Miele TKG 850 WP review

Miele TKG 850 WP review

€1,129.00

Keuze van de redactie: wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 0

Alles over prijzen en aanbiedingen

Elke dag controleren we twee keer de laagste prijzen en kortingsacties. Hieronder vind je de prijzen van alle betrouwbare grote webwinkels, waar de Miele TKG 850 WP regelmatig in de aanbieding is. Met het vergelijken van de prijzen bespaar je al snel meer dan 100 euro. Onder deze prijzenmonitor onze eigen kortingscode, waarmee je nog een extra korting krijgt aan de kassa.


Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl €30 kortingscode op wasdrogers

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Miele TKG 850 WP review: is Miele zijn prijs waard?

Kun je maar moeilijk een keuze maken bij het zoeken van een nieuwe droger? Dat is niet zo gek met alle verschillende typenummers die nauwelijks van elkaar afwijken. Zo is de Miele TKG 850 WP identiek aan 5 andere modellen van Miele. Zo maak je het voor de gemiddelde koper wel erg moeilijk. Deze Miele TKG 850 WP review helpt om meer duidelijkheid te krijgen.

Miele TKG 850 WP review

 

Miele TKG 850 WP

  • 8 kilo trommel
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel: A+++ 
  • Energieverbruik: 169 kWu
  • Kosten droogbeurt: € 0,39
  • Geluid: 64 DB

Onderwerpen van de review?

  • Hoe droogt de Miele TKG 850 WP?
  • Heb je iets aan de bijzondere functies op de droger?
  • Mogelijke alternatieven: zijn er betere wasdrogers in de prijsklassen?
  • Ons advies:  Miele TKG 850 WP kopen of toch maar niet?

De plussen en minnen van deze Miele wasdroger

In deze review zal ik als eerst een aantal bijna gelijkwaardige modellen noemen die  Miele wasdroger in 2016 op de markt heeft gezet. Daarna ga ik kijken of deze warmtepompdroger, die zich in de hogere prijsklasse bevindt, zijn geld waard is. Wat maakt deze droger speciaal, welke mogelijkheden heeft deze en wat zijn redenen om niet deze droger te kiezen en voor een andere te gaan.

Om een eerste misverstand weg te nemen. De Miele TKG 850 WP is technisch identiek aan de onderstaande modellen.

Miele TKG 850 WP - technisch identieke modellen

  • Miele TKG 640 WP Steam Finisch
  • Miele TKG850 WP FragrangeDos / Steamfinish
  • Miele TKL 850 WP
  • Miele TMG 840 WP
  • Miele TML 840 WP

De verschillen zitten in kleine details, zoals de kleur van de draaiknop of een wit randje van de deur. In dit overzicht van Miele zie je de verschillen tussen de modellen.

Dan nu echt meer over de Miele TKG 850 WP.

Miele TKG 850 WP

8

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Zeer energiezuinig
  • Geen warmte afgifte naar omgeving
  • Steam Finisch, Fragarance Dos
  • Oer degelijk

Min punten

  • Iets minder snel

 

Eigenschappen en bijzonderheden

Deze warmtepomp droger heeft een vulcapaciteit van 8 kilo en beschikt over handige extra’s.
De Miele is voorzien van alle sensoren en displays die je op een duurdere wasdroger mag verwachten.
Er is startuitstel, trommelverlichting en een display waarop de resterende tijdsduur te zien.

Maar hiervoor zullen de meesten niet voor deze Miele droger kiezen. Echt uniek op Miele is de FragranceDos functie en Steamfinish.
In een eerdere review, heeft Jelle  FragranceDos en SteamFinish geprobeerd en hij was behoorlijk onder de indruk.

De geur is nu na twee weken nog aanwezig en dat is boven mijn verwachting.

Jelle

5 FragranceDos geurenVeel mensen vinden dat de frisse geur van de wasverzachter in een wasdroger verloren gaat.
Met deze Miele kun je dat voorkomen,  met deze toch wel innovatieve optie. Er zijn op dit moment vijf verschillende FragranceDos geuren om jouw was de extra frisheid mee te geven.
Zoals gezegd is dit een functie die we op andere wasdroger niet tegenkomen.

Over SteamFinish zijn we minder enthousiast, omdat er de nodige beperkingen aanzitten.
Ook zie je de stoomfunctie steeds ook vaker terug op de wat duurdere wasmachines.

Een volle trommel stomen is er dus niet bij

Jelle

Niet te min zijn het bijzondere functies, waarmee de Miele TKG 850 WP (en zijn technisch identieke broertjes) zich onderscheidt van de concurrentie.

 

Testresultaten: kast- en strijkdroog

Natuurlijk koop je een droger als eerste om je was goed droog te krijgen.
Uit testen blijkt dat de droger de was goed en gelijkmatig droog krijgt. Dit wordt ook door veel andere kopers vanuit de praktijk bevestigd, want deze zijn louter lovend.
(Het  cijfer 9.4 op basis van 15 reviews is een indrukwekkende score)Uitlleg Miele PerfectDry

Ook de nauwkeurigheid van de programma’s behoren tot de grote pluspunten.
Dat de was zo droog eruit komt, heeft te maken met de Perfect Dry mogelijkheid. De sensoren meten in de gehele trommel de vochtigheidsgraad van je was. Hierdoor droogt de machine nooit langer als nodig, maar het voorkomt ook dat je was nog vochtig uit de machine komt.

