kunt zien, geven de afbeeldingen van de droogprogramma’s niet echt duidelijk weer om wat voor soort droogprogramma het gaat.  Met de draaiknop kun je een keuze maken uit de verschillende programma’s. Je kan de droger ook direct  aansluiten op de waterafvoer.

Het is even wennen, maar als je eenmaal door hebt hoe je een was kunt drogen dan kun je van start. Deze witte machine neemt weinig ruimte in beslag, maar hét grote voordeel van deze Indesit wasdroger is de extreme lage prijs.

Stekker in het stopcontact en dan gaan we eens kijken waar de sterke- en zwakke punten zijn.

Indesit IDCL 75 B H (EU) review: de goedkoopste droger uit de test

In alle reviews van WasdrogerSale.nl beoordelen en vergelijken we wasdroger op de volgende onderdelen.

 • Droogprestaties
 • Energieverbuik (belangrijk bij condensdrogers)
 • Snelheid van de droogprogramma’s
 • Is de droger makkelijk te bedienenen en te onderhouden

De droogresultaten

Je kunt deze condensdroger vullen met zeven kilo wasgoed, maar dan zit de trommel wel echt helemaal vol.  Voor een tweepersoons huishouden is dit meer dan genoeg, maar voor een gezin is de trommel aan de krappe kant.

Instellen van de droogprogramma's

Je kunt kiezen uit vijftien droogprogramma’s! Naast de standaard programma’s die op iedere droger beschikbaar zijn, kun je bij deze condensdroger ook nog kiezen voor een sport-, wol,- of mixprogramma.

Na een volle trommel wasgoed te hebben gedroogd op het katoen kastdroogprogramma, valt het resultaat niet tegen. Ik moet zelfs zeggen dat het resultaat erg goed is. Alle was is gelijkmatig droog. De was komt wel gekreukt uit de droger, waarschijnlijk door de kleine 7 kilo trommel.
Maar zoals gezegd al het wasgoed is goed droog geworden en dat had ik niet verwacht bij zo’n goedkope wasdroger.

Het synthetische programma duurt erg lang voordat deze eindelijk een keer klaar is. Hiervoor heb je echt geduld nodig. Wanneer je de deur van de trommel opent, komt er een enorme walm warme lucht uit. Brildragers wees dus gewaarschuwd, je bril beslaat direct.

Ondanks de antikreukfase komt de was ook hier gekreukeld uit de droger, maar dit bij elke wasdroger wel het geval. Desalniettemin is de was ook bij dit programma goed droog.

Als je het niet zo erg vindt dat de was een beetje kreukelig is dan kun je het gelijk opvouwen en opbergen in de kast.

Energie verbruikhet energieverbruik van de indesit idcl 75 b h eu

Met het energielevel B op zak, is deze condensdroger niet erg zuinig. Het heeft een onzuinig kastdroogprogramma. Het maakt niet uit of je de trommel helemaal vult of een halve lading wasgoed laat drogen, hij blijft onzuinig.

Het strijkdroogprogramma en het synthetische programma zijn eveneens erg onzuinig. Je kunt wel kiezen voor de EcoTime optie. Hiermee bespaar je tijd en energie. Deze optie is handig om te gebruiken wanneer je maar een paar kledingstukken wilt drogen. Jaarlijks verbruikt dit type condensdroger, bij een gemiddeld gebruik, circa 503 kWh. Ondanks dat dit geen zuinige droger is, zijn er manieren om te besparen.

Je kunt bij je energieleverancier nakijken wat de daluren zijn. Door gebruik te maken van een daltarief betaal je minder per kWh. Dit scheelt weer in de jaarlijkse vaste lasten. De meeste energiemaatschappijen hanteren daluren vanaf 23.00 uur tot 07.00 uur in de ochtend. Ook de weekenden vallen onder het daltarief.

Door goed je droog momenten uit te kiezen, kun je zelf besparen op je energierekening. Je kunt gebruik maken van een uitgestelde start tot negen uur later, zodat je zonder al te weinig omkijken, gebruik maakt van het lage energietarief.

