Siemens WT46E304NL review

In deze review heb ik de Siemens WT46E304NL op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Siemens WT46E304NL wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Siemens WT46E304NL

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens WT46E304NL op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DB72GP Condensdroger Wit - €489,00

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Bosch WTN83202NL - €499,00

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Zanussi condensdroger ZDPN722SW - €429,00

Let op: hieronder gaat de review van de Siemens WT46E304NL verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.
Siemens WT46E304NL review

Het aansluiten van deze Siemens WT46E304NL was zo geregeld, waardoor het testen van deze condensdroger direct kon aanvangen. Het was een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de droger aanzetten.

Het is ook mogelijk om het condenswater direct af te voeren met de afvoerslang, zodat je het bakje zelf niet leeg hoeft te gooien. De handleiding was niet nodig om te lezen om erachter te komen hoe dit type condensdroger werkt, de bediening spreekt voor zich. Met een trommelcapaciteit van 7 kilo is deze geschikt voor een tweepersoonshuishouden, echter heb ik gemerkt dat als je meerdere kleinere wasjes draait in een huishouden de trommelinhoud geen problemen geeft. Hieronder een uitgebreide Siemens WT46E304NL review door de experts van WasdrogerSale.nl

Nieuw alternatieve condensdrogers voor de Siemens WT46E304NL

Update - 20-09-2017Deze wasdroger is nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Het is een uitlopend model uit 2012. Ik adviseer om te kiezen voor een van de alternatieve 7 kilo wasdrogers hieronder

Favoriete 7 kilo condens wasdrogers

Wat vertellen andere kopers over deze  wasdroger?

‘Deze condensdroger hebben we aangeschaft voor de lage prijs.
Dit vonden we uiteindelijk aantrekkelijker dan de besparing van enkele tientjes op jaarbasis wanneer we voor een warmtepompdroger zouden gaan. We hebben namelijk niet zo’n groot budget om een dure droger aan te kunnen schaffen.
Toen onze oude droger stuk ging was dit voor ons de beste keuze. Dankzij de snelle levering door BCC en de eenvoudige werking konden we gelijk de droger gebruiken.
We hebben de droger aangesloten op de afvoer zodat we geen last hadden van het legen van volle bakjes. Hij is geluidsarm en de was droogt erg snel. Ook zijn we blij met de grote trommel.’
Mieke (2 weken in gebruik)

Siemens WT46E304NL review: beoordeelt door de redactieJelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nl

Voor wie heeft Siemens deze condensdroger gemaakt?
Een trommel met een capaciteit van 7 kilo past goed bij een klein huishouden van 1 of 2 volwassenen die meestal hun was op de waslijn droger.
Wil je de wasdroger meerdere keren per  week gaan gebruiken? Dan adviseer ik om naar een zuinige warmtepompdroger te kijken, omdat dit type droger de helft minder stroom verbruikt wat je dan zeker zal merken.

1-2-personen
7kg-wasmachine

Droogresultaten

Tijdens het drogen maakt de droger wat lawaai, hij is aanwezig, maar het is niet storend.
Het droogresultaat mag er zijn. De was is gelijkmatig gedroogd en direct op te vouwen wanneer je voor het kastdroogprogramma hebt gekozen.

Ook de ruimte waarin deze condensdroger staat blijft goed droog en wordt vochtig door damp. Wel heb ik een raampje geopend om de warmte in de kamer weg te laten trekken.

Door gebruik te maken van de speciale programma’s droog je het wasgoed op een snelle manier. Je kunt de wolwas laten drogen door te kiezen voor het wolprogramma, wat perfect werkt overigens, en de sportspullen droog je met het outdoorprogramma.

Energie verbruikhoog energieverbruik van de Siemens condensdroger

Dit type condensdroger van Siemens is met een energieklasse B geen zuinige droger.

Het heeft geen zuinige kastdroogprogamma voor een halfvolle of volle trommel was. Ook is het strijkprogramma niet echt zuinig te noemen.

Alhoewel een condensdroger meer energie verbruikt dan een warmtepompdroger, zijn er ook condensdrogers met een energieklasse A verkrijgbaar.

Wanneer je niet zoveel geeft om energiebesparing, maar wel om een lage aanschafprijs dan is deze condensdroger een mogelijkheid. Je kunt ook energie besparen door de trommel helemaal te vullen met wasgoed waardoor je minder de droger hoeft te gebruiken.

Droogsnelheid van de programma’s

Deze condensdroger is niet zuinig, maar wel erg snel klaar met drogen. En dat is erg handig wanneer je snel een wasje wilt laten drogen.

Het heeft een snel katoen kastdroogprogramma die bij een half gevulde trommel, als ook bij een volle trommel, zeer snel klaar is. Het katoen strijkdroogprogramma en het synthetisch programma blijken ook snel zijn werk te doen.

Met de droogsnelheid is absoluut niets mis en de was droogt uitstekend. Met het extra kort programma is de was binnen 40 minuten al droog. Wanneer het programma is afgelopen geeft de condensdroger automatisch een eindsignaal af zodat je de was direct kunt opvouwen en opbergen.

gemakkelijke bediening en droogprogramma's

 Bediening en gebruiksgemak

Dit model is zeer eenvoudig te gebruiken. Het bedieningspaneel wijst zich vanzelf en echt speuren in de handleiding, naar de werking van een programma, is niet nodig.

De condensdroger geeft zelf met een signaal aan wanneer het tijd is om actie te ondernemen. Zo wordt je gewaarschuwd wanneer de condensbak vol zit, wanneer het tijd is om de pluisfilters te reinigen en wanneer de condensor aan de beurt is voor een schoonmaak beurt. Ook kun je op de display aflezen hoe lang het duurt voordat een programma klaar is met drogen.

Met de antikreukfase van 120 minuten komt de was er ‘ongekreukt’ uit. Strijken blijft nodig, maar dat geldt voor elke droger.

Met de startuitstel kun je zelf bepalen wanneer je de droger wilt laten draaien. Dit kan een uitkomst zijn wanneer je gebruik maakt van energie daluren, op deze manier kun je alsnog besparen op je energierekening. De wasdroger staat stabiel dankzij het AntiVibration ontwerp van dit type condensdroger. Dit zorgt uiteindelijk voor minder lawaai in de ruimte, waardoor het geen probleem is om deze droger op het laminaat te plaatsen. Met slechts 64 decibel aan geluid is het een stille droger waar je niet veel hinder van ondervindt.

Eenvoudiger is het om gebruik te maken van de afvoerslang waardoor het water direct afgevoerd wordt.

Zeker wanneer de droger op een plaats staat waarbij je een stukje moet lopen, is dit niet handig met een volle condensbak.

Na een katoen kastdroogprogramma bij een volle trommel zit dit bakje helemaal vol met water, is het zwaar en is het nog een hele kunst om het water niet uit het bakje te laten klotsen tijdens het lopen.

Uitleg bij de Siemens WT46E304NL review

Onze eindconclusie

In aanschaf is deze condensdroger absoluut niet prijzig. Echter het is wel een energievreter, wat je naar verloop van tijd gaat merken in je energierekening bij veelvuldig gebruik.

Desalniettemin is de werking van deze condensdroger erg eenvoudig en is de was super snel droog. Als je de droger vrij weinig gebruikt, dan is dit type droger een prima keuze waar je goed mee uit de voeten kunt zonder al teveel problemen.

Ondanks de antikreukfase heb ik gemerkt dat de was er af en toe toch nog best gekreukt uitkomt. Dit gebeurd vooral wanneer je de droge was er niet direct eruit haalt.

De Siemens WT46E304NL voor de laagste prijs?

bccVaak krijgen we de vraag: wat is de beste winkel om online een wasdroger te kopen?
Een wasdroger is een behoorlijke grote aankoop. Daarom wil je, zowel tijdens als na de aankoop, service en garantie van de winkel.
Uit onze vergelijkingstest is BCC  als grote winnaar gekomen. Bekijk ‘vergelijking webwinkels 2016‘.

Siemens WT46E304NL

7.3

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.5/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Snelle droogprogramma's
  • Droogt goed
  • Duidelijke signalen op display

Min punten

  • Energiebruik

WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart