Beko DH7533RXW review – testscores

Lage prijs Beko DH7533RXW review – testscores

€449.00

Keuze van de redactie: bol.combol.com
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 0

In een druk gezin is het hebben van een wasdroger geen overbodige luxe. En doordat warmtepompdrogers goedkoper worden, wordt het voor een grotere groep betaalbaarder. Deze Beko is zo’n droger in de lage prijsklasse. In deze Beko DH7533RXW review ga ik kijken hoe de prestaties zijn van deze machine.

Prijzen en aanbiedingen

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Beko DH7533RXW review: hoe presteert deze goedkope wasdroger?

De Beko DPU7380X is al langere tijd onze favoriete 7 kg warmtepompdroger. Ik ben daarom erg benieuwd of dit nieuwere model uit 2017 ook zo’n goede prestaties laat zien. Maar eerst een korte introductie met de belangrijkste functies en eigenschappen.

Beko DH7533RXW review en testscores

Eigenschappen Beko DH7533RXW

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energieverbruik: 158 kWu (€ 36,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: € 0,29 (=1.25 kWh)
  • Geluid: 65 DB
  • Gebruiksaanwijzing / handleiding

Inhoud van de review

  • Is een goedkope wasdroger duurkoop?
  • Meer over het merk Beko.
  • Belangrijke pluspunten en minpunten.
  • Welke alternatieven moet je ook kennen?
  • Conclusie en een overzicht van aanbiedingen

Drogen met de Beko

Tijdens het schrijven van deze review is de ‘Russische beer’ in Nederland. Een week matige tot strenge vorst. Dat is het moment dat je een wasdroger écht waardeert, zeker in een gezin met jonge kids. Een wasdroger zorgt ervoor dat je het gevecht met de wasmand wint en houdt daarnaast de woning zoveel mogelijk vochtvrij.

Deze Beko is een vrij nieuw model. Wat direct opvalt is de grote deur, waardoor in en uitladen van beddengoed niet leidt tot een gevecht. Dit is gedurende de hele levensduur handig.

In de brochures vind je een hoop interessante namen van technieken. Daarover later meer.

  • AquaWave-technologie: beschermende trommelstructuur…huuhh;-)
  • EcoGentle: energie besparen
  • OptiSense: drogen met sensoren

Maar het draait natuurlijk vooral om goed en gelijkmatig drogen. De onderstaande reviewscores laat alle plus- en minpunten zien.  Natuurlijk zal ik deze hieronder nog verder toelichten.

Beko DH7533RXW

8.3

Droogresultaat

6.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Prijs
  • Lage energiekosten
  • Gebruiksgemak

Min punten

  • Gelijkmatig drogen

Alle noodzakelijke droogprogramma's op de BekoHet vullen van de trommel is een fluitje van een cent. Een lading handdoeken, spijkerbroeken en sportkleding is na 1:40 uur kastdroog. De machine geeft een geluidssignaal als het programma doorlopen is. Geen snelheid records, maar zeker wel een subtopper.

Wat toch wel wat teleurstelt is het droogresultaat. Dikke kledingstukken vormen een moeilijke uitdaging voor deze droger. Hier zie je toch verschil met de duurdere wasdrogers van Miele en Bosch.

Deze nieuwe Beko is voorzien van verschillende technieken met fancy namen. Hierover kan ik kort zijn: allemaal Beko namen voor technieken die we ook bij andere merken terug zien.

AquaWave-technologie

Met Aquawave-technologie wordt de trommelstructuur en de wasgoedlifters in de trommel bedoeld. Beko geeft aan dat het wasgoed met een golfvormige beweging wordt gedroogd. Hierdoor beschadigt het wasgoed niet en wordt het gelijkmatig over de trommel verdeeld, zodat ieder kledingstuk de ruimte krijgt om goed te drogen.

Deze honingraatstructuur kennen we ook van andere merken. Ik heb zelf nog nooit een onderzoek of test gezien die aantoont dat de structuur daadwerkelijk slijtage vermindert. Maar goed, baat het niet, dan schaadt het ook niet.

EcoGentle

Als ik lees wat EcoGentle doet, dan lees ik simpel weg de eigenschappen die bij de warmtepomptechniek horen. Alle warmtepompdrogers, drogen op lagere temperaturen en hergebruiken de warmte.

Dat neemt niet weg dat de Beko DH7533RXW erg efficiënt met energie omgaat, zoals je verder in deze test kan lezen. En uiteraard is het een feit dat door het drogen op lagere temperaturen minder slijtage zal optreden.

OptiSense

Tenslotte de OptiSense-techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat door middel van sensoren de droger kan bepalen hoe lang het droogproces moet duren. Niet meer een vaste tijd drogen, maar meten of de was al het gewenste droogte niveau heeft bereikt.

Deze functie zie je terug op het display, waarop de geschatte droogtijd staat. Dit is een schatting die tijdens het drogen wordt aangepast. Vaak zal de was in een korter tijdsbestek gedroogd worden dan de tijd die in eerste instantie in het display verschijnt. Dit zijn de sensoren van OptiSense in praktijk.

 

Gebruiksgemakuitleg bij gebruiksgemak

Gebruiksvriendelijkheid en bedieningsgemak zijn deels subjectief. Maar als je veel apparaten beoordeelt, dan weet je wel wat handig en beter is dan de concurrentie.

Ik vind deze droger erg vriendelijk in gebruik. De meegeleverde waterslang was bij installatie makkelijk aan te brengen, waardoor je de machine direct op de waterafvoer aansluit. Het blijft handig, want op deze manier hoef je de waterbak niet te legen.

De grote deuropening heb ik al eerder genoemd: niet revolutionair maar wel fijn tijdens het gebruik.

Het display is duidelijk en de droogprogramma’s zijn snel in te stellen met een draaiknop en druktoetsen. De Beko geeft een signaal als de condensor of het pluizenfilter moet worden schoongemaakt. Het schoonmaken van de filters is goed te doen.

Prettig is ook de verlichting in de trommel, zodat snel te zien is of er nog wasgoed in de trommel zit.

 

Lage aanschrijfprijs en lage energiekosten

Lage aanschaf en gebruikskostenEen grote plus van deze droger is het lage energieverbruik. Een energielabel A+++ met een gemiddeld jaarverbruik van slechts 158 kWh. Omgerekend in euro’s komt dit neer op zo’n 36 euro.  De Consumentenbond schat het werkelijk verbruik voor een gemiddeld gezin nog eens een stuk lager in. Dat maakt deze Beko tot een van de goedkoopste apparaten, zowel als je kijkt naar aanschafprijs als naar de jaarlijkse gebruikskosten.

Het lage energieverbruik wordt mogelijk door ProSmart Inverter-motor. Deze motor heeft een wrijvingsloze werking, waardoor ook minder onderhoud nodig is. De motor helpt ook het geluidsniveau (aantal decibel) naar beneden te brengen.

 

Ervaringen van andere kopers

Beko is nog niet zo bekend in Nederland. Dat zal zeker veranderen, want het is een betrouwbaar budget merk. Ik hoor van veel (ver)kopers positieve ervaringen over Beko. In dit ConsumentenPanel lees je meer informatie over ervaringen van kopers over Beko.

Positief:

  • Lage prijs
  • Lage gebruikskosten
  • Goed geïsoleerde apparaten (weinig condensatie naar de omgeving)
  • Goede prijs/kwaliteit

Opmerkingen over:

  • Weinig innovatie / gadgets
  • Prestaties liggen veelal in de middenmoot

Conclusie: warmtepompwasdroger met een goede prijs/kwaliteit

Deze wasdroger behoort niet tot de absolute top, maar gezien de prijs mag je dat ook niet verwachten.

Als je alleen kijkt naar droogprestaties, dan komt deze Beko tekort om echte topper te zijn. Maar de 16 droogprogramma’s zijn wel extreem zuinig, de machine is behoorlijk stil en snel. En natuurlijk niet te vergeten is het een van de goedkoopste warmtepomp wasdrogers van dit moment.

Tijdens het drogen zal de machine niet opvallen door zijn geluidsniveau. Dit is met 65 decibel gewoon goed, waardoor je ook ’s avonds laat deze wasdroger aan het werk zetten.

Het merk Beko bewijst voor mij steeds meer dat het een betrouwbaar budget merk is, wat je met een gerust hart kunt kiezen. Wat mij betreft krijgt het de voorkeur boven andere budgetmerken, zoals Whirlpool en Indesit. Verwacht een machine die zonder poes-pas zijn werk doet.

Waar is de Beko DH7533RXW in de aanbieding?

De concurrentie in witgoed is groot. Dat zie je ook tussen de verschillende webwinkels. Acties, aanbiedingen en kortingen volgen elkaar snel op. Er is niet één winkel die altijd de goedkoopste is. Met onderstaande linkjes check je snel acties en aanbiedingen. En natuurlijk hebben we ook altijd zelf wel een WasdrogerSale kortingscode.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : Beko DH7533RXW - Warmtepompdroger - €449.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor Beko DH7533RXW - Warmtepompdroger
Latest updates:
  • €449.00 - 13 August 2018
  • €459.00 - 11 August 2018
  • €449.00 - 16 July 2018
  • €493.58 - 14 July 2018
  • €449.00 - 14 July 2018
  • €493.58 - 12 July 2018
  • €490.00 - 9 July 2018
  • €494.00 - 5 July 2018
Since: 28 February 2018
  • Highest Price: €499.00 - 26 March 2018
  • Lowest Price: €394.00 - 4 May 2018

Prijs grafiek voor Beko DH7533RXW - Warmtepompdroger
Latest updates:
  • €449.00 - 13 August 2018
  • €459.00 - 11 August 2018
  • €449.00 - 16 July 2018
  • €493.58 - 14 July 2018
  • €449.00 - 14 July 2018
  • €493.58 - 12 July 2018
  • €490.00 - 9 July 2018
  • €494.00 - 5 July 2018
Since: 28 February 2018
  • Highest Price: €499.00 - 26 March 2018
  • Lowest Price: €394.00 - 4 May 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : Beko DH7533RXW - Warmtepompdroger - €449.00

 

Beko DH7533RXW

8.3

Droogresultaat

6.5/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Prijs
  • Lage energiekosten
  • Gebruiksgemak

Min punten

  • Gelijkmatig drogen