Samsung DV90N62632W review en acties

Samsung DV90N62632W review met oordeel van WasdrogerSaleHuishoudelijke apparatuur van Samsung doet het vaak goed in testen. In de vergelijkingstest van de Consumentenbond komen twee warmtepompdrogers van Samsung als winnaars uit de bus. De Samsung DV90N62632W die we hieronder uitgebreid reviewen is als Beste Getest en het kleinere model DV80M5010IW (8 kg) is de voordelige koop van oktober 2018.

Prijzen en kortingsacties

Deze Samsung wasdroger behoort tot de hogere prijsklasse. Daarom loont het zeker te moeite om prijzen van webwinkels te bekijken. Vooral tijdens witgoed-acties kunnen de prijsverschillen tot honderden euro’s oplopen. Hieronder vind je alle winkels, waar je deze wasdroger in je winkelwagentje kan klikken.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl €30 kortingscode op wasdrogers

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Samsung DV90N62632W review

Op papier zijn de specificaties van deze nieuwe warmtepompdroger indrukwekkend. Een A+++-label met een zeer laag energieverbruik, snelle droogtijden en een laag geluidniveau. Daarnaast is de droger voorzien van de laatste Samsung innovaties, die het huishouden wat gemakkelijker moeten maken.

Maar is dit alles de hogere aanschafprijs waard? In onze Samsung DV90N62632W review ga ik deze vraag beantwoorden, zodat het maken van de juiste keuze wat makkelijker wordt.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 9 kilo
  • Condensdroger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 194 kWu (€ 44,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: €0,35 (=1.56 kWh)
  • Geluid: 65 DB

Wat lees je in deze beoordeling?

  • Prestaties en testscores met toelichting
  • Plus- en minpunten van dit model
  • Onze bevindingen en ervaringen
  • Alternatieven die je ook moet zien
  • Overzicht van actuele acties en kortingscodes

(On)opvallend naar de top

De Samsung zal niet in alle testen als winnaar worden uitgeroepen. Ik vind de testscores gemiddeld gezien erg goed, maar echt uitblinken op alle testonderdelen doet de Samsung niet. Kortom een echte allrounder. Het apparaat is vergelijkbaar met een schaatser die kampioen wordt, zonder ook maar één afstand te winnen.

Samsung DV90N62632W

7.9

Droogresultaat

9.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Nauwkeurige drogen
  • Laag energieverbruik
  • Minder last van kreuk
  • Geluid tijdens drogen

Min punten

  • Hoge prijs
  • Schoonmaken filters/condensor

Dat maakt het afhankelijk van jouw eisen/wensen of deze wasdroger jouw ideale keuze is. Daarover straks meer in de conclusie. Toch zijn er ook zeker scores, die de concurrentie overstijgen.

meer over energieverbruik kosten en geluid

Energiezuinig A+++-label droger

De tijd dat wasdrogers groot verbruikers waren op je energierekening ligt met de komst van de warmtepompdroger definitief achter ons.

Het jaarverbruik van de Samsung DV90N62632W met een grote 9 kilo capaciteit, ligt onder de 200 kWu grens. Voor een gemiddeld gezin, wordt het energieverbruik geschat op 194 kWu wat neerkomt op € 44 per jaar.

De Consumentenbond heeft deze kostenraming nog verder verfijnd voor Nederlandse gezinnen op basis van realistische gebruikscijfers en gaan uit van maar € 24 per jaar. Hiermee is het de zuinigste warmtepompwasdroger die wij getest hebben.

Gelijkmatig gedroogd uit de trommel

Samsung heeft de droger uitgerust met 3 sensoren die het droogproces continu meten. Deze techniek werkt goed, want de was komt goed gedroogd uit de trommel.

Ook wordt moeilijker en dikker kleding gelijkmatig gedroogd. Bij andere drogers komt het nog wel eens voor dat een programma te vroeg wordt gestopt, waardoor de was nog klam aanvoelt en te vochtig is om op te vouwen.

Dit is de energiezuinigste 9 kilo warmtepompdroger die we gezien hebben.

De Samsung is door zijn grote 9 kilo trommel in het voordeel, omdat de warme lucht hierdoor makkelijker tussen alle kledingstukken komt. Ook wordt kreukvorming tegen gegaan, want die is een stuk minder dan bij andere warmtepompdrogers die we hebben beoordeeld.

uitleg over droogprogramma's functies en bedieningspaneel

Optimaal drogen heeft tijd nodig

Als je de reguliere kastdroogprogramma gebruikt, dan duurt het drogen iets meer dan 2 uur. Door de sensoren en afhankelijk van het soort textiel zal de doorlooptijd  variëren. Hiermee komt de droogtijd niet in de buurt van de snelste toptijden.

Gemeten doorlooptijd kastdroogprogramma
Samsung DV90N62632W/en 127 minuten
Siemens WT44W562NL 103 minuten
Beko DH 9435 RXO 111 minuten

Misverstanden over droogtijd op website Samsung

Dat kan toch wat verwarrend zijn als je op de website van Samsung leest dat de droogcyclus slechts 81 minuten duurt.

Deze snellere doorlooptijd is alleen te bereiken met SuperSpeed drogen, maar met dit programma kun je maximaal 3 kilo drogen. Dit kan je met recht een marketingtruc noemen.

Over gemak valt te twisten

Elke wasdroger heeft onderhoud nodig. Daarom proberen alle fabrikanten deze klus zo makkelijk mogelijk te maken met allerlei filters en zelfreinigende systemen. Steeds vaker wordt ook geschermd met apps en wifi-functionaliteit die het zoveel makkelijk maakt. Veelal is deze functionaliteit weinig nuttig en wordt deze vooral misbruikt door verkopers als het ultieme verkoopargument.

Behoorlijk veel onderhoudswerk

Vooral Bosch en Siemens zijn koploper in het beperken van het onderhoud tot een minimum. De zelfreinigende condensor is hier een voorbeeld van. De nieuwste Siemens WT47X940EU gaat zelfs nog verder en heeft een opvangreservoir voor pluizen dat veel makkelijker (na meerdere droogbeurten) leeg te maken is.

Helaas beschikt de DV90N62632W/EN hier niet over. Wel vind je in de deur van het apparaat een 2-in-1 filter, waardoor het pluisvrij houden een stukje makkelijker wordt. Het reinigen van het pluizenfilter moet na elke droogcyclus gebeuren om de machine energiezuinig te houden.

Veel onderhoud aan de Samsung wasdroger

Uit de beschrijving bij sommige webwinkels lijkt het of dit filter ook de condensor pluisvrij houdt, maar dat is niet het geval. Ik heb het gevoel dat dit bewust onduidelijk wordt gehouden om kopers op het verkeerde been te zetten. Je zal dus naast het pluizenfilter ook met enige regelmaat de condensor moeten schoonmaken. Afhankelijk van het gebruiksfrequentie zal maandelijks het het indicatielampje van de warmtewisselaar gaan branden.

Nut van de wifi smartdroger

Op de wasmachines van Samsung hebben we het al eerder gezien: de Q-rator-app.  Doel van de APP is om je wasdroger om te toveren tot een smartdroger. Persoonlijk vind ik het nut hiervan minimaal, maar waarschijnlijk  doet dit het toch goed tijdens de verkooppraatjes in de winkels.

Als je gaat bekijken wat je hier daadwerkelijk mee kan, dan zullen de meeste mensen hier geen extra euro’s voor over hebben.

  • De droogassistent helpt om op basis van  verschillende soorten wasgoed die in de droogtrommel, het optimale droogprogramma kiezen. Je klinkt hiervoor op iccontjes op je smartphone.
  • Smartcheck kun je vergelijken met een afstandsbediening.  Je kunt de machine starten en stoppen op afstand. Verder krijg je informatie over problemen en foutcodes en kun je bekijken hoe lang een droogprogramma nog duurt.

Eindoordeel Samsung DV90N62632W: te duur!

Dat de prestaties van deze Samsung wasdroger dik in orde zijn, bewijst het predicaat Beste uit de Test (okt.2018) van de Consumentenbond wel. Met zijn 9 kilo trommel is het zeker een hulp voor veel gezinnen om zelfs op een druilerige dag een flink berg was gedroogd te krijgen.

De resultaten zijn op alle testonderdelen goed. Maar met name met zijn hoge aanschafprijs, onderscheidt de Samsung zich van de concurrentie. Op het moment van schrijven vind ik de prijs (rond de 1000 euro) te hoog.

Daarvoor verschillen de prestaties te weinig ten opzichte van andere 9 kilo warmtepompdrogers. De Siemens WT44W562NL (of de identieke Bosch WTW84562NL) hebben dezelfde vulgrootte, presteren nagenoeg gelijk én zijn honderden euro’s goedkoper.

Ben je na deze review nog niet zeker of dit de juiste keuze is? Vergelijk de Samsung dan eens met onze top 3 hieronder. Of bekijk de complete test van de beste warmtepompwasdrogers.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

Siemens WT44W562NL

Redactie Siemens WT44W562NL review - onder een vergrootglas
Lees complete review
Droogresultaat
90
Energieverbruik
85
Snelheid
80
Gebruiksgemak
95
Prijzen en aanbieding
2

Bosch WTW84562NL

Bosch WTW84562NL review
Lees complete review
Droogresultaat
90
Energieverbruik
85
Snelheid
80
Gebruiksgemak
90
Prijzen en aanbieding
3

Bosch WTYH8770NL

Bosch WTYH8770NL
Lees complete review
Droogresultaat
80
Energieverbruik
90
Snelheid
80
Gebruiksgemak
95
Prijs/kwaliteit
75
Prijzen en aanbieding

Waar vind je de laagste prijs

Met vergelijken van prijzen in verschillende winkels, bespaar je al snel tientallen euro’s. Hieronder check je direct alle wasdroger aanbiedingen in de desbetreffende winkel.

 

Samsung DV90N62632W

7.9

Droogresultaat

9.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Nauwkeurige drogen
  • Laag energieverbruik
  • Minder last van kreuk
  • Geluid tijdens drogen

Min punten

  • Hoge prijs
  • Schoonmaken filters/condensor