AEG T8DE84EW review en aanbiedingen

AEG T8DE84EW review en aanbiedingen

€679.00

Keuze van de redactie: wasdrogerstore.nlWasdrogerstore
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 1

Alles over prijzen en aanbiedingen

De AEG T8DE84EW is bij veel webwinkels verkrijgbaar. Dagelijks checken we twee keer alle prijzen en zoeken we naar aanbiedingen en kortingscodes.
Hieronder vind je een overzicht met alle actuele prijzen. Onder de prijsvergelijker staan enkele exclusieve aanbiedingen en kortingen.


Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl €30 kortingscode op wasdrogers

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer

Klik voor onze AO.nl kortingscode

Uitgebreide AEG T8DE84EW review met onze bevindingen

Jaarlijks worden 320.000 wasdrogers verkocht in Nederland. De meerderheid is hiervan een wasdroger met een warmtepomp. Zo’n energiezuinige wasdroger is al snel 60% energiezuiniger dan de conventionele condensdroger. In deze AEG T8DE84EW review ga ik uitzoeken of deze AEG een goede wasdroger is.

AEG T8DE84EW review door de redactie

 

Eigenschappen AEG T8DE84EW

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Condens droger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 235 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,46  (=1.99 kWh)
  • Geluid: 66 DB

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Wanneer moet je kiezen voor deze AEG wasdroger?
  • Wat zijn de plussen en minnen?
  • Actuele AEG T8DE84EW aanbiedingen en deals
  • Conclusie, advies en mogelijke alternatieven

 

Opvallende sterke- en zwakke punten

Deze AEG is in 2016 op de markt gekomen, samen met een aantal modellen die technisch identiek zijn.  Zo is bijvoorbeeld de AEG T8DB84GW technisch identiek qua prestaties. De verschillen zitten vooral in het uiterlijk, zoals een RVS look op het bedieningspaneel.

AEG T8DE84EW

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Droogprestaties
  • Snel (bij volle trommel)
  • Zeer energiezuinig
  • Interessante prijs

Min punten

  • Geen zelfreinigende condensor

 

Uitblinker in gelijkmatig drogen

nut van AbsoluteCare - veilig drogen

De AEG T8DE84EW is een uitblinker als het op gelijkmatig drogen aankomt. In de laatste test van de Consumentenbond, zie ik deze AEG droger terug op een gedeelde 3e plaats. De vergelijkingstesten van andere test-instituten bevestigen dit sterke punt.

Bijzonder is het AbsoluteCare bescherming in de AEG wasdroger. Afhankelijk van van het gekozen droogprogramma, wordt de beweging en aansturing van de trommel gevarieerd, zodat kleding veel beter slijtage wordt beschermd. Katoen wordt dus anders gedroogd dan bijvoorbeeld wol en synthetische was. Dit werkt zo goed, dat de AEG T8DE84EW het Woolmark keurmerk heeft.

Uitleg over AEG AbsoluteCare

Kledingstukken worden beter beschermd tegen krimp, kreuk of vormverlies tijdens het drogen. AEG AbsoluteCare past draairichting, trommelsnelheid en temperatuur aan op het materiaal van de kledingstukken.

Het is dus erg belangrijk om het juiste droogprogramma te kiezen om optimaal gebruik te kunnen maken van AbsoluteCare. Op de wasdroger vind je de volgende droogprogramma’s:

  • Katoen10 droogprogramma's beschikbaar
  • Synthetica
  • Mix
  • Wol
  • Zijde
  • Strijkvrij
  • Beddengoed
  • Sportkleding
  • Outdoor
  • Dekbed

 

De modellen van AEG en Bosch/Siemens blinken uit in gelijkmatig drogen.

ConsumentenGids (okt.17)

 

Snel en stil?

Snelheid is over het algemeen een zwak punt van de warmtepompdrogers. Doordat gedroogd wordt op lagere temperaturen, duren programma’s langer dan bij de conventionele condensdrogers. De AEG T8DE84EW stelt zeker niet teleur. Een goed gevulde trommel is binnen 1:40 minuten droog. Opvallend is dat een half gevulde trommel maar 15 minuten  sneller is.  Je zou verwachten dat dit veel sneller moet kunnen.

Een ander minpuntje is het geluid. Je kan hier niet altijd op het aantal dB’s op het energielabel afgaan.  De AEG laat wat meer van zich horen dan bijvoorbeeld de Siemens WT47Y700NL. Persoonlijk ervaar ik het geluid niet als overdreven storend.

 

Meer dan 60% lager energieverbruik

Laag energieverbruikVandaag de dag is de warmtepompdroger voor de meeste mensen de juiste keuze. Ten opzichte van de conventionele condensdroger ligt het energieverbruik 60% lager. De meerkosten bij de aanschaf haalt een gemiddeld huishouden er dan ook zeker uit. Alleen voor degene die niet meer dan 1x per week de wasdroger gebruiken, is een conventionele wasdroger nog interessant.

De tijd dat de wasdroger een energieverslindende machine was, is door het hergebruik van warmte voorgoed voorbij. De Consumentenbond maakt altijd realistische inschatting van de energiekosten. Bij deze AEG gaan ze uit van rond de €27 euro.

Om een volle trommel katoen te drogen wordt 1,99 kWu gebruikt, omgerekend zo’n 0,46 cent.

 

Welke model kiezen: AEG T8DE84EW,  T8DB84GW of AEG T8DE86ES

Ook bij AEG zien we een groot aantal modellen die nauwelijks van elkaar verschillen. Technisch zijn de machines gelijk en score dus hetzelfde als het om droogprestaties gaat.

Verschillen zie je vooral op het uiterlijk. De AEG T8DE84EW heeft een RVS look op het bedieningspaneel. verschillen tussen modellenZelfs als je op de AEG website gaat zoeken zie je geen verschillen in de specificaties.   De eerder geteste AEG T8DE86ES is vrijwel identiek aan de hierboven genoemde modellen.  Door snel de prijzen te vergelijken kun je dus al snel tientallen euro’s goedkoper uit zijn.

 

Veel gehoorde reacties van kopers

Natuurlijk is een vergelijkingstest een moment opname. De echte duurtest komt in de dagelijkse praktijk. Daarom bekijk ik ook altijd alle reviews om na te gaan wat opvallende voor- en nadelen zijn die kopers ervaren na enkele maanden gebruik.

makkelijk te bedienen en toch veel mogelijkheden. De wasdroger is stil en de was komt er goed droog uit.
Lianne
Snel, na 1 uur was alles al droog.
marc
De AEG maakt (piepend) geluid als hij net aan staat.
Richard Hoorn

 

Conclusie: een degelijke 8 kilo wasdrogers

 

De AEG T8DE84EW is bijzonder goed in het drogen van de was. Het is een degelijke wasdroger die wat meer kost dan een budget van Beko.  Toch is de prijs ten op zichtte van de directe concurrenten aantrekkelijk. De 8 kilo warmtepompdrogers van Siemens en Bosch zijn over het algemeen iets duurder.

Natuurlijk heeft deze machine ook enkele minpunten. De langere droog bij een half volle machine vind ik het meest opvallende.
Alles bij elkaar blijft het een prima droger met een interessante prijs/kwaliteit verhouding.

 

Alternatieven die je ook zeker moet bekijken

Deze wasdroger krijgt met name concurrentie van een aantal Siemens en Bosch wasdrogers.
Hieronder enkele alternatieve die op sommige onderdelen beter scoren en op andere weer minder.

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

 

AEG T8DE84EW aanbieding

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : AEG T8DE84EW - €679.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor AEG T8DE84EW
Latest updates:
  • €679.00 - 1 October 2018
  • €639.00 - 1 October 2018
  • €679.00 - 27 September 2018
  • €680.00 - 18 September 2018
  • €699.00 - 29 August 2018
  • €599.00 - 21 August 2018
  • €639.00 - 20 August 2018
  • €659.00 - 9 August 2018
Since: 6 June 2018
  • Highest Price: €729.00 - 3 August 2018
  • Lowest Price: €599.00 - 21 August 2018

Prijs grafiek voor AEG T8DE84EW
Latest updates:
  • €679.00 - 1 October 2018
  • €639.00 - 1 October 2018
  • €679.00 - 27 September 2018
  • €680.00 - 18 September 2018
  • €699.00 - 29 August 2018
  • €599.00 - 21 August 2018
  • €639.00 - 20 August 2018
  • €659.00 - 9 August 2018
Since: 6 June 2018
  • Highest Price: €729.00 - 3 August 2018
  • Lowest Price: €599.00 - 21 August 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : AEG T8DE84EW - €679.00

 

AEG T8DE84EW

8.1

Droogresultaat

8.0/10

Energieverbruik

9.5/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Plus punten

  • Droogprestaties
  • Snel (bij volle trommel)
  • Zeer energiezuinig
  • Interessante prijs

Min punten

  • Geen zelfreinigende condensor