AEG T77687NIH review

In deze review heb ik de AEG T77687NIH op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de AEG T77687NIH wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de AEG T77687NIH

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de AEG T77687NIH op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV80T7220BH - €749,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV80T7220BH
Laatste updates:
 • €749,00 - 23 mei 2024
 • €999,00 - 20 mei 2024
 • €729,00 - 30 april 2024
 • €756,00 - 29 april 2024
 • €799,00 - 11 april 2024
 • €829,00 - 8 april 2024
 • €899,00 - 4 april 2024
 • €879,00 - 3 april 2024
Sinds: 28 november 2023
 • Hoogste prijs: €999,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €729,00 - 30 april 2024
9.2/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T9DENS87 - €873,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T9DENS87
Laatste updates:
 • €873,00 - 8 januari 2024
 • €912,00 - 28 november 2023
Sinds: 28 november 2023
 • Hoogste prijs: €912,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €873,00 - 8 januari 2024
Let op: hieronder gaat de review van de AEG T77687NIH verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Mijn eerste indruk van dit testapparaat was niet echt om over een huis te schrijven. Het uiterlijk oogt erg standaard. Ik werd er niet koud of warm van.

Na het aansluiten van de AEG T77687NIH warmtepompdroger zag ik dat het simpele uiterlijk ook is doorgevoerd in het gebruik van dit apparaat. Een kind kan letterlijk de was doen…of eigenlijk het drogen in dit geval. En dat is positief, want  je kan gewoon zonder handleiding aan de slag.
De AEG heeft geen fancy LED verlichting, maar een LCD scherm en met behulp van de draaiknop kies je eenvoudig het droogprogramma uit dat je wilt.
Het apparaat is geschikt voor een onderbouw en je krijgt er een condensafvoerslang bij. Dit scheelt heen en weer lopen met een vol condensbakje. Deze in uitgebreide AEG T77687NIH review voor WasdrogerSale zal ik uitgebreid op mijn bevindingen in gaan.

AEG T77687NIH prijzen

Dagelijks zoekt WasdrogerSale naar aanbiedingen in 15 grote webwinkels webwinkels. Waar vind je de AEG T77687NIH voor de laagste prijs?
Hieronder zie je alle webwinkels met de speciale kortingsacties. Wil je nog goedkoper zijn bekijk dan de actie van de week. Dit is een unieke korting alleen voor de bezoekers van onze website.

Dit model wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

[magicactionbox id=”1106″]

AEG T77687NIH review door Jelle

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nl

Ik deze AEG wasdroger beoordelen, op alle onderdelen die WasdrogerSale  belangrijk vindt voor een wasdroger.
Hierdoor kun je deze droger ook gemakkelijk vergelijken met andere 8 kilo wasdrogers die we getest hebben.

 • Droogprestaties
 • Energie klasse
 • Snelheid van de droogprogramma’s
 • Bediening en gebruiksgemak

Ben je niet zeker of dit jouw ideale droger is? Bekijk en vergelijk deze AEG met andere geteste wasdrogers.

Hoe goed droogt de AEG T77687NIH?

Ik was benieuwd of deze warmtepompdroger ondanks zijn eenvoudige uiterlijk wel optimaal presteerde op drooggebied.
De droogresultaten zijn erg goed. Zowel katoen als synthetische was komt goed gelijkmatig gedroogd uit de machine.

Een minpunt is de tijdsduur van de programma’s. Het synthetische programma duurde erg lang voordat deze klaar was. Dit was ook het geval bij het katoen kastdroogprogramma.
Houd er rekening mee dat een volle lading wasgoed laat drogen, dit maar liefst 2 uur en 15 minuten duur.
Dit is 30 minuten langer dat andere snelle 8 kilo wasdrogers. (zie: de alternatieven hieronder)

Je hebt dus echt geduld nodig. Gelukkig heeft deze droger een startuitstelprogramma waarmee je de was tot 20 uur later kunt laten drogen. Wanneer je haast hebt, is dit een uitkomst.

droogprogramma's op de AEG T77687NIH

Je kunt kiezen uit verschillende programma’s. Je hebt een kortprogramma, de was droogt dan binnen dertig minuten.

Een katoenprogramma, sport, synthetisch, een wolprogramma en een zijdeprogramma. Daarnaast kun je kiezen uit nauwkeurigere programma’s, zoals jeans, beddengoed en dekbed.

Verder heeft deze warmtepompdroger een antikreukfunctie en is het voorzien van een AbsoluteCare Systeem. Dit belooft zelfs je delicaatste wasgoed te beschermen.

Ook het anti-kreuk werkt redelijk goed. De was komt minder gekreukt uit de machine dan bij andere geteste wasdrogers. Ondanks dat de droogprogramma’s lang duren, komt de was zacht en droog uit de droger.

De omgeving blijf ook goed droog. Je hebt geen last van een warme vochtige lucht die hinderlijk kan zijn in een kleine ruimte.

Energie verbruik: zuinigste wasdroger ooit getest door ons

Energieklasse A+++ maar 38 euro per jaar

Deze warmtepompdroger is zeer energiezuinig. Het jaarlijkse stroomverbruik is 177 kWh bij een gemiddeld gebruik (220 droogbeurten). Dit komt neer op ongeveer 38 euro per jaar.
De Consumentenbond schat het nog veel lager. Een gemiddeld gezin zal zo’n 14 euro stroom gebruiken om een jaar lang de was te droger.

Dat is erg weinig. Hiermee is het met stip de alle zuinigste warmtepompdroger ooit door ons getest.

De condensor is helaas niet zelfreinigend. Om de energiekosten zo laag te houden, is het belangrijk om tijdig de condensor te ontdoen van pluisjes en viezigheid. Doe je dit niet dan kan dit op lange termijn van invloed zijn op je energieverbruik.

Indien je het niet erg vindt dat je wasgoed er lang overdoet voordat deze droog is, dan kun je flink besparen op je energiekosten door deze warmtepompdroger aan te schaffen.

Snelheid van de droogprogramma’s

Deze warmtepompdroger is dus niet de snelste droger die ik ooit getest heb, maar hij is wel extreem zuinig. Het duurt 2:15 minuten voordat een volle lading wasgoed volledig gedroogd is. Een halve belading wasgoed is een half uur eerder klaar.

Je kunt ook het kortprogramma gebruiken. De was is dan binnen dertig minuten droog.
Dit is handig, wanneer je maar een paar kledingstukken hebt die gedroogd moeten worden.

Conclusie: de AEG heeft voor goed droogwerk  zijn tijd nodig. Indien je dit niet zo erg vind, dan krijg je er wel een heel zuinig apparaat wat prima droogprestaties levert.

“Deze warmtepompdroger hebben we aangeschaft nadat de oude kapot ging. Ik mis echt mijn oude droger. Het duurt tergend langzaam voordat het katoen kastdroogprogramma een keer klaar is. De antikreukfunctie werkt niet naar behoren. Mijn was komt er gewoon gekreukt uit. Ik mis een fijn was programma. Hij mag dan wel zuinig zijn, maar toch had ik er veel meer van verwacht. Als ik kies voor een kort programma dan hoor ik een irritante fluittoon. Ik kan dus niet wasjes achter elkaar draaien. Baal ervan.”

Bediening en gemak

De bediening van het apparaat werkt erg eenvoudig.  Via de draaiknop selecteer je een programma en druk op start (zie: 1  op de afbeelding hierboven).

Op het LCD scherm krijg je alle informatie die je nodig hebt. Je ziet hoe lang het nog duurt voordat je wasgoed droog is.

De AEG is voorzien van trommelverlichting, waardoor je in het donker ziet wat je uit de droger haalt. Je hoeft met een trommelverlichting niet meer op de tast te graaien naar een verloren sok.

Je kunt acht kilo was drogen. Dit maakt het een geschikte warmtepompdroger voor een huishouden tot drie personen.

Het sportprogramma is een handig programma wanneer je op een snelle manier je gewassen sportkleding wilt laten drogen. Vaak zijn voetbalshirts en tennisshirts van delicaat materiaal gemaakt die snel kunnen blijven haken of krimpen in de trommel. Met dit speciale programma zijn je sportkleren goed beschermt.

Het apparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om de filters schoon te maken en wanneer het condensbakje vol zit. Je hoort dan een geluidssignaal die je waarschuwt.
Handig is ook dat je de wasdroger op

Eind conclusie: prijs/kwaliteitAEG T77687NIH

De prijs van deze warmtepompdroger ligt aan de hoge kant. Het is niet het meest voordelige apparaat en ook zeker niet de snelste.

Je betaalt sowieso voor een warmtepompdroger altijd meer dan voor een condensdroger, maar de droogsnelheid is echt een nadeel. Je mag voor de prijs die je betaalt wel snellere droogprogramma’s verwachten. Een heel groot pluspunt is de zuinigheid van deze warmtepompdroger. Hij is echt extreem zuinig en verbruikt amper energie. Je betaalt een hoge aanschafprijs, maar je bent jaarlijks weinig kosten kwijt aan het gebruik van deze droger. Indien je het niet erg vindt dat de droogsnelheid erg traag is, dan kun je met de aanschaf van dit apparaat flink besparen op je energienota.

 

Betere alternatieven voor AEG T77687NIH

Zoals gezegd is de AEG T77687NIH een prima wasdroger, maar door de relatief hoge aanschafprijs en de langere tijdsduur van de droogprogramma’s is het niet de beste 8 kilo wasdroger.
Je zult zeker geen miskoop doen, maar ik zou willen adviseren om onderstaande 3 drogers eens te bekijken. Ze zijn goedkoper en score beter in onze vergelijkingstesten.

9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung DV80T7220BH - €749,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung DV80T7220BH
Laatste updates:
 • €749,00 - 23 mei 2024
 • €999,00 - 20 mei 2024
 • €729,00 - 30 april 2024
 • €756,00 - 29 april 2024
 • €799,00 - 11 april 2024
 • €829,00 - 8 april 2024
 • €899,00 - 4 april 2024
 • €879,00 - 3 april 2024
Sinds: 28 november 2023
 • Hoogste prijs: €999,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €729,00 - 30 april 2024
9.2/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T9DENS87 - €873,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T9DENS87
Laatste updates:
 • €873,00 - 8 januari 2024
 • €912,00 - 28 november 2023
Sinds: 28 november 2023
 • Hoogste prijs: €912,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €873,00 - 8 januari 2024

Waar vind je de AEG T77687NIH voor de laagste prijs?

Let op: Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

AEG T77687NIH

7.9

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

6.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart