Bosch WTW87562NL review en aanbiedingen

In deze review heb ik de Bosch WTW87562NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Bosch WTW87562NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Bosch WTW87562NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Bosch WTW87562NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTXH8M50NL Warmtepompdroger Wit - €989,00
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTXH8M90NL Warmtepompdroger Wit - €1.049,00
Let op: hieronder gaat de review van de Bosch WTW87562NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

Is de Bosch WTW87562NL de wasdroger die je wilt hebben, bekijk dan de actuele kortingen bij onderstaande webwinkels. Bij onze aanbieding van de week vind je een unieke kortingscode van WasdrogerSale.nl

Bosch WTW87562NL review

Na een week de Bosch type WTW87562NL warmtepompdroger getest te hebben kan ik zeggen dat deze droger doet wat het belooft te doen. In deze uitgebreide Bosch WTW87562NL review lees je de ervaringen/bevindingen van onze redactie over deze grote 9 kilo warmtepompdroger.

bosch-wtw87562nl-bedieningspaneel

Deze wasdroger is geschikt om 9 kilo wasgoed te drogen en dat is redelijk groot in formaat.

Het design is strak en dit type ziet er robuust uit, alsof het wel tegen een stootje kan. Het materiaal is stevig en geeft de indruk dat je er jaren gebruiksplezier van zult hebben. Dat zijn we gewend van Bosch apparaten.

De grote trommel is uitermate geschikt voor gezinnen die wekelijks veel wassen weg te werken hebben. Na het eenvoudig aansluiten van deze warmtepompdroger, door de afvoerslang aan te sluiten, was het al klaar voor gebruik.

Droogresultaten

Als proef op de som heb ik de trommel gevuld met 3 kilo wasgoed en met het kastdroogprogramma kwam de was warm en gelijkmatig droog uit de trommel. Het was alleen nog maar een kwestie van opvouwen en opbergen. Ook het katoen strijkdroogprogramma doet wat het belooft, de was komt er licht vochtig uit waardoor het strijken met gemak gaat.

De nauwkeurige programma’s geven in de led-display aan wat de resterende programmaduur is. Regelmatig was de droger sneller klaar dan dat het in eerste instantie aangaf tijdens het starten.
De droger past de droogtijd dus vanzelf aan je was aan. Zo’n elektronische gestuurde wasdroger voorkomt langer droger dan nodig. Dat bespaart energie en voorkomt extra slijtage aan je wasgoed.

Laag energieverbruik bosch-wtw87562nl-energielabel-energieklasse

Deze warmtepompdroger is met recht super zuinig te noemen. Met een A++ energielabel, die blijft gedurende zijn gehele levensduur, hoef je je geen zorgen over torenhoge energierekeningen te maken.

Dit komt door de zelfreinigende condensor die de condensor automatisch schoonmaakt. Zo blijft het apparaat schoon en blijft het optimaal functioneren.

Deze wasdroger heeft een zeer zuinig programma voor de synthetische wasgoed, een zuinig katoen strijkdroogprogramma en een zeer zuinig katoen kastdroogprogramma voor de volle trommel. Dit voordeel is merkbaar op je energienota.

Ik schat in dat je voor 60 euro per jaar bijna dagelijks kan droger. Een gemiddeld gezin zal rond de 30 euro verbruiken.

Droogsnelheid van de programma’s

Met voldoende opties om je wasgoed snel te drogen is hij niet alleen erg zuinig, maar is de was ook nog eens snel klaar.
Vergeleken met andere warmtepompdrogers droogt een volle trommel was tot wel 35 minuten sneller.

Door te kiezen voor de snelle programma’s, voor bijvoorbeeld katoen kastdroogprogramma voor de volle trommel, het snel synthetisch programma of het snel katoen strijkdroogprogramma, wordt de was op een snelle en efficiënte manier droog.

Bediening en gebruiksgemak

De Bosch type WTW87562NL is zeer eenvoudig in gebruik. Het intuïtieve bedieningspaneel spreekt voor zich.

Het apparaat geeft een geluidsignaal af wanneer het klaar is met drogen of wanneer de condensbak vol is.
Ook laat het je weten wanneer het tijd is om de twee pluisfilters te reinigen.

In principe gooi je de natte was erin en je hebt er geen omkijken meer naar, totdat je een piep hoort. Door de antikreukfase komt de was er minder gekreukt uit.
Toch blijft strijken voor kreukgevoelige stoffen nog nodig. Als je kiest voor het strijkdroogprogramma blijft de was vochtiger dan wanneer je kiest voor het kastdroogprogramma.
Het strijken gaat dan wat gemakkelijker.

Wanneer je deze Bosch warmtepompdroger gebruikt, blijft de ruimte waarin deze staat koel. Ook was er nauwelijks een vochtige lucht en warmte afgifte merkbaar.

Het geluid wat dit type droger produceerde was merkbaar, maar niet hinderlijk te noemen. Dankzij het SensitiveDrying System blijft je kleding goed beschermd tijdens het drogen.

De trommelstructuur is zo ontworpen dat er geen pluisjes op de kleding ontstaat tijdens het droogproces. Voor mensen met een allergie belooft het ECARF anti-allergeen programma veel goeds. Er kan gebruik gemaakt worden van een anti-allergie wasprogramma.

