Miele TDB 130 WP review met aanbieding

Miele TDB 130 WP review met aanbieding

€829.00

Keuze van de redactie: wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 0

Deze Miele TDB 130 WP review laat zien dat de hoog gespannen verwachtingen soms niet waar worden gemaakt.  Onze redactie heeft deze Miele beoordeeld en de testresultaten vergeleken met andere warmtepompdrogers.

Prijzen en aanbiedingen

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

 

Miele TDB 130 WP review: droogresultaten vallen wat tegen

De machine heeft een droogcapaciteit van 7 kilo, genoeg capaciteit om kleding, handdoeken en beddengoed te drogen voor een huishouden tot drie personen. Een goede wasdroger is onmisbaar in een huishouden waarin wekelijks meerdere wassen worden gedraaid. In onze review beoordelen we alle drogers op droogresultaat, snelheid en gebruiksgemak. Hoe is dat met deze Miele warmtepompdroger?

Miele TDB 130 WP review met testgegevens

 

Wat lees je in deze review?

Samenvatting feiten & cijfers

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • tradionele condensdroger zonder warmtepompdroger
  • Energieverbruik: 211 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,40 
  • Geluid: 66 DB
  • Handleiding en gebruiksaanwijzing

 

Pluspunten en minpunten van deze wasdroger

Deze Miele valt door de mand als het aankomt op het gelijkmatig drogen. Er zijn warmtepompdrogers die dit absoluut beter doen. Gezien de prijs en de reputatie van Miele valt dit toch wat tegen.

Miele TDB 130 WP

7

Droogresultaat

5.5/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Plus punten

  • Droog blijven van de ruimte
  • Energiezuinig

Min punten

  • Droogt onder de maat
  • Kreukvorming
  • Te duur gezien de prestaties

 

Lage gebruikskosten en prima condensatie-efficiëntie

Dat je met een degelijke Miele te maken hebt valt op als je kijkt naar de condensatie-efficiëntie. Bijna 94% van het vocht in het wasgoed wordt daadwerkelijk opgevangen. Hierdoor is er nauwelijks condensatie in de ruimte waar de droger staat. Handig als je maar beperkt kan ventileren. Dit laat zien dat de isolatie goed op orde is.

Zoals je mag verwachten is het energieverbuik laag, door de warmtepomptechniek. De warme lucht wordt hergebruikt door deze telkens opnieuw de trommel in te blazen. De grote voordelen hiervan zijn dat het milieuvriendelijker, omdat het energieverbruik ruim 60% lager is dan de traditionele condensdroger.  De gebruikskosten zijn hierdoor erg laag en de hogere aanschaf verdien je al snel terug.

Warmtepompdroger of condensdroger kiezen

 

Softcaretrommel voorkomt geen kreuken

Tijdens het testen van deze droger viel mij verder op dat de kleding en het beddengoed behoorlijk gekreukt uit de droger komen.
De speciale Softcaretrommel kan dat niet voorkomen.

Miele heeft aan op haar website dat de trommel twee kanten opdraait en daardoor kreuken worden voorkomen. Geen diepe kreukels; erg praktisch voor wie niet van strijken houdt of krap in de tijd zit. Van deze voordelen heb ik dus nauwelijks iets gemerkt.

Verder is de Miele TDB 130 WP voorzien van alle handigheden die het huishouden wat makkelijk kunnen maken.

  • trommelverlichting
  • eind signaal /piepjes indien gereed
  • geursysteem van Miele
  • startuitstel

Makkelijk in gebruik

Positief punt is zeker het bedieningsgemak. De droger is zeer makkelijk te bedienen met een eenvoudige draaiknop; eigenlijk spreekt de bediening voor zich. Op het display is alle informatie te zien die je wilt zien, zoals de resterende droogtijd te zien is.

makkelijke onderhouden pluizenfilter

Wanneer het droogprogramma afgelopen is geeft de droger door middel van een geluidsignaal aan dat het programma afgelopen is. De ruime pluizenfilter waarover de droger beschikt, is makkelijk schoon te maken.

Hetzelfde geldt voor de buitenkant van de droger; dankzij de geëmailleerde voorkant van de droger is het apparaat makkelijk te reinigen en is de wasdroger beschermd tegen beschadiging. Middels indicatoren wordt aangegeven wanneer er onderhoud nodig is.

Omdat de droger aangesloten kan worden op de waterafvoer is het mogelijk dat het water direct afgevoerd hoeft en hoeft er dus geen condensbak geleegd te worden. Wil je liever wel de condensbak gebruiken dan is dat ook mogelijk.

 

Energielabel A++A++ wasdroger

In de aanschaf is een warmtepompdroger wat prijziger dan een condensdroger, maar op jaarbasis is het energieverbruik van een warmtepompdroger veel lager dan wanneer je een condensdroger hebt.

Doordat de Miele TBD 130 WP een warmtedroger is en een energielabel A++ heeft, is deze droger zeer zuinig en verbruikt het apparaat gemiddeld 211 kWh per jaar. Op langer termijn is de extra investering bij de aanschaf dus makkelijk terug te verdienen. Het geluidsniveau ligt op zo’n 66 dB vergelijkbaar met andere 7 kilo warmtepompdrogers.

 

Terug naar boven ↑

PerfectDry niet altijd perfect

Op deze droger zit ook een PerfectDry-functie. Bij de Miele TWE 620 WP review, werkte deze sensoren prima. PerfectDry zorgt ervoor dat de kleding precies genoeg gedroogd  uit de droger komen.

Helaas is zijn deze sensors bij dit model te onnauwkeurig. De was is op verschillende programma, niet gelijkmatig gedroogd. Dit geldt zowel voor  strijkdroog en kastdroog. De snelheid van de droogprogramma’s zijn gemiddeld.  Afhankelijk van de keuze van het programma variëren de droogprogramma’s van minimaal 20 tot maximaal 137 minuten. Ook kan het droogprogramma worden aangepast aan het type was dat gedroogd moet worden. Voor verschillende stoffen zijn er aparte droogprogramma’s. Er kan gekozen worden uit jeans/denim, fijn/zijde, blouse/shirt en katoen.

 

Terug naar boven ↑

FragranceDos geurflacon duur maar wel fijn

Een leuke bijkomstigheid bij het aanschaffen van deze droger is dat er een geurflacon meegeleverd wordt. Hierdoor ruikt de gedroogde was heerlijk fris. Eerder hebben we FragranceDos al eens uitgebreid bekeken. Onze oordeel: erg fijn, maar wel relatief duur. Lees het artikel over FragranceDos.

 

Terug naar boven ↑

Advies redactie: niet onze 1e keuze

Deze Miele is gemaakt voor de kleinere huishoudens, maar voor een droger in de hogere prijsklasse mag je meer verwachten.

Er zijn zeer plussen te noemen. Het apparaat is zeer energiezuinig en er is een ruime keuze uit verschillende droogprogramma’s. Ook met de gebruikersvriendelijkheid zit het wel goed. De trommelverlichting en geurflacons zijn leuke extra’s en het is ook altijd praktisch dat zelf gekozen kan worden hoe het water wordt afgevoerd.

Maar op het belangrijkste onderdeel namelijk het drogen, laat de Miele TDB 130 WP toch wat steken vallen.

Ben je gaan twijfelen? Vergelijk de resultaten dan eens met onderdstaande alternatieve warmtepompdrogers.

7 kilo warmtepompdrogers die beter scoren

Wil je persé een Miele dan is de Miele TWE 620 WP een beter presterende machine.

 

Terug naar boven ↑

Miele TDB 130 WP  aanbiedingen

Opzoek naar een aanbieding? Ons systeem checkt twee keer per dag de prijzen en aanbiedingen van alle grote webwinkels.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : TDB 130 WP Eco warmtepompdroger - €829.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor TDB 130 WP Eco warmtepompdroger
Latest updates:
  • €829.00 - 9 August 2018
  • €849.00 - 8 August 2018
  • €813.00 - 1 July 2018
  • €849.00 - 1 July 2018
Since: 1 July 2018
  • Highest Price: €849.00 - 1 July 2018
  • Lowest Price: €813.00 - 1 July 2018

Prijs grafiek voor TDB 130 WP Eco warmtepompdroger
Latest updates:
  • €829.00 - 9 August 2018
  • €849.00 - 8 August 2018
  • €813.00 - 1 July 2018
  • €849.00 - 1 July 2018
Since: 1 July 2018
  • Highest Price: €849.00 - 1 July 2018
  • Lowest Price: €813.00 - 1 July 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : TDB 130 WP Eco warmtepompdroger - €829.00

 

Terug naar boven ↑

Miele TDB 130 WP

7

Droogresultaat

5.5/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10
Terug naar boven ↑

Plus punten

  • Droog blijven van de ruimte
  • Energiezuinig
Terug naar boven ↑

Min punten

  • Droogt onder de maat
  • Kreukvorming
  • Te duur gezien de prestaties