Bosch WTE84104NL review

e Bosch WTE84104NL heeft een vulcapaciteit van 7 kilogram en is daarmee uitermate geschikt voor een huishouden van één of twee personen, maar afhankelijk van het gebruik ook voor een gezin van drie of vier. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze condensdroger heeft veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Als je op zoek bent naar een betaalbare condensdroger van goede kwaliteit, raden wij je toch aan om door te lezen.

 

Bosch WTE84104NL aanbieding

De Bosch WTE84104NL is helaas niet meer leverbaar, maar ik zie de Siemens WT44E177NL als een prima vervanger. Hieronder de link naar de actuele aanbieding die ik heb kunnen vinden.

 
 

[magicactionbox id=”1106″]

 

Niet erg zuinig

Bosch WTE84104NL energielabelZuinig is deze Bosch condensdroger niet. Dat moge geen verrassing heten, want geen enkele condensdrogers is energiezuiniger dan warmtepompdrogers.  Echter als je een droger maar één per week gebruikt, raden wij toch een condensdroger aan. Immers de aanschafprijs van een wasdroger met warmtepomp ligt een stuk hoger dan de beste geteste condensdroger. De verschillen bedragen nog zeker honderd euro en als je de droger weinig gebruikt ga je dat niet terug verdienen.

Gebruik je jouw droger vaker dan één keer per week. Dan raden wij een warmtepompdroger aan. Deze condensdroger behoort tot de B energieklasse. Uit onze test bleek dat vooral bij snel katoen kastdroogprogramma, synthetisch programma en snel katoen strijkdroogprogramma het energieverbruik omhoog gaat. Bij de andere wasprogramma’s zagen wij het energieverbruik niet fors omhoog schieten. Ben je van plan veel snelle katoen wasprogramma’s te doen of een synthetisch programma dan kan het energieverbruik wel toenemen. Er zijn dan betere opties op de markt, zoals de Siemens WT46B202NL. Wel fijn is dat de condensdroger onderscheid maakt tussen een volle trommel en een trommel van bijvoorbeeld 3 kilogram. Je droogt daardoor wel zuiniger.

 

Onderhouden van de Bosch WTE84104NL

Onderhoud van de Bosch WTE84104NL is fantastisch. En daarmee bedoelen we ook echt fantastisch.

Waar je bij andere condensdrogers in deze prijsklasse op de gok moet bepalen of de droger aan onderhoud toe is, krijg je bij de Bosch WTE84104NL een signaal wanneer het zover is. Zowel voor de condensor, de pluizenfilter en de condensbak. Zodra er iets moet gebeuren, krijg je een signaal van de droger. Dat maakt het leven zoveel gemakkelijker. De kans op een kapotte droger wordt daarmee ook aanzienlijk kleiner. Het werkt ook nog eens erg goed. Wij hebben er geen problemen mee ondervonden. Gek is daarom dat er geen signaal wordt gegeven wanneer het droogprogramma klaar is.

 

Alle gewenste droogprogramma’s zijn aanwezig

Uiteindelijk draait het bij een condensdroger om hoe goed deze droogt. Wij hebben de Bosch WTE84104NL uitvoerig getest en zijn positief verrast over de resultaten.

Er zijn voldoende wasprogramma’s voor elk type kleding en stof. Van sportkleding tot synthetica. Dankzij de antikreukfase komt de was er ook niet zo gekreukt uit als bij andere wasdrogers in deze prijsklasse. Ook droogt de was gelijkmatig en komt het er droog uit.

Nadeel is wel dat de Bosch WTE84104NL is meer geluid maakt. Het is gelukkig niet genoeg om de droger niet te kunnen gebruiken in de nacht tijdens daluren. Wij konden gewoon doorslapen en kregen ook geen belletje van de buren;-)

 

Mijn bevinding over de Bosch WTE84104NL

Deze betaalbare condensdroger van Bosch heeft een aantal voordelen en nadelen.

Voordelen zijn de lage aanschafprijs, de vele droogprogramma’s, het gebruiksgemak, de anitkreukfase en het onderhoud.

Nadeel is dat deze wasdroger minder zuinig is dan de warmtepompdrogers,  en geen geluidssignaal geeft bij einde programma.

Uiteindelijk wegen de voordelen zwaarder op dan de nadelen en is dit dus een goede wasdroger.

Zeker met het oog op het prijskaartje kunnen wij deze condensdroger van harte aanbevelen.

 

Alternatief voor de Bosch WTE84104NL

Deze Bosch condensdroger is niet meer leverbaar. Omdat Bosch en Siemens hun producten gezamenlijk produceren, is er een goed alternatief: Siemens WT44E177NL.
Zoek je een goed en goedkope wasdroger om af en toe eens een was te drogen dan is de Siemens een perfect wasdroger.

 
 

[thrive_custom_box title=”Over Jelle” style=”dark” type=”color” color=”#ffffff” border=”#dd9933″]

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlJelle vergelijkt al jaren wasdrogers en wasmachines in praktijk.

Hij gebruikt de drogers in de praktijk, leest reviews van andere experts en beoordeelt gebruikers ervaringen.

[/thrive_custom_box]

 

Bosch WTE84104NL

6.5

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Plus punten

  • Snelle droogprogramma's
  • Energieverbruik

Min punten

  • Ouder model
  • Hoge aanschafprijs
WasdrogerSale.nl
Logo