De droogcapaciteit, 9 kilo, is ideaal voor een gezin voor meer dan 4 personen.
Je kunt grote hoeveelheden was tegelijkertijd drogen. Hiermee kun je goed uit de voeten wanneer het tijd is om het beddengoed te verschonen.
Wanneer je op de pauzeknop drukt tijdens het draaien, kun je snel nog een vergeten kledingstuk toevoegen.

Aangezien de droogtijd zich aanpast aan de vochtigheid van het wasgoed is dit geen probleem voor het droogproces. De led verlichting in de trommel licht automatisch op wanneer je de deur opent, handig zodat je niet misgrijpt (maar geen absolute noodzaak wat mij betreft).

De prijs-kwaliteit verhouding

bosch-wtw87562nl-review

Dit type warmtepompdroger van Bosch is eenmalig relatief duur in aanschaf, echter je verdient de aanschafkosten in de loop der jaren zeker terug.

Je krijgt hiervoor een degelijk goed uitziende wasdroger die jarenlang meegaat en ook nog eens super zuinig in gebruik is. Je hebt er weinig omkijken naar doordat de condensor zichzelf reinigt.

Het enige wat je regelmatig zelf moet doen is te reageren op de signalen die het apparaat zelf aangeeft.
Dus het reinigen van de pluisfilter en het legen van de condensbak. De vormgeving is tijdloos waardoor je je niet gaat storen aan het uiterlijk van de machine.

Ook biedt het ECARF keurmerk een meerwaarde ten opzichte van andere wasdrogers. Het is een extra mogelijkheid, wat echt een uitkomst is voor mensen die last hebben van allergieën. Daarnaast is het een fijn gevoel wanneer je weet dat je kleding ongeschonden uit de droger komt.

Zelf heb ik gemerkt dat drogers er echt voor kunnen zorgen dat je kleding er naar verloop van tijd minder mooi uitziet. Daarom is het SensitiveDrying System een goede keuze wanneer je er zeker van wilt zijn dat je kleding mooi blijft na meerdere malen wassen en drogen.

Meningen en ervaringen van andere kopers

Na lang zoeken kwam ik eindelijk terecht bij deze Bosch wasdroger. Ik vond hem erg prijzig maar de zuinigheid van deze droger trok me over de streep.

Ik gebruik hem nu al ruim een half jaar en merk dat hij inderdaad zuinig is.
Wel komt de was, ondanks de anti kreuk fase, soms gekreukt uit de droger. Misschien ligt het wel aan het type programma dat ik gebruik, er is zoveel keuze dat ik nog steeds niet alles heb uitgeprobeerd.

Ik vind het erg fijn dat ik niet meer zelf de condensor hoef schoon te maken.

De was droogt goed maar soms blijven er nog pluisjes in het filterhuis achter. Verder is het stil wanneer de droger draait. Al met al ben ik er tevreden over.’

Specificaties van de Bosch WTW87562NL met onze opmerkingen

Op de meeste website vind je een droge 😉 opsomming van de specificaties van wasdrogers.
Wij hebben de specificaties voorzien van onze opmerkingen, zodat je een indruk krijgt wat je er aan hebt in de praktijk.
Je kan dan zelf een beeld vormen of deze functionaliteit belangrijk is voor jou.

Specificaties en uitleg
Introductie jaar 2014
Max. vulgewicht 9 kg past bij gezinnen en huishoudens van 5 personen of meer.
Uitvoering Warmtepompdroger dus energiezuinig en door lagere droogtemperatuur minder slijtage aan kleding.
Energieverbruik Energieklasse A++
Energieverbruik per jaar: 259 kWh/jaar (2.13 kWh per cyclus katoen kastdroog)
Geschatte energiekosten  ongeveer  € 60 per jaar (op basis van 220 wasbeurten)
Afmetingen (H)82,4 x (B)59,7 x (D)63,6  van belang als je de droger op je wasmachine wilt plaatsen.
Zelfreinigende condensor Ja zorgt voor minder onderhoud. De droger spoelt de condensor zelf schoon. Hierdoor is de wasdroger blijvend energiezuinig.
Condenswater op afvoer Ja handig dan hoef je niet meer zelf het bakje met condenswater leeg te maken.
Geluidniveau Geluidsniveau 64 db ( stil in vergelijking met andere wasdrogers)
Snelheid drogen Volle trommel katoen kastdroog: 157 minuten
Halfvolle trommel  katoen kastdroog: 97 minuten
 Bijzonderheden  –

Betere alternatieven voor de Bosch WTW87562NL

Na alles op een rij gezet te hebben, ga ik opzoek naar betere en goedkopere alternatieven.
Dit keer heb ik er een gevonden, namelijk de Bosch WTW84562NL.

Bosch WTW84562NL review

Bosch WTW84562NL is een betere keuze voor minder geld.

  • vooral beter op gebied van de hele trommel gelijkmatig drogen
  • de was komt minder gekreukt uit de trommel
  • en is behoorlijk stuk goedkoper.

Lees onze eerdere beoordeling van de Bosch WTW84562NL

Bosch WTW87562NL

8.2

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.2/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Snelle droogprogramma's
  • Zeer energiezuinig
  • Weinig warmte- en vochtafgifte

Min punten

  • Vrij prijzig
  • Er zijn goedkopere alternatieven

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart