Bosch WTW84562NL review en aanbiedingen

Redactie keuze Bosch WTW84562NL review en aanbiedingen

€668.00

Keuze van de redactie: wehkamp.nlWehkamp
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 0

Alles over prijzen en aanbiedingen

Ben je al zeker dat dit jouw ideale wasdroger is? Hieronder vind je alle prijzen en aanbiedingen van alle grote webwinkels.
Wil je eerst meer weten over deze wasdroger, lees dan onze uitgebreide Bosch WTW84562NL review hieronder.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Bosch WTW84562NL review en conclusie

De Bosch WTW84562NL is in februari 2016 door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste wasdroger uit de test’.  Dat is niet voor niets, want deze Bosch wasdroger levert prima resultaten. Wat maakt deze wasdroger bijzonder en wat zijn de zwakke punten?  In deze Bosch WTW84562NL review, ga ik deze vraag beantwoorden.
Tenslotte laat ik ook enkele alternatieven zien en natuurlijk ga ik op zoek naar de beste aanbiedingen in de verschillende webwinkels.

  • 9 kilo trommel
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel: A++ 
  • Energieverbruik: 259 kWu
  • Kosten droogbeurt: € 0,49
  • Geluid: 64 DB

Wat kun je verwachten in deze review?

  • Opvallende voordelen en nadelen van de Bosch warmtepompdroger?
  • Voor wie is deze wasdroger geschikt?
  • Wat moet je weten, voordat je deze droger gaat kopen?
  • Alternatieven die je ook zeker eens moet bekijken

Bosch WTW84562NL

8.6

Droogresultaat

9.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Plus punten

  • Snelle en zeer goede droogresultaten
  • Energiezuinig
  • Capaciteit van 9 kilo!
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Weinig vocht afgifte naar omgeving

Min punten

  • Deur alleen rechtsdraaiend
  • Handleiding en beschrijving summier

Over Jelle

jelle - wasmachine adviseurVoor WasmachineSale en WasdrogerSale mag ik bijna wekelijks huishoudelijke apparatuur testen en reviewen. Het beste beeld van een apparaat krijg je door deze te gebruiken in het dagelijks leven.

Hieronder lees je mijn bevindingen over deze wasdroger.

Voor wie is dit een goede keuze?

Bedieningspaneel Bosch WTW84562NL verklaard

Eindelijk een wasdroger met een capaciteit van 9 kilo! De trommelcapaciteit van wasmachines worden steeds groter en variëren van 7 kilo tot wel 12 kilo. Dit terwijl de capaciteit van wasdrogers lang op 7 kilo is blijven steken.beste wasdroger uit de test

Gelukkig introduceert Bosch nu een wasdroger met een capaciteit voor 9 kilo was. En dat is niet alles. De droger is ook nog eens direct als ‘Beste  uit de Test’ van de Consumentenbond gekomen. Deze wasdroger past naadloos op een 9 kilo wasmachine. Is de Bosch WTW84562NL  hiermee een prima wasdroger voor elk gezin?

 

Wat moet je weten voor je deze droger gaat kopen?

Als je als winnaar uit de test van de Consumentenbond komt, dan heb je te maken met een prima wasdroger. De droogresultaten die ik ervaren, zijn dan ook zeer goed. Beter dan bijvoorbeeld de eerder geteste AEG T76785NIH.

Ik zelf, maar ook mijn andere redactie collega’s hebben slechts een paar kleine minpuntjes kunnen ontdekken.

Sterke punten:

  • Droogt erg goed
  • Energieverbruik is laag
  • Zelfreinigende condensor
  • Weinig warmte afgifte naar de omgeving
  • Aantrekkelijke prijs

Zwakke punten:

  • Handleiding moet uitgebreider worden
  • Deur is alleen rechtsdraaiend verkrijgbaar

Goede droogresultaten gecombineerd met gebruiksgemakBosch WTW84562NL samengevat in 1 minuut

Tijdens  het gebruiken van de wasdroger in de praktijk vallen mij twee dingen op: alle was wordt echt droog én het gebruiksgemak.

Wat betreft de droogprestaties zul je me op mijn woord moet geloven. Ook dikkere kledingstukken komen goed droog uit de droger. De sensoren in de machine leveren echt goed werk.

Het gebruiksgemak zal ik hieronder uitleggen. Natuurlijk is gebruiksgemak wel wat subjectief, maar met alle faciliteiten waarover de droger beschikt wordt het gebruiken en onderhouden van de droger wel erg gemakkelijk.

  • automatisch condenswaterafvoersysteem
  • zelfreinigende condensor
  • trommelverlichting

Een condenswaterafvoersysteem

Ik vind dat elke wasdroger aangesloten moet kunnen worden op de waterafvoer. Meestal is in de ruimte toch al een water afvoer aanwezig voor de wasmachine.

Gelukkig beschikt deze Bosch over zo’n waterafvoersysteem. Je hoeft dus nooit meer zelf het condenswaterbakje te legen. De machine pompt dit via een slangetje weg in de waterafvoer. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen.

Zelfreinigende condensor

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig. Voorwaarden is wel dat de condensor en de pluizenfilters goed schoon zijn (zie afbeelding bij cijfer 6). Het energieverbruik van elke warmtepompdroger stijgt als de pluizenfilters en condensor vervuild zijn.

Zoals je bij meerdere Bosch wasdroger terug ziet is ook dit topmodel voorzien van een zelfreinigende condensor. Bosch noemt dit de selfcleaning condensor.

In de praktijk heb je hier geen omkijken naar. Met het condenswater wat uit de vochtige kleding komt wordt de condensor schoon gehouden. Hierdoor blijft de wasdroger zuinig met energie tijdens de hele levensduur.

Het enige wat je nog zelf moet doen is het  reinigen van de pluizenfilters na elke droog beurt.

Energieverbruik & voorkomen van slijtage aan kledingBosch-WTW84562NL-energielabel

Deze wasdroger is erg energiezuinig op het energielabel van de wasdroger vind ik een jaarverbruik van 259 kWu (gemeten op basis van 160 droog beurten katoen was per jaar).
Dat betekent dat je de energiekosten maar 1,15 euro per week bedragen als je de droger elke week weer 3 keer gebruikt.

Het lage energieverbruik wordt bereikt met Duotronic. Dat is een sensor die continu een vocht meting uitvoert. Vergelijk het maar met een verwarmingsthermostaat in je kamer. De verwarmingsketel stopt met verwarmen als de temperatuur is bereikt. Dit zelfde principe wordt bereikt met deze sensor. De droger wordt gestopt als de was droog is. Vaak is de was namelijk eerder droog dan de geschatte tijdsduur van de standaard droogprogramma’s van de wasdroger. Hiermee wordt energie bespaart, maar wordt ook slijtage aan kleding voorkomen.

Ik schat dat een gemiddeld gezin niet meer dan 30 euro per jaar aan energie verbruikt. Houd hierbij in het achterhoofd dat de wasdroger een capaciteit heeft van 9 kilo, dan is dit een erg netjes verbruik.

 

Trommelverlichting

Geen top functionaliteit, wel handig. Zo zie je ook in slechter verlichte washokken of alle was uit de droger is gehaald om kreuken te voorkomen. (zie afbeelding bij 3)
Dit alles gaf mij het gevoel: Yes…gewoon een fijne droger in de praktijk.

Hoe lang duren de droogprogramma’s?

De tijdsduur van een droogprogramma is afhankelijk van soort textiel en de vochtigheid van de kleding.

De meeste nieuwe wasmachines centrifugeren minimaal op 1400 toeren.
Als ik dit als uitgangspunt neem, zie je hieronder de gemiddelde droogtijd van een volle en halfvolle droger.

Programma Tijd van droogprogramma

Volle trommel 9 kilo

Tijd van droogprogramma

Halfvolle trommel 4,5 kilo

Kastdroog 133 minuten 82 minuten
Strijkdroog 98 minuten 61 minuten

Gebaseerd op: wasgoed gecentrifugeerd op 1400 toeren in de wasmachine

Bij een wasmachine die minder goed centrifugeert, duurt een droogprogramma al snel 20 minuten langer.  Maak je regelmatig gebruik van een wasdroger, kies dan zeker een wasmachine die uitblinkt in het goed centrifugeren van was.

