Bosch WTW84162NL review

In deze review heb ik de Bosch WTW84162NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Bosch WTW84162NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Bosch WTW84162NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Bosch WTW84162NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV70TA000TE - €649,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV70TA000TE
Laatste updates:
 • €649,00 - 7 februari 2024
 • €615,00 - 8 januari 2024
Sinds: 8 januari 2024
 • Hoogste prijs: €649,00 - 7 februari 2024
 • Laagste prijs: €615,00 - 8 januari 2024
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T7DBNP400 - €632,00
Let op: hieronder gaat de review van de Bosch WTW84162NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Bosch WTW84162NL prijzen en aanbiedingen

De Bosch WTW84162NL is maar bij weinig (web)winkels te koop. Hieronder heb ik de webwinkels, waar deze warmtepompdroger in de aanbieding is.
Wil je nog goedkoper zijn? Bekijk dan onze ‘Actie van de Week’. Dit is een unieke korting alleen voor de bezoekers van onze website.

Let op: de Bosch WTW84162NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Ben je niet zeker of jouw ideale droger is? Bekijk alle geteste warmtepompdrogers.

Bosch WTW84162NL review door Lindelinde van wasdrogersale.nl

In deze review heb ik de Bosch WTW84162NL uitgebreid bekeken en vergeleken met alle andere eerder geteste warmtepompdrogers.
Bij alle testen hanteren we een uitgebreide checklist, zodat we een eerlijke vergelijking kunnen maken. Hierdoor wordt direct duidelijke wat de sterke- en zwakke punten zijn van een droger.

Onze test-onderdelen:

 • Wordt alle was gelijkmatig gedroogd?
 • Hoeveel energie gebruikt de droger?
 • Is de machine snel?
 • Is de bediening en het onderhoud gemakkelijk?

Bij het testen van deze Bosch WTW84162NL viel me gelijk op dat deze warmtepompdroger niet aan te sluiten is op een afvoer. Dat is jammer, want hierdoor moet je zelf na elke droogbeurt de volle condenbak legen.
De warmtepompdroger ziet er verder degelijk uit zonder al te veel poespas. Deze wasdroger heeft een capaciteit om in een keer  7 kilo was te drogen.  Daarmee is de machine geschikt voor kleine huishoudens tot maximaal 3 tot 4 personen.
Het tweede wat me opviel is dat er weinig droogprogramma’s vermeld staan. Behalve het sportprogramma heeft het geen extra opties. Dat maakt de bediening wel erg overzichtelijk, want dat heb ik wel eens anders gezien.

Genoeg over het uiterlijk, we gaan een uitgebreid de Bosch wasdrogers onder de loep nemen.

Hoe zit het met de droogprestaties?

Droogprogramma's op de Bosch WTW84162NL

Deze Bosch WTW84162NL heeft een aantal standaard programma’s. Niet heel veel, maar alles wat je in de praktijk gebruikt zit er op!
Zo kun je gebruik maken van katoen kastdroog, extra kastdroog, strijkdroog en een veertig minuten programma.

Tevens kun je kiezen uit kreukherstellend extra snel, strijkdroog, extra kastdroog en kastdroog. Je hebt ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor sport en warm dertig minuten.

Over het drogen alleen maar lof!  Een volle lading katoen was wordt gelijkmatig gedroogd. Zelf moeilijke dikke stoffen zijn droog.
Elk kledingstuk voelt goed droog aan en het komt zacht uit de droger.

Op deze Bosch zit het AutoDry systeem van Bosch. Deze sensor meet het vochtpercentage en  stopt automatisch met drogen wanneer de was eerder droog is dan gepland.
De Duo-Tronic vochtmeting zorgt ervoor dat deze warmtepompdroger het vochtgehalte van het wasgoed constant meet. Wanneer je was droog is dan klinkt er geen eindsignaal.

Doordat je niet tussentijds kunt kijken hoe lang het nog duurt, is het gewoon een kwestie van afwachten. Als de droger geen geluid meer produceert, is je was droog.
Je kunt verder geen gebruik maken van startuitstel, dus je kunt het beste de droger pas aanzetten wanneer je zeker weet dat je thuis bent.

Kortom minder luxe dan we gewend zijn bij andere drogers, maar het droogresultaat is prima. Hierop is niets aan te merken.

Zeer laag energieverbruikZeer laag energieverbruik van de Bosch wasdroger

Deze warmtepompdroger verbruikt jaarlijks maar 212 kWh. Hierbij is uitgegaan van de standaard aantal droogbeurten.
Een gemiddeld huishouden zal op jaar basis minder vaak drogen. Ga uit van rond de 25 euro per jaar.
Hiermee laat Bosch zien dat hun warmtepompdrogers zeer energiezuinig zijn.  De droger heeft ook een A++ energielabel gekregen .

Alle reguliere droogprogramma’s zijn, zowel een volle trommel als bij een halve trommel, erg energiezuinig.
Met de SelfCleaning condensor hoef je nooit meer zelf de condensor schoon te maken. Deze functie zorgt dat de wasdroger gedurende de hele levensduur het lage energieverbruik zal behouden.

Snelheid van de droogprogramma’s

Op de droogkwaliteit is niets op aan te merken, de was wordt goed gelijkmatig gedroogd. Maar voordat de machine klaar is met drogen, heb je ondertussen al twee wassen klaar liggen die de droger in moeten. Dat is niet handig.

Met name het katoen kastdroogprogramma duurt erg lang voordat deze klaar is. Het maakt niet uit of je de trommel volledig vult of dat je de trommel halfvol laat draaien, geduld is een vereiste bij dit programma.

Een volle trommel wasgoed kastdroog krijgen duurt circa twee uur tijd en een halve trommel wasgoed is droog in ongeveer 1,5 uur tijd.

Dit is zeker langer dan veel andere soortgelijke warmtepompdrogers die we getest hebben. Snelheid is dan ook de achilles-hiel van deze Bosch.

Voor een groot gezin duurt het te lang voordat alle wassen gedroogd zijn. Hiervoor kun je beter kijken naar een grote trommelinhoud.
Wanneer je haast hebt, kun je beter kiezen voor de snellere programma’s. Wanneer je weinig wasgoed hebt om te drogen, kies je voor warm dertig minuten. Dit is handig voor ondergoed en sokken.

Bediening en gemak

Deze Bosch warmtepompdroger is zeer eenvoudig te bedienen. Je hoeft zeker niet de hele handleiding door te lezen om te begrijpen wat de bedoeling is.

Het heeft een antikreukfase en voorzien van een SensitiveDrying System. Deze droger is voorzien van een unieke trommelstructuur waardoor het wasgoed niet blijft haken en geen pluisjes krijgt.
Je kledingstukken blijven hierdoor langer mooi.
Het is jammer dat deze droger bepaalde functies mist. Zonder startuitstel, tijdsindicator en eindsignaal ben je in principe aan huis gekluisterd en is het maar afwachten wanneer je wasgoed droog is. Je kunt tussentijds niet kijken hoe lang het nog duurt voordat de was droog wordt. Op dit apparaat zit geen resttijd indicator.

Het heeft wel indicatoren die aangeven wanneer het tijd is om de pluisfilter te reinigen en wanneer het tijd is om de condensbak te legen.

Daarnaast heeft het een zelfreinigende condensor waardoor je geen omkijken meer naar hebt. Het reinigt zichzelf dus je hoeft zelf geen moeilijke capriolen uit te halen om deze condensor schoon te maken.

Prijs/kwaliteit

Deze warmtepompdroger behoort niet tot de hoogste prijsklasse. Je koopt hiermee een droger die prima droogt, maar hiervoor wel veel tijd nodig heeft.
De lange tijdsduur van de droogprogramma’s is het grootste minpunt voor de Bosch WTW84162NL.

Wanneer je de droger weinig gebruikt, dan is deze droger een goede aankoop. De resultaten zijn goed en de prijs is redelijk voor een Bosch wasdroger.
Hieronder heb ik nog wat alternatieven genoemd die je zeker eens moet bekijken.

Als je het niet erg vind om lang te moeten wachten totdat de was klaar is, dan koop je een zuinige droger die prima zijn werk doet. Deze droger heeft niet veel extra opties, maar dat hoeft geen nadeel te zijn als je die toch nooit gebruikt.

Je kunt een volledige trommel vullen met zeven kilo wasgoed. Voor een klein huishouden is deze droger een goede aanschaf, indien je op zoek bent naar een betrouwbare droger die goed droogt.

Betere alternatieven voor Bosch WTW84162NL

Zoals gezegd is de AEG T77687NIH een prima wasdroger, maar door de relatief hoge aanschafprijs en de langere tijdsduur van de droogprogramma’s is het niet de beste 8 kilo wasdroger.
Je zult zeker geen miskoop doen, maar ik zou willen adviseren om onderstaande 3 drogers eens te bekijken. Ze zijn goedkoper en score beter in onze vergelijkingstesten.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV70TA000TE - €649,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV70TA000TE
Laatste updates:
 • €649,00 - 7 februari 2024
 • €615,00 - 8 januari 2024
Sinds: 8 januari 2024
 • Hoogste prijs: €649,00 - 7 februari 2024
 • Laagste prijs: €615,00 - 8 januari 2024
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T7DBNP400 - €632,00

Wat zeggen andere kopers

Prima droger voor weinig geld. Je kunt hem gemakkelijk aanzetten en als hij klaar is dan stopt ie vanzelf. Vind hem wel lawaai maken hoor.
Ook mijn sportkleding gooi ik erin en het is zo droog. Ik gebruik hem af en toe en hij bevalt echt goed.
Lei op het Rooth - Maasbree
Veel beter dan mijn oude Miele droger.
Fien - Kerkdriel (2 maanden gebruikt)

 

Waar vind je de Bosch WTW84162NL voor de laagste prijs?

Let op: de Bosch WTW84162NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven bovenaan deze review.

Veel je meer informatie waarop je moet letten bij je zoektocht naar een nieuwe wasdroger? Bekijk onze keuzehulp: wasdroger kopen.

Bosch WTW84162NL

7.9

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

6.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart