Miele TKG 840 WP review met FragrangeDos – Steamfinish

Miele TKG 840 WP review met FragrangeDos – Steamfinish

€1,139.00 €1,999.00

Naar goedkoopste shop wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding

Alles over prijzen en aanbiedingen

Eerst iets over de aanschafprijs. De prijzen in de winkels voor de Miele TKG 840 WP verschillen behoorlijk. Bij het maken van deze review zie ik prijsverschillen van ruim 150 euro!
Met vergelijken van de prijzen kun je dus snel vele besparen. Hieronder vind je de links naar prijzen en aanbiedingen.
Wil je nog goedkoper uit zijn? Check dan de aanbiedingbox onder de prijzentabel, dit zijn aanbiedingen exclusief voor WasdrogerSale.

Ben je niet zeker? Lees dan eerst de review hieronder of deze tips over kopen van een wasdroger.


Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

30 euro korting bij AO.nl

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 399 of meer t/m 31 december 2017

Klik voor onze AO.nl kortingscode

 

Aanbiedingen van Coolblue

Gratis Bosch Stoomstation bij deze wasdrogers

Miele TKG 840 WP review door Jelle

Is de Miele TKG 840 WP zijn hogere aanschafprijs waard?  In deze Miele TKG 840 WP review ga ik deze vraag uitgebreid beantwoorden.

Miele TKG 840 WP review

 

Wat kun je verwachten in deze review?

Kenmerken:  Miele TKG 840 WP

  • 8 kilo trommel
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel: A+++ 
  • Kosten drogen: € 0,38 
  • Geluid: 64 DB

  • Wat zijn de bijzonderheden van de Miele TKG 840 WP?
  • Hoe goed en snel droogt deze Miele?
  • Zijn er betere alternatieven?
  • Conclusie: moet je de Miele TKG840WP kopen?

 

Is de Miele TKG 840 WP zijn prijs waard?

Met een capaciteit van 8 kilo is de Miele TKG 840 WP geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen. Je moet een wasdroger echter altijd afstemmen op de capaciteit van je wasmachine.

Als je een wasmachine hebt van 5 kilo, dan zit de trommel van deze 8 kilo wasdroger maar voor de helft vol. Dit kost dan onnodig veel energie, waardoor de droger duurder in het gebruik wordt. En heb je een wasmachine van 10 kilo, dan krijg je niet alle was in een droger van 8 kilo.

Zoek je een droger met een andere capaciteit? Op onze warmtepompdroger pagina vind je alle testgegevens van verschillende  7 kilo, 8 kilo en 9 kilo warmtepompdrogers.

Veel Miele wasdrogers zijn technisch identiekl

In 2016 heeft Miele een hele serie geïntroduceerd. De verschillen tussen deze apparaten is echter zeer beperkt.
Zo zijn de Miele TML 840 WP en de  Miele TMG840 WP technisch identiek aan het gereviewde model.

De verschillen tussen deze modellen zijn kleurdetails van de deur. Als je jouw wasdroger niet echt in het zicht hebt staan, zou ik adviseren gewoon de de goedkoopste van de drie te kiezen.

 

Wat is bijzonder aan de droger?

Ook is het gereviewde model bijzonder energiezuinig. Ik heb hiervoor voor de eerste keer het rapportcijfer 10 gegeven! Maar elke droger heeft ook zijn zwakke punten. Hierover later meer.

Miele is altijd innovatief met nieuwe functies en technieken. Deze nieuwe serie wasdrogers  onderscheiden zich met FragrangeDos en Steamfinish van de concurrentie. Wat is dit precies en werkt het in de dagelijkse praktijk?