 

Vragen?…service van Bosch is onovertroffen

Heb je vragen over de wasdroger (en dat kan door de te summiere handleiding) dan is één telefoontje naar Bosch voldoende om je vraag te beantwoorden.
Zoals gezegd het enige minpunt bij deze wasdroger is de te beperkte handleiding. Alle mogelijkheden van de droger zijn maar zeer summier beschreven.

Gelukkig helpt de logische indeling van de knoppen en het display om geen foute keuze te maken….Een aanpassing van een bekend spreekwoord is hier goed van toepassing: een kind kan de was drogen!

 

Conclusie: de beste 9 kilo gezinswasdroger van dit moment

Zoek je een zuinige wasdroger om de klus van het dagelijkse wassen en drogen makkelijker en sneller te klaren? Dan heb je aan deze Bosch droger een prima maatje.

Deze Bosch WTW84562NL review wil ik afsluiten met enkele aanbiedingen. Onze redactie speurt dagelijks naar interessante aanbiedingen en kortingscodes.
Hieronder alle actuele aanbiedingen en kortingsacties op een rij.

 

Alternatieven voor de Bosch WTW84562NL

Onderstaande modellen scoren vooral beter of het onderdeel gelijkmatig drogen, maar zijn dan ook flink duurder.

Betere alternatieven (9 kilo warmtepompdroger)

 

Meld je aan voor je eigen Bosch WTW84562NL aanbieding alert

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : WTW84562NL warmtepompdroger - €668.00

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : WTW84562NL warmtepompdroger - €668.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor WTW84562NL warmtepompdroger
Latest updates:
  • €668.00 - 1 July 2018
  • €649.00 - 24 May 2018
  • €599.00 - 1 May 2018
  • €668.00 - 3 April 2018
  • €650.00 - 26 February 2018
  • €667.00 - 24 February 2018
Since: 24 February 2018
  • Highest Price: €668.00 - 3 April 2018
  • Lowest Price: €599.00 - 1 May 2018

Prijs grafiek voor WTW84562NL warmtepompdroger
Latest updates:
  • €668.00 - 1 July 2018
  • €649.00 - 24 May 2018
  • €599.00 - 1 May 2018
  • €668.00 - 3 April 2018
  • €650.00 - 26 February 2018
  • €667.00 - 24 February 2018
Since: 24 February 2018
  • Highest Price: €668.00 - 3 April 2018
  • Lowest Price: €599.00 - 1 May 2018

 

Veel gestelde vragen over de Bosch WTW84562NL en antwoorden

Er blijft water in mijn condenswaterbakje, terwijl de droger is aangesloten op de waterafvoer

Dit is normaal, omdat de Bosch wasdroger een deel van het condenswater nodig heeft voor de reiniging van de condensor (self cleaning condensor). Hierdoor blijft een kleine hoeveelheid restwater in het afvoerbakje.

Ik hoor vreemde geluiden bij het starten van een droogprogramma. Is dat normaal?

Gedurende verschillende fases van het droogprogramma’s kunnen zoemende,  klik of brom geluiden hoorbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door verschillende activiteiten in de machine en kan geen kwaad.

Het zachte bromgeluid komt meestal van de compressor.

Bij het beluchten van de compressor kan een zoemend geluid ontstaan.

Door het pompen van condenswater naar het bakje hoor je pompgeluiden.

En de klikgeluiden worden vaak veroorzaakt door de automatische reinigingsfunctie van de droger.

Welke kleding mag in de wasdroger?

Op de etiketten in de kledingstukken staat met symbolen welke kleding geschikt is voor de wasdroger.

Hieronder heb ik de verschillende symbolen op een rij gezet.

symbolen-kleding-en-wasdroger

  • twee stippen: geschiktheid voor droogautomaat
  • één stip: drogen met normale temperatuur
  • leeg rondje: Drogen met lage temperatuur

symbolen-kleding-niet in-wasdroger

Niet in de droogautomaat drogen

 

Bosch WTW84562NL

8.6

Droogresultaat

9.0/10

Energieverbruik

8.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Plus punten

  • Snelle en zeer goede droogresultaten
  • Energiezuinig
  • Capaciteit van 9 kilo!
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Weinig vocht afgifte naar omgeving

Min punten

  • Deur alleen rechtsdraaiend
  • Handleiding en beschrijving summier