AEG T7DBNP400 review en aanbieding

Uitgebreide AEG T7DBNP400 review door Wasdrogersale.nlDeze nieuwe AEG warmtepompdroger is eind 2019 geïntroduceerd en wordt de opvolger van een aantal populaire modellen. De AEG T7DBNP400 review van onze redactie zet alle voors en tegens bij elkaar. Is dit de warmtepompdroger die jij zoekt?

Zoek je alleen de laagste prijs?

Ben je al zeker dat je deze wasdroger wilt kopen? Dan vind je hieronder de laagste prijs.
Door de onderstaande links te checken, weet je zeker dat je de laagste prijs vind bij onderstaande shops. We linken direct naar de actuele aanbiedingen.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder exclusieve wasdroger aanbiedingen en kortingscodes van WasdrogerSale

Er volgen snel nieuwe exclusieve aanbiedingen.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • Warmtepompdroger
  • Energielabel A++
  • Energieverbruik: 210 kWu (€ 48 p/j)
  • Kosten volle trommel katoen: €0,39 (=1.71 kWh)
  • Geluid: 66 DB

Wat lees je in deze review?

  • AEG T7DBNP400 review met feiten en cijfers
  • Bediening en (on)gemak: ingezoomd: welke functionaliteiten heb je écht nodig?
  • Uitleg over SensyDry niets bijzonders
  • Samenvatting van alle plussen en minnen\
  • Met welke alternatieven moet je vergelijken
  • Redactie oordeel: wat vinden wij van deze AEG?
  • Aanbieding en de laagste prijzen

 

Test: onze rapportcijfers met plussen en minnen

AEG T7DBNP400

8.4

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

7.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig en gelijkmatig drogen
  • Eenvoudige bediening
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • losse afvoerslang nodig
  • sommige "luxe functies" ontbreken
  • geluid

AEG T7DBNP400 review : aan de slag

De rapportcijfers laten zien dat deze droger hoge ogen gooit in vergelijking met andere 7 kilo warmtepomp wasdrogers.  Vooral in nauwkeurig drogen is het een van de beste machines die we beoordeeld hebben.
Beter dan onze favoriet de Bosch WTR83V02NL en ook wat minder gekreukt uit de trommel.

De snelheid ligt in lijn met de concurrentie. Een volle trommel katoen is in twee uur gelijkmatig gedroogd. Het geluidsniveau ligt met 66 Db wel net wat hoger dan gemiddeld. Dat geldt ook voor het energieverbruik.

Let op: een tegenvaller is dat je een losse afvoerset moet bijbestellen als je de droger rechtstreeks op de waterafvoer wil aansluiten. En de meeste kopers doen dit, zodat ze het condenswaterreservoir niet meer zelf hoeven te legen.
Deze afvoerslang wordt niet standaard meegeleverd en moet je dus los bijbestellen. Bekijk deze afvoerslangen voor de droger (prijs ligt rond de 15 euro).
Gezien de prijs van de wasdroger, had deze er gewoon bij moeten zitten. Foute zuinigheid van AEG.

Handleiding niet nodig

De AEG T7DBNP400 handleiding vooraf doorlezen, is niet echt nodig om aan de slag te gaan. Op het paneel is in het Nederlands aangegeven welke functie onder de knop zit. Nog altijd vind ik zelf de plaatsing van de knoppen niet logisch, maar lastig is het zeker niet.

uitleg over bediening onderhoud van de AEG

  • stap 1 – aanzetten van de machine (knop 5)
  • stap 2 – met de draaiknop (1) een droogprogramma kiezen. In het display verschijnt de informatie die bij dat programma hoort.
  • stap 3-  druk op de start toets  (knop 3)

Uitgebreider ingezoomd: welke functionaliteiten heb je écht nodig?

Het vergelijken van verschillende merken wasdrogers wordt niet gemakkelijk gemaakt. Elke fabrikant bedenkt een goed klinkende naam voor een functionaliteit. Als je de reclamefolders of websites bekijkt, wordt bij AEG’s vaak functies genoemd zoals  Sensidry, ProSense, Protex-trommel en AbsoluteCare. Deze klinken goed, maar in de kern verschilt de werking het niet heel veel van andere fabrikanten. De verschillen zitten in de details.

Er zijn verschillende series. Dit model maakt onderdeel uit van de 7000 serie: een echte middenklasser.
Dit plaatje laat ook zien dat als je een stoomfunctie wilt, je bij AEG bij de duurdere en luxe 8000 serie uitkomt.