Snelheid van de droogprogramma’s

Een volle- en halve trommel wasgoed is snel droog wanneer je kiest voor het katoen kastdroogprogramma. Het synthetische programma daarentegen duurt erg lang. Wellicht heeft dit te maken met het delicate materiaal dat je wilt laten drogen.

Deze condensdroger heeft een HDS sensor dat de vochtigheidsgraad van je wasgoed meet. De droger stopt vanzelf met draaien, indien de juiste vochtigheidsgraad is bereikt. Ondanks dat deze wasdroger niet energiezuinig is, zal het niet onnodig blijven drogen. Helaas kun je niet zien hoe lang het duurt voordat het droogprogramma klaar is. Er zit geen resttijdindicator op deze machine.

Bediening en gemak

Als je eenmaal door hebt hoe deze condensdroger werkt dan kun je er goed mee uit de voeten. Je kiest het programma dat geschikt is voor het wasgoed dat je wilt laten drogen en de condensdroger doet zijn werk.

Je kunt met het sportprogramma ook sportschoenen laten drogen. Het is fijn dat deze mogelijkheid op deze condensdroger zit, anders duurt het erg lang voordat sportschoenen goed droog zijn. Daarnaast heeft het een aantal opties voor speciaal wasgoed. Je kunt je wolwas en een mixwas prima door deze droger laten drogen.

Na het draaien van een volle trommel wasgoed is de condensbak helemaal gevuld met water. De condensbak kun je het beste na elke droogbeurt even legen. De condensdroger geeft zelf aan wanneer het bakje vol zit met water. Je kunt dus wachten op het signaal, maar om te voorkomen dat de condensdroger halverwege stopt met draaien, kun je het beter vooraf al starten met een lege condensbak. Deze Indesit kun je ook direct aansluiten op de waterafvoer, dat maakt het leven weer wat makkelijker.

De condensdroger geeft ook een signaal wanneer het tijd is om de pluisfilters schoon te maken en wanneer de condensor gereinigd dient te worden. De pluisfilters ontdoen van pluis is zo gebeurd, maar het schoonmaken van de condensor vergt wat oefening. Je kunt hiervoor altijd de handleiding raadplegen.

Ondanks de vele droogprogramma’s missen er een aantal functies die het gebruikersgemak ten goede waren gekomen. Zo heeft deze condensdroger geen trommelverlichting en resttijdindicator.

Je kunt de programmastatus wel zien, maar je hebt geen idee wanneer het wasgoed droog zal zijn. Indien je haast hebt, kun je beter gebruik maken van de startuitstel functie. Als de droger klaar is, dan hoor je een eindsignaal.

Meer technische info op Indesit.nl

“Goede condensdroger. Werkt naar behoren en de bediening is gemakkelijk. Hij maakt wel veel geluid, maar ik ben er dik tevreden mee.”

F. Alberts

Mijn eind oordeel: met de prijs/kwaliteit zit het wel goed!

Je kunt voor een lage prijs deze condensdroger aanschaffen. Je koopt hiermee een droger die goed droogt, maar niet echt energiezuinig is.
Bovendien is dit niet de stilste droger op de markt. Hij maakt behoorlijk wat lawaai.

Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige droger die je maar af en toe gebruikt, is deze condensdroger een prima keus. De was droogt goed en daar draait het natuurlijk om.
We hebben een pagina gemaakt waar je makkelijk alle condensdrogers kunt bekijken en vergelijken.

Favoriete 7 kilo condens wasdrogers

Indesit IDCL 75 B H (EU) aanbiedingen

Hieronder zie je direct de actuele prijzen in alle grote webwinkels. Met de oranje knop kun je direct kijken of er nog een nieuwe aanbieding is.

Indesit IDCL 75 B H (EU)

6.8

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

4.5/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

 • Gelijkmatig droogresultaat
 • Goedkope wasdroger

Min punten

 • Energiebruik (zoals alle condensdrogers)
 • Meer geluid dan andere drogers

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart