Bosch WTW85475NL – Siemens WT45W475NL review en aanbieding

Combi Bosch WTW85475NL – Siemens WT45W475NL reviewDe  Bosch WTW85475NL en Siemens WT45W475NL zijn twee technisch identieke warmtepompdrogers. In deze review beoordelen we deze modellen daarom ook bewust in één gezamenlijke review.

Siemens en Bosch wasdroger aanbiedingen

Ondanks dat de testresultaten én specificaties van de twee apparaten identiek zijn, kunnen de prijzen wel behoorlijk verschillen. Op het moment van schrijven is de Bosch de goedkoopste van de twee en is 80 euro goedkoper!

Door het het vergelijken van de online prijzen kun je behoorlijk besparen. Onze prijsvergelijker checkt prijzen en beschikbaarheid van beiden modellen. Zo vind je altijd de beste aanbieding en de laagste prijs.

 

Technische identieke modellen

Ik heb nog twee modellen gevonden die identiek presteren als de gereviewde drogers. Interessant om te weten, want deze wasdrogers worden verkocht bij Expert.nl en daar kun je je gebruik maken van de kortingscode.

 

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Bosch WTW85475NL / Siemens WT45W475NL

8.8

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • All-rounder
  • Zuinig
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • geen echte minpunten

 

Uitgebreide Bosch WTW85475NL / Siemens WT45W475NL review: plussen en minnen

review Bosch WTW85475NL versus Siemens WT45W475NLIn onze test laten de twee nieuwe drogers in vergelijking met de directe concurrenten prima resultaten zien. En vooral interessant: de prijs ligt een stuk lager dan de AEG T9DENS87 (Beste uit de Test Consumentenbond nov 2020). Dit maakt dat gezinnen die op zoek zijn naar betaalbare wasdroger de Bosch WTW85475NL en de Siemens WT45W475NL zeker eens moeten bekijken.

De twee modellen zijn medio 2020 op de markt gekomen en hebben een capaciteit van 8 kilo. Ik begin zo met de testresultaten en je leest alles over onze bevindingen. Naast deplussen en minnen noemen we in elke review  ook altijd een aantal alternatieven. Dit keer zijn de verschillen met andere toppers klein. Hierdoor zal iemands persoonlijk voorkeur, zoals voor een merk, het verschil kunnen maken.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A++
  • Energieverbruik: 233 kWu (€ 53 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,44 (=1.93 kWh)
  • Geluid: 64 DB
  • Percentage vochtopvang: 91%

Wat lees je in deze review?

  • Voordelen en nadelen van de Bosch WTW85475NL en Siemens WT45W475NL
  • Uitleg over de bediening
  • Alternatieven die je moet kennen
  • Mening van andere kopers in de praktijk
  • Eindoordeel redactie

 

Voor de eerste keer aan de slag met Siemens WT45W475NL

Uit de test blijkt dat de Siemens WT45W475NL goed mee kan met de eerder geteste toppers in de categorie: 8 kilo warmtepompdrogers. Alleen de AEG’s , die hieronder staan bij de alternatieven, zijn beter in het gelijkmatig drogen van moeilijke kledingstukken.  De sensoren meten nauwkeurig, waardoor een droogprogramma niet langer duurt dan strikt noodzakelijk. Dit voorkomt onnodige slijtage aan kleding.

In de brochure van de fabrikant wordt dit sensorgestuurd drogen AutoDry genoemd. Op zich niet bijzonder, want alle nieuwe apparaten werken op deze manier.
Siemens en Bosch laten wel zien, dat zij deze techniek goed beheersen. Een half gevulde trommel is ook daadwerkelijk veel sneller gedroogd en het energieverbruik ligt hierbij ook fors lager.
Hieronder zie je de meetwaardes.

wasmachine centrifugeert op  1400 tpm kastdroog 8 kilo (katoen) kastdroog 4 kilo (katoen)
tijdsduur 130 minuten 85 minuten
indicatie energie verbruik 1,67 kWu 0,95 kWu

En dan zijn er ook nog de snelle ingekorte droogprogramma’s, waarmee je binnen 15 of 40 minuten een kleine hoeveelheid wasgoed droogt.

Eenvoudige bediening

Niet iedereen is een fan van de TouchControl tiptoetsen op de bedieningspanelen. Zelf vind ik dit juist erg gemakkelijk, al vind ik het gebruik van symbolen niet altijd even duidelijk wat er mee bedoeld wordt. Het lezen van de Bosch WTW85475NL of Siemens WT45W475NL handleiding is niet echt nodig. Zeker niet als je gebruik maakt van  de ongewijzigde standaard droogprogramma’s.

Op het display zie je na het selecteren van het droogprogramma direct alle informatie en instellingen. Zoals bij alle drogers van Bosch en Siemens kun je deze nog beperkt aanpassen aan je eigen wens. De twee bedieningspanelen en informatie lijken als twee druppels (condens)water op elkaar. Dit laat nog maar eens goed zien dat ze in dezelfde fabriek ontworpen en gebouwd zijn.

Bosch WTW85475NL review met uitleg over bediening en start met drogen

  1. Knop om aan en uitzetten en natuurlijk om een programma te kiezen
  2. Overzicht van beschikbare programma’s
  3. Starten van droogprogramma
  4. Aanpassen van programma: temperatuur, startuitstel, signaal, droogtegraad en antikreuk
  5. Weergave van alle ingestelde opties

 

identiek Siemens WT45W475NL bedieningspaneel

1. Draaiknop voor het  aan- en uitschakelen van het apparaat en het kiezen van een droogprogramma
2. Alle droogprogramma
3. Start of onderbreken van programma
4. Gelijk aan de Bosch opties
5. Display met info

onderhouden zelfreinigende condensor versus pluizenfilter

Minder onderhoud, maar niet onderhoudsvrij!

Gelukkig worden het schoonhouden van de pluizenfilters en condensor bij de nieuwe generatie warmtepompdrogers steeds makkelijker. Een uniek punt bij Siemens en Bosch is de SelfCleaning Condensor.

Een warmtepompdroger werkt alleen optimaal en energiezuinig als de condensor pluisvrij is. Bij vervuiling van de condensor wordt de warme luchtstroom gehinderd, de duur van het droogprogramma en energieverbruik fors toenemen.
De meeste drogers van Bosch en Siemens doen dit schoonmaak klusje zelf. De condensor wordt tijdens een droogcyclus meerdere keren schoongespoeld met condenswater.  Handig want dat scheelt werk en garandeert een blijvende zuinige wasdroger.

Let op, dat je het pluizenfilter in de deur nog wel zelf pluisvrij moet houden. Er zijn nog wel eens kopers die zich hier in vergissen! Dit onderhoud moet bij elke wasdroger nog zelf handmatig  worden uitgevoerd.

Met deze nieuwe wasdrogers, haal je een betrouwbare en betaalbare toppers in huis.

WasdrogerSale

Alternatieven die je ook eens moet bekijken

Zoals  blijkt  onze beoordeling en testscores presteren de Bosch WTW85475NL en de Siemens WT45W475NL  bovengemiddeld goed.
Hierdoor kan ik ook niet heel veel alternatieven noemen in dezelfde prijsklasse die beter zijn. Toch wil ik er wel een aantal onder de aandacht brengen. Er moet immers wel wat te kiezen zijn.

Beko DR8534GX0De Beko DR 8534 GX0 is helaas nog maar beperkt verkrijgbaar en is nog goedkoper dan de gereviewde modellen. De Beko  is iets zuiniger met een A+++ energielabel.
Het gebruiksgemak is wel wat minder en het geluidsniveau van dit model ligt wat hoger.
Helaas wordt dit model steeds moeilijker verkrijgbaar, omdat het langzaam maar zeker een uitlopend model is. Daarom zijn de onderstaande AEG wasdrogers wat mij betreft een beter alternatief.

Deze uitstekend presterende 8 kilo AEG warmtepompdrogers zijn populair en behoren tot de beste verkochte modellen in Nederland.

Alternatief 1

Ook de AEG T7DBTRIPLE is een volwaardig alternatief. Op het gebied van nauwkeurig droger is het mijn favoriet.  De T7DBTRIPLE is  interessant geprijsd en is ook nog eens zeer  energiezuinig.  Minpunt ten opzichte van de WTW85475NL en  WT45W475NL zijn de langere droog tijden. Het drogen van een volle trommel katoenwas, duurt in deze AEG als snel zo’n 45 minuten langer.

AEG T7DBN460

Alternatief 2

En als laatste wil ik de goedkopere, maar desondanks uitstekend presterende AEG T7DBN460 noemen. Ook hier duurt het droogprogramma nog steeds zo’n 20 minuten langer, maar voor de rest zijn de prestaties nagenoeg gelijk.

 

Wat vinden andere kopers van de Siemens WT45W475NL en de Bosch WTW85475NL?

Omdat de twee drogers pas sinds 2020 verkocht worden, zijn er nog niet zoveel bevindingen van andere kopers. Hieronder vind je een opsomming van de vaker genoemde plussen en minnen. Wil jij je mening geven? Onder deze review vind je de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Bij voorbaat dank hiervoor, want hiermee krijgen we een nog beter beeld over deze wasdrogers tijdens het dagelijks gebruik.

Pluspunten van andere kopers:

  • Stil
  • Snelheid van drogen
  • Perfect drogen
  • Gemakkelijke bediening
  • Lage prijs

Genoemde minpunten door kopers:

  • Liever gewone knoppen dan TouchControl tiptoetsen
  • Kunststof deur in plaats van glas

Verbruik en geluid

Zoals te verwachten zijn de zuinigste A+++ warmtepompdrogers nog wat zuiniger dan de twee gereviewde machines. Echter de verschillen zijn niet zo heel groot.
Bij een A++ wordt bij een volle trommel met 8 kilo katoenwas ongeveer 44 cent aan energie verbruikt. Een  A++-wasdrogers verbruikt gemiddeld nog eens zo’n 10 cent minder aan stroomkosten.

Het geluidsniveau van de Siemens en Bosch is met 64 decibel een stuk stiller dan de huidige top 3 warmtepompdrogers.

 

samenvatting en conclusie testbevindingen Siemens WT43N202NL versus Bosch WTN83202NL

Eindoordeel en expert-advies

Onze Bosch WTW85475NL en Siemens WT45W475NL review laat zien dat deze apparaten op alle testonderdelen, die we beoordelen, dik in orde zijn. Voor gezinnen en huishoudens die opzoek zijn naar een goede én betaalbare warmtepompdroger, kan ik deze twee drogers dan ook van harte aanbevelen.

In de dagelijkse praktijk, zien we bij de witgoedapparaten van Bosch en Siemens maar weinig problemen. Een grote groep leden van de consumentenbond geeft deze twee merken een 8,3 als rapportcijfer.

Ga er vanuit dat de wasdrogers van deze merken zo’n 11 jaar mee, waardoor lange tijd zonder problemen je was kan drogen. En door de besparing op energie ten opzichte van de traditionele condensdroger, ben je al snel goedkoper uit. Wat mij betreft twee aanraders!

Meer weten over het kiezen tussen de condensdroger of de warmtepompdroger.

 

Waar zijn de wasdrogers in de aanbieding?

Onze prijsvergelijker checkt dagelijks alle acties. Hieronder hebben we de laagste prijzen verzameld, waardoor je deze wasdroger voor de laagste prijs vindt bij jouw favoriete winkel.

Het blijft wel vreemd dat de prijsverschillen tussen de identieke drogers behoorlijk kunnen oplopen. Je moet goed opletten met het vinden van de laagste prijs. Vandaag kan  de Siemens goedkoper zijn, terwijl dit morgen weer omgekeerd kan zijn.

Met de prijschecker vind je altijd de webwinkel waar de wasdroger in de aanbieding is.

Bosch WTW85475NL / Siemens WT45W475NL

8.8

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • All-rounder
  • Zuinig
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • geen echte minpunten

Tijdelijke Samsung wasdroger kortingsactie

1 Reactie
  1. Jullie vergelijken met AEG. Ben blij met jullie artikel. Verschil wat jullie niet benoemen is dat AEG zegt dat ze trommelrichting> wisselend.. Op sommige sites noemen ze het Reverserende trommel. Daar lees ik in jullie vergelijk niets over? Twijfel wat ik aanschaf. Hebben jullie daar nog info over?

Laat een reactie achter