Indesit IDC 75 B review

Dat een nieuwe wasdroger niet duur hoeft te zijn bewijst deze Indesit idc75 b (eu) condensdroger. Een wasdroger met een maximaal vulgewicht van 7 kilo.
Het gaat om een zeer eenvoudige en goedkope condensdroger. Opvallend is het ontbreken van een display met informatie over droogproces.
Of goedkoop uiteindelijke duurkoop is, wordt met deze Indesit IDC 75 B review duidelijk.

Alle voordelen en nadelen in één Indesit IDC 75 B review

 

Prijzen en aanbiedingen

Hieronder vind je alle aanbiedingen? Hierdoor weet je zeker dat je deze Indesit voor de laagste prijs kan kopen.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Indesit IDC75 B

  • 7 kilo trommel
  • type: condenswasdroger
  • Energielabel: B
  • Energieverbruik: 504 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 1,09  (=4,77 kWh)
  • Geluid: 68 DB

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Hoe zijn de droogprestaties van de Indesit?
  • Het energieverbruik van de Indesit IDC75 b?
  • Moet je deze condensdroger kopen of toch verder kijken?
  • Wat zijn de 7 kilo wasdrogers aanraders?

Elke test beoordelen we de wasdroger op dezelfde manier, zodat je een eerlijke vergelijking van verschillende modellen en merken krijgt.

Indesit IDC 75 b review – terug in de tijd

Dit is een condensdroger is te krijgen voor een wel heel mooie prijs. Dat is een belangrijk pluspunt. Maar ook belangrijk is natuurlijk hoe goed voert de machine zijn droogtaak uit?  Wat kun je verwachten van deze droger?

Indesit IDC 75 B

6.2

Droogresultaat

6.5/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Plus punten

  • Lage prijs
  • Snelheid van de droogprogramma's

Min punten

  • Veel geluid
  • Hoger energieverbruik
  • Vochtafgifte naar de ruimte

Als ik deze Indesit moet bedienen, dan waan ik me weer een paar jaar terug in de tijd. De eigenschap die er in negatieve zin er uit springt, is het ontbreken van automatische programma’s. Bij deze droger moet je zelf de droogtijd instellen. Dit is niet meer van deze tijd.  Alle andere drogers werken met sensoren, die zelf een droogprogramma beëindigen als de was droog is.

De laadcapaciteit van de Indesit droger is voor katoen 7 kilo en voor synthetische was 3 kilo. De vulopening is 30 centimeter hoog en 37,5 centimeter breed. Verder is er een aanduiding die aangeeft dat de condensbak vol zit, eigenlijk is dit het enige signaal die de droger afgeeft.  Wat mij betreft absoluut onder de maat.

Droogprogramma's en bediening van de Indesit IDC 75 B

Droogtijd moet je zelf inschatten

De programma’s van deze droger zijn dus niet elektrisch gestuurd, maar tijd gestuurd. Verder beschikt deze droger alleen over de basis programma’s. Dit zijn programma’s voor katoen was en voor synthetische was, waarbij je voor de katoen was de optie hebt om bij hoge temperatuur te drogen en bij een lage temperatuur te drogen.

De programma’s duren minstens 20 minuten en maximaal 120 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om koud te luchten, dit neemt 10 minuten in beslag.
In de Indesit idc 75 handleiding zijn deze opties nog eens kort uitgelegd in de Nederlandse taal.

Een antikreuk fase die automatisch volgt op de droog programma’s, of een zelf in te stellen kreukfase is niet beschikbaar bij deze droger.

Omdat alles heel simpel is gehouden, is het gebruik wel overzichtelijk en eenvoudig. Een meevaller: de was komt na een droogprogramma goed gelijkmatig gedroogd uit de machine. Ook is de Indesit behoorlijk snel bij een katoen kastdroog programma, ongeacht of de trommel vol zit, of halfleeg is.

Het katoen kastdroog programma is met zijn 85 minuten snel te noemen, maar is helaas niet zuinig bij een volle trommel. Bij dat programma verbruikt deze droger de meeste energie.
Tijdens het drogen maakt de droger ook veel lawaai.

 

Onderhouden en schoonmaken van filters

Signalen voor onderhoud beperkt zich tot een indicatielampje voor het legen van het condenswaterbakje.
Het schoonmaken van de pluizenfilters zul je dus zelf in de gaten moeten houden.

Waar moet je op letten bij het onderhouden van deze Indesit IDC 75 B?

  1. Na elke droogbeurt moet je het bakje met condenswater leeg maken.
  2. Pluizenfilter zal je na elke droogbeurt onder de kraan moeten schoon spoelen. Een vol filter met pluizen, zorgt voor een langere droogtijd en een hoger energieverbruik.
  3. Maandelijks dien je de condensatie-eenheid onder de kraan af te spoelen.

 

Onderhoud aan een condensdroger

 

Behoorlijk hoog energieverbruikEnergiekosten van deze Indesit droger

Vandaag de dag zijn de energiezuinige warmtepompdrogers  de meeste verkochte soort wasdrogers. Maar hoeveel kun je nu besparen op energie met een warmtepompdroger.

Een 7 kilo warmtepompdroger verbruikt 211 kWu. In euro’s dus € 48  per jaar. Deze 7 kilo condensdroger verbruikt 504 kWu. In euro’s dus € 116  per jaar. Omgerekend 68 euro meer energiekosten!

Doordat de prijzen van warmtepompdrogers beginnen rond de 500 euro, kun je uitrekenen dat grofweg na 5 jaar de meerprijs van de warmtepompdroger is terugverdiend.

Deze vergelijking is gebaseerd op 220 droogbeurten per jaar. Gebruik je de wasdroger maar sporadisch (bijvoorbeeld alleen bij regenachtig weer), dan blijft een condensdroger een interessante optie. In onze keuzehulp: wasdroger kopen, lees je meer over deze afweging.

 

Mijn conclusie: Tegenvaller!

Deze droger kun je aanschaffen voor een heel voordelig prijsje. Vanwege de lage prijs zitten veel eigenschappen die je bij duurdere drogers wel ziet, niet op deze Indesit IDC 75 B.

Eind conclusie van mijn Indesit IDC 75 B review is dan ook dat ik de Indesit een tegenvaller vind. Er zijn gewoon erg veel beter presterende condensdrogers te koop. Bekijk maar eens onze vergelijkstest condensdrogers.

Hieronder heb ik de top 3 condenswasdrogers ook met een vulgewicht van 7 kilo op een rij gezet. Vooral de Zanussi kan ik adviseren om eens beter te bekijken als interessant alternatief

Favoriete 7 kilo condens wasdrogers

Indesit IDC 75 B

6.2

Droogresultaat

6.5/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

7.0/10

Gebruiksgemak

6.5/10

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Plus punten

  • Lage prijs
  • Snelheid van de droogprogramma's

Min punten

  • Veel geluid
  • Hoger energieverbruik
  • Vochtafgifte naar de ruimte