Belangrijkste verschillen tussen AEG wasdrogers

 

Prosense weegt de inhoud van de trommel

Alle AEG-warmptepompdrogers beschikken over ProSense technologie en betekent dat droogprogramma’s sensor gestuurd zijn.
Het droogprogramma wordt aangepast aan de daadwerkelijke hoeveelheid wasgoed in de trommel. Dit bespaart energie en tijd. Ook hoef je dan niet altijd te wachten tot een volle droogtrommel vol zit.

SensiDry: niet echt nieuw of bijzonder

De 7000 serie AEG warmptepompdrogers beschikken over SensiDry. In gewone mensentaal betekent dit dat op lage temperaturen wordt gedroogd, zodat onnodige slijtage wordt voorkomen. Super natuurlijk, maar het energiezuinig drogen op lage temperatuur doet elke wasdroger met een warmtepomp. Dat is nu eenmaal de techniek, en maakt AEG niet veel anders dan de concurrentie. Een traditionele condendroger droogt op ongeveer 82°C, terwijl de zuinige warmtepompdrogers deze klus op ongeveer 55°C doen.

Wat bijzonder is aan de AEG T7DBNP400 dat dit drogen nauwkeurig en gelijkmatig gebeurt. De eer op dit punt zal meer liggen bij het optimaal sturen van de luchtstromen en de draairichting van de  Protex trommel.

Protex trommel

Protext trommel - links en rechts draaiend

De trommel in deze droger draait links en rechtsom, waardoor de was beter gedroogd wordt en minder gekreukt uit de trommel komt.
En de gedroogde was komt in ieder geval veel minder gekreukt uit de trommel dan bijvoorbeeld de Beko DH 7533 RXW.

 

 

Samenvatting van alle plussen en minnen

Tijd om alle voors en tegens naast elkaar te zetten. Onze beoordeling en de ervaringen van andere kopers laten zien dat er geen grote minpunten zijn. De prijs/kwaliteit is dik in orde.

Pluspunten:

  • uitstekend droogprestatie
  • bediening en onderhoud
  • prijs / kwaliteit is dik in orde

Minpunten:

  • afvoerset wordt niet bijgeleverd
  • geluidsniveau 66 db

 

Met welke alternatieven moet je vergelijken

Warmtepompwasdrogers met een 7 kilo trommel passen vooral bij 1 of 2 persoonshuishoudens. Maar ook gezinnen die niet de gehele wasvoorraad in droger stoppen, kunnen met dit formaat best uit de voeten.

Een vraag die vaak gesteld wordt: moet ik kiezen voor een condensdroger of een warmtepompdroger? Heel vaak is de zuinige warmtepompdroger door het lage energieverbruik al snel de meest voordelige keuze ten opzichte van een traditionele condensdroger. Ik adviseer alleen om te kijken naar een condensdroger als je maar heel sporadisch droogt, bijvoorbeeld alleen in de winterperiode als bijvoorbeeld beddengoed moeilijk droog te krijgen is in de buitenlucht.

Alternatieven voor AEG T7DBNP400: dit is onze top 3

Als je nog volop aan het zoeken bent naar een goede wasdroger, dan vind je hieronder onze top 3 van warmtepompwasdrogers met een capaciteit voor 7 kilo.
Deze machines komen bovengemiddeld goed uit de vergelijkingstest. En opvallend is ook dat de duurste niet de beste is.

 

Conclusie: aanrader voor 1-2 persoonsgezinnen

In deze AEG T7DBNP400 review hebben we dit model vergeleken met de belangrijkste concurrenten. De prestaties zijn vergelijkbaar met de Bosch WTR83V02NL en dat laat zien dat het een prima wasdroger is. De bediening is duidelijk en het onderhoud is goed te doen. Tel daar nog bij op dat de merktevredenheid van  AEG door het internetpanel van de Consumentenbond met een 8.1 wordt gewaard.

Hiermee komt de droger met stip binnen in onze ranglijst warmtepompdrogers (7 kilo).
Toch wordt de gereviewde AEG niet onze nr.1, omdat het energieverbruik en het geluidsniveau net iets minder goed scoren. Hiervoor is het verschil van een paar tientjes goedkoper met de eerder genoemde Bosch te weinig.
Toch kan ik dit model oprecht aanraden. Zeker als je deze met onze kortingscodes of in de aanbieding goedkoper in je winkelmandje kan klikken, dat haal je een top machine in huis.

 

Waar is de AEG T7DBNP400  in de aanbieding?

Onze prijsvergelijker checkt dagelijks alle acties. Hieronder hebben we de laagste prijzen verzameld, waardoor je deze wasdroger voor de laagste prijs vindt bij jouw favoriete winkel.

AEG T7DBNP400

8.4

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

7.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig en gelijkmatig drogen
  • Eenvoudige bediening
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Prijs/kwaliteit

Min punten

  • losse afvoerslang nodig
  • sommige "luxe functies" ontbreken
  • geluid