PerfectDry werkt zelfs wanneer je last hebt van ‘hard water’. Door de calcium in het water werken bij andere drogers sensoren niet optimaal, de sensoren op de Miele houden hiermee rekening. Hierdoor bereik je goede droog resultaten, waar andere drogers het hiermee nog wel eens moeilijk hebben.

Testresultaten: snelheid van de droogprogramma’s

De droogprogramma’s nemen wel wat meer tijd in beslag dan andere 8 kilo wasdrogers. Ga uit van 2 uur om een volle trommel kastdroog te krijgen.
Uit onze vergelijkingstabel warmtepompdroger kun je zien dat er snelle machines zijn.

Gelukkig zijn er wel snelle programma’s beschikbaar: het kortste programma duurt slechts 20 minuten. Heb je niet veel tijd, en snel droge kleding nodig, dan is dit programma een ideale oplossing.

 

Testresultaten: energieverbruikZeer zuinig A+++ energielabel

Deze Miele warmtepompdroger beschikt over EcoDry technologie. Hiermee bespaar je energie en kosten aan onderhoud. Er wordt namelijk voor gezorgd dat pluizen geen kans krijgt om in de weg te zitten van de warmte wisselaar.

Zo blijft de droger in betere conditie en werkt deze ook efficiënter, wat weer minder energieverbruik betekent. Tevens is er de energie feedback die je op de display van de droger kunt zien.

Van te voren krijg je te zien hoeveel energie de droger verwacht nodig te hebben. Tijdens en na het drogen zie je het daadwerkelijke energieniveau. Op deze manier kom je er eenvoudig achter wat het voordeligste is.

Met 169 kwu (omgerekend 39 euro per jaar) zal je geen hoge energierekening krijgen door het drogen van je was . En dan is dit bedrag nog hoog ingeschat, omdat dit is gebaseerd op een gestandaardiseerd testprogramma.

De Consumentenbond heeft berekend dat een gemiddeld gezin, voor maar 20 euro een heel jaar de was kan drogen in de Miele TKG 850 WP.

 

Overige kenmerken

De trommel is vormgegeven met een speciaal ontwerp. Dit zorgt ervoor dat de was beter beschermd blijft. Het gaat om zogenaamde ‘kussentjes’ in de trommel waar de was op valt wanneer deze ronddraait. Hierdoor loopt de was geen kans beschadiging op te lopen.

SoftCare trommel voor minder slijtage

 

Verder is de warmte wisselaar vrij van onderhoud, een fijn gegeven. En kun je de  Miele direct aansluiten op een waterafvoer.

rechtsteeks aansluiten op de waterafvoer

 

 

Eindoordeel en advies Miele TKG 850 WP

De wat hogere aanschafprijs van Miele valt te begrijpen, als je weet aan welke interne eisen Miele aan een droger stelt. Miele is met deze serie weer terug in de top van de wasdrogers. De vorige generatie was onvoldoende onderscheidend.

ruud-van-wasdrogersale.nlDe Miele TKG 850 WP is een goed doordachte stille droger met een aantal unieke extra mogelijkheden. Met de goede droogprestaties presteert deze beter dan veel andere drogers.

Toch onderscheidt de Miele zich op deze punten niet genoeg om boven de concurrentie uit te stijgen. Het unieke van deze Miele TKG 850 WP is FragrangeDos en misschien Steamfinish. Uiteindelijk komt het dan ook op het volgende neer: wil je kwaliteit en luxe, dan kost het wat meer.

 

Alternatieven voor de Miele TKG 850 WP

Is de prijs van deze machine te hoog, dan zou ik willen adviseren om eens naar onderstaande alternatieven te kijken. Een drietal 8 kilo warmtepompdrogers zie ook over de gehele linie goed (en soms nog beter) presteren. Of bekijk de vergelijkingstabel met alle 8 kilo warmtepompdrogers.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

Waar vind je de Miele TKG 850 WP voor de laagste prijs?

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : TKG 850 WP warmtepompdroger - €1,129.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor TKG 850 WP warmtepompdroger
Latest updates:
  • €1,129.00 - 6 September 2018
  • €1,165.00 - 2 September 2018
  • €1,129.00 - 29 August 2018
  • €1,165.00 - 28 August 2018
  • €1,129.00 - 10 August 2018
  • €1,149.00 - 3 August 2018
  • €1,129.00 - 26 July 2018
  • €1,114.00 - 13 July 2018
Since: 13 June 2018
  • Highest Price: €1,165.00 - 28 August 2018
  • Lowest Price: €1,114.00 - 15 June 2018

Prijs grafiek voor TKG 850 WP warmtepompdroger
Latest updates:
  • €1,129.00 - 6 September 2018
  • €1,165.00 - 2 September 2018
  • €1,129.00 - 29 August 2018
  • €1,165.00 - 28 August 2018
  • €1,129.00 - 10 August 2018
  • €1,149.00 - 3 August 2018
  • €1,129.00 - 26 July 2018
  • €1,114.00 - 13 July 2018
Since: 13 June 2018
  • Highest Price: €1,165.00 - 28 August 2018
  • Lowest Price: €1,114.00 - 15 June 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : TKG 850 WP warmtepompdroger - €1,129.00

Miele TKG 850 WP

8

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Zeer energiezuinig
  • Geen warmte afgifte naar omgeving
  • Steam Finisch, Fragarance Dos
  • Oer degelijk

Min punten

  • Iets minder snel