Bosch WTW87560nl review en aanbiedingen

In deze review heb ik de Bosch WTW87560nl op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Bosch WTW87560nl wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Bosch WTW87560nl

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Bosch WTW87560nl op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV80T7220BH - €749,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV80T7220BH
Laatste updates:
 • €749,00 - 23 mei 2024
 • €999,00 - 20 mei 2024
 • €729,00 - 30 april 2024
 • €756,00 - 29 april 2024
 • €799,00 - 11 april 2024
 • €829,00 - 8 april 2024
 • €899,00 - 4 april 2024
 • €879,00 - 3 april 2024
Sinds: 28 november 2023
 • Hoogste prijs: €999,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €729,00 - 30 april 2024
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T8DBE86W - €885,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T8DBE86W
Laatste updates:
 • €885,00 - 7 februari 2024
 • €770,00 - 8 januari 2024
Sinds: 8 januari 2024
 • Hoogste prijs: €885,00 - 7 februari 2024
 • Laagste prijs: €770,00 - 8 januari 2024
Let op: hieronder gaat de review van de Bosch WTW87560nl verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

Uit ons grote webwinkel onderzoek blijkt dat de prijzen van huishoudelijke apparaten behoorlijk kunnen verschillen.

Het prijsverschil loopt soms op tot meer dan 30%. Ook zijn er vaak korting- of cashbackacties. Met knoppen kun je zelf snel kijken in welke winkel de Bosch WTW87560NL voor de laagste prijs te koop is.

Alle winkels hierboven voldoen aan de Nederlandse wetgeving, waardoor je rechten als koper duidelijk zijn (retour zenden, bezichtiging en geld terug).

Onze redactie heeft een uitgezocht bij welke winkel je het beste je wasdroger kan kopen. Onze voorkeur BCC, AO of Coolblue.

Tevens zijn dit de winkelketens, waar de service, ondersteuning en garantie ook goed geregeld is. Dit is belangrijk als je weet dat een gemiddelde wasdroger 11 jaar meegaat.

Bekijk de tabel ‘beste webwinkel om je wasdroger te kopen’.

Uitgebreide Bosch WTW87560NL Review: alles wat je zeker moet weten over deze droger

De Bosch WTW87560NL is een warmtepompdroger, waarin je in één keer 8 kilo wasgoed kan drogen.
Uit onze eerdere vergelijkingstesten blijkt dat het merk Bosch normaal gesproken staat voor: degelijkheid, goede prestaties en betrouwbaarheid. Maar helaas hangt daar ook een prijskaartje aan.
In deze praktijkreview ga ik kijken of deze Bosch warmtepompdroger zijn geld waard is.

bosch-wtw87560nl-review-in-praktijk

 • Ik begin met het zoeken naar de beste Bosch WTW87560NL aanbieding in de verschillende webwinkels.
 • Daarna zet ik alle voor- en nadelen van deze droger op een rij, zodat je zelf kan bepalen wat voor specificaties voor jou echt belangrijk zijn.
 • En natuurlijk geef ik enkele alternatieve wasdrogers die beter zijn en/of vergelijkbaar voor een lagere prijs.

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nl

Het kiezen van de juiste wasdroger is voor veel mensen een lastige opgave. Niet zo gek als je het aantal merken/types ziet en die lange opsommingen van specificaties. Wat is nu echt belangrijk?

Ik heb de belangrijkste eigenschappen van deze droger bekeken en voorzien van commentaar. Ik heb geprobeerd naar harde feiten te kijken en reclamefabels (van de leverancier) te negeren. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld over de sterke punten en over de prijs/kwaliteit verhouding van deze Bosch wasdroger. En kun je zelf afwegen welke eigenschappen voor jou eigen situatie echt belangrijk zijn.

Specificaties uitgelicht Mijn ervaring / opmerking
Grote trommelinhoud van 8 kilo Belangrijk is dat de aangegeven capaciteit van de wasdroger groter of gelijk is aan de capaciteit van je wasmachine. In de ideale situatie is de capaciteit gelijk. Als de trommelinhoud van je wasmachine groter is dan de droger, dan kun je niet in een keer al je was drogen.

Een droger met capaciteit van 8 kilo is voldoende voor een gemiddeld gezin (3-4 personen)

Duotronic vochtmeting De machine is voorzien van elektronisch vochtmeting en dat is beter dan alleen een tijdgestuurde droger. Duotronic is een sensor die meet hoe droog de was is. De wasdroger stopt automatisch als de was droog is. Dat scheelt energie en slijtage aan je kleding.

Het merendeel is tegenwoordig voorzien van elektronisch vochtmeting, alleen bij sommige goedkope wasdrogers ontbreekt deze noodzakelijke functie.

Onzin van Sensitive Drying System Het lijkt een hype onder de fabrikanten om exotische namen te verzinnen voor hun honingraad trommels. Alle fabrikanten hebben hier ondertussen wel een eigen interessante naam voor bedacht.

Ze claimen dat de speciale trommelstructuur de kleding beter beschermt tijdens het droogproces.

Er is geen enkel bewijs uit onafhankelijke testen dat dit werkt.

De meeste slijtage aan kleding komt simpel weg door de wrijving tussen de kledingstukken in de wasdroger en door de hoge droog temperaturen.

Zie deze specificatie  meer als ‘baat het niet, dan schaad het niet’. Mijn advies:  betaal geen euro meer voor een speciale sensitive trommelstructuur. Een echt wasdroger fabeltje.

Warmtepomptechniek Minder slijtage aan kleding en een lager energieverbruik krijg je door de drogen op lagere temperatuur. Een warmtepompdroger maakt gebruik door energiezuinig de was op een iets lagere temperatuur te drogen.

Deze Bosch is voorzien van warmtepomptechniek. En is dan ook zeker aan te bevelen in plaats van een goedkopere conventionele condensdroger.

Afmetingen 59,8 (b) 65,2 (d) 84,2 (h) Afmetingen van de droger zijn belangrijk als de droger op jou wasmachine komt te staan. Uiteraard moet de droger dan niet te groot zijn. Er zijn stapelkits verkrijgbaar, waarmee je een stabiel fundament voor je wasdroger creëert. Deze zijn behoorlijk duur en soms erg rigoureus. Sommige modellen moet je op de wasmachine vastschroeven door de bovenplaat.

Vaak voorkom je dit door een wasdroger en wasmachine van één merk te kiezen met dezelfde capaciteit.

Meer achtergronden in onze keuzehulp: de juiste wasdroger kopen.

Opvallende pluspunten en de belangrijkste minpunten van de Bosch WTW87560NL

bosch-wtw87560nl-review

Om een goed beeld te geven van deze droger  heb ik de sterke- en mindere punten van de Bosch op een rij gezet.
De meeste pluspunten heb ik zelf ervaren tijdens mijn praktijk test. Maar voor sommige metingen heb je een laboratorium opstelling nodig, en zo’n opstelling is helaas nog niet in ‘huize Jelle’ te vinden. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van vergelijkingstesten van consumentenorganisaties
Verder heb ik ook input gevraagd van witgoedreparateurs om een goed praktijkbeeld te kunnen geven.

Voordelen:

 • Droogprogramma’s (volle trommel) zijn snel
 • Weinig onderhoud en gemakkelijk in gebruik
 • Droogresultaten zijn goed
 • Lage stroomkosten
 • Prijs/kwaliteit is goed

Nadelen:

 • Wat duurder in aanschaf

Snelle droogprogramma’s

Een groot pluspunt van deze Bosch is dat de korte droogduur. In vergelijking met andere wasdrogers zijn de droogprogramma’s behoorlijk sneller.

Een volle trommel komt  gemiddeld in 138 minuten kastdroog uit de droger. En een gedeeltelijk beladen trommel is in minder dan 1,5 uur droog.
Deze tijden worden door veel andere drogers in de praktijk niet gehaald.

‘De droger was 1 uur eerder klaar dan verwacht!”
Jelle

Hier komt de kracht van de Duotronic sensoren goed naar voren. De wasdroger meet continu de daadwerkelijk droogte van de was, onafhankelijk van de daadwerkelijke doorlopen programmatijd.

Deze wasdroger zal dan ook vaak sneller klaar zijn, dan dat het display met de resterende tijd bij de start aangeeft.

Mijn praktijk: ik gebruik een wasmachine die erg goed centrifugeert (Siemens WM16Y541NL) en bij mij was een volle trommel katoen bijna 1 uur eerder klaar dan dat het display met de resterende tijd in eerste instantie aangaf.

De was komt ook goed droog uit de trommel. Het blijft altijd handig om soort gelijke was in de droger te stoppen. Als je zware stoffen (zoals spijkerbroeken) combineert met handdoeken, zal het drogen langer duren door de moeilijker te drogen spijkerbroeken.

De gehele levensduur zuinig en dat zonder veel onderhoudBlijvend energiezuinige Bosch wasdroger-energielabel

Alle drogers uit het hogere segment van Bosch en Siemens zijn voorzien van de zelfreinigende condensor. Hierdoor heb je gegarandeerd blijvend een energiezuinige wasdroger tijdens de gehele levensduur van de droger.

De condensor van deze Bosch WTW87560NL wordt tijdens het droogproces meerdere keren automatisch gereinigd van pluizen. Hierdoor kan de warmtepomp/condensor optimaal zijn werk doen en de was snel en energiezuinig drogen.

Bij andere wasdrogers moet je zelf na elke droogbeurt de condensor met de stofzuiger ontdoen van pluizen en andere vervuiling. Doe je dat niet dan zal het energieverbruik stel stijgen. Vergelijk dat maar met een radiator die afgedekt is, waardoor het verwarmen van de ruimte een stuk langer duurt.

Door de zelfreinigende condensor heb je dus veel minder onderhoud, terwijl de werking van de machine blijvend optimaal blijft.

Conclusie en advies

bosch-wtw87560nl-bediening-wasdroger

Zoek je een wasdroger voor je gezin en heb je op dit moment een wasmachine met een inhoud van 7 of 8 kilo?  Dan maak je met de Bosch WTW87560NL een prima keuze.

Ik vind de prestaties en het onderhoudsgemak passen bij de prijs. Wat mij betreft is de prijs/kwaliteit goed in balans. Helaas heeft kwaliteit en gemak zijn prijs. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieve drogers, waarbij het altijd afwegen blijft van prijs, prestatie, duurzaamheid en gemak.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

Hieronder de actuele verkoopprijzen.

Ik hoop dat mijn Bosch WTW87560NL review heeft geholpen bij het maken van deze keuze voor een nieuwe wasdroger.

waarom-Bosch-wtw87560NL-2

Meer info over specificaties in de Bosch WTW87560NL handleiding.

Bosch WTW87560NL

8.2

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

 • Snelle droogprogramma’s
 • Laag energieverbruik
 • Minder onderhoud door de zelfreinigende condensor
 • Droogprestataties

Min punten

 • Aanschafprijs

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart