LG RC8055AP2F review

Op zoek naar een nieuwe droger? Het vergelijken van de verschillende drogers die op de markt zijn, kan een tijdrovend klusje zijn. Daarom helpen we met onze bevinding. In deze LG RC8055AP2F review beoordelen de warmtepompdroger van LG en vergelijken deze met de concurrentie.  Is de LG wasdroger opgewassen tegen de toppers van Bosch, Siemens en Miele?
LG RC8055AP2F getest en beoordeeld

 

Prijzen en Aanbiedingen

Hieronder staan alle winkels, waar ik de LG RC8055AP2F in de aanbieding heb gevonden.

Ben je nog niet zeker of dit de droger is die je zoekt? Hieronder lees je alle opvallende pluspunten en minpunten van deze LG warmtepompdroger.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

30 euro korting bij AO.nl

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 399 of meer t/m 31 december 2017

Klik voor onze AO.nl kortingscode

 

Aanbiedingen van Coolblue

Gratis Bosch Stoomstation bij deze wasdrogers


LG RC8055AP2F

  • 8kilo trommel
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel: A++ 
  • Energieverbruik: 229 kWu
  • Kosten droogbeurt: € 0,24
  • Geluid: 64 DB

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Wat zijn pluspunten en minpunten van deze LG wasdroger?
  • Hoe goed wordt de was gedroogd?
  • Welke alternatieven zijn er voor deze 8 kilo warmtepompdroger?
  • Redactie advies: LG RC8055AP2F kopen of niet?

LG RC8055AP2F review: beoordeeld door Ruud

De prijs van de LG RC8055AP2F ligt vrij hoog, dus er mag wat verwacht worden van de droger.
Deze 8 kilo wasdroger moet het opnemen tegen andere warmtepompdrogers, zoals de Bosch WTY87700NL en de Siemens WT47Y700NL.
Maakt deze LG de verwachtingen waar?

LG RC8055AP2F

LG RC8055AP2F
8.1

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Gemakt van zelfreinigende condensor
  • Weinig warmteafgifte naar ruimte

Min punten

  • Duur droogprogramma

Voor wie is deze LG geschikt?LG RC8055AP2F review - pluspunten en minpunten

De LG kan per droogbeurt maximaal 8 kilo drogen. Meer dan genoeg voor een doorsnee gezin van 3 of 4 personen.

Daarnaast positioneert LG de wasdroger gezien de prijs in het topsegment. Dat blijkt ook door veel handige functies, zoals de zelfreinigende condensor.  Het gebruiksgemak is ook doorgevoerd in de bediening van de droger. Je kunt gemakkelijk de eindtijd instellen, welke dan goed zichtbaar op de display tevoorschijn komt en blijft tijdens het drogen.

Ook is door LG nagedacht over het schoonmaken van het pluizenfilter. Je kunt er goed bij en haalt het in een handomdraai uit de droger.
Wanneer het tijd is om deze te reinigen, wordt dit trouwens aangegeven op de display.

Op deze display bevinden zich alle indicatoren om weer te geven wanneer er onderhoud nodig is. Verder beschikt deze warmtepompdroger over trommelverlichting en klinkt er een geluidssignaal wanneer het programma afgelopen is.

 

Testresultaten drogen

Deze warmtepompdroger beschikt over een groot aantal droogprogramma’s, zoals katoen, koud, jeans, gemixt, schoenen, beddengoed, sportkleding, verfrissen, wol en kort. Veel van de programma’s zal lang niet iedereen gebruiken. Op het meest gebruikte katoen-droogprogramma ga ik eens wat inzoomen.

Met behulp van verschillende sensoren wordt in de gaten gehouden hoe hoog de temperatuur is binnen de trommel, wat het vochtgehalte is en het niveau van stoomwater wordt gecontroleerd. Ook beschikt de machine over een gewichtssensor, waardoor een droogprogramma hierop wordt aangepast. Zo kan de droger op elk moment bijsturen waar dit nodig is.

Onze ondervindingen laten zien dat dit het gewenste effect heeft. De was wordt erg goed gelijkmatig gedroogd.
Tevens houdt deze droger de omgeving goed droog.  De condensatie-efficiëntie bedraagt 93% wat betekent dat nagenoeg alle vocht in de wasdroger wordt opgevangen en niet in de wasruimte verdwijnt.

Qua droog prestaties krijgt deze LG droger dan ook een uitstekende beoordeling.

 

Testresultaten snelheid

gebruiksgemak - display & bedieningAan de verschillende nauwkeurige programma’s zitten ook verschillende snelheden verbonden.
Het ene programma neemt aanzienlijk meer tijd in beslag dan het andere. De tijdsduur die de verschillende programma’s in beslag kunnen nemen liggen tussen de 30 minuten en 210 minuten. Daar kan nog eens 120 minuten aan anti-kreuk fase aan worden toegevoegd.

Uit onze bevindingen bleek dat bij een niet volle trommel, de tijd aanzienlijk wordt verlengd. Met 2,5 kilo was doet de droger er anderhalf uur over.
Daarnaast nemen het katoen kast-droog programma en het synthetische programma ook veel tijd in beslag.

Een volle lading katoendrogen duurt een uur langer dan de Bosch WTY87700NL. Op dit punt valt de LG door de mand.

 

Testresultaten energiegebruikEnergielabel A++ - zeer zuinige warmtepompdroger

Deze LG warmtepompdroger beschikt over een A++ label. Zorgen over de energierekening is dus zeker niet nodig.

Dit komt mede doordat deze droger over een zeer zuinig katoen kast-droog programma beschikt alsook een zeer zuinig synthetisch programma. Deze energiezuinige stand wordt mogelijk gemaakt door het ECO modus van LG. Wanneer deze wordt gebruikt werkt de droger wel 50% duurzamer. Hierdoor duurt het droogproces wel wat langer. Dankzij deze technologie van LG scoren ze veel punten op het energiegebruik van de droger.

Erg positief is dat de LG RC8055AP2F voorzien is van een zelfreinigende condensor. Voorheen zagen we deze alleen in de wasdrogers van Bosch en Siemens. Door deze techniek blijft de wasdroger energiezuinig gedurende de gehele levensduur.

Onze oordeel over het energie verbruik: de LG is geslaagd met een 10 en een griffel!

 

Innovatie van LG…bruikbaar of niet?

Een handige extra van deze warmtepompdroger is de Smart Diagnosis techniek. Deze is erop toegespitst jou als klant flinke tijd te besparen. Wanneer je een probleem hebt met de droger is het niet nodig de klantenservice te bellen en uit te leggen wat er mis is.

De droger kan namelijk zelf vaststellen wat er fout zit en stuurt dan via de telefoon een foutenrapport naar de klantenservice. Op die manier wordt veel sneller en eenvoudiger vastgesteld wat er moet gebeuren.

Leuke extra, maar voor mij zeker geen functie die mij over de streep trekt bij het kiezen van een wasdroger.

 

Redactie oordeel over de LG RC8055AP2F: goed… maar niet goed genoeg!

ruud-van-wasdrogersale.nlAls ik de bevinding op een rij zet, kan geconcludeerd worden dat dit een droger is die zijn vak verstaat. De nauwkeurige programma’s zorgen voor juiste behandeling van al je was. De sensoren die de was in de gaten houden tijdens het drogen doen prima hun werk. Dit biedt de extra zekerheid dat deze droger zorgvuldig omgaat met alle verschillende stoffen.

Naast het drogen is het gebruiksgemak een sterk punt. Geen ingewikkelde instellingen om de  programma’s te starten, gewoon rechttoe rechtaan het juiste programma selecteren en starten.

Deze droger is wel flink langzamer in het drogen. Dit is wel met een goede reden. Het besparen van energie en de juiste behandeling van de was.
Toch is dit de reden voor mij waarom deze LG RC8055AP2F voor mij de onderstaande alternatieven net niet voorbij streeft.

Mijn alternatieven (8 kilo warmtepompdroger)

 

Waar vind je de LG RC8055AP2F voor de laagste prijs?

 

LG RC8055AP2F

LG RC8055AP2F
8.1

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Gemakt van zelfreinigende condensor
  • Weinig warmteafgifte naar ruimte

Min punten

  • Duur droogprogramma