AEG T8DE86ES review

AEG T8DE86ES review

€729.00

Keuze van de redactie: bcc.nlBcc
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 1

Alles over prijzen en aanbiedingen

Elke dag controleren we twee keer de laagste prijzen van de AEG T8DE86ES.
Hieronder het overzicht met actuele prijzen van alle grotere webwinkels. Bekijk zeker ook onze kortingscode onder de prijsvergelijker. Hiermee krijg je nog een extra korting aan de kassa.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl €30 kortingscode op wasdrogers

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer

Klik voor onze AO.nl kortingscode

AEG T8DE86ES review: is de AEG zijn prijs waard?

AEG is voor veel mensen een betrouwbaar merk. Enkele van hun modellen wasmachines en wasdrogers kunnen zich meten met de top. De prijzen van de apparaten behoren meestal tot het hogere segment zo ook voor deze 8 kilo warmtepompdroger. Is de wasdroger zijn prijs waard of kun je beter voor een andere droger gaan. Deze uitgebreide AEG T8DE86ES review geeft antwoord.

In deze beoordeling geef ik een opsomming van van alle pluspunten, maar ook de de minder sterke kanten van deze warmtepompdroger. Afhankelijk wat jij belangrijk vind, kun je dan zelf bepalen of  deze AEG past bij jouw wensen. Ben je nog niet zo thuis in de wasdroger wereld, lees dan eens de achtergrondartikelen kopen van een wasdroger.

AEG T8DE86ES review met alle plussen en minnen

 

Eigenschappen AEG T8DE86ES

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Condens droger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 177 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,95  (=1.47 kWh)
  • Geluid: 65 DB
  • AEG T8DE86ES handleiding

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Hoe goed droogt de AEG een volle trommel?
  • Overzicht van de plus- en minpunten van de AEG T8DE86ES
  • Wat zeggen andere kopers?
  • Welke andere modellen zijn technisch identiek?
  • Conclusie en advies: kopen of niet

 

De plussen en minnen van de AEG wasdroger

AEG T8DE86ES

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Stille wasdroger

Min punten

  • Langere tijdsduur drogen
  • Afgifte warmte/vocht omgeving

AEG 8000 serie - top modellen

Deze 8 kilo warmtepompdroger behoort tot de top serie van de AEG wasdrogers.  Dat zie je niet alleen aan de prijs, maar ook aan de functionaliteit zoals AbsoluteCare en Sensidry.

Qua design is het een mooie droger met een behoorlijk grote deuropening  van 31,5 centimeter hoog en 38 centimeter breed.

De wasdroger wordt standaard afgeleverd met de draairichting van de deur naar de link. Echter, dit kun je (later) aanpassen.
Dit is vooral handig als de AEG rechts tegen de muur komt te staan.

 

Gelijkmatig drogen valt wat tegen

Veel droogprogramma, maar niet erg snelDeze AEG droger beschikt over 10 programma’s.

  • Katoen
  • Synthetica
  • Mix
  • Wol
  • Zijde
  • Strijkvrij
  • Beddengoed
  • Sportkleding
  • Outdoor
  • Dekbed

Meer dan voldoende droogprogramma’s die je zeker niet allemaal zal gebruiken. Ik heb gekozen voor een volle trommel katoen.
Bij het drogen in de praktijk vallen me een aantal dingen in minder positieve zin op.

Als eerste de duur van het katoen droogprogramma. Een volle trommel duurt al gauw 1:20 uur. Dat is bijna een half uur langer als andere warmtepompdrogers uit onze test.
Verder merk ik dat dikkere moeilijke kledingstukken nog iets vochtig aanvoelen. Dat is jammer, want dat doet de concurrentie beter.

Positief is wel dat de was minder gekreukt uit de trommel komt, dan andere drogers. Verder heeft deze AEG nog meer sterke troeven in handen, namelijk de zeer lage gebruikskosten.

 

Lage gebruikskosten in de dagelijkse praktijk

Lage gebruikskosten: een jaar drogen voor 22 euro

Een van de sterke punten van deze AEG warmtepompdroger zijn de lage gebruikskosten. Op het energielabel zien we 176 kWu per jaar (ongeveer 40 euro), maar de Consumentenbond maakt meer realistische inschatting. Zij hebben berekend dat een gemiddeld huishouden voor 22 euro een jaar lang de was kan drogen met deze T8DE86ES.

 

Gebruiksgemak maakt huishouden net iets leuker

Er zullen maar weinig mensen zijn die wassen en drogen als hobby hebben. Daarom is aandacht voor gebruiksgemak iets wat je zeker moet meenemen als je een droger gaat kopen.

Elke wasdroger vergt onderhouden, zoals het schoonmaken van de pluizenfilter en de condensor. Als dit gemakkelijk kan, dan heb je hier tijdens de hele levensduur van het apparaat plezier van. Verder zorgt een schoon filter voor lagere energiekosten.

Als je de AEG T8DE86ES gebruikt, dan valt op dat AEG veel aandacht heeft besteed aan het gebruiksgemak.

Op het display op deze droger, krijg je tijdens het drogen te zien hoever het programma is gevorderd is, inclusief de nog resterende tijdsduur. Je krijgt een geluidssignaal als de machine klaar is.

Verder krijg je een signaal als het pluizenfilter gereinigd moet worden of de condensbak geleegd moet worden. Ik zou trouwens adviseren om deze aan te sluiten op de waterafvoer. Je hoeft dan nooit meer zelf het condenswaterbakje te legen.

Helaas beschikt de machine niet over een zelfreinigende condensor, zoals veel Bosch en Siemens condensdrogers. Gelukkig valt dit onderhoud mee en is dit klusje vrij snel gebeurd.

De begintijd kan worden uitgesteld met maximaal 20 uur en op zo’n topmodel mag verlichting in de trommel niet ontbreken.

 

AEG technieken in normale mensentaal

Elke fabrikant heeft zijn eigen naam voor technieken in de wasdroger. AEG schermt met mooie namen zoals AbsoluteCare, Sensidry, Prosense, ÖKOFloW en ProSteam.
Ik ga binnenkort een specifieke pagina over AEG wasdrogers maken, waar ik in normale mensentaal ga uitleggen wat deze technieken betekenen en of ze ook echt uniek zijn.

Hieronder alvast enkele video’s die de technieken in beeld brengen.

Video's over AEG wasdroger techniek

Uitleg over Sensidry

Dankzij de SensiDry technologie wordt de kleding ook gedroogd op lagere temperaturen. Hierdoor bespaar je energie en loopt de was veel minder kans op beschadigingen.

Uitleg over AbsoluteCare

Deze droger beschikt over AbsoluteCare technologie die in de gaten houdt wat voor was er in de trommel zit. Vervolgens worden de trommelbewegingen hierop aangepast. Hierdoor krijgt elke soort was de juiste behandeling en wordt er effectiever gedroogd, alsook de kwaliteit van de was wordt gewaarborgd.

 

Verschillen tussen de AEG T8DE86ES en  AEG T8DE86CS

Er zijn een aantal modellen AEG drogers die als twee druppels (condens) water 😉 op elkaar lijken.
Bekijk maar een de verschillende tussen de AEG T8DE86ES en AEG T8DE86CS

Verschillen tussen T8DE86ES en T8DE86CS

Er zijn nog meer AEG drogers die technisch identiek zijn en dus gelijkwaardig presteren.

  • AEG T8DB84GW
  • AEG T8DB84EW
  • AEG T8DE84EW

 

Kopers zijn meer dan tevreden!

Een beoordeling van een droger wordt sterker als deze ondersteund wordt door gelijksoortige ervaringen van anderen.
Daarom heb ik ook eens gekeken wat andere kopers als meest opvallende eigenschap van deze wasdroger noemen.

De AEG T8DE86ES wordt als een zeer stille wasdroger gezien.
83% van 32 kopers ervaringen
Bijna 9 van de 10 kopers zijn erg tevreden en zouden deze wasdroger aanbevelen aan vrienden/bekenden. Dit toont aan dat de praktijk ervaringen met deze warmtepompdroger erg goed zijn.
87% van 32 kopers ervaringen
Meer dan 9 van de 10 kopers, waarderen de gemakkelijke bediening en het gebruiksgemak.
93% van 32 kopers ervaringen

 

Conclusie: er zijn betere 8 kilo wasdrogers

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlDe grote vraag was of deze droger het geld waard is, aangezien je voor deze droger een wat hoger bedrag kwijt bent.

Gebleken is dat deze droger een aantal pluspunten heeft. Vooral de lage gebruikskosten en de eenvoudige bediening zal je zeker waarderen. Ook is de AEG een stille wasdroger wat zeker aangenaam is.

Toch valt voor mij de AEG door de mand door het mindere gelijkmatig drogen en de langere droogtijden. Het drogen is zeker niet slecht, maar voor een topmodel voor deze prijs ligt de lat nu eenmaal hoger. Daarom vind ik de prijs/kwaliteit toch wat teleurstellend. Er zijn op dit moment betere wasdrogers te koop.

 

Alternatieven die je ook zeker moet bekijken

Uit onze vergelijkingstesten komen een aantal apparaten die over de gehele linie met kop en schouder boven de rest uitsteken.
Hieronder een drietal 8 kilo warmtepomp wasdrogers die je zeker eens moet bekijken. Ze scoren op alle testonderdelen erg goed.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

 

Alle AEG T8DE86ES aanbiedingen

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : AEG AbsoluteCare warmtepompdroger T8DE86ES - €729.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor AEG AbsoluteCare warmtepompdroger T8DE86ES
Latest updates:
  • €729.00 - 1 October 2018
  • €389.00 - 30 September 2018
  • €939.00 - 29 September 2018
  • €499.00 - 29 September 2018
  • €469.00 - 28 September 2018
  • €939.00 - 26 September 2018
  • €469.00 - 25 September 2018
  • €499.00 - 24 September 2018
Since: 7 May 2018
  • Highest Price: €1,175.00 - 23 July 2018
  • Lowest Price: €369.00 - 8 August 2018

Prijs grafiek voor AEG AbsoluteCare warmtepompdroger T8DE86ES
Latest updates:
  • €729.00 - 1 October 2018
  • €389.00 - 30 September 2018
  • €939.00 - 29 September 2018
  • €499.00 - 29 September 2018
  • €469.00 - 28 September 2018
  • €939.00 - 26 September 2018
  • €469.00 - 25 September 2018
  • €499.00 - 24 September 2018
Since: 7 May 2018
  • Highest Price: €1,175.00 - 23 July 2018
  • Lowest Price: €369.00 - 8 August 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : AEG AbsoluteCare warmtepompdroger T8DE86ES - €729.00

 

AEG T8DE86ES

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Laag energieverbruik
  • Stille wasdroger

Min punten

  • Langere tijdsduur drogen
  • Afgifte warmte/vocht omgeving