Veel verkocht

AEG T8DBESSEN review over deze absolutecare warmtepompdroger

alle Aeg T8DBESSEN aanbiedingen op een rijDe AEG T8DBESSEN warmtepompdroger is al sinds mei 2091op de markt beschikbaar en is nog steeds een populaire wasdroger. In de testen van diverse consumentensites scoort deze AEG warmtepompdroger hoog. In deze review ga ik de AEG T8DBESSEN op allerlei fronten onderzoeken, zodat jij na het lezen van deze review antwoord op al je vragen hebt.

AEG T8DBESSEN aanbiedingen en kortingen

[dfrcs ean=”7332543685745″ context=”by_order_number”]

Ben je nog niet zeker of dit de juiste keuze is? Lees dan alle plussen en minnen in de uitgebreide AEG T8DBESSEN review.

Getest en vergeleken: dit zijn onze rapportcijfers

In de reviews van wasdrogers vergelijken we hoe een wasdroger presteert in vergelijking tot warmtepompdrogers met dezelfde capaciteit. Op deze manier zie je direct wat de voor- en nadelen zijn op de belangrijkste aspecten

AEG T8DBESSEN

8.4

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Uitstekende droogprestaties
  • Bedieningsgemak en onderhoud
  • Prijs/kwaliteit
  • Betrouwbaarheid Aeg

Min punten

  • Tijdsduur droogprogramma's
  • Geluidsniveau
  • Condensatie-efficiëntie van 82%

 

redactie Aeg T8DBESSEN review - alle plus en minpunten

AEG T8DBESSEN review: alle plussen en minnen verder toegelicht

De meeste door ons geteste AEG warmtepompdrogers scoren hoog op het onderdeel droogprestaties, maar deze AEG T8DBESSEN doet daar nog een schepje bovenop: bij alle programma’s komt het wasgoed droog uit de machine. Zelfs met beddengoed, wat bij warmtepompdrogers van andere fabrikanten meestal toch wat klam uit de droger komt, heeft deze AEG wasdroger geen moeite.

Belangrijkste eigenschappen

  • max. vulgewicht 8 kilo (geschikt voor gezinnen 3-5 personen)
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A++
  • Energieverbruik: 235 kWu (€ 54 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: € 0,45 (=1,99 kWh)
  • Geluid: 67 decibel (meer geluid dan concurrenten)
  • Percentage vochtopvang: 82% (minder dan de concurrentie)

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Wat zijn de plus-en minpunten van deze AEG?
  • Welke speciale functies/ opties heeft dit model?
  • Zijn er nog (betere) alternatieven in deze prijsklasse?
  • Wat vinden kopers en reparateurs van de AEG T8DBESSEN?
  • Natuurlijk geven we ook een eindoordeel en advies, zodat je een goede keuze kunt maken over de eventuele aanschaf van deze AEG.

Direct naar de AEG T8DBESSEN handleiding

Achtergronden bij onze vergelijkingstest

Een groot pluspunt vind ik de bediening. De droger is eenvoudig te bedienen d.m.v. een draaiknop. Je hebt zeker geen gebruiksaanwijzing nodig als je voor de eerste keer gebruik maakt van deze AEG.

Iets waar ik minder tevreden over ben is de lange duur van het meeste gebruikte programma: pas na 154 minuten komt het wasgoed goed droog uit de machine. Dit komt dan wel weer ten goede aan de energiezuinigheid want met 235 kWh per jaar is deze AEG energiezuinig te noemen.

AEG geeft altijd hoog op over zijn “fluisterstille” machines. De AEGT8BESSEN produceert 67 dB aan geluid. Dat is niet heel lawaaierig maar “fluisterstil”? Nee, dat is deze droger zeker niet.
De directe concurrenten, zoals de Siemens WT45W475NL en de Bosch WTW85475NL, zijn echt een stuk stiller.

 

Zelf plaatsen van de wasdroger? Check deze accessoires

Het plaatsen en aansluiten van een wasdroger is niet al te lastig. Wel is het handig vooraf even te kijken of je aanvullende accessoires nodig hebt.
Die maken het plaatsen een stuk makkelijker.

Wasmachine en wasdroger op één afvoer

Dit hulpstuk steek je rechtstreeks in de afvoerleiding als er maar één waterafvoerbuis is en je de afvoer van het condenswater rechtstreeks op de afvoer wilt aansluiten.
Met deze splitter kan de wasdroger en de wasmachine op één waterafvoerbuis worden aangesloten.
Hier vind je meer accessoires om je warmtepompdroger op de waterafvoer aan te sluiten.

t-stuk

[dfrcs ean=”4012074152628″ context=”best_price_shop”]

 

 

De droger op de wasmachine stapelen

een stapelkit

Wordt de wasdroger bij jouw op de wasmachine gezet, dan is het extra belangrijk dat je droger niet van de wasmachine trilt. Een tussenstuk of stapelkit is relatief duur, maar zorgen dat de machines veilig op elkaar gestapeld kunnen worden. De moet bij het kiezen van een tussenstuk altijd op de afmetingen van de wasmachine letten.

Deze AEG SKPGW11 stapelkit kun je gebruiken op alle AEG  wasmachines-en drogers, met de volgende afmetingen:
– 60cm diepe droger in combinatie met 60 of 54 cm diepe wasmachine
– 54cm diepe droger in combinatie met 60 of 54 cm diepe wasmachine

[dfrcs ean=”7332543598694″ context=”best_price_shop”]

 

Functionaliteit op deze AEG warmtepompdroger

Wil je nog wat meer informatie bij specificaties en functionaliteit op deze droger? De informatie hieronder zullen we frequent updaten met nieuwe ervaringen van kopers en gebruikers.

Dit zijn droogprogramma’s en dit kun je er mee

Programma Wasgoed Max. vulgewicht Opmerking
Katoen Eco zuinigste programma om katoen te drogen 8 kilo
Katoen Sneller droogprogramma, maar verbruikt meer energie 8 kilo Meest gebruikt, simpelweg het snelste programma.
Synthetica 3,5 kilo
Mix 3 kilo
Wol 1 kilo zie meer informatie bij de beschrijving bij absolutecare
Zijde 1 kilo lees hierover meer bij het AbsoluteCare System
Beddengoed 3 kilo
Strijkvrij 1 kilo (ongeveer 5 overhemden)
Outdoor Kleding met sportweefsels, waterbestendige of ademende stoffen.
Dekbed Dekbed of kussens (met veren, onder of syn‐
thetische vullingen).
3 kilo Let op, dat het frequent wassen en drogen van dekbedden zorgt voor slijtage van het dekbed.

 

Het AbsoluteCare System verschillende droogprogramma’s voor je kleding

Zeker met oudere modellen wasdrogers was het opletten: wat kan in de droger en wat niet? Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Per ongeluk toch die wollen trui in de wasdroger gedaan en vervolgens komt het kledingstuk er formaatje smurf uit. Bovenstaande was voor mij in ieder geval een van de belangrijkste redenen om mijn wasgoed gewoon aan de waslijn te drogen.

Met AbsoluteCare wordt krimp en onnodige slijtage tegen gedaan. Met deze functie wordt het droogtemperatuur en de draaisnelheid van de trommel aangepast op de soort stof in de trommel. De fabrikant geeft aan dat de kwaliteit en vorm beter behouden blijft.

 

AEG AbsoluteCare System warmtepompwasdrogers

Werkt absolute care in de praktijk?

Steeds meer AEG warmtepompdrogers, en ook de AEG T8DBESSEN, is voorzien van het AbsoluteCare System. Het AbsoluteCare System zorgt ervoor dat bij alle programma’s de beweging en temperatuur nauwkeurig worden aangestuurd. Dit voorkomt krimp en behoudt de vorm.

Wollen kledingstukken b.v. worden tegen de trommelrand aangedrukt, zodat ze plat kunnen drogen. Hierdoor wordt wrijving en vervilting tegen gedaan.
Outdoorkleding zoals ski kleding krijgt precies de juiste hoeveelheid warmte om het waterdichte membraan te herstellen. En bij zijde wordt de trommelsnelheid nog verder verlaagd om kreukvorming te voorkomen. Zo wordt voor elke stof de juiste beweging en temperatuur ingesteld (afhankelijk van welk programma je kiest) om te drogen zodat krimpen en vormverlies tot het verleden behoren.

Wat is een AbsoluteCare wasdroger?

In deze video wordt

 

Tot zover de uitleg van AEG. Uit eigen ervaring weet ik, dat deze innovatie lang niet altijd echt werkt. Drogen van kwetsbare stoffen in de machine is nu eenmaal toch intensiever dan bijvoorbeeld op stoelleuning. Mijn advies gewoon niet doen.

De praktijk - 25-07-2021 Mijn ervaring is om delicate stoffen niet in de wasdroger te drogen. Natuurlijk helpt de AbsoluteCare functie, maar op een wasrekje in de buitenlucht heeft mijn voorkeur.

 

Het Ökoflow Filter: nog maar 1 filter schoonmaken

Bij de meeste wasdrogers zitten 2 (of meerdere) filters die regelmatig schoon gemaakt moeten worden wil de droger goed blijven drogen en energiezuinig zijn werk blijven doen. Aan het schoonmaken van het pluizenfilter in de deur denk ik meestal wel. Even met de stofzuiger erover en klaar. Het andere filter dat meestal aan de onderzijde in de binnenkant zit vergeet ik zelf wel vaker. Het gevolg hiervan is dat kleding vaker pluist en niet goed droogt omdat de luchtstroom wordt vertraagt door het verstopte filter. Ook is de droger dan niet meer zo energie zuinig.
De AEG T8DBESSEN beschikt, net als andere drogers van AEG over het Öko flow filtersysteem. I.p.v. meerdere filters hoef je nu maar 1 filter schoon te maken. Het filter zou je volgens AEG makkelijk uit de machine kunnen halen en schoon kunnen maken. Natuurlijk hebben wij dit ook getest. Het Ökoflow filter kan inderdaad eenvoudig schoongemaakt worden. Het filter bevindt zich in de deur van de machine en kan het beste met een stofzuiger schoongemaakt worden. Ook handig: De machine geeft zelf een melding als het filter schoongemaakt moet worden.
Natuurlijk hebben wij de AEGT8DBESSEN ook vergeleken met andere warmtepompdrogers in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Vergelijkbare alternatieven

Natuurlijk hebben wij de AEG T8DBESSEN ook vergeleken met andere warmtepompdrogers in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Product informatie

Fabrikant Aeg Beko Whirlpool 
Modelnaam T8DBESSEN DR 8534 GXO FTBEM118X2
Garantie / Garantie type 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service 2 jaar / On-site service

Algemene info wasdroger

Max. vulgewicht 8 kg 8 kilo 8,0 kilo
Type Warmtepomp wasdroger Warmtepompdroger Warmtepomp droger
Energielabel A++ A+++ A++
Geluidsniveau 67 dB 66 dB  64 dB
Tijdsduur (8 kilo katoen) 154 minuten 152 minuten 192 minuten
Indicatie energie verbruik 1,99 kWh 1,44 kWh 1,95 kWh
Vermogen 900 watt 1850 watt 850 watt
Deur draairichting Links Rechts Rechts
Draairichting deur omkeerbaar  Ja Nee Ja
Startuitstel 1-24 uur 1 – 24 uur 1 tot 24 uur
Touchscreen Ja Ja Ja
Bediening met APP smartphone Nee Nee Nee

Afmetingen

Hoogte 85 cm 84,5 cm 84,9 cm
Breedte 59,6 cm 59,5 cm 59,5 cm
Diepte 66,3 cm 65 cm 65 cm
Gewicht 48 kg 53,3 kg 44 kg
Diameter opening 32 – 38 cm 29-39,5 cm

 

Toelichting bij vergelijking

In vergelijking met andere warmtepompdrogers met een capaciteit van 8 kilo scoort de AEGT8DBESSEN vrijwel gelijk met de warmtepompdrogers van BEKO en Whirlpool. Alleen qua geluidsniveau is de AEG vrij lawaaierig, op tijdsduur van het programma scoort de droger dan weer uitstekend; hoewel ik 154 minuten al lang vind, doet de concurrentie (in de tabel) er nog eens 40 minuten bovenop! Ongekend lang!
Ook kan het handig zijn dat je de draairichting van de deur kunt veranderen. Mocht je namelijk een wasmachine hebben met een andere draairichting dan is het bij het overladen continue uitkijken dat je je hoofd niet stoot.

Met een AEG warmtepompdroger haal je vrijwel altijd een machine in huis waar je jarenlang geen omkijken naar hebt. Dat is bij drogers van Beko en Whirlpool (soms) wel anders. Wij krijgen over deze merken gemiddeld iets meer klachten binnen. Wat dat betreft is AEG nu eenmaal erg betrouwbaar met zijn warmtepompdrogers en wasmachines. Toch is de aanschaf van de Beko of Whirlpool het overwegen waard als je naar de prijs kijkt. De Beko is met € 469,00 de goedkoopste op de voet gevolgd door de Whirlpool met € 479,00 terwijl je voor de AEG T8DBESSEN ca. € 560,– betaalt.

 

Wat vinden kopers en reparateurs van de AEG T8DBESSEN?

Omdat de AEGT8DBESSEN al sinds 2019 op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, is er een goed beeld van wat kopers en reparateurs vinden van deze droger.
Zoals in de vergelijking al aangegeven ontvangen wij van zowel kopers als van reparateurs weinig of geen negatieve reacties over deze AEG warmtepompdroger. Dat is natuurlijk een goed teken want dat betekent dat je weinig/geen problemen hoeft te verwachten. Uit een panel onderzoek van de consumentenbond krijgt het merk AEG op gebied van betrouwbaarheid een 8.4.

Wat valt andere kopers op? Zelf hoor ik  vooral veel positieve reacties over het feit dat de wasdroger ook echt goed droogt.

Dit vinden kopers een pluspunt:

  • Perfect droge was
  • Stil (uuuhmm ???? dit herkennen wij van WasdrogerSale niet  😉

Vaker genoemde minpunten door kopers:

  • Drogen duurt langer als mijn vorige droger

 

Met jouw mening kunnen wij onze reviews steeds up-to-date houden. Zo kun je er zeker van zijn dat wij altijd een eerlijk en betrouwbaar advies geven. Geef jouw mening over deze AEG T8DBESSEN op onze site www.wasdrogersale.nl

Ondanks AbsoluteCare: droog delicate stoffen gewoon op een wasrekje.

WasdrogerSale

 

Onze toppers onder de warmtepomp wasdroger

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T9DENS87

AEG T9DENS87
Lees complete review
Droogresultaat
95
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
95
Prijs/kwaliteit
80
Prijzen en aanbieding
2

Bosch WTW85475NL / Siemens WT45W475NL

Bosch WTW85475NL – Siemens WT45W475NL
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding
3

Beko DR 8534 GX0

Beko DR 8534 GX0
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding

Eindoordeel en advies

Het is zeker geen toeval dat deze AEG T8DBESSEN nog steeds een erg populaire warmtepompdroger is. Qua energiezuinigheid en gebruikersgemak is deze machine helemaal top.

Op alle belangrijke onderdelen stelt de droger niet te teleur. De AEG doet waar je hem voor aanschaft; de droogprestaties zijn dik in orde en het wasgoed komt droog uit de machine.
Mindere punten zijn het geluid en de condensatie-efficiency. Het apparaat produceert meer geluid dan de concurrentie. Als de droger direct naast je slaapkamer plaatst, hoeft dat geen probleem te zijn.

Mijn advies is dan ook dat je de Aeg T8DBESSEN zeker op je lijstje moet zetten als je opzoek bent naar een zuinige 8 kilo warmtepompdroger.

De prijs/kwaliteit verhouding is prima en je mag er vanuit gaan dat je met deze droger zo’n 11 jaar zonder problemen vooruit kunt.

Let op: De prijsverschillen bij diverse witgoedwinkels zijn groot. Tussen de goedkoopste en duurste aanbieder zit € 75,00 verschil. Met de kortingscode van Expert verdien je direct 20 euro korting bij het afrekenen.  De laatste wasdroger aanbiedingen vind je direct bij elke review op wasdrogersale, zodat je altijd zeker bent van de beste deals!

Waar is de wasdrogers in de aanbieding?

Onze prijsvergelijker checkt dagelijks alle acties. Hieronder hebben we de laagste prijzen verzameld, waardoor je deze wasdroger voor de laagste prijs vindt bij jouw favoriete winkel.

[dfrcs ean=”7332543685745″ context=”by_order_number”]

 

AEG T8DBESSEN

8.4

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Uitstekende droogprestaties
  • Bedieningsgemak en onderhoud
  • Prijs/kwaliteit
  • Betrouwbaarheid Aeg

Min punten

  • Tijdsduur droogprogramma's
  • Geluidsniveau
  • Condensatie-efficiëntie van 82%
WasdrogerSale.nl
Logo