Beko DR 8534 GX0 review en aanbiedingen

Het merk Beko begint langzaam maar zeker meer bekendheid te krijgen in Nederland. En dat is niet zo gek, want een aantrekkelijke prijs wordt gecombineerd met goede prestaties. Een aantal modellen zijn zelf lange tijd de Beste Koop geweest.

Beko DR 8534 GX0 review

In deze review gaan we eens kijken naar de Beko DR 8534 GX0. Het is een warmtepompdroger waaraan een behoorlijk prijskaartje hangt.
Levert dit model voldoende waarde voor zijn geld? En waar zit het verschil met andere goedkopere wasdrogers van Beko?

De laagste prijzen op een rij

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Beko DR 8534 GX0 review: geen kat in de zak

Bij het voorbereiden van deze review valt de hogere aanschafprijs van deze droger op. Beko is namelijk is namelijk mijn favoriete budgetmerk. Voor een redelijk prijs krijg je bovengemiddelde prestaties. Maar deze wasdroger moet qua prijs concurreren met AEG, Bosch en Siemens.

Hoe gaat dat Beko af? Uit de testbevindingen komen de sterke- en mindere kanten van deze Beko goed naar voren. Hieronder ga ik verder inzoomen op onze testscores.

Eigenschappen Beko DR 8534 GX0

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Condensdroger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 176 kWu (€ 40,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: € 0,32 (=1.43 kWh)
  • Geluid: 66 DB

Inhoud van de review

  • Wat valt op aan deze wasdroger?
  • Vergelijken met 3 concurrenten
  • Meer over het merk Beko
  • Waar vind je de laagste prijs
  • Conclusie: is de DR8534X0  de juiste keus

De Beko DR8534GX0 is een model dat dat goed aansluit op de behoefte van veel gezinnen. De capaciteit van 8 kilo is immers al jaren de meeste verkochte trommelgrootte bij wasdrogers en wasmachines.

Beko DR 8534 GX0

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • Laag energieverbruik A+++
  • Weinig vochtafgite
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • Geluid 66 db

Strijd in de top 10 warmtepompdrogers

In het segment van 8 kilo wasdrogers met een warmtepomp is behoorlijk veel concurrentie. Deze Beko zal het moeten opnemen tegen toppers zoals de AEG T9DE87CSSiemens WT44W562NL en de Bosch WTY87700NL.

Wat valt op als we deze wasdrogers met elkaar vergelijken? In onderstaande tabel leggen we de Beko naast de belangrijkste concurrenten die op dit moment bovenaan staan in de vergelijkingstest van WasdrogerSale.

Beko DR 8534 GX0 AEG T9DE87CS Bosch WTY87700NL
Prestaties Gelijk Gelijk Gelijk
Prijs Duurder Gelijk
Opmerking Nieuw 2018 model, weinig vocht in je huis Erg stil Minder onderhoud condensor
Energie verbruik 176 kWu 176 kWu 232 kWu

De DR8534GX0 presteert uitstekend als het gaat om nauwkeurig en gelijkmatig drogen, energieverbruik en condensatie-efficiency.  Deze drie aspecten zijn belangrijk voor iedereen die frequent gebruik wil gaan maken van de droger.

De condensatie-efficientie laat zien dat Beko een robuuste wasdroger heeft gebouwd die maar weinig vocht afgifte heeft naar de omgeving. Meer dan 91% van het vocht komt in de afvoer of het condensbakje!

Uitleg over het bedieningspaneel

Alleen de waslijn  is nog goedkoper

Energielabel van de Beko verklaard

De tijd dat wasdrogers energie slurpende apparaten zijn, behoorde met de komst van de warmtepompwasdrogers tot het verleden. Maar zelfs binnen deze categorie heb je verschillen en behoort de Beko DR 8534 GX0 tot de meest zuinige energietoppers.

Met een geschat jaarverbruik van 176 kWu (ongeveer 40 euro), is de Beko bijna 25% zuiniger dan bijvoorbeeld de Bosch WTY87700nl. Hier zie je dat ontwikkeling van witgoed niet stil staat. In dit nieuwe 2018-model, zijn weer een aantal nieuwe Beko technieken ingebouwd.

Met RapiDry zelf kiezen tussen snel of zuinig

Ervaringen en oordeel over RapiDry gebruiken

Met RapiDry kun je elke droogbeurt zelf kiezen voor sneller of zuiniger drogen. De keuze mogelijkheid is al langer aanwezig bij wasmachines.

Zelf vind ik deze mogelijkheid altijd handig. Heb je weinig tijd en moet je beddengoed nog droog? Dan kies je voor de snellere Rapidry programma’s op A+ niveau. Heb je de tijd dan kies je de reguliere programma’s, die langer duren maar het apparaat droogt dan op het zuinige label A+++.

Uitleg over RapiDry

Zelf kiezen tussen snel of zuinig is gemakkelijk door simpel weg het gewenste droogprogramma te kiezen.

Eco Gentle? Niks nieuws onder de zon

Dat niet alle nieuwe technieknamen iets nieuws zijn, laat EcoGentle zien. Deze techniek is een andere woord voor warmtepomptechnologie. Beko geeft aan dat je wasgoed hiermee op een lagere temperatuur gedroogd wordt en dat warmte wordt hergebruikt. Klinkt goed, maar dat doen alle wasdrogers met een warmtepomp.

Verschillen en overeenkomsten tussen Beko wasdrogers

Beko produceert verschillende huishoudelijke apparaten: wasmachines, koelkasten, vaatwassers en drogers. Als je specifiek naar witgoed kijkt, dan springen wasdrogers er in positieve zin uit.

Natuurlijk kun je nooit alle modellen van een merk over één kam scheren. Toch kent elk merk onderdelen waar ze sterk in zijn.

Bij Beko zijn dit nauwkeurig droger en een laag energieverbruik.

Hier is Beko goed in:

  • Droogprestatie
  • Laag energieverbruik
  • Weinig vocht afgifte
  • Aanschafprijs

De mindere kanten van Beko:

  • Snelheid
  • Geluid

In vergelijkingstesten wordt vooral gekeken naar prestaties, maar deze zeggen maar weinig over de betrouwbaarheid en tevredenheid in de praktijk. Of een wasdroger een lange levensduur heeft, is maar moeilijk in de praktijk te testen. Gelukkig geven consumentenpanels van kopers hier een goed beeld.

Ervaringen van kopers met Beko

Uit de tevredenheidscijfers van kopers over Beko komt een 7.7 als rapportcijfer. Hiermee is Beko vergelijkbaar met Zanussi en Samsung, maar een stuk beter dan bijvoorbeeld Whirlpool of Indesit. Kopers zijn vooral te spreken over de uitstekende prijskwaliteitverhouding. Hier kan ik me helemaal in vinden. De machines zijn goed en degelijk gebouwd.

Conclusie: een uitstekende 8 kilo droger

linde van wasdrogersale.nlAan de Beko DR 8534 GX0 hangt een behoorlijk prijskaartje. Maar als je de prijs/kwaliteit vergelijkt met de alternatieven hieronder, is het nog steeds een interessante keuze.

Op gebied van droogprestaties,  condensatie-efficiëntie en het lage energieverbruik, wordt de concurrentie voorbij gestreefd.

Als belangrijkste minpunt noem ik het geluidsniveau. Met 66 decibel ligt dat wat hoger dan andere warmtepompdrogers in onze top 10.

Ondanks dit minpunt ben ik erg tevreden. Voeg hier de betrouwbaarheid van Beko aan toe en je weet dat je een top wasdroger in huis haalt.

Prijzen en aanbiedingen

In welke winkels vind je de laagste prijzen? Hieronder check je direct de laatste wasdroger aanbiedingen in de desbetreffende winkel. In onze kortingsbox vind je de laatste acties en kortingsdeals.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : Beko warmtepompdroger DR8534GX0 - €699.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor Beko warmtepompdroger DR8534GX0
Latest updates:
  • €699.00 - 17 September 2018
  • €700.00 - 15 September 2018
  • €699.00 - 13 September 2018
  • €699.95 - 6 September 2018
  • €700.00 - 4 September 2018
Since: 4 September 2018
  • Highest Price: €700.00 - 4 September 2018
  • Lowest Price: €699.00 - 13 September 2018

Alternatieven voor de Beko

Als je nog niet zeker bent of de Beko DR 8534 GX0 de juiste keuze is, bekijk en vergelijk dan eens onderstaande warmtepompdrogers.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T9DE87CS

AEG T9DE87CS
87.00
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
85
Prijzen en aanbieding
2

Beko DR 8534 GX0

Beko DR8534GX0
87.00
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding
3

Bosch WTY87700NL

Bosch WTY87700NL review - uitgebreid bekeken
87.00
Lees complete review
Droogresultaat
80
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding

Beko DR 8534 GX0

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • Laag energieverbruik A+++
  • Weinig vochtafgite
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • Geluid 66 db