Miele TWE 620 WP review en aanbiedingen

2
Redactie keuze Miele TWE 620 WP review en aanbiedingen

€899.00 €999.00

Naar goedkoopste shop wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding

Zijn de nieuwste modellen van een fabrikant altijd beter? Met een uitgebreide Miele TWE 620 WP review wil ik deze vraag beantwoorden. Deze 8 kilo warmtepompdroger is namelijk een van de nieuwste warmtepompdrogers van Miele.

Actuele prijzen en aanbiedingen van webwinkels

Twee keer per dag checken wel de actuele prijzen van alle grote webwinkels. Zo vinden we niet alleen de laagste prijzen, maar ook alle actuele TWE620WP aanbiedingen.
Wil je nog meer korting? Onder de prijsvergelijker vind je onze unieke kortingscode. Eindelijk een code die gegarandeerd ook écht werkt.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

30 euro korting bij AO.nl

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer.

Klik voor onze AO.nl kortingscode

 

Aanbiedingen van Coolblue

Gratis Bosch Stoomstation bij deze wasdrogers

 

Miele TWE 620 WP review: opzoek naar plussen en minnen

Ik heb deze Miele warmtepompdroger eens vergeleken met onze eerder geteste 8 kg warmtepompdrogers. Deze TWE620WP  heeft veel concurrentie en moet het opnemen tegen de immens populaire Bosch WTY87700NL en de Siemens WT47Y700NL uit 2013. Is de new-kid-on-the-block de gevestigde orde te slim af?

Uitgebreide Miele TWE 620 WP review met de voordelen en nadelen die ons opvallen

Eigenschappen Miele TWE620WP eco

Inhoud van de review

 • Wat maakt dit model wasdroger bijzonder?
 • Verschillen met andere Miele drogers
 • Opvallende voordelen en nadelen.
 • Wat zijn de alternatieven?
 • Is dit de beste Miele wasdroger?

 

Dit moet je weten over de Miele TWE620WP ECO

Wat direct opvalt, zijn de snelle ontwikkelingen in wasdrogerland. De traditionele condensdroger was een paar jaar geleden nog de standaard. Vandaag de dag is de warmtepompdroger de meest verkochte soort droger. De Miele TWE 620 WP is zo’n model dat voorzien is van de nieuwste droogtechnieken die Miele in huis heeft.

 • EcoDry: techniek voor energiezuinig drogen
 • FragranceDos: Miele geurflacons
 • PerfectDry: voor nauwkeurig en veilig drogen
 • DirectSensor: voor eenvoudige bediening
 • Onderhoudsvrije condensor
 • Hoge condensatie, dus weinig vocht in je huis

Op de machine zit alles wat je op een nieuwe droger mag verwachten. Meer zelfs, want FrangranceDos vind je alleen op de Miele wasdrogers uit de topklasse. Alleen een stoomfunctie ontbreekt, maar deze functie is in de dagelijkse praktijk toch maar van weinig nut.

Positief is ook dat het onderhoud van de condensor flink is teruggebracht. Hieronder vind je onze reviewscores als we deze Miele vergelijken met andere drogers.  Natuurlijk ga ik de pluspunten en minpunten nog wat verder toelichten.

Miele TWE 620 WP

Miele TWE 620 WP
85

Droogresultaat

8/10

  Energieverbruik

  10/10

   Snelheid

   7/10

    Gebruiksgemak

    9/10

     Prijs/kwaliteit

     9/10

      Plus punten

      • Nieuwste Miele technieken
      • Zeer energiezuinig
      • Goede droogprestaties
      • Gemak en weinig onderhoud
      • Nauwelijks vocht in omgeving

      Min punten

      • Tijdsduur enkele droogprogramma's

       

      Droge was én een droge woonruimte

      Een sterk punt van de meeste Miele’s zijn hun hoge condensatie. Dit betekent dat vocht uit de was ook daadwerkelijk als water in het condensbakje en/of de afvoer verdwijnt. Vroeger werd de ruimte waarin een wasdroger stond nog wel eens een Turks stoombad. Deze Miele heeft een van de hoogste condensatiepercentages die we kennen, namelijk 94%. Extreem goed, waardoor er nauwelijks vocht in je huis komt tijdens het drogen.

      Droogprestaties zijn gewoon goed

      In vergelijking met andere geteste warmtepompdrogers zijn de de droogprestaties gelijkwaardig. Deze bevinding zien we ook terug in andere onderzoeken. De PerfectDry techniek lijkt gewoon goed te werken. De droger is hierdoor nauwkeurig en stopt op het moment dat de gewenste droogtegraad is bereikt. Hierdoor wordt energie bespaard en wordt slijtage aan kleding voorkomen.

      Zijn er dan geen mindere punten? Ja, toch wel en dat is voor mij de langere tijdsduur van het kastdroogprogramma. Het kastdrogen van een nagenoeg volle trommel duurde bij mij 1:50 uur. En dat is 20 minuten langer dan de Bosch WTY87700NL. Onze snelste warmtedroger (Beko DPU 7380 X) is zelfs bijna 30 minuten sneller klaar, maar is met 7 kilo ook kleiner.

      Snelheid en energieverbruik

       

      Een 10 voor blijven laag energieverbruik

      Warmtepompdrogers maken gebruik van een condensor om warmte te  hergebruiken, waardoor ze erg energiezuinig zijn. Hierbij zit wel een addertje onder het gras.
      De condensor moet regelmatig ontdaan worden van pluizen, anders gaat het energieverbruik snel omhoog. Siemens en Bosch hebben al langer een zelfreinigende condensor, die dit onderhoudswerk uit handen neemt.

      Miele heeft goed nagedacht en met het toevoegen van pluizenfilters is het reinigen van de condensor in dit model verleden tijd. Niet alleen handig. maar hierdoor is ook het energieverbruik blijvend laag gedurende de gehele levensduur.

      Uitleg Miele wasdroogtechniek

      Zoals gezegd is de Miele TWE 620 WP rijk uitgevoerd met allerlei droogtechnieken van Miele. Wat heb je hier nu precies aan? Hieronder alvast enkele video’s die de technieken in beeld brengen.

      • EcoDry: techniek voor energiezuinig drogen
      • FragranceDos: Miele geurflacons
      • PerfectDry: voor nauwkeurig en veilig drogen
      • DirectSensor: voor eenvoudige bediening
      • Onderhoudsvrije condensor
      • Hoge condensatie, dus weinig vocht in je huis

      Video's over AEG wasdroger techniek

      Uitleg over Miele FragranceDos

      Een langdurige geurende was na het drogen. Met FragranceDos kun je een langdurige geur toevoegen aan je wasgoed tijdens het drogen. Er zijn 3 geuren: aqua cocoon en nature. .

      Uitleg over PerfectDry

      Niet langer drogen dan strik noodzakelijk. Met PerfectDry wordt met allerlei sensoren continu gemeten of de gewenste droogtegraad is bereikt. Droog = Droog, dan stopt de machine met drogen. Droogprogramma's kunnen dan ook zeker verschillen. een trommel met veel kleine kledingstukken is sneller droog.

      Uitleg over Softcare trommel

      De trommel is voorzien van een honingraatstructuur. Miele noemt dit de SoftCare-trommel., maar dit niet zo bijzonder omdat elke fabrikant wel zo'n beschermde trommel heeft.

       

      Verschillen tussen Miele modellen

      Er zijn een aantal modellen die identieke droogprestaties laten zien.  Als je gaat zoeken op de website van Miele  naar verschillen tussen de Miele TWE 620 WP , TCE 620 WP en de TCE 630 WP, dan zal je er maar weinig vinden.  Toch kunnen de prijzen tussen deze drogers nog best wel enkele tientjes verschillen. Vergelijken is dus zeker de moeite.

      De verschillen zitten vooral in het design, de plaatsing van het bedieningspaneel en het uiterlijk van de deur. Niet echt iets om je druk over te maken.

