AEG T9DENS87 review – aanbieding

AEG T9DENS87 reviewDe AEG T9DENS87 is al vanaf maart 2020 de beste uit de test van de Consumentenbond in de categorie van de 8 kilo warmtepompdrogers. Dat wil echter nog niet zeggen dat het voor iedereen de beste keuze is. Wil je meer weten over de plussen en minnen van deze wasdroger? Hieronder vind je onze AEG T9DENS87 review met alle informatie en testgegevens.

Actuele prijzen en aanbiedingen

Uiteraard zoeken we ook uit in welke winkel de AEG T9DENS87 het goedkoopste is. Hieronder de interessante deals die onze prijsvergelijker heeft gevonden. Deze testwinnaar is bij de onderstaande winkels verkrijgbaar. De prijzen liggen doorgaans behoorlijk dicht bij elkaar.
Maar door kortingsacties of aanbiedingen kun je al snel behoorlijk besparen.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder exclusieve wasdroger aanbiedingen en kortingscodes van WasdrogerSale

Het is OP=OPRUIMING bij BCC, dat betekent 2 weken lang hoge korting op heel veel producten. Pak nu je kans!

Alle Nederlandse webwinkels moeten zich houden aan dezelfde consumentenwetgeving. Bij aankopen bij alle bekende grote webwinkels heb je dus uitgebreide kopersbescherming.

De verschillen tussen witgoedwinkels zitten dan ook met name op gebied van service en extra’s rondom installatie/levering. Onze ervaring  is dat je bij Coolblue , Expert en BCC met gerust hart online een wasdroger kan kopen.  Bij Expert wordt apparatuur door deskundige geleverd, waardoor deze winkel onze favoriet is.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A+++
  • Energieverbruik: 177 kWu (€ 40 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,34 (=1.47 kWh)
  • Geluid: 63 DB

Wat lees je in deze review?

  • Testen, cijfers en andere feiten
  • AEG T9DEN87CC en de My AEG Care-app
  • Goedkopere en betere alternatieven
  • Uitleg bij AbsoluteCare en ProSense
  • Welke problemen en klachten kent de AEG T9DENS87?
  • Redactie oordeel en advies
  • De goedkoopste deal van dit moment!

 

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

AEG T9DENS87

8.9

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • uitstekende droogprestaties
  • laag energieverbruik /-kosten
  • makkelijk onderhoud
  • betrouwbaarheid

Min punten

  • geen

 

AEG T9DENS87 review: dit zijn de voordelen en nadelen

De testscores laten zien waar de plus- en minpunten van een wasdroger liggen. We vergelijken de waardes altijd ten opzichte van de concurrentie.  Dit is belangrijk om geen appels-met-peren te vergelijken.

Energiezuinig drogen is top

Over de droogprestaties en het energieverbruik kan ik alleen maar positief zijn. Het is een zuinige A+++ wasdroger met een jaarverbruik van 177 kWu (40 euro per jaar / 220 droogcycli).

Een beter beeld ontstaat als je het verbruik per droogcyclus bekijkt.

verbruik en kosten
tijdsduur
Drogen 8 kilo katoen was
1,47 kWu (34 cent)
152 minuten
Drogen halve belading katoen was
0,83 kWu (19 cent)
97 minuten

Op gebied van de droogprestaties wordt onze hele top 3 verslagen. De verschillen met de AEG T7DBN460 en AEG T7DBTRIPLE zijn kleiner, alleen klaart deze gereviewde droger de klus een stuk sneller en is stiller. De  BEKO DR 8534 GX0 droogt ook prima, maar zorgt ook voor meer gekreukte was.

Gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Voor optimale en de snelste droogcycli is een schoon pluizenfilter en condensor van groot belang.
Het reinigen van het pluizenfilter is bij dit model gemakkelijk.Pluizenfilter is goed bereikbaar vanuit de deur.

Noodzakelijk onderhoud van van pluizenfilter en condensor

Dit apparaat beschikt niet over een zelfreinigende condensor, waardoor je deze zelf moet schoonmaken.  Dit klusje zal, afhankelijk van het gebruik, ongeveer twee keer per jaar moeten plaatsvinden. Met een stofzuiger en een nat doekje is dit snel geklaard.

Opvallend is ook de uitstekende hoge condensatie efficiëntie van 91%. Dit bekent dat er tijdens het drogen nauwelijks vocht in de ruimte komt, waardoor je geen vochtige ruimte in je huis krijgt. Bij deze machine  wordt 91% afgevangen en dat is bovengemiddeld goed ten opzichte van de concurrentie.

Opvallende minpunten

In een review benoemen we ook altijd de mindere punten. Alleen wordt dit bij de AEG lastig. Op alle onderdelen worden dikke voldoendes gehaald.
Als ik toch iets moet benoemen is het de hoge prijsklasse en meer kreukvorming dan AEG T7DBTRIPLE.

Omdat de verschillen met andere geteste AEG wasdrogers klein is, is het de vraag of dit de hogere prijs rechtvaardigd. In de conclusie en advies lees je hierover mijn persoonlijke mening.

Wat is het verschil met de AEG T9DEN87CC?

AEG T9DEN87CCNoem je AEG T9DENS87 dan wordt vaak ook  AEG T9DEN87CC genoemd. Dit zo gek, want op gebied van prestaties zijn de machines nagenoeg gelijkwaardig.  Het grootste verschik is dat de T9DEN87CC geschikt is om  met  je smartphone op afstand te bedienen.

Helaas zijn de ervaringen met de My AEG Care-app niet goed. De functionaliteit is beperkt en vooral over het koppelen van de droger aan je wifi-netwerk wordt geklaagd. Zelf is mij het installeren van de app en het koppelen zonder problemen gelukt met deze installatie instructie.

Met de AEG-app kun je droogprogramma’s op maat op afstand instellen. Ook kun je op basis van kleding een advies krijgen over het juiste programma voor het drogen van de kleding.

Over nut en noodzaak van zo’n smartwasdroger kun je van mening verschillen. Zelf vind ik de functionaliteit beperkt en zou er ook geen extra geld aan uitgeven bij de aanschaf. Op termijn zal de functie wel zonder meerprijs beschikbaar komen.

Vind je belangrijk dat je de wasdroger deels met je smartphone kan bedienen en volgen, dan is de AEG T9DEN87CC de keuze.

 

Gebruiken van de My AEG Care-app

Zoals gezegd blinkt de app (nog) niet uit in gemak en functionaliteit. De beoordeling van de app-gebruikers in de PlayStore/AppStore is dan ook erg matig.
Vooral de installatie om een verbinding te krijgen met je AEG-apparaat vergt een aantal stappen. Dit wordt lastig ervaren. Jammer want deze wasdroger behoort tot de absolute top.

My AEG Care-app installatie en gebruik

 

Alternatieven: andere AEG’s zijn de grootste concurrenten

In onze top 3 van warmtepompdrogers vind je nog twee andere AEG’s die we zien als de grootste concurrenten van dit topmodel.

Op de website van AEG kun je de verschillen en overeenkomsten tussen de T9DENS87, T7DBN460 en T7DBTRIPLE vinden.
In het plaatje wordt de grootste verschillen nog eens inzichtelijk gemaakt.

verschillen tussen AEG T9DENS87 versus AEG T7DBN460 versus AEG T7DBTRIPLE

 

T9DENS87 / T9DEN87CC
T7DBTRIPLE
T7DBN460
Droogprestaties
zeer goed
uitstekend goed
Energie 177 kilo watt uur 177 kilo-watt 177 kWu
Snelheid (indicatie)
110 min. 150 min. 120 min.
Gemak en onderhoud
gemakkelijk onderhoud filters

in- uitladen met trommelverlichting

condensatie efficiëntie 91%

gemakkelijk onderhoud filters

condensatie efficiëntie 86%

gemakkelijk onderhoud filters

condensatie efficiëntie 86%

Geluidsniveau
63 decibel 67 decibel 67 decibel
Serie 9000 (top) 7000 (prijs/kwaliteit) 7000 (prijs/kwaliteit)

Kijk je naar de testresultaten op gebied van drogen en energieverbruik dan zijn de verschillen klein.  Dat de T9DENS87/T9DEN87CC onderdeel uitmaken van de hoogste 9000-serie van AEG zie je terug in de snelheid en de geluid- en vocht isolatie.

Het geluidsniveau van  63 decibel is behoorlijk stuk stiller dan de modellen uit de 7000-serie. Ook wil ik hier nog de condensatie-efficiëntie van 91% noemen. Bij deze machine wordt 91% van het vocht uit het wasgoed daadwerkelijk afgevangen door de machine, zonder het af te geven naar de om de ruimte in je huis. Zo houd je je binnenklimaat in huis gezond.

AbsoluteCare versus ProSense

De witgoedapparaten in de 9000-serie beschikken ook over AbsoluteCare, terwijl de lagere 7000-serie is voorzien van ProSense functionaliteit. Maar wat is dit nu en wat zijn de verschillen tussen deze functionaliteit? In de kern hebben beiden te maken met het zo zorgvuldig mogelijk drogen van je wasgoed.

Wat is AEG AbsoluteCare?

Bij AbsoluteCare wordt door de wasdroger de droogtemperatuur,  draairichting en de trommelsnelheid aangepast aan het materiaal in de trommel. Dit is vooral van belang bij kleding van wol of zijde. De milde manier van drogen voorkomt vervilting en krimp.

AEG AbsoluteCare - krimpen en vervilting

AEG ProSense

Nut van AEG ProSense

Kleding die langer wordt gedroogd dan nodig, wordt extra belast door de wrijving in de trommel.  ProSense maakt gebruik van metingen door de temperatuur-en vochtigheidssensoren in de wasdroger.

Als de grenzen of normwaarden worden bereikt, dan grijpt de machine in. Zo wordt nooit op een te hoge temperaturen gedroogd en/of  langer dan nodig is.
Vezels van je kleding worden zo beter beschermd en onnodige slijtage wordt verminderd.
Uiteraard wordt hierdoor ook energie en tijd bespaard.

Prosense richt zich in eerste instantie meer op het energiezuinig sensorgericht drogen, terwijl AbsoluteCare extra aandacht heeft voor krimp en kreuk.
Dat zie je ook terug in onderstaande plaatje uit deze documentatie.

 

Problemen en klachten over AEG T9DENS87

Op dit moment kennen we bij WasdrogerSale weinig klachten over deze model.
Heb jij wel opmerkingen, dan kun je deze hieronder alle problemen en klachten kwijt over de AEG T9DENS87.

Hiermee krijgen wij en onze lezers een goed beeld over de betrouwbaarheid van dit model.

Op dit moment zijn dit de vaker genoemde tegenvallers door andere kopers:

  • gekreukte was
  • droog tijd is langer dan bij condensdrogers

Eindoordeel door WasdrogerSale: geen miskoop met AEG’s

Aan het einde van de AEG T9DENS87 review is het tijd voor de conclusie. En dat is nog best wel lastig.
Op alle onderdelen die we in onze vergelijkingstest beoordelen, haalt deze warmtepompdroger uitstekende prestaties.
Maar dat doen een aantal andere goedkope AEG’s alternatieven ook.

De AEG T7DBN460 en AEG T7DBTRIPLE zijn veel goedkoper, terwijl deze 8 kilo modellen ook erg goed presteren.
Het verschil is dat de AEG T9DENS87 ook nog eens erg snel droogt  is voor mij onvoldoende om een echte winnaar uit te roepen.
Met al deze genoemde AEG-wasdrogers maak je goede keuze en haal je een van de best presterende drogers in huis.

Duidelijk is dat AEG erg goed is in het ontwikkelen van uitstekende en betrouwbare warmtepompdrogers.

Waar is AEG T9DENS87 het goedkoopste?

Dit is de goedkoopste prijs die WasdrogerSale vandaag heeft gevonden.

AEG T9DENS87

8.9

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • uitstekende droogprestaties
  • laag energieverbruik /-kosten
  • makkelijk onderhoud
  • betrouwbaarheid

Min punten

  • geen