Bosch WTYH8770NL review en aanbieding

Bosch WTYH8770NL review en aanbieding

€879.00

Naar goedkoopste shop wasdrogerstore.nlWasdrogerstore
Bekijk aanbieding

Er is een 9 kilo Bosch wasdroger die al meer dan een jaar op de nr.1 positie staat van onze warmtepompdroger vergelijkingstest voor gezinnen. In deze Bosch WTYH8770NL review zal ik me dan voornamelijk gericht op het vergelijken van de prestaties met de populaire Bosch WTW84562NL. Verslaat deze recent geïntroduceerde droger zijn voorganger?

Actuele prijzen en aanbiedingen van webwinkels

Dat het vergelijken van prijzen loont, wordt nog maar eens duidelijk tijdens het schrijven van deze review. Op dit moment is deze Bosch in goedkoopste webwinkel ruim € 80 goedkoper, dan bij de andere winkels.

We merken steeds vaker dat prijzen bijna dagelijks verschillen door tijdelijke acties en aanbiedingen. Door even de oranje knop van jouw webwinkel te checken, weet je zeker dat je geen enkele Bosch WTYH8770NL aanbieding mist loopt.
Natuurlijk hebben we ook nog onze eigen kortingscode. Onder de prijsvergelijker vind je altijd wel een kortingscodes die gegarandeerd ook écht werkt.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

30 euro korting bij AO.nl

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 399 of meer t/m 31 december 2017

Klik voor onze AO.nl kortingscode

 

Aanbiedingen van Coolblue

Gratis Bosch Stoomstation bij deze wasdrogers

 

Bosch WTYH8770NL review: nieuw is niet altijd beter

Dat deze Bosch wasdroger een recent 2017-model is, blijkt wel uit alle nieuwe snufjes die op deze droger zitten. Maar zijn deze hoogstandjes, zoals Home Connect (WiFi), touchscreen bediening en een laag geluidsniveau voldoende om de hogere aanschafprijs goed te maken? Mijn bevindingen en mening lees je hieronder.

Nieuwe Bosch WTYH8770NL review met de bevindingen van de redactie

In elke review probeer ik zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die we in onze mailbox ontvangen hebben. Mocht jij na het lezen toch nog vragen hebben, dan kun je die altijd in het blok onder deze review.

De prijs van nieuwe modellen is bij de introductie altijd relatief hoog. De komende maanden zal de verkoopprijs in de winkels nog wel behoorlijk zakken. Op het moment van schrijven is de prijs van de Bosch WTYH8770NL  ruim 200 euro hoger dan de Bosch WTW84562NL. Terwijl de prestaties van deze nieuwste wasdroger niet verschillen van de andere 9 kilo wasdrogers van Bosch.

Testoordeel: alle plussen & minnen

Bosch WTYH8770NL

Bosch WTYH8770NL
8.4

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Condensatievermogen
  • Stil tijdens het droogproces
  • Zelfreinigende condensor

Min punten

  • Geen opvallende minpunten
  • Hoge aanschafprijs

Een stille en zuinige drogerZoals je mag verwachten van een wasdroger uit de hogere prijsklasse zijn de droogprestaties goed. Toch is het gelijkmatig drogen wat minder dan de Siemens WT44W562NL en de Bosch WTW84562NL. Jammer dat Bosch dit sterke punt van zijn voorganger niet helemaal heeft kunnen overnemen. Dit maakt het vol overtuiging kiezen voor deze warmtepompdroger weer wat lastiger.

Positief opvallen doet deze Bosch op gebied van zijn lage energieverbruik. Ook is het condensatievermogen met 87% erg goed.  Dat betekent dat 87% van het vocht daadwerkelijk in het condenswaterbakje komt en niet als vocht in de woonruimte.  Alleen de duurdere nieuwe Miele wasdrogers score op dit punt hoger.

Al met al zijn dit prima prestaties. Zelfs het een minpuntje van oudere modellen, heeft Bosch aangepakt. De deur kan namelijk nu wel omgedraaid worden, zodat deze links- en rechtsdraaiend gebruikt kan worden.

Toch steekt de nieuwkomer nu ook weer niet met kop-en-schouder boven de concurrentie uit. Daar en tegen heb ik ook geen echte minpunten kunnen ontdekken, behalve misschien zijn hogere aanschaf prijs.

Terug naar boven ↑

Nut van een Smart wasdroger met HomeConnect

Bij elke wasdroger review probeer ik een bepaalde techniek wat uitgebreider te behandelen. Dit keer ga ik wat dieper in op HomeConnect. Deze functionaliteit vind je alleen op de topmodellen van Bosch uit de HomeProfessional serie.  Wil je wat meer over een andere Bosch technologie? Op deze Bosch wasdroger pagina, verzamelen we alles wat we over dit merk weten zijn gekomen.

Bosch belooft je wasdroger met de HomeConnect app om te toveren tot een ware smartdroger. Maar wat kan je nu met deze app?

  • je wasdroger aan- en uitzetten
  • service op afstand
  • status van droogprogramma’s bekijken
  • instellen van de starttijd

Via de Apple en Google Playstore kun je gratis de HomeConnect app  installeren op je tablet of smartphone. In de app is ook een demo module voor de Bosch wasdroger aanwezig.  Zo kun je voor jezelf eens bekijken of zo’n smartwasdroger iets is wat je zoekt. In de video hieronder laat ik kort de functies van Home-Connect voor de wasdroger zien.

Is een wasdroger met Wifi nu echt onmisbaar? Dat is wat mij betreft overdreven. Je moet immers nog steeds vooraf zelf de was er in stoppen. Wat ik zelf wel fijn aan de app vind, is dat het makkelijker wordt om een machine optimaal te gebruiken en het juiste droogprogramma te selecteren. Wat mij betreft handig, maar zeker niet het  unique selling point, waardoor je niet meer naar andere alternatieven hoeft te kijken.

Terug naar boven ↑

Verschillen tussen enkele Bosch wasdrogers

Wasdrogers van Bosch en Siemens komen uit dezelfde fabriek. Vaak heb je dus apparaten die gelijk presteren. Het verschil zit vaak in het design en het bedieningspaneel.
prijsverschillen tussen WTYH8770NL en WTYH7792NL

Vind jij, net als ik, dat de droogprestaties het belangrijkste zijn dan kun je natuurlijk lekker shoppen. Door de goedkoopste van de gelijkwaardige modellen te kiezen, kun je tientallen euro’s besparen.

Dit geldt voor wasmachine én droger. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat de warmtepompdrogers van Bosch vaak net iets duurder zijn dan Siemens. Voor de wasmachines is dit prijsverschil net omgedraaid.

De droogprestaties van de onderstaande modellen zijn gelijkwaardig aan de WTYH8770NL.

 

Terug naar boven ↑

Gebruik in in de dagelijkse praktijk

Er zijn maar weinig ervaringen te vinden van andere kopers die deze WTYH8770NL al langer gebruikt hebben. Als je echter alle technische identieke modellen op één hoop veegt, dan krijg je  meer dan 30 ervaringen. Allemaal kopers die deze wasdroger al langer dan 1 maand in hun bezit hadden.

Dat is interessant, want hiermee krijg je ook een goed beeld hoe het apparaat over langere tijd in de praktijk presteert.

100 % positief:

  • Lage geluidsniveau van 63db
  • Nauwelijks warmte afgifte in de ruime
  • Gebruiksvriendelijk
  • Home Connect bediening
  • Snelle droogprogramma’s
  • Self cleaning condensor

Opmerkingen over:

  • Prijs

Terug naar boven ↑

Mijn oordeel: nieuw, goed maar wel duur

De Bosch WTYH8770NL is een van de nieuwste Bosch wasdrogers uit de Home Professional lijn. Dat zie je ook terug in de functionaliteit. Functies zoals ComfortControl plus, HomeConnect, Duo-tronic maken het een makkelijk te bedienen droger. Het onderhoud wordt beperkt doordat de condensor automatisch schoongemaakt wordt.

Is het voor jou belangrijk dat je een wasdroger (op afstand) via de app kan bedienen? Dan maak je met deze smartdroger een prima keuze. In alle andere gevallen is de Bosch WTW84562NL de grootste concurrent. Ik kies voor de laatste, omdat deze gezien de lagere prijs een betere prijs-kwaliteit levert.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : WTW84562NL warmtepompdroger - €679.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor WTW84562NL warmtepompdroger
Latest updates:
  • €679.00 - 1 December 2017
  • €598.00 - 25 November 2017
  • €599.00 - 24 November 2017
  • €659.00 - 18 October 2017
  • €679.00 - 11 October 2017
  • €659.00 - 23 September 2017
  • €679.00 - 11 September 2017
Since: 11 September 2017
  • Highest Price: €679.00 - 11 September 2017
  • Lowest Price: €598.00 - 25 November 2017
Prijzen zijn bijgewerkt op: 23 januari 2018 11:45 pm (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Betere alternatieven (9 kilo warmtepompdroger)

 

Terug naar boven ↑

Alle Bosch WTYH8770NL aanbiedingen op een rij

Wij verzamelen dagelijks de prijzen en aanbiedingen van winkels. Er is niet één winkel die altijd de goedkoopste is. Het zijn vooral de tijdelijk aanbiedingen die bepalen waar je deze wasdroger voor de laagste prijs vind.

Sinds kort zetten we alle prijzen in een grafiek, zodat je direct ziet of je een goeie deal scoort. Vergeet ook niet onze kortingscode-box boven in deze Bosch WTYH8770NL review.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : Bosch WTYH8770NL - €879.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor Bosch WTYH8770NL
Latest updates:
  • €879.00 - 11 December 2017
  • €887.00 - 9 December 2017
  • €879.00 - 8 December 2017
  • €887.00 - 29 November 2017
Since: 29 November 2017
  • Highest Price: €887.00 - 29 November 2017
  • Lowest Price: €879.00 - 8 December 2017
Prijzen zijn bijgewerkt op: 23 januari 2018 11:45 pm (Info)
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Prijs grafiek voor Bosch WTYH8770NL
Latest updates:
  • €879.00 - 11 December 2017
  • €887.00 - 9 December 2017
  • €879.00 - 8 December 2017
  • €887.00 - 29 November 2017
Since: 29 November 2017
  • Highest Price: €887.00 - 29 November 2017
  • Lowest Price: €879.00 - 8 December 2017

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : Bosch WTYH8770NL - €879.00

 

 

 

Terug naar boven ↑

Bosch WTYH8770NL

Bosch WTYH8770NL
8.4

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10
Terug naar boven ↑

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Condensatievermogen
  • Stil tijdens het droogproces
  • Zelfreinigende condensor
Terug naar boven ↑

Min punten

  • Geen opvallende minpunten
  • Hoge aanschafprijs
Wat wil jij kwijt over deze review?

Vragen en antwoorden