AEG T7DBTRIPLE review en aanbieding

Uitgebreide AEG T7DBTRIPLE review door WasdrogerSaleIn deze AEG T7DBTRIPLE review ga dit fonkel nieuw AEG model bespreken. En ik kan al zeggen dat mijn verwachting worden overtroffen.
Ben je opzoek naar een warmptepompdroger met een capaciteit voor 8 kilo katoenwas, dan moet je deze wasdroger zeker bekijken.
Toch zijn er ook een paar kleine minpuntjes. Onze ervaringen lees je hieronder.

De beste deals van dit moment

Deze AEG is bij veel winkels opgenomen in hun assortiment. En dat is gunstig, wat de prijsverschillen kunnen behoorlijk oplopen. Met dit lijstje met aanbiedingen pak je altijd de laagste prijs.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder exclusieve wasdroger aanbiedingen en kortingscodes van WasdrogerSale

Het is OP=OPRUIMING bij BCC, dat betekent 2 weken lang hoge korting op heel veel producten. Pak nu je kans!

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energieverbruik: 177 kWu (€ 40 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,34 (=1.47 kWh)
  • Geluid: 67 DB
  • aeg t7dbtriple handleiding

Wat lees je in deze review?

  • Testscores: uitstekend, maar dit zijn ook enkele minpunten
  • Handige functionaliteit met uitleg
  • Wat zeggen andere kopers over AEG warmtepompdrogers
  • Ons advies: is de Aeg T7DBTRIPLE zijn geld waard?
  • Welke alternatieven zijn er?

 

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

AEG T7DBTRIPLE

8.5

Droogresultaat

10.0/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

5.5/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Gelijkmatig drogen
  • Zuinig
  • Minder gekreukte was
  • Betrouwbaarheid AEG

Min punten

  • Snelheid droogprogramma's

 

Voordelen en nadelen warmtepompwasdroger in een infographicAEG T7DBTRIPLE review: in onze top 3 (8 kilo trommel)

De testscores hebben al laten zien, dat de T7DBTRIPLE een uitstekende warmtepompdroger is.
Ik ga wat dieper in op de meest opvallende bevindingen en ervaringen?

Nauwkeurig en uitstekend in gelijkmatig in drogen

Een droger koop je om bergen wasgoed snel en weer droog in de kast te kunnen leggen. Ieder gezin zal herkennen dat de wasmand nooit leeg is. En dan is het fijn dat kleding weer snel weer fris en droog is om weer gebruikt te kunnen worden. En al is dan niet alle kleding geschikt voor de droger, deze AEG heeft veel mogelijkheden om de meeste gezinswas met minder kreukels gedroogd te krijgen.

Wat opvalt is dat zelf een volle trommel uitstekend gelijkmatig gedroogd wordt. Hierbij wordt 86% van het vocht afgevangen door de machine. Je krijgt dus weinig vochtig afgifte in je huis en dat is prettig als je apparaat in een keuken staat. De eerder getest Beko doet dit trouwens nog beter en vangt 91% vocht op. Hierover lees je meer bij de alternatieven.

De nieuwste AEG’s zijn beter dan veel andere merken in het voorkomen van kreuk. De trommelgrootte en structuur zorgen het wasgoed minder gekreukt uit de trommel komt, dan andere  geteste 8 kilo wasdrogers. En dat maakt strijken toch weer wat minder erg;-)

Bediening en gebruiksgemak

AEg

  1. droogprogramma knop
  2. indicator van het gekozen droogprogramma
  3. display met resterende tijdsduur en symbolen (kastdroog, eco startuitstel)
  4. Aan en uit knop wasdroger
  5. start / pauze knop

De bediening en het kiezen van een droogprogramma is vergelijkbaar met eerdere wasdrogers van dit merk. Zelf vind ik dat de knoppen op het bedieningspaneel logischer geplaatst kunnen worden, maar ik weet zeker dat je er toch wel uit komt.

Nadat je op de aan/uit-knop hebt gedrukt, selecteer je een droogprogramma.
Met de andere vijf knoppen op het zwarte display kun je nog verschillende opties instellen. De geselecteerde opties worden met symbolen op display weergegeven. (zelf hou ik meer van tekst, dan van symbolen)
Tenslotte zorgt een druk op de start/pauze knop dat het drogen kan beginnen.

Het inladen en uitladen gaat gemakkelijk door de grote deur en trommel. Pluspunt voor deze AEG!

fileter

 

Pluisvrij houden noodzakelijk

Alhoewel dit model geen zelfreinigende condensor heeft, is het schoonmaken van het pluizenfilter eenvoudig.

Vooral bij warmtepompdrogers is het belangrijk om dit schoonmaken na elke droogcyclus te doen. Een filter met veel pluizen zorgt dat de droogtijd nog langer wordt en het energieverbruik zal flink stijgen, omdat de warme lucht niet optimaal door het apparaat kan worden geleid.

Op het display verschijnt ook het filter-symbool als waarschuwingssignaal.  Gelukkig is het klusje is eenvoudig  uit te voeren en het pluizenfilter is ook makkelijk toegankelijk.
Met de hand kun je het grootste deel gewoon weer schoon vegen. Natuurlijk kan hiervoor ook de stofzuiger worden gebruikt.

Energieverbruik op label is maar een indicatie

Het energielabel geeft een indicatie van verbruik, maar het blijft een indicatie op basis van 160 droogbeurten per jaar met het standaard katoenprogramma.
De daadwerkelijke verbruikskosten zijn uiteraard afhankelijk van het gebruik van de wasdroger.

Toch ben ik behoorlijk onder de indruk, want met de 177 kWu behoort de AEG tot de zuinigste 8 kg warmtepompdrogers die ik heb gezien.

Dat beeld wordt onderschreven in de AEG T7DBTRIPLE test van de Consumentenbond, waar het jaarlijks energieverbruik nog eens een stuk lager wordt ingeschat.  Een reële schatting is dat je een volle lading katoenwas droogt voor € 0,25 – € 0,33 cent, afhankelijk voor de soort kleding dit in de wasdroger zit.

Dat is echt een flink verschil met condensdrogers. Gebruik je regelmatig je wasdroger, dan verdien je de meerprijs van een warmtepompdroger snel terug.

 

Alle cijfers en feiten op een rij

Naast onze testscores presenteren voortaan bij onze reviews nog meer harde feiten.
Hiermee krijg je meer gevoel bij de rapportcijfers.

Energieverbruik meting doorlooptijd droogprogramma Vochtafgifte naar omgeving (condensatie-efficiëntie)
volle trommel katoenwas drogen 1,47 kWu (€ 0,33)
150 – 173 minuten
86%
gedeeltelijk beladen trommel drogen 0,83 kWu (€0,19) 90 – 105 minuten 86%

De lange programmaduur van de droogprogramma’s is het grootste minpunt van deze wasdroger.
Om een volle trommel van 8 kilo te drogen moet je rekening houden met 2,5 tot 3 uur. De Beko DR 8534 GX0 klaart dezelfde klus in bijna 40 minuten sneller.

 

Welke alternatieven zijn er?

In de categorie 8 kilo-warmtepompwasdrogers, vind je een aantal sterke concurrenten.  Hierbij zitten ook een aantal andere modellen van AEG die de moeite waard zijn om te bekijken.

AEG T7DBN460

AEG T7DBN460

Dit model is goedkoper dan de gereviewde T7DBTRIPLE en is ook wat sneller.
De T7DBN460 is echter minder goed in nauwkeurig drogen en wat minder gebruiksvriendelijk in de dagelijkse praktijk.
Je merkt dat dit apparaat al  weer enkele jaren ouder is.
Toch blijft het een van de beste keuze als je met een beperkt budget zit. De prijs/kwaliteit is onovertroffen.

Beko DR 8534 GX0Beko DR8534GX0

Deze Beko is nog steeds de Beste Koop van de Consumentenbond (april 2020).
Het is een snelle betrouwbare wasdroger.

De Beko is een stuk lager geprijsd, maar als de T7 DB TRIPLE in de aanbieding is (zie hieronder), dan heeft AEG toch mijn voorkeur.

AEG T9DENS87AEG T9DENS87 best getest Consumentenbond

En dan de AEG T9DENS87. Deze droger is als beste getest (Consumentenbond april 2020)

Dit topmodel is ook een nieuw model, maar is helaas fors duurder. Zelf hebben we deze droger als WasdrogerSale nog niet zelf kunnen proberen.
Als we zelf een beoordeling hebben kunnen maken, dan zal onze redactie hierover uiteraard een review over maken.

 

Conclusie en aanbeveling

ruud-van-wasdrogersale.nlIn onze warmtepompdroger test komt de T7DBTRIPLE met stip binnen in de top 3. Op alle geteste onderdelen presteert dit nieuwe model boven gemiddeld.
Het belangrijkste minpunt zijn de langere droog tijden, maar goed werk heeft tijd nodig. AEG heeft een betrouwbare reputatie opgebouwd.

Vind je een laag energieverbruik, perfect gedroogde was én minder gekreukte kleding belangrijk, dan kan ik je dit model zeker aanraden.

 

Waar is de AEG T7DBTRIPLE in de aanbieding

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen van vandaag naast elkaar gezet.
Onze prijsvergelijker checkt dagelijks de prijzen, waardoor je jouw wasdroger altijd voor de laagste prijs vindt.

 

AEG T7DBTRIPLE

8.5

Droogresultaat

10.0/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

5.5/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • Gelijkmatig drogen
  • Zuinig
  • Minder gekreukte was
  • Betrouwbaarheid AEG

Min punten

  • Snelheid droogprogramma's