      Verschillen tussen Miele warmtepompdrogers

       

      De onderstaande modellen zijn tussen gelijkwaardig als je kijkt naar droogresultaten en functionaliteit.

      • Miele TCE 620 WP
      • Miele TCE 630WP
      • Miele TWE 620 WP

       

      Wat zeggen andere kopers Miele?

      Er zijn nog niet zoveel ervaringen van andere kopers te vinden. Daarom heb ik een analyse gemaakt van de drie technisch identieke modellen. Je krijgt dan toch een goed beeld van ervaringen van  gebruikers die de droger al langere tijd gebruiken.

      100 % positief:

      • Lage geluidsniveau
      • Droogresultaten
      • Gebruiksgemak
      • (verwachte) lage energiegebruik

      Opmerkingen over:

      • Hogere aanschafprijs
      • Langere programmaduur

       

      Conclusie: bijna de ultieme gezinswasdroger

      ruud-van-wasdrogersale.nlDe testscore van deze Miele TWE 620 WP review laat zien dat onze redactie erg te spreken is over deze nieuwe Miele wasdroger.
      In vergelijking met andere Miele wasdrogers zijn de prestaties beter, terwijl de prijs juist lager ligt. Daarmee is het een prima gezinswasdroger die ongetwijfeld jaren en jaren alle wasgoed zal drogen.

      Is het dan de ultieme wasdroger? Ik zou zeggen: ‘bijna’. Alleen de langere programmaduur gooit roet in het eten om onze nr.1  favoriete 8 kilo wasdroger te worden. De beste geteste warmtepompdrogers vind je hieronder.

      Mijn alternatieven (8 kilo warmtepompdroger)

       

      Alle Miele TWE 620 WP aanbiedingen

      Zoals gezegd loont het om modellen te vergelijken. Dat geldt ook zeker voor prijzen in de webwinkels. Let op! Er is niet een winkel die áltijd het goedkoopste is. Expert komt vaak niet als goedkoopste uit de bus, maar tijdens een kortingsfestival zijn ze direct de goedkoopste. Door onderstaande linkjes even na te lopen, zie je direct alle acties en aanbiedingen.

      Gratis Prijs ALERT
      ×
      Notify me, when price drops
      Stuur aanbiedingen voor: : TWE620 WP Eco warmtepompdroger - €899.00
      bekijk prijsverloop
      ×
      Prijs grafiek voor TWE620 WP Eco warmtepompdroger
      Latest updates:
      • €899.00 - 21 November 2017
      • €933.00 - 17 November 2017
      • €949.00 - 13 November 2017
      • €995.00 - 8 November 2017
      Since: 8 November 2017
      • Highest Price: €995.00 - 8 November 2017
      • Lowest Price: €899.00 - 21 November 2017
      Prijzen zijn bijgewerkt op: 22 november 2017 10:57 am (Info)
      × Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

      Prijs grafiek voor TWE620 WP Eco warmtepompdroger
      Latest updates:
      • €899.00 - 21 November 2017
      • €933.00 - 17 November 2017
      • €949.00 - 13 November 2017
      • €995.00 - 8 November 2017
      Since: 8 November 2017
      • Highest Price: €995.00 - 8 November 2017
      • Lowest Price: €899.00 - 21 November 2017

      Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

      Stuur aanbiedingen voor: : TWE620 WP Eco warmtepompdroger - €899.00

       

       

      Miele TWE 620 WP

      Miele TWE 620 WP
      85

      Droogresultaat

      8/10

       Energieverbruik

       10/10

        Snelheid

        7/10

         Gebruiksgemak

         9/10

          Prijs/kwaliteit

          9/10

           Plus punten

           • Nieuwste Miele technieken
           • Zeer energiezuinig
           • Goede droogprestaties
           • Gemak en weinig onderhoud
           • Nauwelijks vocht in omgeving

           Min punten

           • Tijdsduur enkele droogprogramma's