Zanussi ZDC8203P review

In deze review heb ik de Zanussi ZDC8203P op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Zanussi ZDC8203P wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Zanussi ZDC8203P

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Zanussi ZDC8203P op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

90 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DBC482 - €529,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DBC482
Laatste updates:
  • €529,00 - 17 september 2022
  • €519,00 - 5 september 2022
  • €486,00 - 3 september 2022
  • €519,00 - 15 augustus 2022
  • €499,00 - 1 augustus 2022
  • €519,00 - 25 juli 2022
  • €499,00 - 11 juli 2022
  • €519,00 - 28 juni 2022
Sinds: 1 april 2022
  • Hoogste prijs: €529,00 - 17 september 2022
  • Laagste prijs: €486,00 - 3 september 2022
8.9/10 Lees recensie
89 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: HD80-B636W condensdroger - €341,86
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor HD80-B636W condensdroger
Laatste updates:
  • €341,86 - 20 september 2022
  • €379,84 - 12 augustus 2022
  • €499,00 - 8 augustus 2022
  • €449,10 - 14 juli 2022
Sinds: 14 juli 2022
  • Hoogste prijs: €499,00 - 8 augustus 2022
  • Laagste prijs: €341,86 - 20 september 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Zanussi ZDC8203P verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Bij het testen van deze Zanussi ZDC8203P condensdroger vielen de vele handige opties mij direct op.
De aanschafprijs is erg laag, wat het toch wel verrassend maakt dat er zoveel mogelijkheden op deze condensdroger zitten.  De ruime trommelinhoud, geschikt voor maar liefst 8 kilo wasgoed, maakt het de ideale gezinsdroger voor een huishouden met meer dan vier personen. Door de extra grote vulopening kun je eenvoudig je de trommel vullen met beddengoed en je haalt deze er ook weer gemakkelijk uit. Verder heeft deze Zanussi vier verschillende handgreepopties. De deur is volledige omkeerbaar, waardoor geschikt is voor elke ruimte.

Voor wie is dit de ideale wasdroger?

3-4-personen

De capaciteit van de Zanussi ZDC8203P wasdroger past goed bij een huishouden van 3 tot 4 personen.
Een trommelinhoud van 8 kilo is dan  meestal wel voldoende.

‘We hebben de droger nu een aantal weken in de badkamer staan en we zijn er dik tevreden mee.
Ze zeggen dat hij niet zo zuinig is maar volgens mij valt dat best wel mee. De was droogt erg snel dus hij hoeft ook niet lang aan te staan. Lijkt mij ook schelen in de energiekosten.
De grote opening is erg handig wanneer je dekbedovertrekken moet wassen en drogen. Ik vind wel dat de droger lawaai maakt maar dat kan liggen aan de gehorigheid in huis.
Tot nu toe ben ik er zeer tevreden mee en vind ik dat je meer krijgt dan voor wat je betaalt wanneer je deze droger koopt.’
P. van Rooy - 1 maand gebruikt
-

Zanussi ZDC8203P review: beoordeelt door de redactie

Droogresultaten

Droogprogramma op de Zanussi

Niet alleen is deze droger snel klaar met drogen, maar de was komt er ook nog eens gelijkmatig gedroogd uit.

De slimme vochtsensoren houden precies bij wanneer de gewenste droogtegraad is bereikt. Met het strijkvrij programma in combinatie met de antikreukfase, komt de was er tamelijk kreukvrij uit en hoef je soms niet eens te strijken.

Dit model heeft 9 droogprogramma’s waardoor je eenvoudig een keuze kunt maken voor het te drogen per materiaalsoort. Of het nu gaat om katoen, wol of een mix van stoffen deze droger helpt je bij het drogen van elke was.

Zelf vond ik het katoen kastdroogprogramma bij een volle droogtrommel een het besteresultaat geven.
Het beddengoed kwam er gelijkmatig droog uit en dankzij de antikreukfase kan het direct opgevouwen worden en de kast in.

Ook het wolprogramma werkt uitstekend. Het leek op geen enkele manier geleden te hebben in de droger.

Ondertussen gaf de resttijdindicator aan hoe lang het nog duurde voordat het programma klaar was.

Energielabel en indicatie verbruikEnergielabel Zanussi-ZDC8203P - energieklasse B

Dit model van Zanussi is met een energieklasse B geen zuinige condensdroger. Of je nu het kastdroogprogramma bij een volle of halve trommel laat draaien, of gebruik maakt van het strijkdroogprogramma en het synthetisch programma, deze condensdroger blijft onzuinig in het gebruik.

Het geschatte verbruik per jaar ligt op 560KwU (dat komt overeen met 129 euro) [ zie nr.1 op energielabel)

Het is daarom een geschikte droger wanneer je niet dagelijks de was hoeft de drogen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om zelf iets te doen aan een laag energieverbruik. Met de startuitstel functie kun je de wasdroger in de daluren laten draaien, zodat je gebruik kunt maken van het nachttarief van je energieleverancier.

Ook kun je ervoor kiezen om niet teveel kleine wasjes in de condensdroger te stoppen, maar de condensdroger alleen te gebruiken bij grote hoeveelheden was.

Met het mixprogramma kun je bijvoorbeeld wachten, totdat de andere was ook klaar is. Door deze samen te drogen is de trommel goed gevuld en scheelt dit uiteindelijk weer in de energiekosten. Zo maak je op een efficiëntere en energiebesparende manier gebruik van deze condensdroger. Door regelmatig de condensor schoon te houden, draag je bij aan het behoud van lagere stroomkosten. Doordat het apparaat minder vervuild is van binnen kan het optimaal zijn werk blijven doen.

Droogsnelheid van de programma’s

Dit type condensdroger van Zanussi mag dan niet de zuinigste zijn in het gebruik, maar is wel erg snel klaar met drogen.
In slechts 134 minuten is een volledige belading met wasgoed al gedroogd.

Met de XXL vulopening en de XXL trommelinhoud kun je door deze volledig te vullen veel tijd besparen met het doen van de was.
Je hebt de keuze uit diverse droogprogramma’s ,die dankzij de vochtsensoren, snel hun werk doen.
Het katoen kastdroogprogramma bij een volle trommel, de katoen strijkdroogprogramma en het synthetisch programma zijn in een mum van tijd klaar.

Bediening en gebruiksgemak

Deze condensdroger is ontzettend gemakkelijk in gebruik. Je kunt de handleiding achterwege laten. Met de zeer nauwkeurige programma’s is het drogen van kleding, beddengoed en zelfs dekens geen enkel probleem meer.

Zanussi-ZDC8203P-deuropening

De grote XXL vulopening is een verademing wanneer je een keer een dun eenpersoonsdekbed wilt wassen. Je hoeft daarvoor niet meer perse naar een stomerij, wat stoomkosten bespaart. De handgreepopties zijn handig wanneer de droger op een krappe plek staat. Door de handgrepen te draaien, vind je altijd een manier om de deur open te krijgen. Ook voor linkshandigen is dit een goede oplossing.

Met een geluidsniveau van 64 decibel is dit type condensdroger redelijk stil. Je merkt er vrij weinig van wanneer hij aanstaat. Ook geeft het weinig vocht af waardoor de ruimte droog blijft. Je kunt hem dus in elke desgewenste ruimte plaatsen. De resttijdindicator geeft nauwkeurig aan wanneer de was droog zal zijn en bij het einde van het programma klinkt een geluidssignaal. De condensbak dien je wel na elke droogbeurt te legen. Dit geeft de droger ook zelf aan wanneer het hiervoor tijd is. Een geluidssignaal klinkt wanneer de condensor gereinigd moet worden en wanneer het tijd is om de pluisfilters te ontdoen van stof.

 

 

 

Oordeel over de prijs-kwaliteit verhouding

ruud-van-wasdrogersale.nl

Wanneer je op zoek bent naar een goed functionerende droger voor een goedkope prijs, dan is deze condensdroger een uitstekende keuze.
De mogelijkheden die dit type droger biedt maakt het feit dat deze condensdroger wat minder zuinig is helemaal goed. Je was droogt prima en het is ook nog eens snel klaar. Met de XXL trommel en vulopening bespaar je veel tijd doordat je in een keer veel kunt laten drogen.
De zeer nauwkeurige programma’s helpen je was op maat te laten drogen. Zo kun je niet snel de mist in gaan met een wollen trui of een synthetisch kledingstuk.

Beste winkels om een Zanussi ZDC8203P aanbieding te vinden?

Deze wasdroger wordt niet meer verkocht. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

bccVaak krijgen we de vraag: wat is de beste winkel om online een wasdroger te kopen?
Een wasdroger is een behoorlijke grote aankoop. Daarom wil je, zowel tijdens als na de aankoop, service en garantie van de winkel.
Uit onze vergelijkingstest is BCC  als grote winnaar gekomen. Bekijk ‘vergelijking webwinkels 2016‘.

Zanussi ZDC8203P

7

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Flexibele deur
  • Snelle droogprogramma's
  • Makkelijk in gebruik
  • Lage prijs

Min punten

  • Energieverbruik
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken