Beste koop

Bosch WTR88T00NL review en aanbieding

Bosch WTR88T00NL reviewJe wilt een nieuwe wasdroger gaan kopen maar welke moet je nu nemen? Tegenwoordig moet alles ”duurzaam” en “energiezuinig” zijn. Dat is natuurlijk mooi en aardig en je wilt best mee gaan in deze trend maar uiteindelijk moet het ook binnen het budget vallen. Het komt er op neer dat je eigenlijk gewoon een goede wasdroger voor een goede prijs wilt. Is deze Bosch WR88T00NL dan een goede keuze?

Interessante acties en aanbiedingen?

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A+++
  • Energieverbruik: 176 kWu (€ 40 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,32 (=1,4 kWh)
  • Geluid: 64 DB
  • Percentage vochtopvang: 90 %

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Wat zijn de plus-en minpunten van deze Bosch? Enkele voor-en nadelen uitgelicht.
  • Droogprestaties in de praktijk.
  • Bespaartips.
  • Vergelijking in deze prijsklasse: welke alternatieven zijn er?
  • Wat zeggen andere kopers?
  • Testoordeel en advies van de redactie.

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

Bosch WTR88T00NL

8.5

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • laag energieverbruik
  • gebruikers gemak
  • direct op waterafvoer aan te sluiten
  • geluidsniveau voldoende

Min punten

  • draairichting deur (rechts) niet aanpasbaar
  • prijsniveau
  • geen trommelverlichting

Bosch WTR88T00NL review: beste koop 8 kilo warmtepompdroger 

Deze Bosch WR88T00NL met een capaciteit van 8 kg komt bij de Consumentenbond in december 2020 als “Beste Koop” uit de test.
Dit merk heeft in onze beoordelingen altijd wel een plekje in de top 10 warmtepompdrogers veroverd.
In deze review ga ik onderzoeken of de hoge verwachtingen van deze Bosch WTR88T00NL waar kunnen worden gemaakt.

energielabel van de Bosch WTR88T00NLEnergieverbruik laag

Deze Bosch WTR88T00NL ( energieklasse A+++) is zeer energiezuinig. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de warmte van de warmtepomp bespaar je jaarlijks vele euro’s. (Gemiddeld 25 euro per jaar) Enige nadeel is wel dat, de droger op lage temperatuur droogt, zodat het langer duurt voordat je was droog is.

Gebruiksgemak is top!

Wat betreft gebruikersgemak voldoet deze machine zeker aan de verwachtingen. Het display is groot, overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. Bovendien is deze Bosch WTR88T00NL onderhoudsvriendelijk. Er is een duidelijke indicatie als het pluizenfilter of de condensorfilter moet worden schoongemaakt.

Helaas is dit apparaat niet voorzien van een zelfreinigende condensor, zoals bij veel andere Bosch warmtepompdrogers. Gelukkig is de machine wel direct aan te sluiten op de waterafvoer zodat je de condens bak niet hoeft te legen. Ook op anti-kreuk scoort de Bosch hoog; ook weer een voordeel zodat je minder hoeft te strijken.

Geluidsniveau voldoende maar zeker niet zeer stil

Geluid tijdens drogen en nut van Anti Vibration

Hoewel Bosch de WTR88T00NL voorzien heeft van Anti Vibration techniek (de wanden van de machine zijn warmte-en geluidsisolerend waardoor er maar weinig trillingen zijn) vind ik dat
tegenvallen: de machine maakt een geluid van ca. 64 dB.

Dat is bijna gelijk aan het geluid dat vergelijkbare drogers in deze klasse produceren dus zo bijzonder is het Anti Vibration systeem niet. Ik zou dan ook zeker niet adviseren de machine in – of dichtbij de huiskamer/werkplek te plaatsen.

 

Draairichting deur is niet aan te passen

Een nadeel is dat de deurscharnieren rechts zitten en dat dit niet aan te passen is.
Mocht je de Bosch WTR88T00NL op een wasmachine plaatsen waarvan de scharnieren links zitten dan kan dit problemen geven met het overladen van de was. Ik heb zelf zo’n “verkeerde” combinatie wasmachine/droger gehad. Bij het overeind komen moet je je in allerlei bochten wringen om je hoofd niet te stoten en meer dan eens ging het mis. Bekijk dus eerst altijd goed aan welke kant de scharnieren van je wasmachine zitten.

 

Onderhouden en pluisvrij houden van de wasdroger

Bij elke warmtepompdroger is het pluisvrijhouden van filter en condensor noodzakelijk. Met een vol pluizenfilter gaat het energieverbruik fors omhoog.

 

Droogprestaties Bosch WTR88T00NL in de praktijk

Volgens de specificaties van Bosch is de trommel van deze machine voorzien het Sensitive Drying System, door dit systeem wordt de was gedroogd met een milde, warme lucht die van alle kanten de trommel binnenstroomt. Dit zou ervoor zorgen dat het wasgoed zachter wordt.

De fabrikanten hebben er een bijna een sport van gemaakt om nieuwe namen en systemen te verzinnen voor trommelstructuur en droog technieken maar bij deze Bosch WR88T00NL lijkt de techniek te werken: de was komt idd zachter uit de machine maar ik merk niet veel verschil met de andere geteste modellen.

Je kunt kiezen uit zowel automatische als tijd gestuurde programma’s. De keuze in programma’s is ook ruim voldoende zodat je vrijwel al je kleding en textiel veilig kunt drogen.
De droogprestaties van deze machine zijn op alle geteste programma’s goed. Alleen de droogsnelheid valt tegen. Het duurt ruim 2,5 uur voordat je was (katoen programma) droog is.

Bosch Sensitive Drying System trommelstructuur

 

Tips om zuinig te drogen

Naast de tips waar je op moet letten als je een wasdroger gaat kopen, heb ik ook wat adviezen verzameld om zuiniger je was te drogen.

  1. Misschien een vreemde tip van een wasdrogersite maar hang je wasgoed aan de waslijn. Dit is natuurlijk nog altijd de goedkoopste manier van drogen!
  2. Centrifugeer je was op hoge stand. Hoe droger de was uit de wasmachine komt, hoe minder de wasdroger hoeft te doen. Het hogere toerental van de centrifuge weegt niet op tegen het energieverbruik van de droger.
  3. Kies voor een energiezuinig programma. Tegenwoordig heeft elke machine wel een ECO-programma, waarbij wordt gedroogd met een lagere temperatuur. Ook het programma “strijkdroog” is zuiniger dan “kastdroog”.
  4. Probeer altijd een volle machine te drogen. Halve machines drogen is niet effectief.
  5. Het blijft altijd handig om soort gelijke was in de droger te stoppen. Als je zware stoffen (zoals spijkerbroeken) combineert met handdoeken, zal het drogen langer duren door de moeilijker te drogen spijkerbroeken.
  6. Wasverzachters en wasdrogers zijn geen goede combinatie. Wasgoed in de droger waarbij wasverzachter is gebruikt, zorgt voor een aanslag op de condensor, waardoor de droger minder goed werkt.
  7. Reinig na elke droogbeurt het filter. Hierdoor blijft de wasdroger optimaal werken.

 

Vergelijking Bosch WTR88T00NL: welke alternatieven zijn er?

Ook dit keer hebben we gezocht naar alternatieven. De door ons geteste Bosch scoort goed op alle fronten maar er moet natuurlijk wel wat te kiezen zijn.
We hebben de door ons geteste Bosch WTR88T00NL vergeleken met warmtepompdrogers met
en zelfde capaciteit (8 kg.) en met vergelijkbare prestaties.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T9DENS87

AEG T9DENS87
Lees complete review
Droogresultaat
95
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
95
Prijs/kwaliteit
80
Prijzen en aanbieding
2

Bosch WTW85475NL / Siemens WT45W475NL

Bosch WTW85475NL – Siemens WT45W475NL
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding
3

Beko DR 8534 GX0

Beko DR 8534 GX0
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding

Zoals valt te verwachten presteert de Siemens WT6U4600NL vrijwel gelijk aan onze geteste Bosch. Dat is ook niet verbazend want Bosch en Siemens brengen identieke modellen op de markt. De Siemens is wel iets duurder maar heeft wel verlichting in de trommel en is een fractie stiller dan de Bosch.

Een goed alternatief zou de Beko DR853GXO kunnen zijn. De prijs is een groot voordeel: Hij is ca.€ 79 goedkoper dan de Bosch maar omdat hij in energieklasse A++ valt is hij wel een stuk minder zuinig dan de Bosch en Siemens. Ook is hij een stuk luidruchtiger dan Siemens en Bosch maar qua drogen en droogsnelheid ontloopt de Beko de Siemens en Bosch niet veel.

Wil je meer keuze kijk dan eens naar deze andere modellen warmtepompdrogers die we beoordeeld hebben.

 

Ervaringen kopers en reparateurs met de Bosch WTR88T00NL

In deze review nemen we niet alleen onze eigen ervaringen mee maar ook die van consumenten die de Bosch WTR88T00NL daadwerkelijk gekocht hebben. Ze zijn zonder uitzondering zeer positief. Ze zijn vooral erg te spreken over de energiezuinigheid en het geluidsniveau. Ook over de droogprestaties is men zeer te spreken. Ook van reparateurs krijgen we weinig klachten over dit type Bosch: dat is fijn ,want dat betekent dat je zonder problemen minimaal 10 jaar vooruit zou moeten kunnen met deze wasdroger.

Deze week de nieuwe wasdroger ontvangen en uitgeprobeerd. Eenvoudig te bedienen en
degelijk uitgevoerd. Prima prijs kwaliteitsverhouding. Heel tevreden mee.
Heel blij met mijn energie zuinige, bijna geen geluid makende nieuwe droger van Bosch! Echt een aanrader!
Na lang twijfelen gekozen voor deze Bosch. Hij is super zuinig en stil. Droogt prima.
19-12-20 Suzanne H.

Bekijk nog meer kopers ervaringen en bevindingen.

 

Eindoordeel en advies wasdrogersale.nl

De Bosch WTR88T00NL doet precies wat we verwachten van een Bosch. En dat past bij een droger die in december 2020 het predicaat Beste Koop van de Consumentenbond heeft gekregen.

Hij komt op nagenoeg alle fronten goed uit de tests. De prijs/kwaliteit verhouding is ook goed. De aanschaf ligt wel iets hoger maar daar krijg je ook wat voor terug. De machine is energiezuinig en je mag er vanuit gaan dat je zonder problemen minstens 10 jaar kunt drogen. Voor een huishouden met 3-4 personen een aanrader!

Actuele acties en Bosch WTR88T00NL aanbiedingen

Onze prijsvergelijker checkt dagelijks alle acties. Hieronder hebben we de laagste prijzen verzameld, waardoor je deze wasdroger voor de laagste prijs vindt bij jouw favoriete winkel.

Zie onderstaande interessante acties!

 

Bosch WTR88T00NL

8.5

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • laag energieverbruik
  • gebruikers gemak
  • direct op waterafvoer aan te sluiten
  • geluidsniveau voldoende

Min punten

  • draairichting deur (rechts) niet aanpasbaar
  • prijsniveau
  • geen trommelverlichting
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo