AEG T9DE87CS review en actuele aanbiedingen

Test resultaten met pluspunten en minpuntenDe wasmachines en wasdrogers van AEG bevinden zich vaak in de hogere prijsklasse. Zo ook de AEG T9DE87CS uit deze review. Is zo’n duurdere AEG warmtepompdroger zijn prijs waard?

Ben je al zeker, dat dit jouw ideale wasdroger is? Ga dan snel naar deze aanbiedingen. Anders lees eerst al mijn ervaringen.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

AEG T9DE87CS review: onze favoriete 8 kilo wasdroger van dit moment

Er zijn al lange tijd zeer goed presterende warmtepompdrogers met een capaciteit van 8 kilo verkrijgbaar.  De Bosch WTY87700NL en Siemens WT47Y700NL worden nog vaak als winnaar uitgeroepen, maar beiden dateren alweer uit 2013.

AEG T9DE87CS review met alle testscores

Deze AEG T9DE87CS streeft deze eerdere winnaars op een aantal belangrijke onderdelen voorbij. De sterke punten die naar voren komen zijn betere droogprestaties, een lager energieverbruik en minder geluid tijdens het drogen. En het is juist deze combinatie die voor velen belangrijk is bij het kiezen van een wasdroger.

Eigenschappen AEG T9DE87CS

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energieverbruik: 176 kWu (€ 40,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: € 0,30 (=1.30 kWh)
  • Geluid: 63 DB

Inhoud van de review

  • Testscores en bevindingen
  • Opvallende pluspunten en minpunten
  • Goedkopere alternatieven
  • Conclusie en eindoordeel
  • Actuele acties en aanbiedingen op een rij

AEG T9DE87CS

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • drogen
  • energieverbruik
  • onderhoud

Min punten

  • gebruik symbolen display
  • geen stoomfunctie

 

Eenvoudige en gemakkelijke bediening

Om de eerste wasmand katoen te drogen, is het lezen van de handleiding niet nodig. De knoppen op bedieningspaneel zijn duidelijk.

Snel startgids instructie AEG T9DE87CS

  1. Met het drukken op de Aan/Uit-knop wordt het bedieningspaneel actief.
  2. Vervolgens kun je met de draaiknop een droogprogramma kiezen. De verwachtte droogtijd is puur een indicatie en wordt na het starten nog aangepast.
  3. Met de optieknoppen kun je het geselecteerde programma nog wat aanpassen.
  4. Na het drukken op de Start-knop gaat de AEG aan de slag.

Kortom eenvoudige en logische stappen. Het is vervolgens wachten tot op het display de ‘0’ verschijnt en het zoomgeluid. Klaar is kees, maar nog wel het pluizenfilter schoonmaken. Dit onderhoud is een fluitje van een cent. Het pluizenfilter is makkelijk bereikbaar en is snel weer schoon.

Een volle trommel wordt in 1:50 uur gedroogd. Geen snelheidsrecord, maar drogen doet hij als de beste. Ook moeilijke delen van kledingstukken zijn droog. Hiervoor draait de trommel tijdens het drogen zowel links als rechtsom, waardoor het in elkaar draaien van was wordt voorkomen.

9000 serie met FiberPro techniek

Dit is de eerste AEG uit de 9000-serie. Machine uit deze serie zijn voorzien van FiberPro. Over de techniek is maar weinig informatie te vinden. De fabrikant heeft aan dat door FiberPro extra nauwkeurig wordt gedroogd, omdat de warmte verdeeld wordt.

Uiteindelijk heb ik wat meer informatie gevonden via AEG-Duitsland. FiberPro werkt vooral bij de MIX-XL droogprogramma’s. Bij deze programma’s kan je katoen en synthetisch wasgoed mixen en wordt het droogproces afgestemd om deze verschillende soorten textiel.

Ik geef toe dat het nog wazig klinkt, maar belangrijker is dat de droogresultaten aantonen dat het werkt. Aanvullende informatie  die ik over de FiberPro-functie krijg, zal ik uiteraard aanvullen.

Pluspunten en minpunten van de AEG wasdroger

De gereviewde wasdroger is een van de vlaggenschepen van AEG. Alles technieken en functies die de fabrikant kan leveren zitten er op. Alleen de stoomfunctie ontbreekt, maar dat is bij een droger geen groot gemis. Op de website van AEG vind je meer informatie over de belangrijkste verschillen tussen alle series.

Eenvoudig schoonmaken van pluizenfilter

Bij een wasdroger met warmtepomp is het belangrijk dat de condensor en het pluizenfilter altijd vrij zijn van pluizen. Het goed schoonhouden van het pluizenfilter is een ‘must’, anders wordt het energieverbruik snel hoger.

Het schoonmaken van het fijn filter is een eenvoudig klusje en kan snel worden uitgevoerd. Helaas is de condensor bij AEG nog steeds niet zelfreinigend. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie zal de condensor eenmaal per kwartaal met de stofzuiger schoon gemaakt moeten worden. Om te voorkomen dat je dit vergeet krijg je hiervoor een waarschuwing op het display. Ik adviseer dan ook om de luchtcirculatiesleuven mee te nemen.  Met dit onderhoud zorg je dat de warmtepompdroger energiezuinig blijft en verleng je de levensduur.

Onderhouden en schoonmaken pluizenfilter

Omdat het stofzuigen van de condensor maar een paar keer per jaar nodig is, is het wellicht geen groot probleem. Toch lossen Siemens en Bosch dit beter op met hun zelfreinigende condensor. Het zal wel een kwestie van patenten zijn, dat andere fabrikanten deze techniek nog niet hebben overgenomen.

Een van de zuinigste wasdrogers

Laag geluidsniveau van 63 decibel

Het energieverbruik is erg laag, zowel met een volle trommel als met een halve belading. In de trommel zitten sensoren die continue het vochtpercentage en de temperatuur meten. Aeg noemt dit Prosense.

Het daadwerkelijk verbruik is afhankelijk van de hoeveelheid en het restvochtpercentage van het wasgoed dat je in de trommel stopt.

Heb je een wasmachine die centrifugeert op 1400 toeren per minuut, dan mag je uitgaan van de verbruikscijfer in de onderstaande tabel. Hiermee is de Aeg T9DE87CS een van de zuinigste warmtepompwasdrogers met een trommel voor 8 kg kleding.

Verbruik in kWU en euro’s
Volle trommel met 8 kilo katoen was 1,30 kWu (ongeveer 30 cent)
Half volle trommel met 4 kilo katoen was 0,76 kWu (ongeveer 17 cent)

63 db: de helft minder geluid

Bij de meeste apparaten ligt het geluidsniveau rond de 66 decibel. Deze AEG beperkt het geluid tijdens het drogen tot 63 db. Het verschil lijkt klein, maar weet dat elke 3 decibel het geluidsniveau verdubbeld.

Wil je een stille droger, dan is op dit model een van de beste keuzes.

Symbolen maken het soms lastig

Minpunt is het gebruik van symbolen op de displayNatuurlijk heb ik ook enkele minpunten, zoals het gebruik van symbolen op het display. Niet alle symbolen zijn direct herkenbaar. Wat mij betreft mag er meer in gewone tekst worden gecommuniceerd op het display van het bedieningspaneel.

In de onderstaande afbeelding vind je een aantal symbolen die op het display verschijnen om iets duidelijk te maken.

Persoonlijk hou ik meer van gewone mensentaal, maar dat is een kwestie van smaak.

Conclusie en oordeel

Als je objectief kijkt en vergelijkt, dan is deze wasdroger een van de beste die je op dit moment kan krijgen. Dankzij de zeer goede droog prestaties en het lage energieverbruik heeft de AEG op dit moment onze nr.1 positie veroverd.

Kleine minpunten zijn er ook, maar deze zullen voor de meeste gebruikers geen heet hang ijzer zijn.

Jammer is dat dit nieuwe model nog vrij prijzig is. Maar zoals je hieronder ziet is dit model is veel webwinkels te vinden. Hierdoor zijn er regelmatig kortingsacties.

Overzicht van aanbiedingen en kortingsacties

Deze AEG T9DE87CS review wil ik afsluiten met een overzicht van prijzen, acties en aanbiedingen. Vergelijken van prijzen heeft zeker zin. Op moment van schrijven, is er meer dan € 120,- verschil tussen webwinkels. En wil je nog meer korting, gebruik dan onze eigen exclusieve kortingscode, waarmee je direct kassakorting krijgt.

Op dit moment zijn dit de winkels met de laagste prijzen.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : AEG T9DE87CS - €899.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor AEG T9DE87CS
Latest updates:
  • €899.00 - 21 September 2018
  • €929.00 - 18 September 2018
  • €999.00 - 10 September 2018
  • €867.00 - 8 September 2018
  • €999.00 - 7 September 2018
  • €867.00 - 6 September 2018
  • €998.00 - 26 July 2018
  • €999.00 - 30 June 2018
Since: 30 June 2018
  • Highest Price: €999.00 - 30 June 2018
  • Lowest Price: €867.00 - 6 September 2018

Belangrijkste alternatieven

Eerder dit jaar heb ik al naar de goed presterende AEG T8DE86ES gekeken, maar deze AEG T9DE87CS doet er toch nog een schepje bovenop. Minder vochtafgifte naar de omgeving en één decibel minder geluid zal je zeker waarderen.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)
Tip - Meer informatie doorloop onze keuzehulp wasdroger kiezen .

AEG T9DE87CS

8.7

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

7.5/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Plus punten

  • drogen
  • energieverbruik
  • onderhoud

Min punten

  • gebruik symbolen display
  • geen stoomfunctie