Miele TKG 840 WP

Miele TKG 840 WP
8

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Zeer laag energieverbruik
  • Goed geïsoleerd - nauwelijks vochtafgifte
  • Erg complete uitvoering
  • FragrangeDos - geur flacons
  • Relatief stil

Min punten

  • hogere aanschafprijs
  • geen zelfreinigende condensor

FragrangeDos in de praktijk

Eerst mijn ervaring met de geurcapsules (FragrangeDos) en het stoomprogramma op de wasdroger (Steamfinish)

FragrangeDos op Miele wasdrogerDe frisse geur van wasverzachter gaat voor een deel verloren tijdens het droogproces. Miele wil dit oplossen met FragrangeDos. Met losse geurcapsules kun je tijdens het drogen een extra frisse geur aan je wasgoed meegeven.

Op dit moment zijn 5 verschillende geuren verkrijgbaar: rose, nature, orient, aqua, en cocoon. Deze laatste heb ik zelf kunnen proberen.
Een losse geurflacon kost rond de 11 euro en gaat ongeveer 50 droogbeurten mee. Miele geeft aan dat de geur vier weken behouden blijft.
Dat vraagt natuurlijk om een praktijktest! Ik was vooraf sceptisch over deze functionaliteit.

 

Mijn ervaring met FragrangeDosFragrangeDos in de praktijk

De geur van  Cocoon ruikt erg lekker. Tijdens mijn test, kwam een lading handdoeken heerlijk geurend uit de de wasdroger. Zoals gezegd verwachtte ik niet al te veel hiervan, want een frisse geur wordt ook door de wasverzachter aan je wasgoed gegeven. Echter ik mijn vooroordeel moeten bijstellen. De geur is nu na twee weken nog aanwezig en dat is boven mijn verwachting.

 

Steamfinish in de praktijk

Getest: steam finish op de Miele TKG 840 WPDe stroomfunctie is mij wat tegengevallen. Ten eerste kun je de steamfinish alleen gebruiken bij het programma gladstrijken.
En ten tweede met maximaal 1 kilo in de trommel. Een volle trommel stomen is er dus niet bij.

Wanneer ga je de steamfinish dan gebruiken? In dagelijkse praktijk is deze alleen bruikbaar om een blouse of overhemd, die niet vies zijn, even snel op te frissen. De volgende dag kun je deze dan weer aan trekken, zodat deze gewassen te hebben. Eigenlijk is dat niet veel anders dan je kledingstuk op  een hanger in buitenlucht te laat luchten.

Van deze functie zullen de meeste Miele eigenaren dan ook niet al te veel nut hebben. Ook al omdat we de stoomfunctie op enkele wasmachines terug zien.

Voor mij is het zeker niet het overtuigende argument om tot aankoop van deze Miele over te gaan.
Op andere gebieden overtuigd deze Miele juist wel, bijvoorbeeld met de droog prestaties!

Hoe goed en hoe snel droogt deze Miele?

Zijn de droogprestaties op niveau, zoals je van een droger uit het duurdere segment mag verwachten?
Als ik de review resultaten bekijk, zien deze er prima uit.

De was komt goed droog uit de machine. De Miele TML 840 WP beschikt over PerfectDry techniek en deze blijkt goed uit te werken. In de trommel zie je duidelijk de wasgoedlifters, waarin de sensoren zitten die meten of de was de droogte heeft bereikt die hoort bij het ingestelde programma. De sensoren geven nauwkeurig de resttijd van het programma aan op het display.

De TML 840 WP neemt wel de tijd voor het drogen. Houd bij een volle trommel katoen rekening met bijna 2 uur om deze kastdroog te krijgen. Dat is niet al te snel, de Siemens WT47Y700NL is een half uur sneller klaar met dezelfde klus.

Een groene energiezuinige wasdroger:  €0,38 per droogbeurt

De Miele is een zeer zuinige wasdroger en dat zien we graag. Een droogbeurt kost maar 38 cent. (1,69 kWu x €0,23). Je kan dan zelf uitrekenen wat deze wasdroger aan energie per jaar kost.

Deze Miele scoort een 10 voor het lage energieverbruik!

Een gemiddeld gezin  kan voor niet meer dan 30-35 euro een jaar lang de wasdrogen. Dat is een compliment waard.
Zo goed zelfs dat deze Miele op dit punt een 10 scoort! En dat heb ik nog nooit gegeven aan een andere wasdroger.

 

De sterke en zwakke punten

Op deze Miele vind je alle functies die nodig zijn om het drogen gemakkelijk te maken. Handig zijn bijvoorbeeld: resttijd-indicator, een grote vulopening van 38 cm, trommelverlichting, wisselende draairichting, antikruk, indicatoren om het pluizenfilter schoon te maken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kortom rijk uitgevoerd, maar wel met wat kleine kanttekeningen.

Dit zijn de belangrijkste plussen en minnen.

sterke punten:

  • Een rapportcijfer 10 voor energieverbruik
  • Met 64DB een relatieve stille wasdroger
  • Houdt de ruimte goed droog, weinig vocht en warmte afgifte
  • Complete uitrusting

zwakke punten:

  • Hogere aanschafprijs
  • Geen zelfreinigende condensator (zoals Bosch en Siemens)

Conclusie en bevindingen over Miele TKG 840 WP

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlMet de TML 840 WP is Miele weer helemaal terug in de top van de beste warmtepompdrogers.
Heb je het budget voor deze wasdroger, dan zal je zeker lang en veel plezier hebben van de droger.

De prestaties zijn gewoon goed. Natuurlijk zijn er ook een aantal kleine nadelen. Zo heeft Miele zijn wasdrogers nog steeds niet voorzien van een zelfreinigende condensor. Het schoonhouden van filter en de condensor is daar en tegen wel eenvoudig te doen, maar voor een prijzige droger mag je zo’n zelfreinigende condensor toch wel verwachten.

Wat zijn alternatieven?

Als ik kijk naar andere 8 kilo wasdrogers, dan zijn de onderstaande drie drogers qua prestatie vergelijkbaar met de Miele.
Ze hebben geen geurflacon, maar zijn wel een stuk goedkoper. Het is wat jij belangrijk vind.

Mijn alternatieven (8 kilo warmtepompdroger)

 

Miele TKG 840 WP aanbiedingen

Is de prijs te hoog voor je budget? Als je wilt, kan ik je een seintje geven als de prijs gedaald is tot jouw budget. Meld je dan hieronder gratis aan. Je krijgt dan een seintje als de droger bij een van de webwinkel in de aanbieding komt onder de prijs die jij zelf aangeeft.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : TKG 840 WP warmtepompdroger - €1,139.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor TKG 840 WP warmtepompdroger
Latest updates:
  • €1,139.00 - 13 December 2017
  • €1,178.10 - 7 December 2017
  • €1,131.00 - 16 October 2017
  • €1,139.00 - 8 October 2017
  • €1,144.00 - 23 September 2017
Since: 23 September 2017
  • Highest Price: €1,178.10 - 7 December 2017
  • Lowest Price: €1,131.00 - 16 October 2017
Prijzen zijn bijgewerkt op: 23 januari 2018 11:44 pm (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Prijs grafiek voor TKG 840 WP warmtepompdroger
Latest updates:
  • €1,139.00 - 13 December 2017
  • €1,178.10 - 7 December 2017
  • €1,131.00 - 16 October 2017
  • €1,139.00 - 8 October 2017
  • €1,144.00 - 23 September 2017
Since: 23 September 2017
  • Highest Price: €1,178.10 - 7 December 2017
  • Lowest Price: €1,131.00 - 16 October 2017

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : TKG 840 WP warmtepompdroger - €1,139.00

Miele TKG 840 WP

Miele TKG 840 WP
8

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Plus punten

  • Zeer laag energieverbruik
  • Goed geïsoleerd - nauwelijks vochtafgifte
  • Erg complete uitvoering
  • FragrangeDos - geur flacons
  • Relatief stil

Min punten

  • hogere aanschafprijs
  • geen zelfreinigende condensor