AEG T8DE84EW review en aanbiedingen

In deze review heb ik de AEG T8DE84EW op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de AEG T8DE84EW wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de AEG T8DE84EW

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de AEG T8DE84EW op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

90 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T8DBE86W - €799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T8DBE86W
Laatste updates:
  • €799,00 - 6 juni 2022
  • €719,00 - 18 mei 2022
  • €799,00 - 14 mei 2022
  • €749,00 - 9 mei 2022
  • €799,00 - 2 mei 2022
  • €699,00 - 26 april 2022
  • €799,00 - 25 april 2022
  • €749,00 - 21 april 2022
Sinds: 14 januari 2022
  • Hoogste prijs: €799,00 - 24 januari 2022
  • Laagste prijs: €699,00 - 26 april 2022
9.1/10 Lees recensie
91 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV80T7220BH - €999,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV80T7220BH
Laatste updates:
  • €999,00 - 26 juni 2022
  • €799,00 - 13 juni 2022
  • €999,00 - 16 mei 2022
  • €899,00 - 13 mei 2022
  • €999,00 - 2 mei 2022
  • €899,00 - 26 april 2022
  • €999,00 - 25 april 2022
  • €899,00 - 11 april 2022
Sinds: 4 januari 2022
  • Hoogste prijs: €999,00 - 5 januari 2022
  • Laagste prijs: €799,00 - 13 juni 2022
Let op: hieronder gaat de review van de AEG T8DE84EW verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Alles over prijzen en aanbiedingen

De AEG T8DE84EW is bij veel webwinkels verkrijgbaar. Dagelijks checken we twee keer alle prijzen en zoeken we naar aanbiedingen en kortingscodes.
Hieronder vind je een overzicht met alle actuele prijzen. Onder de prijsvergelijker staan enkele exclusieve aanbiedingen en kortingen.

Update - 2021.07.03Niet meer leverbaar. Bekijk voor alternatieven onze vergelijkingstest wasdrogers (8 kilo trommel).

Uitgebreide AEG T8DE84EW review met onze bevindingen

Jaarlijks worden 320.000 wasdrogers verkocht in Nederland. De meerderheid is hiervan een wasdroger met een warmtepomp. Zo’n energiezuinige wasdroger is al snel 60% energiezuiniger dan de conventionele condensdroger. In deze AEG T8DE84EW review ga ik uitzoeken of deze AEG een goede wasdroger is.

AEG T8DE84EW review door de redactie
Eigenschappen AEG T8DE84EW

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Condens droger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 235 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,46  (=1.99 kWh)
  • Geluid: 66 DB

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Wanneer moet je kiezen voor deze AEG wasdroger?
  • Wat zijn de plussen en minnen?
  • Actuele AEG T8DE84EW aanbiedingen en deals
  • Conclusie, advies en mogelijke alternatieven

Opvallende sterke- en zwakke punten

Deze AEG is in 2016 op de markt gekomen, samen met een aantal modellen die technisch identiek zijn.  Zo is bijvoorbeeld de AEG T8DB84GW technisch identiek qua prestaties. De verschillen zitten vooral in het uiterlijk, zoals een RVS look op het bedieningspaneel.

AEG T8DE84EW

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Droogprestaties
  • Snel (bij volle trommel)
  • Zeer energiezuinig
  • Interessante prijs

Min punten

  • Geen zelfreinigende condensor

Uitblinker in gelijkmatig drogen

nut van AbsoluteCare - veilig drogen

De AEG T8DE84EW is een uitblinker als het op gelijkmatig drogen aankomt. In de laatste test van de Consumentenbond, zie ik deze AEG droger terug op een gedeelde 3e plaats. De vergelijkingstesten van andere test-instituten bevestigen dit sterke punt.

Bijzonder is het AbsoluteCare bescherming in de AEG wasdroger. Afhankelijk van van het gekozen droogprogramma, wordt de beweging en aansturing van de trommel gevarieerd, zodat kleding veel beter slijtage wordt beschermd. Katoen wordt dus anders gedroogd dan bijvoorbeeld wol en synthetische was. Dit werkt zo goed, dat de AEG T8DE84EW het Woolmark keurmerk heeft.

Uitleg over AEG AbsoluteCare

Kledingstukken worden beter beschermd tegen krimp, kreuk of vormverlies tijdens het drogen. AEG AbsoluteCare past draairichting, trommelsnelheid en temperatuur aan op het materiaal van de kledingstukken.

Het is dus erg belangrijk om het juiste droogprogramma te kiezen om optimaal gebruik te kunnen maken van AbsoluteCare. Op de wasdroger vind je de volgende droogprogramma’s:

  • Katoen10 droogprogramma's beschikbaar
  • Synthetica
  • Mix
  • Wol
  • Zijde
  • Strijkvrij
  • Beddengoed
  • Sportkleding
  • Outdoor
  • Dekbed

De modellen van AEG en Bosch/Siemens blinken uit in gelijkmatig drogen.

ConsumentenGids (okt.17)

Snel en stil?

Snelheid is over het algemeen een zwak punt van de warmtepompdrogers. Doordat gedroogd wordt op lagere temperaturen, duren programma’s langer dan bij de conventionele condensdrogers. De AEG T8DE84EW stelt zeker niet teleur. Een goed gevulde trommel is binnen 1:40 minuten droog. Opvallend is dat een half gevulde trommel maar 15 minuten  sneller is.  Je zou verwachten dat dit veel sneller moet kunnen.

Een ander minpuntje is het geluid. Je kan hier niet altijd op het aantal dB’s op het energielabel afgaan.  De AEG laat wat meer van zich horen dan bijvoorbeeld de Siemens WT47Y700NL. Persoonlijk ervaar ik het geluid niet als overdreven storend.

Meer dan 60% lager energieverbruik

Laag energieverbruik

Vandaag de dag is de warmtepompdroger voor de meeste mensen de juiste keuze. Ten opzichte van de conventionele condensdroger ligt het energieverbruik 60% lager. De meerkosten bij de aanschaf haalt een gemiddeld huishouden er dan ook zeker uit. Alleen voor degene die niet meer dan 1x per week de wasdroger gebruiken, is een conventionele wasdroger nog interessant.

De tijd dat de wasdroger een energieverslindende machine was, is door het hergebruik van warmte voorgoed voorbij. De Consumentenbond maakt altijd realistische inschatting van de energiekosten. Bij deze AEG gaan ze uit van rond de €27 euro.

Om een volle trommel katoen te drogen wordt 1,99 kWu gebruikt, omgerekend zo’n 0,46 cent.

Welke model kiezen: AEG T8DE84EW,  T8DB84GW of AEG T8DE86ES

Ook bij AEG zien we een groot aantal modellen die nauwelijks van elkaar verschillen. Technisch zijn de machines gelijk en score dus hetzelfde als het om droogprestaties gaat.

verschillen tussen modellen

Verschillen zie je vooral op het uiterlijk. De AEG T8DE84EW heeft een RVS look op het bedieningspaneel. Zelfs als je op de AEG website gaat zoeken zie je geen verschillen in de specificaties.   De eerder geteste AEG T8DE86ES is vrijwel identiek aan de hierboven genoemde modellen.  Door snel de prijzen te vergelijken kun je dus al snel tientallen euro’s goedkoper uit zijn.

Veel gehoorde reacties van kopers

Natuurlijk is een vergelijkingstest een moment opname. De echte duurtest komt in de dagelijkse praktijk. Daarom bekijk ik ook altijd alle reviews om na te gaan wat opvallende voor- en nadelen zijn die kopers ervaren na enkele maanden gebruik.

makkelijk te bedienen en toch veel mogelijkheden. De wasdroger is stil en de was komt er goed droog uit.
Lianne
Snel, na 1 uur was alles al droog.
marc
De AEG maakt (piepend) geluid als hij net aan staat.
Richard Hoorn

Conclusie: een degelijke 8 kilo wasdrogers

De AEG T8DE84EW is bijzonder goed in het drogen van de was. Het is een degelijke wasdroger die wat meer kost dan een budget van Beko.  Toch is de prijs ten op zichtte van de directe concurrenten aantrekkelijk. De 8 kilo warmtepompdrogers van Siemens en Bosch zijn over het algemeen iets duurder.

Natuurlijk heeft deze machine ook enkele minpunten. De langere droog bij een half volle machine vind ik het meest opvallende.
Alles bij elkaar blijft het een prima droger met een interessante prijs/kwaliteit verhouding.

Alternatieven die je ook zeker moet bekijken

Deze wasdroger krijgt met name concurrentie van een aantal Siemens en Bosch wasdrogers.
Hieronder enkele alternatieve die op sommige onderdelen beter scoren en op andere weer minder.

90 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T8DBE86W - €799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T8DBE86W
Laatste updates:
  • €799,00 - 6 juni 2022
  • €719,00 - 18 mei 2022
  • €799,00 - 14 mei 2022
  • €749,00 - 9 mei 2022
  • €799,00 - 2 mei 2022
  • €699,00 - 26 april 2022
  • €799,00 - 25 april 2022
  • €749,00 - 21 april 2022
Sinds: 14 januari 2022
  • Hoogste prijs: €799,00 - 24 januari 2022
  • Laagste prijs: €699,00 - 26 april 2022
9.1/10 Lees recensie
91 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV80T7220BH - €999,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV80T7220BH
Laatste updates:
  • €999,00 - 26 juni 2022
  • €799,00 - 13 juni 2022
  • €999,00 - 16 mei 2022
  • €899,00 - 13 mei 2022
  • €999,00 - 2 mei 2022
  • €899,00 - 26 april 2022
  • €999,00 - 25 april 2022
  • €899,00 - 11 april 2022
Sinds: 4 januari 2022
  • Hoogste prijs: €999,00 - 5 januari 2022
  • Laagste prijs: €799,00 - 13 juni 2022

AEG T8DE84EW aanbieding

Niet meer leverbaar

AEG T8DE84EW

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Droogprestaties
  • Snel (bij volle trommel)
  • Zeer energiezuinig
  • Interessante prijs

Min punten

  • Geen zelfreinigende condensor
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken