Beko DCU 7230 X review

In deze review heb ik de Beko DCU 7230 X op allerlei fronten onderzocht, echter aangezien de wasdroger niet meer wordt geleverd kun je hem niet meer bestellen. Daarom heb ik gezocht naar alternatieven voor deze wasdroger. Die heb ik gevonden en direct hieronder geplaatst. 

Let op: de Beko DCU 7230 X wordt niet meer geleverd. Bekijk daarom de prima alternatieven hieronder.

Alternatieven voor de Beko DCU 7230 X

Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Beko DCU 7230 X op gebied van vulcapaciteit, energielabel en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende wasdroger te bekijken op onze website of klik direct uit naar Ă©Ă©n van de webshops waarop de wasdroger te bestellen is.

Stel Laagste Prijs Melding In
Ă—
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: DC7230BX1 condensdroger - €329,00
Prijsgeschiedenis
Ă—
Prijsgeschiedenis voor DC7230BX1 condensdroger
Laatste updates:
  • €329,00 - 18 januari 2022
  • €319,00 - 24 december 2021
  • €369,00 - 16 december 2021
Sinds: 16 december 2021
  • Hoogste prijs: €369,00 - 16 december 2021
  • Laagste prijs: €319,00 - 24 december 2021
Stel Laagste Prijs Melding In
Ă—
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger - €409,00
Prijsgeschiedenis
Ă—
Prijsgeschiedenis voor AEG T6DB72GP - 6000 serie - ProSense - Condensdroger
Laatste updates:
  • €409,00 - 14 januari 2022
  • €399,00 - 7 januari 2022
  • €409,00 - 30 december 2021
  • €419,00 - 24 december 2021
  • €409,00 - 17 december 2021
  • €419,00 - 17 december 2021
  • €409,00 - 16 december 2021
  • €419,00 - 16 december 2021
Sinds: 23 november 2021
  • Hoogste prijs: €419,00 - 16 december 2021
  • Laagste prijs: €389,00 - 3 december 2021
Let op: hieronder gaat de review van de Beko DCU 7230 X verder. Deze wasdroger is zoals gezegd niet meer leverbaar. Bekijk daarom beter de genoemde alternatieven.

Beko DCU 7230 X aanbieding: prijzen vergelijken loont de moeiteBeko DCU 7230X condens wasdroger

Deze condenswasdroger is een vele webwinkels te vinden. Het vergelijken van prijzen is  zeker de moeite en bespaart al snel 30 euro op je aankoop.

Hieronder direct links interessante Beko DCU 723X aanbiedingen. Bekijk het volgende model Beko DC 7230 BX

Wanneer moet  je de Beko DCU 7230 X kopen …en wanneer niet

Beko DCU7230X bedieningspaneel

Beko maakt goede wasmachines en wasdrogers voor een eerlijke prijs.
De Beko DCU 7230 X condensdroger is hier een goed voorbeeld. Je koopt deze al onder de 300 euro.

  • Condensdroger
  • Vulcapaciteit: 7 kilo
  • Energieklasse B
  • Energiekosten per jaar: 115 euro

Deze condensdroger heeft een vulcapaciteit van 7 kilogram voor katoen en 3,5 kilogram voor synthetica.
Daarmee is de Beko DCU 7230 X zeer geschikt voor een huishouden van 1-2 personen die de wasdroger maar sporadisch (gemiddeld eens per week) gaan gebruiken.

Als je vaker dan een keer per week de droger gaat gebruiken, dan raden wij een warmtepompdroger aan.
Door de veel lagere energiekosten heb je de hoger aanschafprijs hiervan snel terug verdient. Het zuinige broertje van deze Beko, verbruikt nog maar 47 euro per jaar!

Voordelen en nadelen van deze Beko

Op veel  punten streeft deze condensdroger van Beko zijn concurrenten voorbij.

  • snelle droogprogramma’s
  • makkelijk in gebruik
  • geeft signalen als onderhoud nodig is
  • anti kreuk programma
  • lage aanschafprijs

De droger kent geen echte nadelen als we droger vergelijken met andere condensdrogers.
Echter als ik de aanschafprijs en het energieverbruik vergelijk met moderne warmtepompdrogers, dan is voor mij het hogere energieverbruik het grootste euvel van de Beko DCU 7230.

Beko DCU 7230 X energielabel...wat zijn de energiekosten van de condensdrogerGebruiksgemak en onderhoud

Zoals gezegd is de Beko DCU 7230 X niet de meest zuinige wasdroger op de markt, maar dat valt natuurlijk al te verwachten met een condensdroger.

Er is een grote doelgroep die alleen in de winter de was in de droger stopt. Voor deze groep zijn de goedkopere condensdrogers ideaal.
Bij de aanschaf van een droger, moet je altijd kijken hoe het met het onderhoud zit.

Blij verrast waren we tijdens de praktijktest een signaal kregen van de Beko toen het pluizenfilter geleegd moest worden. Ook bij een volle  condensbak met water krijg je een signaal. Erg handig, want dat vergeet je makkelijk in de dagelijkse hectiek.
Jammer genoeg krijg je geen signaal, wanneer de condensor gereinigd dient te worden. Eigenlijk mag je dat ook niet verwachten in deze prijsklasse.

Ik vind de Beko DCU 7230 X erg gebruiksvreindelijk. Je krijgt ook een signaal als het droogprogramma klaar is. Je kunt de tijd instellen met een timer. Helaas kan je niet zien wanneer de droogbeurt klaar is.

De deur van de droger is groot genoeg om de was er gemakkelijk in en uit te krijgen.

Voor de bediening en gebruik, geef ik de droger een ruime voldoende! Hiervoor doet de Beko niet onder voor veel duurdere condensdrogers. Je krijgt veel ‘waar’ voor je geld.

Droogprogramma’s

De Beko DCU 7230 X heeft voldoende droogprogramma’s voor iedere was. In deze droger kan je met een gerust hart synthetica en katoen drogen.

Er zijn maar liefst 15 droogprogramma’s waaronder kort en verfrissen. Met verfrissen verwijder je in 10 minuten geurtjes uit de kleding. Ideaal!
Maar ook voor sportkleding, babykleding en spijkerbroeken is er een speciaal droogprogramma. Er zijn dus genoeg droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen. En het belangrijkste: ze werken allemaal even goed.
Uit onze uitvoerige tests blijkt dat de kleding gelijkmatig droog uit de droger komt. Nadeel is wel dat de was er gekreukt uitkomt.

Conclusie over Beko DCU 7230 X

Zoek jij een betaalbare condensdroger voor een huishouden van 1-2 personen?
Dan is de Beko DCU 7230 X een prachtige optie. De wasdroger is niet de meest zuinige, maar droogt wel gelijkmatig en heeft voldoende droogprogramma’s.
Met de prijs/kwaliteit zit het wel goed met deze wasdroger.

Met een vulcapaciteit van 7 kilogram pas deze droger in huishoudens tot 3 personen. Voor gezinnen van 4 personen of meer, raden wij een wasdroger met een grotere vulcapaciteit aan.
In praktijk blijkt dat dan een 8 kilo wasdroger geschikter is. Natuurlijk moet dit wel passen bij de capaciteit van je wasmachine.

Beko DCU 7230 X

6.7

Droogresultaat

7.0/10

Energieverbruik

5.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Direct op waterafvoer
  • Goede droogresultaten
  • Gunstige prijs

Min punten

  • Geen signaal onderhoud
WasdrogerSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken