Bosch WTW87590NL review

In deze review heb ik de Bosch WTW87590NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Bosch WTW87590NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Bosch WTW87590NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Bosch WTW87590NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTXH8M50NL Warmtepompdroger - €849,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bosch WTXH8M50NL Warmtepompdroger
Laatste updates:
  • €849,00 - 8 juni 2022
  • €899,00 - 14 maart 2022
  • €849,00 - 3 februari 2022
  • €812,63 - 27 januari 2022
  • €992,00 - 21 januari 2022
  • €849,00 - 5 januari 2022
Sinds: 5 januari 2022
  • Hoogste prijs: €992,00 - 21 januari 2022
  • Laagste prijs: €812,63 - 27 januari 2022
9.2/10 Lees recensie
92 %
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTXH8M70NL - Serie 8 - Warmtepompdroger - €999,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bosch WTXH8M70NL - Serie 8 - Warmtepompdroger
Laatste updates:
  • €999,00 - 30 mei 2022
  • €1.129,00 - 23 april 2022
  • €999,00 - 20 maart 2022
  • €879,00 - 6 maart 2022
Sinds: 6 maart 2022
  • Hoogste prijs: €1.129,00 - 23 april 2022
  • Laagste prijs: €879,00 - 6 maart 2022
Let op: hieronder gaat de review van de Bosch WTW87590NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Met zijn ietwat ingetogen aanblik zou je niet zeggen dat deze Bosch warmtepompdroger een scala aan functies bevat.
Hij oogt niet echt spectaculair, maar zoals ze zeggen: stille wateren hebben diepe gronden.
Deze droger is een uitstekend hulpmiddel voor de dagelijkse wasjes die gedroogd moeten worden in een druk huishouden.
Enkele opvallende eigenschappen die in onze Bosch WTW87590NL review naar voren komen:

  • snelle droogtijden
  • superzuinig in gebruik

In deze review zet ik alle sterke en mindere punten op een rij, zodat jij een goed beeld krijgt wat je kan verwachten van deze droger.
Natuurlijk ook een conclusie en enkele alternatieven (die wat mij betreft beter zijn dan deze droger!)

Bosch WTW87590NL – Prijzen

De Bosch hebben we bij onderstaande winkels in de aanbieding gevonden.  Omdat prijzen dagelijks verschillen raad ik aan om even zelf onderstaande links te controleren op een spetterende actuele Bosch WTW87590N aanbieding

Update - juli 2021Deze wasdroger is niet meer leverbaar. Bekijk deze geteste alternatieve 9 kilo warmtepompdrogers.

Onze Bosch WTW87590NL review in de praktijk

Ik zou gaan voor de alternatieven die goedkoper zijn én beter presteren!

Een wasdroger kun je het beste vergelijken en reviewen in de praktijk. Daarom heb ik deze Bosch aan de tand gevoeld.
Hieronder mijn bevindingen, met toch wel enkele opvallende minpuntjes.

De droogresultaten

De was droogt prima wanneer je kiest voor het kastdroogprogramma en is met zijn laadcapaciteit tot 9 kilo de ideale wasdroger voor een gezin.
Ook is 9 kilo ideaal, wanneer je de hoeslakens en dekbedovertrekken wilt laten drogen welke veel plaats in beslag nemen in de trommel. Hier ook direct een minpuntje van deze droger: bij het drogen van grote beddenstukken werden deze niet gelijkmatig gedroogd.

Naast programma’s voor katoen en synthetische materialen kun je met een aparte korf de wolwas drogen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de wolwas krimpt.

Door de antikreukfase blijft de was makkelijk opvouwbaar nadat je het uit de droger haalt en kan het zo de kast in. Het programma bepaalt zelf gebaseerd op de hoeveelheid was hoe lang de droogtijd moet zijn voor een gewenst resultaat.

Met een condensatie ratio A is deze droger erg efficiënt in zijn gebruik. Met het strijkdroogprogramma komt de was er licht vochtig uit, maar niet te nat zodat je het wel direct kunt strijken.

Op het gebied van de droogresultaat stelt dit model mij een beetje teleur. Dit verwacht ik niet van een behoorlijk geprijsde Bosch wasdroger.

Het energieverbruik

Energieverbruik van de Bosch WTW87590NL

Deze warmtepompdroger is zeer zuinig in verbruik. Met een energieklasse A++ welke gedurende de hele levensduur zo blijft door de zelfreinigende condensor, zal je energienota niet ineens flink gaan stijgen door het gebruik van een droger in je huishouden.

Het heeft verschillende zuinige programma’s zoals het katoen kastdroogprogramma bij een volle trommel. Deze zal je waarschijnlijk het meeste gaan gebruiken. Ook wanneer je een halve trommel aan was hebt om te drogen is er het zuinige katoen kastdroogprogramma tot 3 kilo.

Wanneer je liever een strijkdroogpramma verkiest boven het kastdroogprogramma dan biedt het zuinige katoen strijkdroogprogramma uitkomst. De was blijft dan nog een beetje vochtig zodat het gemakkelijker strijkt. De synthetische was droog je op een zuinige manier met het synthetische programma.

Dat deze warmtepompdroger zijn gehele levensduur dezelfde energieklasse blijft behouden is een dubbele kostenbesparing op lange termijn. Hij is en blijft zuinig in gebruik en je hoeft niet na een aantal jaren een zuinigere droger aan te schaffen omdat het apparaat verouderd en hierdoor meer stroom verbruikt.

De droogsnelheid van de programma’s

De droogsnelheid is prima in orde. De was is tot 35 minuten sneller droog bij een volle trommel in vergelijking met andere wasdrogers.

Met een snel katoen kastdroogprogramma voor een volle trommel was en een snel katoen strijkdroogprogramma heb je de was zo weggewerkt. Naast de katoenprogramma’s heeft het apparaat ook een snel synthetisch programma. De droogsnelheid is met recht snel te noemen. Dit maakt het een uitstekende wasdroger voor de momenten, waarop je meerdere wassen achter elkaar wilt draaien.

Voor gezinnen met kleine kinderen is de snelheid een uitkomst (zo weet in uit ervaring) om tussen de bedrijven door veel gedaan te krijgen.

Bediening en gebruiksgemak

Deze wasdroger is zeer gemakkelijk in gebruik. Met nauwkeurige programma’s is het kiezen van het juiste programma zo gebeurd en is dit model aan te sluiten op een waterafvoer.

Via een led display wordt de resterende programmaduur weergegeven en klinkt er een geluidssignaal bij het einde van het programma. Je kunt kiezen voor startuitstel en een trommelverlichting zorgt ervoor dat je niet mis grijpt of een sok laat liggen in de trommel. Bij een volle condensbak en wanneer het tijd is om de pluisfilter te reinigen laat het apparaat je dit met een signaal weten.

Wanneer je allergisch bent of een gezinslid die allergisch is kun je met een gerust hart gebruik maken van het ECARF anti-allergie programma. Dit model is voorzien van een ECARF anti-allergeen keurmerk.

Dankzij een speciale trommelstructuur blijft je kleding in de wasdroger optimaal beschermd. Dit voorkomt lelijke pluisjes op je wasgoed. Het apparaat heeft een zelfreinigende condensor wat betekent dat je nooit meer de condensor handmatig hoeft te ontdoen van pluisjes. Aangezien je een condensor er niet uit kunt halen is dit een groot pluspunt waardoor je op lange termijn geen storing krijgt.

Ondanks dat deze wasdroger een kinderbeveiliging heeft voor het bedieningspaneel is het openen van de deur niet beveiligd tegen kinderhandjes. Ook het koud luchten programma ontbreek tussen de vele functies die dit model wel biedt. Het apparaat is erg stil tijdens het draaien en het blijft stabiel staan wanneer deze in gebruik is. De omgeving waar het apparaat staat blijft droog. Je hebt geen last van een vochtige warme lucht in de kamer waar deze wasdroger geplaatst staat. Hierdoor is het niet erg als dit model in een ruime staat waar er geen raam open kan.

Prijs kwaliteit verhouding

Deze Bosch WTW87590NL  is niet niet goedkoop in de aanschaf. Sterker nog eigenlijk vind ik de wasdroger te duur in vergelijking tot andere 9 kilo wasdrogers die ook nog eens beter presteren. Zo dadelijk wat meer hierover als ik de alternatieven laat zien.

Wel moet ik nuanceren dat de prijs zeker niet alles zegt. Het jaarverbruik op energielabel geeft 259 kWh aan (ongeveer 60 euro). Er zijn goedkopere 9 kilo concendensdrogers die  617 kWh verbruiken, wat neer komt op 142 euro aan energie per jaar. Dan is de aanschafprijs relatief en binnen twee tot drie jaar terug verdiend.

Doordat dit model geschikt is voor een huishouden vanaf vier personen en naar alle waarschijnlijkheid veel gebruikt gaat worden is de keuze voor een warmtepompdroger sowieso altijd een betere keuze dan een condensdroger. Deze zijn namelijk altijd duurder in gebruik.

‘Onlangs gekocht. Eenvoudig aan te sluiten en het is een zeer stille machine met veel mogelijkheden. Zelfs mijn sportschoenen drogen zonder al te veel herrie te maken. De vormgeving mag beter, is niets speciaals vergeleken met andere drogers. De was komt ondanks het anti-kreuk programma er toch soms gekreukt uit. En ik hoor geen signaal wanneer de condensor gereinigd moet worden. Deze droger heb ik gekocht omdat mijn oude droger veel stroom verbruikte. Toen ik laatst mijn energieverbruik checkte zag ik dat deze droger haast niets verbruikt heeft. Sommige functies van de droger heb ik nog niet uitgeprobeerd omdat het er zoveel zijn.’
Mare Terpstra (wasdroger 2 maanden gebruikt)

Conclusie: zeker niet de beste 9 kilo wasdroger

ruud-van-wasdrogersale.nl

Deze wasdroger voldoet voor een deel aan mijn verwachtingen, maar op het belangrijkste onderdelen: ‘drogen van de was’  laat de wasdroger steken vallen.
Helaas werd mijn beddengoed niet gelijkmatig droog, terwijl andere 9 kilo drogers hiermee problemen hadden.

Dat is voor mij reden om deze wasdroger niet volmondig aan te bevelen.
Ik zou gaan voor onderstaande alternatieven die goedkoper zijn én beter presteren!

Vergelijk de prijzen maar eens met onderstaande alternatieven

Bosch WTW84562NL in één minuut

Bosch WTW84562NL reviewLees waarom is deze beter is!

  • Snelle en zeer goede droogresultaten
  • Trommel van 9 kilo
  • Makkelijk in gebruik
  • Energiezuinig
  • Weinig vocht afgifte naar omgeving

Siemens WT44W562NLin één minuut
Redactie Siemens WT44W562NL review - onder een vergrootglas

Deze is ook beter dan de Bosch WTW87590NL 

  • Droog resultaten zeer goed
  • Trommel van 9 kilo
  • Makkelijk in gebruik
  • Snel kastdroogprogramma’s
  • Bijzonder wasprogramma’s
  • Trommelreiniging vorkomt een stinkende wasmachine

Bosch WTW87590NL

7.6

Droogresultaat

6.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Plus punten

  • Snelle droogprogramma's
  • Energiezuinig
  • Gemakkelijk in onderhoud

Min punten

  • Droogresultaat moet beter
  • Prijzig in aanschaf
WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken