Lage prijs

Whirlpool DSCX 80118 review

In deze review heb ik de Whirlpool DDLX 90112 op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Whirlpool DDLX 90112 wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Whirlpool DDLX 90112

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Whirlpool DDLX 90112 op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DBC482 - €559,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DBC482
Laatste updates:
 • €559,00 - 23 mei 2024
 • €590,00 - 15 mei 2024
 • €559,00 - 30 april 2024
 • €590,00 - 27 april 2024
 • €569,00 - 11 april 2024
 • €549,00 - 26 maart 2024
 • €571,00 - 11 maart 2024
 • €549,00 - 14 februari 2024
Sinds: 23 december 2023
 • Hoogste prijs: €590,00 - 27 april 2024
 • Laagste prijs: €547,00 - 8 januari 2024
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTG846C0NL - €549,00
Let op: hieronder gaat de review van de Whirlpool DDLX 90112 verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

De wasdrogers van Whirlpool hebben een behoorlijk goede reputatie als het op prijs/kwaliteit aankomt. De Whirlpool Green 850 is al lange tijd de ‘Beste Koop’ wasdroger van de Consumentenbond. Bedenkt wel dat je waarschijnlijk geen wasdroger koopt, waarmee je 15 jaar zonder problemen kan droger. Gezien de prijs is dat ook niet te verwachten. Fieke de Boer gebruikt deze Whirlpool wasdroger nu een half jaar. Samen met haar heb ik een uitgebreide Whirlpool DSCX 80118 review gemaakt. We beantwoorden belangrijke vragen, zoals:

 • kies je een condensdroger of toch een wamtepompdroger?
 • wat zijn de sterke – en zwakke punten van deze wasdroger
 • waar vind je de beste Whirlpool DSCX 80118 aanbieding en koop je deze droger voor de laagste prijs?

Whirlpool DSCX 80118 – Prijzen

Veel webwinkels heb deze Whirlpool wasdroger op hun website staan. De prijsverschillen kunnen behoorlijk oplopen. Bekijk daarom altijd of er nog ergens een actie/aanbieding loopt.
Met onderstaand links kun je dat zelf makkelijk even controleren. Hiermee ga je direct naar de actiepagina van de webwinkel.

Dit model wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven bovenaan deze review.

Whirlpool DSCX 80118 review: mijn praktijkervaring na zes maanden gebruik

Ervaringen van koper:

Naam: Fieke de Boer
Huishouden: gezin met vier kinderen
Woonplaats: Almelo
Gebruik: heeft de Whirlpool DSCX 80118 nu 6 maanden gebruikt

Na mijn droger 10 jaar in gebruik te hebben gehad, vond ik het tijd voor een nieuwe. Met een groot gezin heb ik altijd veel wasgoed. Enkele jaren geleden hebben we al een nieuwe wasmachine aangeschaft met een grotere trommelinhoud, welke heel goed bevalt. Met een droger waar maar vijf kilo wasgoed in past, kon ik het wasgoed niet in één trommel drogen. Ik moest dan ook altijd nog wasgoed op gaan hangen. Ik kan je vertellen dat, met een gezin van vier kinderen in verschillende leeftijdsfasen, dit een heel werk is. Onze wasmachine en droger draaien dan ook heel wat overuren.

Uitzoeken van een nieuwe droger

Toen we ons een nieuwe droger konden veroorloven, zijn mijn man en ik opzoek gegaan naar een nieuwe. Ik ging opzoek naar een grotere droger die gemakkelijk in gebruik is. Zodat mijn man of een van de kinderen ook de wasmachine en de droger aan kan zetten als ik er een keer niet ben. Omdat de wasmachine van het merk Whirlpool is en deze heel goed bevalt, besloten we een droger van hetzelfde merk te kiezen. Zo maakten we de keuze voor onszelf al iets gemakkelijker en hoefden we niet eerst alle merken uit te gaan pluizen.

Welke wasdroger hebben we gekozen?

Ik heb de droger bij dezelfde winkel gekocht waar we onze wasmachine hebben gekocht. Hier hebben we ons laten informeren over verschillende wasdrogers en de specificaties hiervan. De kleinere wasdrogers vielen gelijk al af, waarna we nog een aantal opties over hadden.

Uiteindelijk hebben we voor de Whirlpool DSCX 80118 gekozen. De verkoopadviseur raadde deze machine aan, omdat deze speciaal gericht is op grote gezinnen. Er kan ongeveer 8 kilogram aan wasgoed in en de machine is gemakkelijk te bedienen. Precies waar we naar op zoek waren.

Daarnaast heeft deze droger nog een aantal fijne voordelen, waardoor we gelijk enthousiast waren over deze machine. Desondanks wilden we niet halsoverkop een nieuwe wasdroger kopen en besloten nog even rustig na te denken over de aankoop. Het is immers niet zomaar een investering.

Snelle levering

Na thuis nog even wat gebruikerservaringen te hebben gelezen op verschillende websites, waren we het er toch vrij snel over eens en besloten we deze wasdroger te bestellen. Binnen enkele dagen hadden we de droger al in huis en kon ik de wasdroger gelijk in gebruik nemen.

Het fijne was dat de verkoper alle trucjes al had toegelicht, waardoor we ons niet heel erg meer hoefden te verdiepen in de bediening van de wasmachine. Andere gezinsleden hebben de machine ondertussen ook getest en ze gaven aan dat ze in het vervolg zelf kunnen doen. Na het draaien van het eerste programma heb ik ze gelijk aan het werk gezet met het opvouwen van handdoeken en kleding.

Mijn ervaringen

De wasdroger hebben we nu ongeveer zes maanden in gebruik.

Op het gebied van gebruiksgemak ben ik heel tevreden over deze machine van Whirlpool. Hij is gemakkelijk in gebruik door het duidelijke bedieningspaneel, maar tegelijkertijd zitten er op deze machine alle opties die ik nodig heb. Door middel van een display kan de droger door middel van een druk op de knop worden ingesteld. Mijn meest gebruikte programma’s worden namelijk opgeslagen. Zo kan elk familielid bij ons in huis de droger gemakkelijk aanzetten, maar ikzelf vind het ook een hele handige functie.

Een ander groot pluspunt is dat ik de bak met condenswater niet meer hoef te legen. Dit kan gedaan worden door middel van een slang die bij de droger is geleverd. De droger is verder ook gemakkelijk schoon te houden.

Kan veel wasgoed in, wat er strijkvrij weer uitkomt

Ik ben met name erg blij met de trommelinhoud, waar ik nu al mijn wasgoed in kwijt kan en op deze manier meer wasgoed in een keer kan drogen. In maar liefst 135 minuten is mijn wasgoed droog. Heel handig wanneer een van mijn kinderen (met name mijn dochter van 15 jaar) per se dat ene kledingstuk aan wil hebben voor een avondje stappen. Een extra mooie bijkomstigheid is dat het wasgoed er vrijwel kreukvrij uitkomt. We hebben ons laten vertellen dat dit onder andere komt door de speciale trommel. Deze beschermt de kleding en voorkomt ook het kreuken. Daarnaast heeft de wasdroger een stoomfunctie, welke het wasgoed enigszins glad en zacht maakt. Dit scheelt me tevens een hoop strijkwerk.

Minpunten van deze machine

Ik heb gelezen dat deze droger van Whirlpool niet de zuinigste in zijn klasse is, wat een minpunt is. De wasdroger heeft energieklasse B.

Desondanks wegen de voordelen niet op tegen de nadelen en ben ik heel content met deze machine. In sommige recensies heb ik gelezen dat er na drie/vier jaar wel problemen kunnen ontstaan. Deze machine is al veelvuldig in gebruik daarom vind ik het fijn dat er in ieder geval vier jaar garantie bij zit, mochten er na een paar jaar problemen ontstaan. Desondanks ga ik er niet vanuit dat deze wasdroger snel stuk zal gaan.

Conclusie van Fieke

Met name voor een groot gezin, zoals de mijne, is de Whirlpool DSCX 80118 heel geschikt.

Door de grote trommelinhoud van acht kilo, kan ik veel meer wasgoed kwijt. De kleding komt er vrijwel kreukvrij weer uit. Dit scheelt me zowel droog- als strijkwerk.

De instellingen die ik hiervoor gebruik, worden automatisch opgeslagen, wat bijdraagt aan het hoge bedieningsgemak van de wasdroger. Een wasdroger waar ik erg blij mee ben en nog veel plezier aan hoop te beleven. Voor mij is het de investering van 400 euro zeker waard.

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nl

Bevindingen van de WasdrogerSale redactie

Vandaag de dag moet je jezelf goed afvragen of je nog wel een condensdroger moeten kopen. De prijzen van warmtepompdroger zijn behoorlijk gedaald, terwijl je flink kan besparen op je energiekosten. Hieronder heb ik een vergelijking gemaakt tussen het energieverbruik van twee Whirlpool wasdrogers.

 • Jaarlijkse energiekosten Whirlpool DSCX 80118:  € 128 (condensdroger)
 • Jaarlijkse energiekosten Whirlpool Green 850:  € 54 (warmtepompdroger)

Persoonlijk  zou ik aan Fieke, die regelmatig de wasdroger gebruikt, een warmtepompdroger hebben geadviseerd. Ik denk dat ze hiermee gewoon goedkoper uit zou zijn.
Zoek jij een wasdroger die je gemiddeld meer dan één keer per week gaat gebruiken? Hieronder heb ik twee alternatieven genoemd,  die je zeker eens moet bekijken.

Condensdroger of toch een warmtepompwasdroger?

Whirlpool-DSCX-80118-energielabel

Het door de EU berekende energieverbruik op het energielabel is gebaseerd op 160 droogbeurten. Als je een wasdroger meerdere keren per week gaat gebruiken, kies dan altijd voor een warmtepompdroger. In onze lijst beste warmtepompdrogers vind je ook goedkopere wasdrogers.
Deze zijn weliswaar 100 euro duurder dan een condensdroger, maar dat verschil heb je binnen twee jaar terugverdiend.

Een condensdroger is nog wel een goede optie als je maar heel af en toe de droger gaat gebruiken. Bijvoorbeeld alleen in de winterperiode, omdat het buiten drogen op de waslijn dan niet gaat lukken.

Gratis 2 jaar garantie via Whirlpool

Als je nu een Whirlpool wasdroger of wasmachine koopt, krijg je gratis 2 jaar extra garantie. Dat is geruststellende gedachte dat 4 jaar lang de Consumentendesk van Whirlpool kan bellen en dat problemen worden opgelost.

Alternatieve wasdrogers voor de Whirlpool DSCX 80118

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DBC482 - €559,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DBC482
Laatste updates:
 • €559,00 - 23 mei 2024
 • €590,00 - 15 mei 2024
 • €559,00 - 30 april 2024
 • €590,00 - 27 april 2024
 • €569,00 - 11 april 2024
 • €549,00 - 26 maart 2024
 • €571,00 - 11 maart 2024
 • €549,00 - 14 februari 2024
Sinds: 23 december 2023
 • Hoogste prijs: €590,00 - 27 april 2024
 • Laagste prijs: €547,00 - 8 januari 2024
9.1/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTG846C0NL - €549,00

Vergelijk de prijzen van de alternatieven met de Whirlpool DSCX 80118

Dit model wordt niet meer geleverd. Bekijk de alternatieven hierboven.

Whirlpool DSCX 80118

6.8

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart