Miele T8164WP aanbieding

In deze review heb ik de Miele T8164WP op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Miele T8164WP wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Miele T8164WP

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Miele T8164WP op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar Ă©Ă©n van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

8.9/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
Ă—
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TSB 143 WP - €899,00
Stel Laagste Prijs Melding In
Ă—
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele TEB 155 WP T1 Excellence ChromeEdition warmtepompdroger - €919,00
Let op: hieronder gaat de review van de Miele T8164WP verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

De snelste warmtepompdroger van dit moment…maar nog maar beperkt leverbaar

De laatste Miele T8164WP aanbieding....op = op

Miele is een bekend merk en dat is natuurlijk niet zonder reden. De Miele T8164WP editie 111 is gemaakt vanwege het 111 jaar bestaan van Miele.
In deze jubileum droger, zit 111 jaar ervaring en innovatie van Miele.
Omdat het een jubileum editie is, wordt de droger steeds moeilijker verkrijgbaar. Hieronder de laatste Miele T8164WP aanbieding die we nog hebben kunnen vinden.

Aanbevolen alternatief

De Miele T8164WP is helaas moeilijk leverbaar en verkrijgbaar in veel webshops. De opvolger van deze wasdroger die ook prijstechnisch zeer interessant is, is de Miele wasdroger TMB140WP.
Dit is ook een warmtepompdroger die qua prestaties hetzelfde of beter is dan de Miele T8164WP.
We zullen deze opvolger binnenkort uitgebreid testen.

Miele T8164WP aanbieding

Deze wasdroger is ter ere gemaakt van 111 jarig bestaan van Miele. En is daarom voorzien van alle technische innovaties die je kan wensen.
Hieronder de links naar de opvolger van de succesvolle Miele warmtepompdroger.

Dit model wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

[magicactionbox id=”1106″]

Video review Miele T 8164 WP Edition 111

De Miele T8164WP  is eerder door de Consumentenbond getest. Bijna heel 2014 heeft de droger het predicaat ‘beste koop’ gehad.
In een video review van Coolblue  zie je alle pluspunten. Helaas is de droger niet meer leverbaar via Coolblue.

Ben je nog niet zeker of dit de juiste keuze is?
Hieronder lees je mijn bevinding over de wasdroger vanuit een praktijktest. Ik zet alle voordelen Ă©n nadelen zijn van de Miele T 8164 WP eens op een rij.
Ook geven ik enkele alternatieve wasdrogers die je zeker ook eens moet bekijken.

Wat valt op aan deze speciale Miele wasdroger?

Tijdens mijn praktijktest van de bijzondere jubileum wasdroger van Miele ben ik  onder de indruk geraakt.
Ik had al hoge verwachtingen, want in een droger ter ere van 111 jarig bestaan stop je natuurlijk het beste wat je als Miele te bieden hebt. Ik heb de Miele T 8164 WP Edition 111 eens aan praktijktest onderworpen. Wat is mij tijdens het gebruik van de wasdroger opgevallen?

  • Goede droogresultaten
  • Snelle droogprogramma’s voor een warmtepompdroger
  • Energieverbruik door warmtepomp techniek
  • Bruikbaarheid droogprogramma’s

Maar er is ook een nadeel: de wasdroger is nog maar leverbaar bij een beperkt aantal winkels.

 

Doelgroep: voor wie is deze wasdroger gemaakt?

Een goede wasdroger verdient zichzelf terug. Een warmtepompdroger is zuiniger dan een condensdroger en daarom aan te raden als je vaker dan Ă©Ă©n keer per week droogt. De Miele T 8164 WP heeft een vulcapaciteit van 7 kilogram en is daarmee ideaal voor een huishouden met 1 of 2 personen. Meer kan natuurlijk ook, maar dat ligt aan hoeveel kleding je tegelijkertijd droogt. Of de Miele T 8164 WP geschikt is voor een gezin met 3 of 4 personen ligt dus maar net aan hoeveel jij wast en droogt. Meer dan vier personen is niet aan te raden. Wij raden dan een vulcapaciteit van minimaal 9 kilogram aan. Wij hebben de wasdroger getest in een huishouden van twee en de vulcapaciteit was meer dan voldoende voor ons. Wij wassen en drogen twee keer per week en het liefst in de daluren om energiekosten te besparen. Daar komt dan ook meteen het eerste nadeel van de Miele T 8164 WP aan, want deze wasdroger maakt lawaai. Niet genoeg om de buren te verontrusten, maar wel om zelf last te ondervinden als je wilt slapen. Wij raden dan ook aan om de wasdroger te gebruiken voordat je naar bed gaat.

Onderhoud

Onderhoud van een wasdroger is ook erg belangrijk. Persoonlijk houden wij er niet van om na te moeten denken over het onderhoud. Een droger die een signaal geeft als er onderhoud vereist is, geniet dan ook mijn voorkeur. De Miele T 8164 WP geeft een signaal wanneer de condensor gereinigd moet worden en ook wanneer de condensbak geleegd moet worden. Dat zijn grote pluspunten. Jammer is dan ook dat er geen signaal is voor als de pluizenfilter geleegd moet worden. Aan te raden is dan ook om de pluizenfilter na iedere droogbeurt te legen. Als er pluizen in de wasdroger terecht komen, kan er zelf brand ontstaan. Niet vergeten dus! Mocht je vergeetachtig zijn, kunnen wij deze warmtepompdroger niet aanraden. Het een paar keer vergeten kan namelijk schadelijk zijn voor de wasdroger.

Droogprogramma’s

De Miele T 8164 WP wast gelijkmatig droog en heeft nauwkeurige droogprogramma’s voor katoen, synthetische stoffen en meer. Zo is er een zuinig katoen strijkprogramma, maar ook een zuinig katoen kastdroogprogramma voor een volle trommel. Ook is er een antikreukfase, maar komt de was toch nog gekreukt uit de droger. Een gemiste kans. Als het droogprogramma ten einde is geeft de droger dit aan door middel van een geluidssignaal. De resterende tijd wordt aangegeven op het display.

Conclusie

De Miele T 8164 WP heeft een aantal nadelen, maar de voordelen overschaduwen deze. Dit is een erg goede wasdroger met nauwkeurige wasprogramma’s, met een mooie verlichte trommel en de wasdroger is zuinig en snel. Jammer is dat de wasdroger lawaai maakt en dat de was gekreukt uit de droger komt. Nadelen waar meer wasdrogers mee kampen. Grootste nadeel is dat er geen signaal is wanneer de pluizenfilter geleegd moet worden. Al met al een uitstekende wasdroger die wij met een gerust hart kunnen aanraden voor de kleinere huishoudens die meerdere keren per week drogen.

 

Op=OP laatste magazijnvoorraden

Dit model wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlJelle vergelijkt al jaren wasdrogers en wasmachines in praktijk.
Hij gebruikt de drogers in de praktijk, leest reviews van andere experts en beoordeelt gebruikers ervaringen.

Miele T8164WP

7.9

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

7.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart