Dit zijn de beste condensdrogers van 9 kg
Op zoek naar een condensdroger met 9 kg trommelinhoud? Een condensdroger met een vulgewicht van 9 kilogram is geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen. In dit artikel vertellen we meer over de beste condensdrogers met 9 kg vulgewicht.
Dit is de beste condensdroger van 9 kg:
In deze onderstaande lijst van de beste condensdrogers van 9 kg zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment. Je kunt de keuze voor de voor jouw beste 9 kg condensdroger snel en eenvoudig maken door de highlights te checken van iedere optie die we onder je aandacht brengen. Verderop in dit artikel vind je een uitgebreide review van de betreffende condensdroger.
Uitgelicht: de beste condensdroger van 9 kg
#1 Siemens WT46G492NL iQ500
Deze condensdroger van Siemens heeft een energieklasse B. De Siemens WT46G492NL extraKlasse droger is met 64dB net iets stiller dan gemiddeld. De droger heeft 9 speciale droogprogramma’s, waaronder het supersnelle SuperKort programma. Met dit programma is je was in slechts 40 minuten droog! Ook heeft de droger AutoDry technologie, die voorkomt dat je wasgoed krimpt. Dankzij het SoftDry trommelsysteem is er een constante luchtstroom die op een constante temperatuur blijft. Hierdoor wordt je was niet alleen efficiënter, maar ook zachter gedroogd. Verder is de wasdroger uitgerust met extra’s als kinderbeveiliging, trommelverlichting en eindtijdkeuze.
Bestel de Siemens WT46G492NL iQ500 voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:
Condensdroger 9 kg
Een condensdroger met een trommelinhoud (ook wel vulgewicht genoemd) van 9 kilogram is geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen.
Een condensdroger heeft een verwarmingselement dat heet wordt. Dankzij dit verwarmingselement wordt de temperatuur hoger dan die van een warmtepompdroger. Dit heeft een voordeel, het wasgoed wordt namelijk sneller droog. Het heeft alleen ook een nadeel: er is een grotere kans op slijtage (je wasgoed zal sneller slijten). Het grootste voordeel van een condensdroger (naast de kortere droogtijd) is de aanschafprijs. Deze ligt in verhouding met een warmtepompdroger een stuk lager. Het grootste nadeel van een condensdroger is het energielabel. Het energielabel ligt een stuk lager (energielabel B) dan het energielabel van een warmtepompdroger (energielabel A+++ of A++). Je hebt voor condensdrogers twee soorten afvoersystemen: condensdrogers die aan te sluiten zijn op een afvoer, of condensdrogers waarbij het vocht in een opvangreservoir terecht komt (die je zelf moet legen).
Waar let je op bij het aanschaffen van een condensdroger?
Er is een ruime keuze in condensdrogers en iedere condensdroger heeft eigen voor- en nadelen. We zullen enkele aandachtspunten benoemen. Uiteraard zijn deze aandachtspunten voor de één belangrijker bij het kopen van een condensdroger dan voor de ander.
Het merk
In het huidige aanbod wasdrogers is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Gelukkig hebben we op WasdrogerSale uitleg gegeven aan de verschillende merken wasdrogers. Bij elk merk kun je zien wat de innovatieve technieken zijn en waarmee de wasdrogers van het merk zich onderscheiden van een ander merk. Uiteraard is het afhankelijk van de wasdroger of de wasdroger over alle technologieën van het merk beschikt.
Geluidsniveau
Wist je dat een wasdroger gemiddeld een geluidsniveau van 65dB heeft? En wist je ook dat een wasdroger van 62dB de helft stiller is? Een verschil van 3dB lijkt namelijk misschien heel weinig, maar betekent een verdubbeling of halvering van geluid!
Onderhoud
Zelfreinigende condensor
Sommige wasdrogers hebben een zelfreinigende condensor, die automatisch wordt schoongespoeld/gereinigd. Dit betekent dat je maar één keer in de 20 droogbeurten de condensor hoeft te controleren. Dankzij een schone condensor ben je verzekerd van optimale prestaties, het behoudt van het energielabel en een langere levensduur van de machine.
Filter
Net als bij de condensor is het bij het filter ook belang dat je dit na elke droogbeurt controleert. Dit zorgt voor het behoudt van de prestaties, maar is ook belangrijk voor de veiligheid (brandgevaar). Sommige wasdrogers hebben minder filters dankzij een 2 in 1 filter. Dit betekent dus ook automatisch minder onderhoud.
Automatisch aanpassen van de droogtijd
Met behulp van sensoren wordt de droogtijd en de temperatuur automatisch aangepast. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van drie soorten sensoren. Niet alle wasdrogers hebben deze sensoren. Daarnaast hoeft het niet te betekenen dat een droger alle drie de sensoren heeft. De drie sensoren zijn:
Vochtsensoren
Indien een droger dit heeft, dan zal de droger met behulp van sensoren continu in de gaten houden hoe vochtig het wasgoed is. De droogtijd wordt vervolgens automatisch aangepast aan de hand van de vochtigheidsgraad van het wasgoed.
Temperatuursensoren
Met behulp van deze sensoren wordt de temperatuur continu in de gaten gehouden. Niet alleen wordt de temperatuur aangepast indien dit nodig is, ook probeert de droger de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Je wasgoed is hierdoor beter beschermd tegen slijtage.
Beladingssensoren.
Deze sensoren worden geactiveerd voor de start van de droogcyclus. De sensoren controleren het gewicht van de belading. Vervolgens wordt op basis hiervan een gemiddelde droogtijd gekozen.
Smart
Soms kun je de wasdroger koppelen aan een app. Met de app kun je vervolgens waar je maar wilt en wanneer je maar wilt de wasdroger bedienen. Sowieso is het dan mogelijk om de resttijdindicatie te controleren, de droger te starten of de droger te pauzeren. Soms is het ook mogelijk om extra droogprogramma’s te downloaden/in te stellen. Naast een app kun je ook kiezen voor een wasdroger en wasmachine die samenwerken. In dit geval ‘communiceren’ de wasmachine en droger met elkaar. De droger weet dan welk wasprogramma is gebruikt, het type wasgoed en de belading en kiest op basis hiervan het juiste droogprogramma.
Siemens
De beste condensdroger van 9kg is een Siemens condensdroger. Siemens is vooruitstrevend en maakt gebruik van slimme technologie die het drogen gemakkelijker, duurzamer en effectiever maakt. Siemens maakt onder andere gebruik van Intelligent Cleaning System (automatische reiniging van het filter), SoftDry (een speciale trommelstructuur waardoor je wasgoed efficiënter en voorzichtiger wordt gedroogd), de Home Connect App en AutoDry (waardoor de temperatuur en het vochtgehalte worden gemeten). Wil je nog meer weten over Siemens? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Conclusie
Zoals je kunt zien is er op dit moment geen keuze in condensdrogers van 9kg. Er is slechts één beschikbaar, de Siemens WT46G492NL. Wil je liever meer keuze hebben? Dan kun je kijken bij de condensdrogers van 8kg. Wel graag een wasdroger met een trommelinhoud van 9 kg? Kijk dan eens bij de warmtepompdrogers 9kg.